Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam zdjęcia brata :-) Jest już wykastrowany, ale niestety już nie siedzi w izolatce, tylko w klatce razem z Ptysiem, dotąd co ja byłam, klatka była na dworze, niestety nie widzę tego za fajnie, bo na moje oko nie ma już gdzie do budynku tej klatki wsadzić :| Jutro zobaczymy co u niego :) A tymczasem ładuję zdjęcia

• Replies 296
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

On ładniejszy od Kikusi :loveu:
Oby znalazł dom już natychmiast!

A ja juz Kiki nie mam. Przyjechał TZ i.... Kiki nie opuszcza go na krok. Zakochała się w nim od razu :crazyeye:

Posted

A moje czarne dziewczyny kochaja najbardziej mnie :)

Czekam na fotki w albumie. Zrobimy Kali wydarzenie na FB . Może sie uda. Napiszesz coś o nim? To co zauważyłas. Jak sie zachowuje itd. Chcę go też wstawic w ogłoszenia Kiki które będą drukowane.

Posted

wilczy zew napisał(a):
dla mojej psicy liczę się tylko ja,mężczyźni ją nie interesują

Wszystko zależy od charakteru lub rasy psa. Nowofundlandy są np bardzo rodzinnymi psami i będą kochać każdego z członków rodziny jakby równo. Taka jest Zmorka. Puli to owczarek- typowy. Czyli pies lubiący rodzine ale wpatrzony w jedną osobę. I taka jest Luśka. A Kiki chyba kocha facetów. Tylko że mnie zna już te kilka dni a TZta nie. No i nastąpiło rozdarcie. Na szczęście umęczony TZ poszedł spać a Kiki kochając najbardziej sypialnie razem z nim :)
Tesciowa miała sznupke olbrzymke i dla ironii to ja byłam tą najwazniejszą dla niej, mimo iż widywała mnie tylko w weekendy.

Posted

Nie. Popatrzyłam na nie i chyba większość z nich bardziej potrzebują domu niż Kiki.... Choćby Kali. Szybko muszę stworzyc jakies plakaty i porozsyłać ludziom do druku i rozwieszania.

Posted

Szybko chwalę Kikusię i zmykam do TZta.
Otóż mała coraz ładniej przychodzi na zawołanie :) Przed chwilką na dworze jeden raz tylko nie przyszła. I to dlatego, że po raz pierwszy u mnie podjęła zabawę. Rzucałam Luśce pluszaka i ona aportowała go. W pewnym momencie pluszakowi urwała sie noga. Została mi w ręce. Zanęciłam więc Kikusie i rzuciłam jej. Popatrzyła, podopingowałam i pobiegła do niej :) W pycholek i w noooooooooogiiiiiiiiiiiiiiii :evil_lol: I można było sobie wołać :diabloti: Poszła za iglaki, schowała i dopiero przybiegła ;)

Posted

On jest chyba drobniejszy jeszcze od Kiki- prawda? I na pewno ładniejszy :)
Bidulek wystraszony :( Nie rozumie jak mógł sie tam znaleźć :( Te łapinki wygolone :(
On ma wade zgryzu?
Grzecznie chodził na smyczy?
Jaki jest?

Posted

Wyglądał tak, jakby miał przodozgryz. Łapki ma wygolone po kastracji :)
Ładnie szedł na smyczy, ogólnie właśnie jest taki trochę w szoku, trochę wystraszony. Spokojny jest, nie szaleje. Ale bardzo łagodny zarówno do ludzi jak i do innych psów :-)

Posted

Biedak :( Tak zimno na dworze :(

A Kikulina pojadła, pospała ( odwrotnie ;) ) i teraz chodzi i prosi o głaski. Na dworze chwilke tylko pobyła i pod drzwi. Doopinka marzła.

Posted

[quote name='Pysia']Wszystko zależy od charakteru lub rasy psa. Nowofundlandy są np bardzo rodzinnymi psami i będą kochać każdego z członków rodziny jakby równo. Taka jest Zmorka. Puli to owczarek- typowy. Czyli pies lubiący rodzine ale wpatrzony w jedną osobę. I taka jest Luśka. A Kiki chyba kocha facetów. Tylko że mnie zna już te kilka dni a TZta nie. No i nastąpiło rozdarcie. Na szczęście umęczony TZ poszedł spać a Kiki kochając najbardziej sypialnie razem z nim :)
Tesciowa miała sznupke olbrzymke i dla ironii to ja byłam tą najwazniejszą dla niej, mimo iż widywała mnie tylko w weekendy.

masz rację;moja psica to sznauc średni;znaczenie też ma jakiej płci był pierwszy dobry właściciel

o teściowej się nie wypowiem

oba psiaki są śliczne i powinny szybko znaleź domki

Posted

iwonamaj napisał(a):
Fajne te psinki ... Jakbym nie miała, to wzięłabym oboje...

Ja myślę, że taki dwupak byłby bardzo fajny :)

Handzia55 napisał(a):
Zaglądam do psiaków

Zapraszamy :)

wilczy zew napisał(a):
masz rację;moja psica to sznauc średni;znaczenie też ma jakiej płci był pierwszy dobry właściciel

o teściowej się nie wypowiem

oba psiaki są śliczne i powinny szybko znaleź domki

Tesciowa po prostu rozpieszczała, nynała i... Zero konsekwencji. A to był pies z twardym charakterem ;) I sobkowaty. Typowy sznup :)

Kikulina znowu była grzeczna jak aniołek pozostawiona sama w domu. Wystarczy że jej stanowczo mówię : " Zostajesz!" i sama idzie do sypialni na łóżko.
Syn przyjechał w odwiedziny i też sie w małej zakochał. Był zachwycony ze nie szczekała jak wszedł tylko aż spryndała sie z radości do niego :) Ona kocha wszystkich :) Ideał nie pies. Ktoś kto ją weźmie będzie miał pocieche z niej. Uważam, że tak samo będzie z jej bratem.

A my byliśmy jeszcze z Perełką moich rodziców u weta. Staruszka ma kaszel kennelowy. Gdzieś podłapała. Ona z tego samego miejsca co Kiki i Kali- czyli ze schronu w Sosnowcu. Zabrana w październiku 11 lat temu ( o ile pamiętam). Teraz ma gdzieś około 13 lat. Może ciut więcej. Dostała leki. Bidulinka. Perełka jest dwa razy taka jak Kiki. Też neiwielka ale jednak wieksza. I nadal wulkan energii . Kiki to przy niej anioł :)