konfirm13 Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 I ja się melduję. Wpłata poszła dzisiaj na konto Vivy. Jak zwykle, z adnotacją,że dla suni z 8 szczeniąt + nick z dogo. Też, jak się pojawi, proszę o potwierdzenie, że doszło. W Nowym Roku, życzę wszystkim pomagającym, zdrowia, szczęścia i pomyślności we wszystkich sprawach,a psom małym i dużym - dobrych, kochających domków :) Quote
Morska Posted January 2, 2013 Author Posted January 2, 2013 M&S, Konfirm, poproszę o wykaz. W weekend mam zabrać szczeniaki, na razie dt ma kolejna trójka, w tym rodzynek Jogi, zatem jeszcze przynajmniej dla 2 trzeba poszukać. Sprawa adopcji suni ma się wyjaśnić w weekend. Chętny ds na spokojnie podchodzi do tematu, ale też chcą mieć pewność, że sunia akceptuje koty. Gajowa, super zdjęcia - sunia fantastycznie się z nim bawi :). Z imieniem dla niej poczekam, aż wyjaśni się jej adopcja, oby się udała :roll:. Quote
M&S Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 Dzięki za wiadomość:) Trzymamy za ds dla mamuśki i domku dla glutków!!! Quote
konfirm13 Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 [quote name='Morska']M&S, Konfirm, poproszę o wykaz. W weekend mam zabrać szczeniaki, na razie dt ma kolejna trójka, w tym rodzynek Jogi, zatem jeszcze przynajmniej dla 2 trzeba poszukać. Sprawa adopcji suni ma się wyjaśnić w weekend. Chętny ds na spokojnie podchodzi do tematu, ale też chcą mieć pewność, że sunia akceptuje koty. Gajowa, super zdjęcia - sunia fantastycznie się z nim bawi :). Z imieniem dla niej poczekam, aż wyjaśni się jej adopcja, oby się udała :roll:.[/QUOTE] Jaki wykaz? Wpłacałam na poczcie - dzisiaj. Mam "przybity" datownik na kopii blankietu pocztowego i zygzak(podpis). Kwota 50 zł. Czyli, teraz już tylko 2 psiaki czekają na ds/dt? A które to są? Też trzymam kciuki za adopcję mamuśki. Quote
DONnka Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 Miałam nadzieję, że już coś konkretnego wiadomo w sprawie potencjalnego DS dla suni :roll: Trzymam dalej kciuki :thumbs: [B]Morska[/B], udało się zaszczepić wszystkie maluchy ? Quote
Morska Posted January 2, 2013 Author Posted January 2, 2013 [quote name='M&S']Pewnie chodzi o wykaz wpłat na koncie.[/QUOTE] Konfirm dokladnie tak ;). DONnka, a nie potwierdzałam szczepień na skarpecie? Jak nie to zaraz napiszę. Malce zaszczepione raz na zakaźne, a sunia na wściekliznę. Sunię jeszcze trzeba na zakaźne. Natomiast malce drugi raz będą już w dtach, do których trafią. Ludwa powiedziała, że się zatroszczy o Jeżego :), tak jak Pies na Zakręcie o te, które trafią pod ich opiekę :). W piątek 2 jadą już do swojego dt w Warszawie :). Tam trafią któreś z dwóch ciągle sie razem bawiących. Następny Jogi jedzie do kolejnego dt. Zostaje zatem pozostała czwórka. Jeszcze choć dla 2 musi się znaleźć dt. Jaskiera też dałabym z drugim malcem bo inaczej się zanudzi. To bardzo energiczny psiaczek, wchodzi wszędzie, jest bardzo bystry i umie kombinować, dla mnie jest po prostu świetny, ale właśnie ze względu na swój temperament musi trafić do kogoś kto będzie umiał i chciał z nim pracować. O DS-ie nie chcę na razie pisać, bo nic nie jest pewne. Dom jest na Tarchominie, wizyta przebiegła pomyślnie, to matka z synem. Ponieważ jest tam sunia rezydentka z kotami, to wszystko będzie zależeć od reakcji suni na ich czworonogi. Zatem na razie nic ponadto co już napisałam nie wiadomo, bo jeszcze jej nawet nie widzieli, choć mieli. Z tej przyczyny trzeba jeszcze poczekać. Quote
M&S Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 Trzymam cały czas za domki dla glutków!!!! Ciekawe jak sunia zareaguje, ale może nie być różowo...Moim zdaniem potencjalny domek powinien przyjechać ze swoja psica i powinny poznać sie na gruncie neutralnym. Quote
kakadu Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 [quote name='M&S'] Ciekawe jak sunia zareaguje, ale może nie być różowo...Moim zdaniem potencjalny domek powinien przyjechać ze swoja psica i powinny poznać sie na gruncie neutralnym.[/QUOTE] to raz; dwa, że co do kota nie będzie pewnie można od razu wyciągnąć sensownych wniosków, bo np moja onka na początku była bardzo do kota wyrywna i juz powoli zaczęliśmy tracić nadzieję; chyba dopiero po dwóch tygodniach cos zaczęło sie klarowac na plus; Quote
ludwa Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 czyli psiaki mają po jednym szczepieniu i są dwukrotnie odrobaczone? Kiedy powinny być doszczepione na wirusówki? Nie chciałabym przegapić:) Quote
*Gajowa* Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Sunia zachowuje sie bardzo grzecznie, nie próbuje demolować kojca, a nawet chętnie do niego wraca, jest spokojna, prawie nie szczeka, czyściutka, w kojcu nie załatwia się. Uwielbia Hasana są na wybiegu kilka godzin dziennie. Przebywającą na tym samym terenie wielką, starszą i bardzo łagodną sunię leonbergera ignoruje. Na moją Gajkę i niewielką Milkę trochę pyskuje zza siatki, ich troche się boi. Nie wiadomo jak sunia zachowa się wobec rezydentki ale to dużo zależy od tej ostatniej. Najlepiej gdyby to była spokojna zrównoważona sunia, bo jeżeli trafi sie strachulec może być nieciekawie. Quote
M&S Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Strachulec, albo dominantka, też nie dobrze.... Jak dobrze, że dziewczyna może się wybiegać z psami:) Quote
*Gajowa* Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Ruch bardzo się jej przyda, bo straciła figurę :evil_lol: czego na fotkach nie widać. Quote
M&S Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 [quote name='*Gajowa*']Ruch bardzo się jej przyda, bo straciła figurę :evil_lol: czego na fotkach nie widać.[/QUOTE] Myślę, że nie tylko jej trochę ruchu nie zaszkodzi:evil_lol: Quote
Morska Posted January 3, 2013 Author Posted January 3, 2013 (edited) Gajowa, czyli może się dogadać z suczkami :)? Trochę ją utuczyli w lecznicy, chcieli widocznie jej dogodzić jedzeniem, więc ruch jest dla niej jak najbardziej wskazany :razz:. Gajowa, myślę, że podjechalibyśmy jutro zabrać ją na szczepienia. Jutro zadzwonię. Czekam na telefon z potencjalnego ds-u, bo nie dzwonią. Jak dzwonię, to p. Ludmiła nie odbiera. Wiem, że teraz jest zapracowana wieczorami, więc poczekam aż się ze mną skontaktuje, mam nadzieję :roll:. Ludwa, za 3 tygodnie. Na wściekliznę polecają u dużych ras ok. 5-6 miesiąca. Jak się miewa Jeżyk :)? Odnalazł się w nowym środowisku? [B] W niedzielę mam zabrać wszystkie pozostałe malce.[/B] [B]Potrzebne bardzo pilnie dt jeszcze dla pozostałych malców! [/B] Dostałam plakaty/ulotki do druku. Kto chciałby pomóc w ich drukowaniu i rozklejaniu, roznoszeniu, to prześlę na maila. Edited January 3, 2013 by Morska Quote
ludwa Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Jeżyk chyba ok... W sumie to nie wiem, wiem tylko, że Karolina się w nim "zabujała" od pierwszego wejrzenia:) Koko i Dżambo nie kochają go za bardzo a nawet nie lubią:) Ale radzi sobie;) Karmę ma już zamówioną, powinna lada moment dotrzeć Quote
kakadu Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 podeślij mi na pocztę te ogłoszenia/plakaty; spróbuję coś powiesić... może w pracy mi się uda... Quote
Morska Posted January 4, 2013 Author Posted January 4, 2013 Ludwa, ale nie robią mu krzywdy? Super, że Karolina jest nim zachwycona :). Kakadu prześlij mi na prv swój mail, bo nie potafię go znaleźć na poczcie. Zrobiłam rezerwację dla tych 4 malców w hotelu w Piasecznie, po ok. 5zł/dzień za jednego. Karmę już mam, ale jeśli trzeba będzie je utrzymać to będę potrzebować pomocy, bo naprawdę nie dam rady, oby tylko sunia poszła do adopcji. Jestem umówiona na wizytę z nią na niedzielę, przed zabraniem malców z lecznicy. Pies Na Zakręcie wziął już pod swoją opiekę chyba Jogę i chyba Jankesa. Weterynarka będąca dziś na dyżurze nie rozpoznaje malców i nie potrafiła powiedzieć, które przekazała do dt. Zatem jeśli do niedzieli rano nie znadzie się dt dla tych malców, to trzeba będzie je utrzymać w hotelu. Potrzeba deklaracji na szczenięta! Quote
M&S Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 Sprawdzałaś konto? Ile będzie kosztować hotel? Quote
ludwa Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 Koko i Dżambo? Podobno młody wcale nie jest nie zaradny;) A zaraz pewnie z masą ich przeskoczy:) Quote
DONnka Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 Trzymam kciuki za domek dla suni :thumbs: [B]Morska[/B], nie chodziło mi o potwierdzenie ;) Zapytałam, czy udało się zaszczepić wszystkie, bo SKARPETA dała kasę tylko na 4 Doczytałam właśnie, że tak :):):) Quote
Recommended Posts