paros Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 Morska mam miejsce w skrzynce, :roll: chociaż nie wiem co się stało bo zniknęły mnie starsze ważne wiadomości z namiarami Quote
konfirm13 Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 Zaglądam do suni i maluszków i pozdrawiam :). Quote
Morska Posted December 23, 2012 Author Posted December 23, 2012 Ludwa, lecznica po prostu się nie zgodziła na testowanie suni. Może nie chcą ryzykować, nie wiem. Sunia w stosunku do człowieka jest bardzo łagodna i uległa, spokojna, cierpliwa. Gdyby była agresywna, to przy wyprowadzaniu podbiegałaby do suni z boksu sąsiedniego, a tak jest spokojna i cieszy się ze spaceru. Gdyby miała trafić do domu z inną suką i kotami to trzeba ją sprawdzić. Paros, napisałam ;). Quote
Marysia R. Posted December 24, 2012 Posted December 24, 2012 [CENTER][B]Jest taki dzień, bardzo ciepły, choć grudniowy Dzień, zwykły dzień, w którym gasną wszelkie spory Jest taki dzień, w którym radość wita wszystkich Dzień, który już każdy z nas zna od kołyski Niebo ziemi, niebu ziemia Wszyscy wszystkim ślą życzenia Drzewa ptakom, ptaki drzewom Tchnienie wiatru płatkom śniegu [/B] [B] Jest taki dzień, tylko jeden raz do roku Dzień, zwykły dzień, który liczy się od zmroku Jest taki dzień, gdy jesteśmy wszyscy razem Dzień, piękny dzień, dziś nam rok go składa w darze[/B] [IMG]http://www.senior.pl/Wigilia-na-polskim-stole-dawniej-i-dzis_img4950325a2ec4a.jpg[/IMG][/CENTER] Quote
kabaja Posted December 25, 2012 Posted December 25, 2012 dla suni i maluchów z okazji Świąt życzę szybkiego znalezienia wspaniałych domków a dla wszystkich wspierających biedaku życzę aby wszyskie psiaki na świecie miały swoje dobre domy i my nie mielibyśmy co robić :tree1: Quote
ania760 Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Witam serdecznie ! Zaglądam czasem na dogomanię bo dzięki niej adoptowałam Krolla -rotweilera ,który z resztą ma tu też swój wątek.Teraz szukam szczeniaczka dla zaprzyjażnionej rodziny ale warunkiem jest wielkość -szukają małego pieska i koniecznie szczeniaczka.Jest to rodzina z dwójką dzieci .Zaoferowałam się ,że pomogę więc jeżeli będzie taka możliwość to proszę o kontakt , mój nr tel. 799-26-88-77 .Mam na imię Ania.Zapraszam na wątek Krolla . Quote
Morska Posted December 27, 2012 Author Posted December 27, 2012 (edited) Witam po Świętach :smile: Ankieta adopt. otrzymana, w weekend wizyta w lecznicy aby syn z matką mogli zobaczyć sunię i malce, a potem wizyta, albo jeszcze w weekend, albo w tygodniu. Zatem trzymajcie kciuki za sunię i aby dom okazał się ok! Aniu, ale te szczenięta nie będą małe, urosną na spore psiaki, podobne do Owczarków N. [B]i przypominam[/B] :-( [B]w ten weekend szczenięta mają zostać zabrane z lecznicy[/B], a oprócz tego jednego dla pozostałych wciąż nie ma dt. Wciąż wydzwaniam gdzie otrzymuję konakty i wszędzie brak miejsc. Dzwonię już nawet po hodowlach, próbuję wszędzie. Telefonów w sprawie adopcji prawie też nie ma teraz. Edited December 27, 2012 by Morska Quote
ania760 Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Bardzo mi przykro ,nie przeczytałam dokładnie całego wątku i dlatego miałam nadzieję ,że to raczej małe psiaki.W takim razie też się przyłaczę do poszukiwań sponsorów lub jeszcze lepiej domów dla malców . Quote
konfirm13 Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 [quote name='Morska']Witam po Świętach :smile: Ankieta adopt. otrzymana, w weekend wizyta w lecznicy aby syn z matką mogli zobaczyć sunię i malce, a potem wizyta, albo jeszcze w weekend, albo w tygodniu. Zatem trzymajcie kciuki za sunię i aby dom okazał się ok! Aniu, ale te szczenięta nie będą małe, urosną na spore psiaki, podobne do Owczarków N. [B]i przypominam[/B] :-( [B]w ten weekend szczenięta mają zostać zabrane z lecznicy[/B], a oprócz tego jednego dla pozostałych wciąż nie ma dt. Wciąż wydzwaniam gdzie otrzymuję konakty i wszędzie brak miejsc. Dzwonię już nawet po hodowlach, próbuję wszędzie. Telefonów w sprawie adopcji prawie też nie ma teraz.[/QUOTE] O kurczę - weekend już niedługo :(. Teraz w okresie międzyświątecznym, ludzie nie są nastawieni na adopcje :( ... Wśród moich znajomych, wszyscy, którzy chcieli mieć psa - już go mają. Będę pytać, ale czarno to widzę :( Quote
ludwa Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 a mają swoje wydarzenie na fb? Jakieś ogłoszenia? Quote
konfirm13 Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Z tego, co pisała 15 grudnia Morska(post96), to na fb - jest. Też tam zaglądam, ale wpisów i zainteresowania - nie widzę :( [I]"Ja z dobrych nowin napiszę, że p. Magda B. zamieściła właśnie wydarzenie o malcach i suni na Zaginął Dom - dziękujemy :smile:! Oby tym sposobem rozdzwonił się telefon w sprawie adopcji: [URL]https://pl-pl.facebook.com/ZaginalDom[/URL] [URL="http://zaginaldom.pl/2012/12/14/dzielna-mama-i-jej-dzieci-szukaja-kochajacych-domow/"]http://zaginaldom.pl/2012/12/14/dzie...ajacych-domow/[/URL][/I] Co z innymi ogłoszeniami - nie wiem. W dodatku, sama takich nie potrafię zrobić. Mogę co najwyżej zadeklarować(po Nowym Roku) jakąś stałą wpłatę na sunię i maluszki. Quote
Morska Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 (edited) Ludwa, oprócz na portalu Vivy miały jeszcze wydarzenie na FB Szczekamy na dom. Jak będą nowe zdjęcia malców, to zrobi się nowe u Szczekamy, ale jak dostaję telefony to z ogłoszeń, które sama robię. Nie daję rady szybko, bo oprócz nich ogłaszam jeszcze inne psiaki i przez to wolno idzie :/. Wstawię wieczorem tekst do ogłoszenia. Napisałam jedno wspólne dla suni i malców. Chyba, że je rozdzielić? Już sama nie wiem. Dodatkowo jeśli w ten weekend ich nie zabiorę, to cena za dobę podskoczy do 30zł/dobę w lecznicy :-(. Tak dziś powiedziała mi właścicielka lecznicy. Podobno malce rujnują wszystko jak to szczeniaki, a sunia obgryzła klatkę kojca, mam je z sunią jak najszybciej stamtąd zabrać!!! Co mam zrobic z pozostałymi malcami, gdzie je umieścić??? :-( Edited January 6, 2013 by Morska Quote
ludwa Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Sama nie mam chętnych na trzymanie szczeniaków:( Ja bym zrobiła tez oddzielne wydarzenie, bardziej rzuca się w oczy Quote
Morska Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 (edited) Ludwa, to jutro jednego zabieram na dt. Z sunią zależy od wizyty i ich wyboru. Edited January 6, 2013 by Morska Quote
M&S Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Od pewnego czasu podczytuję wątek.... Przelałam grosz na konto VIVY, pieniądze będą w poniedziałek na koncie fundacji. Quote
Morska Posted December 29, 2012 Author Posted December 29, 2012 (edited) Konfirm, kochana, przeogromnie Ci dziękuję :)! Tak bardzo pomagasz:Rose:. Ludwa, są już wydarzenia, nowe i będzie też plakat :)! M&S, bardzo dziękuję :)! Każdy grosz sie przyda, bo za tydzień będzie trzeba uregulować całą należność. Jeszcze raz dziękuję :). Jeżyk jest już w DT :multi:. DT jest Jeżykiem (bo on został przeze mnie wytypowany) jest zachwycone :). Ludwa, jeszcze raz ogromne dzięki :kiss_2:! Teraz kwestie pozostałe: - właścicielka lecznicy po rozmowie ze mną ustaliła, że obniży cenę za pobyt szczeniąt do 20zł/dobę i nie będzie opłaty za całe odrobaczanie trzydniowe, tylko jedno i mogą zostać do końca przyszłego tygodnia, pod warunkiem, że sunia opuści lecznicę dziś. Zatem dzięki uprzejmości i dobroci Gajowej sunia jest już u niej. Niestety ujada na psy ganiające po ogrodzie, choć ładnie reaguje na korekty, to Gajowa boi się ujadania nocnego. Jutro Gajowa mam nadzieję opisze na wątku swoją ocenę suni. Gdy była przez 1h u mnie, była spokojna, nie atakowała rezydentów, dopiero gdy mój własny zachrząkał na nią, to powarczała. Nie mniej czas pokaże, bo nie wiem teraz czy ją polecić do adopcji DSowi z suczką i 7 kotami. Tak swoją drogą był dziś ze mną umówiony syn tej pani. Miał przyjechać z ich sunią, by sprawdzić czy obie się zaakceptują. Niestety pan bez jakiejkowiek informacji nie przyjechał. Gdy skontaktowałam się z jego mamą, p. Lidmiłą, to zaczęła za niego przepraszać, ale to też spowodowało moją wątpliwość co do odpowiedzialności jej syna. Zobaczymy, podałam im telefon do osoby, która zgodziła się u nich przeprowadzić wizytę PA. Jeśli do niej zadzwonią i dojdzie do wizyty, to będzie wiadomo czy szczeniak pójdzie do adopcji, czy nie. Zatem ogólnie rzecz biorąc są szanse na dom, jeśli potencjalny ds skontaktuje się w sprawie wizyty pa i przebiegnie ona pozytywnie. Z dobrych nowin z ostatniej chwili. Otrzymałam maila od p. Moniki z Psa Na Zakręcie. Być może, co podkreślam, będą mogli podarować dt dla 2-4 szczeniąt po 1 stycznia. Jeśli tak się stanie, to będę niezwykle szczęśliwa! Jutro skontaktuję się z p. Moniką w tej sprawie. 2 ostatecznie mogę wziąć do siebie, jak przygotuję pokój, zatem zostałyby wtedy jeszcze 3 bez dt. Mam nadzieję, że dla nich też znajdzie się miejsce :). Wszystko idzie powolutku dobrze, więc mam ogromną nadzieję, że maluszki unikną schronu :). Są już większe, wysmuklały, rozrabiają zamiast krzyczeć, uwielbiają włazić wszędzie gdzie się tylko da :). Jeszcze zostanie uzbieranie na opłatę długu i potrzebne są deklaracje dla suni! W tej chwili ma 250zł, czyli potrzeba jeszcze 300zł stałych deklaracji :-(! Bez nich nie dam rady jej utrzymać w hotelu, pomóżcie w utrzymaniu suni! Edited December 29, 2012 by Morska Quote
konfirm13 Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Super wieści na dobranoc:smile:. Niech tylko mamusia dobrze się sprawuje i nie kłapie dziobem zbyt dużo i głośno i niech będzie przyjazna dla psów, suk, kotów i wszelkiej żywiny - z ludźmi włącznie. Mam nadzieję, że i pozostałe maluszki unikną schronu i znajdą dt, a najlepiej - od razu ds. Trzymam kciuki . Quote
M&S Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 (edited) Nie ma sprawy, Wy i tak robicie ogromną wspaniałą robotę!!!!! Ja na DT raczej się nie nadaję, to chociaż w takiej formie troszkę pomogę.... Trzymam kciuki, za domki dla malców i ich mamy!!!!! Edited December 30, 2012 by M&S Quote
*Gajowa* Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Sunia wczoraj zachowywała się tak jakby chciała wszystkie psiaki zjeść . W nocy była bardzo spokojna, cichutka. Dziś rano już tylko trochę marszczyła nosek ze strachu, a potem wypuściłam ją z Hasanem i zaczęły się pięknie bawić. [IMG]http://i893.photobucket.com/albums/ac133/Mrozz/Zabawy1_zps7b4fb8b1.jpg[/IMG] [IMG]http://i893.photobucket.com/albums/ac133/Mrozz/Zabawy2_zpse809228f.jpg[/IMG] [IMG]http://i893.photobucket.com/albums/ac133/Mrozz/Zabawy3_zpsab067640.jpg[/IMG] [IMG]http://i893.photobucket.com/albums/ac133/Mrozz/Zabawy4_zpsc32766d3.jpg[/IMG] Jest bardzo bojaźliwa, siusia ze strachu przed człowiekiem bidulka... Quote
konfirm13 Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Dzięki za informacje o suni i za zdjęcia. Ładna dziewczynka:smile:. Pewnie ma biedactwo złe doświadczenia z ludźmi i z innymi psami. Miejmy nadzieję, że w dobrych warunkach oba te lęki jej miną szybko i bez śladu. Widać, że jej u Ciebie dobrze. Quote
M&S Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Ładniutka jest:) [url]http://i893.photobucket.com/albums/ac133/Mrozz/Zabawy4_zpsc32766d3.jpg[/url] mam nadzieję, że oswoi się z człowiekiem... Quote
M&S Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 Najlepszych domków w Nowym Roku, a Wam wszystkim wytrwałości!!! Noworoczne dzień dobry:) Quote
M&S Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 [quote name='M&S']Przyszłam wieczorkiem...[/QUOTE] I z rana przyszłam..... Sprawdzałyście, czy moja wpłata doszła? Quote
kakadu Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 przepraszam za nieobecność, ale te świąteczno-noworoczne wyjazdy odcinają często od sieci... teraz juz jestem, ale co z tego... nawet tej chusty pewnie nie będę mogła kupić, choć założę się, że będę żałować, jak mi frodzio zaniemoże na jakimś spacerze... :( Quote
Recommended Posts