Morska Posted December 16, 2012 Author Posted December 16, 2012 (edited) DONnka :multi:, ogromniaste dzięki od maluszków dla całej rady :tree1::x-mas:! Już Ci wysyłam dane. Czyli dla 4 malców? Egradska, naprawdę dobry pomysł z takim cegiełkowym jak dobrze rozumiemiem? Wróciłam z lecznicy, dostałam fakturę: [U]1300zł [/U] Reasumując, na koncie Vivy z wpływem z bazarku powinno być ok. 700zł, ja już swoją deklaracją z dodatkiem opłaciłam jeden dzień leczenia gdzie było ok. 260zł. Zatem do uzbierania jest jeszcze ok. 500zł za pobyt i 600zł z leczenia z karmą, co daje [U][B]1100zł!!![/B][/U] Tyle jeszcze zostanie do opłacenia w ciągu 2 tygodni!!! Do tego nie ma w ogóle telefonów o adopcję malców :shake:. Kto się przyłączy do robienia ogłoszeń? Baterie mi padły do aparatu, więc dziś nie wrzucę zdjęcia faktury. Nie mniej w ciągu tygodnia mam uregulować należność... . Dodatkowo za 1,5 tygodnia malce z sunią mają zniknąć z lecznicy. Jutro jeszcze muszę zamówić karmę dla malców, bo ponoć Waszą DONnka już zjadły... . Jutro zamówię, aby szybko dotarła do malców jak i dla suni. Edited January 6, 2013 by Morska Quote
kakadu Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 o jezu, jeszcze na karmie chcą zarobić... spróbuj wejść na stronę [URL]http://www.kar-ma.pl/[/URL] ja tam od dawna kupuję jedzenie dla moich zwierzaków i jeszcze nigdy nie nawalili; karmę podstawiają pod drzwi i myślę, że ceny nie są najstraszniejsze... Quote
Morska Posted December 17, 2012 Author Posted December 17, 2012 (edited) Zamówiłam w tym, bo blisko Kobyłki, kupiłam im Ariona: [URL]http://www.grandecane.pl/[/URL] Faktura [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/339/41612420.jpg/"][IMG]http://img339.imageshack.us/img339/8449/41612420.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/717/imgp7043a.jpg/"][IMG]http://img717.imageshack.us/img717/8683/imgp7043a.jpg[/IMG][/URL] Do tej kwoty trzeba doliczyć pobyt 500zł. W dodatku nie wiem gdzie umieścić malce za te 2 tygodnie jak ni znajdą stałych domów :-(. Pomóżcie im robić ogłoszenia. Na razie mają na Alegratka, Morusku, Tablicy i Gumtree. Szkoda wydawać pieniądze na bazarek ogłoszeniowy przy takim dlugu :shake:. DONnka, dla ilu malców będą szczepienia? Bardzo proszę o stałe deklaracje dla suni, bo przecież trzeba ją zabrać do hotelu i utrzymać przez kolejne miesiące nim znajdzie dom. Ją też trzeba ogłaszać. Edited January 6, 2013 by Morska Quote
DONnka Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 [B]Morska[/B], dziś zrobiłam przelew na kwotę 160 zł, a więc wygląda na to, że starczy na zaszczepienie czterech :roll: Potwierdź proszę jak pieniążki wpłyną na konto lecznicy Quote
kakadu Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 ja brita nie znam, ale jak patrzę na ceny puriny pro plan to mi gały wypadają, bo płacę jakieś 30 zl taniej za 14 kilo; Quote
konfirm13 Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Britt Premium jest bardzo dobrą karmą i niedrogą. Karmię nią moją onke ze schronu. Najpierw takim dla szczeniąt, teraz dla dorosłych psów. Na Arionie, dostawała biegunki, a Bewidog wcale nie był aż taką rewelacją, a sporo droższy(Krakvet). Karmę kupuję teraz wyłącznie w Zooekspresie - błyskawiczna dostawa - wszędzie na terenie Polski :D. [url]http://zooekspres.pl/go/_category/index.php?cidc=id_4[/url] Kilka razy udało mi się kupić 15 kg + 3 kg za +/_100zł.(promocja). Dostawa powyżej 99 i dużych worków karmy - bez opłat. Ze szczepieniem tylko czwórki maluchów - niefajnie :( i jeśli wylądują w schronie - będzie kaplica :(. Napiszcie, proszę, ile chcą w tej drogiej Kobyłce za szczepienie jednego maluszka? Postaram się coś wyściubić. A może i ktoś jeszcze się zrzuci? Szkoda dzieciaczków...... Quote
kakadu Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 skoro 160 wystarczy na 4 szczeniaki to wychodzi 40 za psa; ale tak patrzę - czy naprawde klinika musi karmić szczeniaki puszkami po prawie 40 za sztukę? tak to jest jak nie trzeba się pilnować z kosztami, bo kto inny zapłaci... potem nie dziwota, że wychodzi grubo ponad 1000 zł długu... Quote
konfirm13 Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='kakadu']skoro 160 wystarczy na 4 szczeniaki to wychodzi 40 za psa; ale tak patrzę - czy naprawde klinika musi karmić szczeniaki puszkami po prawie 40 za sztukę? tak to jest jak nie trzeba się pilnować z kosztami, bo kto inny zapłaci... potem nie dziwota, że wychodzi grubo ponad 1000 zł długu...[/QUOTE] No, faktycznie. Coś widzę, że matematyka na poziomie pierwszej klasy mi się kłania :D. Wpłacę jutro na poczcie na konto Vivy: [B]07 1370 1109 0000 1701 4838 7300 Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva! ul. Kawęczyńska 16 lok. 42A 03-772 Warszawa [COLOR=#ff0000]Tytuł: "Suczka i 8 szczeniąt"+ nick z dogo[/COLOR][/B][B][SIZE=3] [/SIZE][/B] na szczepienie dalszych dwóch maluchów (80zł), ale napiszę, że na szczepienie - ok? Ceny za jedzenie - jak z kosmosu :(. Quote
Morska Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 (edited) Karma dla malców miała dziś trafić do nich, a nie trafiła. Sklep już zamknięty, więc jutro zadzwonię do tej hurtowni z Zielonki. DONnka, jak tylko mi potwierdzą w lecznicy, to napiszę. Poproszę też o potwierdzenia wpłat od wszystkich, abym miała pewność, że jest ok. Konfirm, ogromnie Ci dziękuję :loveu:. To wszystkie malce będą zaszczepione na zakaźne :multi:. Bardzo wszystkim dziękuję:Rose:. Z dobrych wieści ciocia Ludwa załatwiła dt dla jednego maluszka-pieska :). Ludwa :kiss_2:. Poproszono mnie o spokojnego, to jeden z trzech: Jogi, Jogurt albo Jeży. [B]Zatem pilnie potrzebne dt [/B][B] jeszcze [/B][B]dla 7-ki malców! [/B] Przypomnę jeszcze tylko o suni, bo trzeba ją umieścić w jakimś hotelu, a brakuje deklaracji. Trzeba o niej pamiętać. Zróbmy bazarek z konkursem na imię dla niej tak jak to Egradska zaproponowała. W nagrodę np. przepis na makowca, albo coś takiego? Edited January 6, 2013 by Morska Quote
konfirm13 Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 (edited) Konfirm, ogromnie Ci dziękuję :loveu:. To wszystkie malce będą zaszczepione na zakaźne :multi:. Bardzo wszystkim dziękuję:Rose:. Z dobrych wieści ciocia Ludwa załatwiła dt dla jednego maluszka-pieska :). Ludwa :kiss_2:. Poproszono mnie o spokojnego, to jeden z trzech: Jogi, Jogurt albo Jeży. [B]Zatem pilnie potrzebne dt [/B][B] jeszcze [/B][B]dla 7-ki malców! [/B] Przypomnę jeszcze tylko o suni, bo trzeba ją umieścić w jakimś hotelu, a brakuje deklaracji. Trzeba o niej pamiętać. Zróbmy bazarek z konkursem na imię dla niej tak jak to Egradska zaproponowała. W nagrodę np. przepis na makowca, albo coś takiego?[/QUOTE] ------------------------------ Gdyby było bliżej, to bym codziennie z dwojaczkami do maluszków biegała ;). Super wiadomość, że już chociaż jeden chłopczyk będzie miał DT. A czy sunia tam nie może zostać(za te 15 zł doba), tylko z dostarczaniem karmy - np Brit? Tak pytam? - pewnie - nie :(. A rano - gnam na pocztę. Bazarek imionkowy - czekam. Mamusia - też ważna. I śliczna. Owczarkowa :) Edited January 8, 2013 by konfirm13 Quote
kakadu Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 [quote name='konfirm13']No, faktycznie. Coś widzę, że matematyka na poziomie pierwszej klasy mi się kłania :D. Wpłacę jutro na poczcie na konto Vivy: [B]07 1370 1109 0000 1701 4838 7300 Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva! ul. Kawęczyńska 16 lok. 42A 03-772 Warszawa [COLOR=#ff0000]Tytuł: "Suczka i 8 szczeniąt"+ nick z dogo[/COLOR][/B][B][SIZE=3] [/SIZE][/B] na szczepienie dalszych dwóch maluchów (80zł), ale napiszę, że na szczepienie - ok? Ceny za jedzenie - jak z kosmosu :(.[/QUOTE] z nieba spadasz aniele :loveu: Quote
konfirm13 Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 To Ty i Morska jesteście aniołami i Was szczerze podziwiam. Wpłata poszła. Teraz wszystko w rękach(?) Poczty Polskiej. Quote
kakadu Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 ja??? ja tylko pomogłam zrobić bazarek; morska dźwiga na plecach największy ciężar i odpowiedzialność; a niestety mało osób tu zagląda i ciężko będzie realnie jej pomóc... Quote
DONnka Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 [quote name='Morska'] Przypomnę jeszcze tylko o suni, bo trzeba ją umieścić w jakimś hotelu, a brakuje deklaracji. Trzeba o niej pamiętać. [B]Zróbmy bazarek z konkursem na imię dla niej tak jak to Egradska zaproponowała. W nagrodę np. przepis na makowca, albo coś takiego?[/B][/QUOTE] Ja niedawno robiłam bazarek imienny :) Podaję link, możecie zrobić podobny albo nawet taki sam ;) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236663[/URL] Wstawię sobie w podpis i będę podrzucać :razz: Quote
tomarta Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 wpłacam 80 zł na konto vivy na szczepienia kolejnych dwóch piesków pozdrawiam Quote
konfirm13 Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 [quote name='tomarta']wpłacam 80 zł na konto vivy na szczepienia kolejnych dwóch piesków pozdrawiam[/QUOTE] Zaglądam do maluszków, a tu taka dobra wiadomość:multi:. Wielkie dzięki - będą bezpieczne :) Quote
Marysia R. Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 A ja przepraszam, że tak zniknęłam z wątku ale już to nadrabiam:) Zapraszam serdecznie na bazarek, z którego ew. dochód zostanie przekazany dla naszej psiej rodzinki: [url]www.dogomania.pl/forum/threads/237638-Zapraszam-wszystkie-mamy-i-taty!!-Super-chusty-dla-maluszków-Do-05-01-na-rodzinkę[/url] Zapraszam do kupowania, podnoszenia i rozsyłania:) Quote
kakadu Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='Marysia O.']A ja przepraszam, że tak zniknęłam z wątku ale już to nadrabiam:) Zapraszam serdecznie na bazarek, z którego ew. dochód zostanie przekazany dla naszej psiej rodzinki: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/237638-Zapraszam-wszystkie-mamy-i-taty%21%21-Super-chusty-dla-maluszk%C3%B3w-Do-05-01-na-rodzink%C4%99"]www.dogomania.pl/forum/threads/237638-Zapraszam-wszystkie-mamy-i-taty!!-Super-chusty-dla-maluszków-Do-05-01-na-rodzinkę[/URL] Zapraszam do kupowania, podnoszenia i rozsyłania:)[/QUOTE] już lecimy ;) Quote
kakadu Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='tomarta']wpłacam 80 zł na konto vivy na szczepienia kolejnych dwóch piesków pozdrawiam[/QUOTE] spadłaś dosłownie z nieba :loveu: przy okazji - witamy na dogo i zapraszamy na dłużej :) [B]morska[/B] - zanim ktoś się przyczepi, pouzupełniaj proszę te dane o wpłatach indywidualnych i dochodach z bazarków na początku w poście rozliczeniowym ;) Quote
Morska Posted December 21, 2012 Author Posted December 21, 2012 (edited) Kakadu, zaraz pouzupełniam. Dzięki za przypomnienie, faktycznie muszę zrobić rozliczenie. Dostałam dziś rozliczenie wpływów na konto Vivy. Bardzo gorąco dziękuję wszystkim wpłacajacym :loveu:! w tym Tobie Tomarta :). Marysia O. nie wiem jak Ci dziękować za bazarek dla suni i malszków:Rose:! Jesteś kochana :). W tym wszystkim zapomniałam podziękować Asif1 za wpłatę deklaracji :). Konfirm, Twoja wpłata już wpłynęła. Dziękuję Ci ogromnie :). DONnka, przepraszam Cię bardzo, ale bezczelnie skopiuję formułę Twojego bazarku ;). Jedyne co, to zrobię go już po Świętach z powodu braku czasu. Wciąż jednak nie ma ds, ani dt dla pozostałych maluchów, a czasu coraz mniej :-(. Wciąż jeszcze transportu szukam dla tego jednego szczęściarza, by jak najszybciej trafił do dt. Wczoraj miałam telefon kolejnego fajnego pana, który na stwierdzenie, że maluchy nie są w lecznicy w Warszawie "nie ma(m) o czym rozmawiać" i odłożył słuchawkę z pretensją, że musiałby jechać aż do Kobyłki aby zobaczyć malce. Był jeszcze jeden telefon kobiety w sprawie suni, obiecała się jeszcze odezwać, a rozsądnie brzmiała. Edited December 21, 2012 by Morska Quote
Morska Posted December 22, 2012 Author Posted December 22, 2012 (edited) Pieniądze na szczepienia dotarły :multi:! Wszystkie będą i sunia na wściekliznę :multi:! [SIZE=3] [B]Jest chętny dom na suczkę! [/B][/SIZE] Warunek, trzeba ją sprawdzić na koty (w domu jest 7) i suczki (w domu jest suczka w wieku ok. 7-8 lat ze schronu w Józefowie). Dom byłby na Tarchominie. W domu mieszka dorosły syn, obecnie bez pracy. Dziś wyślę jej ankietę adopcyjną. Nie mniej nie wiem jak ją teraz sprawdzić. Lecznica nie chce jej sprawdzać na zwierzętach lecznicowych. Jeśli suni nie da się szybko przetestować, to ta kobieta byłaby też zainteresowana szczeniętami, bo zależy jej na wadze ok.30kg. Pies mieszkałby w domu, tak zrozumiałam. Wolałabym jednak sunię, tylko jak ją przetestować szybko? [SIZE=3] [U]Czy jest tu ktoś kto mógłby pomóc w testowaniu suni na inną suczkę i kota w lecznicy w Kobyłce?! [/U][B][U] PILNE!!![/U][/B][/SIZE] Edited December 22, 2012 by Morska Quote
beka Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 To nie taka prosta sprawa, Złaszcza że ona wciaz z maluchami, bedzie sie pewnie jeżyć na psy.. Quote
Morska Posted December 22, 2012 Author Posted December 22, 2012 Beka, maluchy zostały od niej zabrane pierwszego dnia... . Powiedziano mi, że to ze względu na Rota u wszystkich. Na spacerze z nami ignorowała mijane po drodze psy, ale nie wiem jak byłoby w bezpośrednim kontakcie i to z suką. Quote
ludwa Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 a jak ona się zachowuje? Jaki ma charakter? Czemu lecznica nie chce jej podprowadzić do jakiegoś przebywającego/wizytującego psa? Quote
tomarta Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 [quote name='kakadu']spadłaś dosłownie z nieba :loveu: przy okazji - witamy na dogo i zapraszamy na dłużej :)[/QUOTE] Witam i pozdrawiam :smile: Quote
Recommended Posts