gosia2313 Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Mam zdjęcia brata :-) Jest już wykastrowany, ale niestety już nie siedzi w izolatce, tylko w klatce razem z Ptysiem, dotąd co ja byłam, klatka była na dworze, niestety nie widzę tego za fajnie, bo na moje oko nie ma już gdzie do budynku tej klatki wsadzić :| Jutro zobaczymy co u niego :) A tymczasem ładuję zdjęcia Quote
Pysia Posted November 2, 2012 Author Posted November 2, 2012 Z fotki się cieszę, ale z drugiego faktu- ;( Chociaż może mu się uda i go ktoś jutro zaadoptuje? Oby :Help_2: Quote
gosia2313 Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Wydaje mi się, że powinien szybko znaleźć dom, bo takie mikrusy idą w mgnieniu oka :) Quote
Pysia Posted November 2, 2012 Author Posted November 2, 2012 On ładniejszy od Kikusi :loveu: Oby znalazł dom już natychmiast! A ja juz Kiki nie mam. Przyjechał TZ i.... Kiki nie opuszcza go na krok. Zakochała się w nim od razu :crazyeye: Quote
gosia2313 Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 No śliczny jest :) i baardzo fajny :) resztę zdjęć, jak tylko zrobię to wrzucę do jego albumu : https://picasaweb.google.com/105403799412769020996/Kali667___KlatkaZPtysiem Quote
iwonamaj Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Tak to jest z psimi dziewczynami... Moje mnie owszem kochają, ale TZ-a wielbią ;) Quote
Pysia Posted November 2, 2012 Author Posted November 2, 2012 A moje czarne dziewczyny kochaja najbardziej mnie :) Czekam na fotki w albumie. Zrobimy Kali wydarzenie na FB . Może sie uda. Napiszesz coś o nim? To co zauważyłas. Jak sie zachowuje itd. Chcę go też wstawic w ogłoszenia Kiki które będą drukowane. Quote
iwonamaj Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Wstawiłam fotkę brata na wydarzenie Kiki... Quote
Pysia Posted November 2, 2012 Author Posted November 2, 2012 Śliczny jest :) Dzięki :) A Kikusia nie wie co ma robić. Wpatrywać sie w TZta czy chodzić za mną. Jest rozdarta. Quote
wilczy zew Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 iwonamaj napisał(a):Tak to jest z psimi dziewczynami... Moje mnie owszem kochają, ale TZ-a wielbią ;) dla mojej psicy liczę się tylko ja,mężczyźni ją nie interesują Quote
Pysia Posted November 2, 2012 Author Posted November 2, 2012 wilczy zew napisał(a):dla mojej psicy liczę się tylko ja,mężczyźni ją nie interesują Wszystko zależy od charakteru lub rasy psa. Nowofundlandy są np bardzo rodzinnymi psami i będą kochać każdego z członków rodziny jakby równo. Taka jest Zmorka. Puli to owczarek- typowy. Czyli pies lubiący rodzine ale wpatrzony w jedną osobę. I taka jest Luśka. A Kiki chyba kocha facetów. Tylko że mnie zna już te kilka dni a TZta nie. No i nastąpiło rozdarcie. Na szczęście umęczony TZ poszedł spać a Kiki kochając najbardziej sypialnie razem z nim :) Tesciowa miała sznupke olbrzymke i dla ironii to ja byłam tą najwazniejszą dla niej, mimo iż widywała mnie tylko w weekendy. Quote
Alicja Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 [quote name='Alicja']mam , znalazłam http://www.dogomania.pl/forum/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie-ogłaszając-swoje-MIKRUSY-pamiętajcie-o-innych-które-cierpią!/page188?highlight=mikropieski nie wstawiasz małej na mikropieski ?? Quote
Pysia Posted November 2, 2012 Author Posted November 2, 2012 Nie. Popatrzyłam na nie i chyba większość z nich bardziej potrzebują domu niż Kiki.... Choćby Kali. Szybko muszę stworzyc jakies plakaty i porozsyłać ludziom do druku i rozwieszania. Quote
Pysia Posted November 2, 2012 Author Posted November 2, 2012 Szybko chwalę Kikusię i zmykam do TZta. Otóż mała coraz ładniej przychodzi na zawołanie :) Przed chwilką na dworze jeden raz tylko nie przyszła. I to dlatego, że po raz pierwszy u mnie podjęła zabawę. Rzucałam Luśce pluszaka i ona aportowała go. W pewnym momencie pluszakowi urwała sie noga. Została mi w ręce. Zanęciłam więc Kikusie i rzuciłam jej. Popatrzyła, podopingowałam i pobiegła do niej :) W pycholek i w noooooooooogiiiiiiiiiiiiiiii :evil_lol: I można było sobie wołać :diabloti: Poszła za iglaki, schowała i dopiero przybiegła ;) Quote
Pysia Posted November 2, 2012 Author Posted November 2, 2012 On jest chyba drobniejszy jeszcze od Kiki- prawda? I na pewno ładniejszy :) Bidulek wystraszony :( Nie rozumie jak mógł sie tam znaleźć :( Te łapinki wygolone :( On ma wade zgryzu? Grzecznie chodził na smyczy? Jaki jest? Quote
gosia2313 Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Wyglądał tak, jakby miał przodozgryz. Łapki ma wygolone po kastracji :) Ładnie szedł na smyczy, ogólnie właśnie jest taki trochę w szoku, trochę wystraszony. Spokojny jest, nie szaleje. Ale bardzo łagodny zarówno do ludzi jak i do innych psów :-) Quote
Pysia Posted November 3, 2012 Author Posted November 3, 2012 Biedak :( Tak zimno na dworze :( A Kikulina pojadła, pospała ( odwrotnie ;) ) i teraz chodzi i prosi o głaski. Na dworze chwilke tylko pobyła i pod drzwi. Doopinka marzła. Quote
iwonamaj Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 Fajne te psinki ... Jakbym nie miała, to wzięłabym oboje... Quote
wilczy zew Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 [quote name='Pysia']Wszystko zależy od charakteru lub rasy psa. Nowofundlandy są np bardzo rodzinnymi psami i będą kochać każdego z członków rodziny jakby równo. Taka jest Zmorka. Puli to owczarek- typowy. Czyli pies lubiący rodzine ale wpatrzony w jedną osobę. I taka jest Luśka. A Kiki chyba kocha facetów. Tylko że mnie zna już te kilka dni a TZta nie. No i nastąpiło rozdarcie. Na szczęście umęczony TZ poszedł spać a Kiki kochając najbardziej sypialnie razem z nim :) Tesciowa miała sznupke olbrzymke i dla ironii to ja byłam tą najwazniejszą dla niej, mimo iż widywała mnie tylko w weekendy. masz rację;moja psica to sznauc średni;znaczenie też ma jakiej płci był pierwszy dobry właściciel o teściowej się nie wypowiem oba psiaki są śliczne i powinny szybko znaleź domki Quote
Pysia Posted November 3, 2012 Author Posted November 3, 2012 iwonamaj napisał(a):Fajne te psinki ... Jakbym nie miała, to wzięłabym oboje... Ja myślę, że taki dwupak byłby bardzo fajny :) Handzia55 napisał(a):Zaglądam do psiaków Zapraszamy :) wilczy zew napisał(a):masz rację;moja psica to sznauc średni;znaczenie też ma jakiej płci był pierwszy dobry właściciel o teściowej się nie wypowiem oba psiaki są śliczne i powinny szybko znaleź domki Tesciowa po prostu rozpieszczała, nynała i... Zero konsekwencji. A to był pies z twardym charakterem ;) I sobkowaty. Typowy sznup :) Kikulina znowu była grzeczna jak aniołek pozostawiona sama w domu. Wystarczy że jej stanowczo mówię : " Zostajesz!" i sama idzie do sypialni na łóżko. Syn przyjechał w odwiedziny i też sie w małej zakochał. Był zachwycony ze nie szczekała jak wszedł tylko aż spryndała sie z radości do niego :) Ona kocha wszystkich :) Ideał nie pies. Ktoś kto ją weźmie będzie miał pocieche z niej. Uważam, że tak samo będzie z jej bratem. A my byliśmy jeszcze z Perełką moich rodziców u weta. Staruszka ma kaszel kennelowy. Gdzieś podłapała. Ona z tego samego miejsca co Kiki i Kali- czyli ze schronu w Sosnowcu. Zabrana w październiku 11 lat temu ( o ile pamiętam). Teraz ma gdzieś około 13 lat. Może ciut więcej. Dostała leki. Bidulinka. Perełka jest dwa razy taka jak Kiki. Też neiwielka ale jednak wieksza. I nadal wulkan energii . Kiki to przy niej anioł :) Quote
Dorin91 Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 Zaglądam do Kiki :) A czy mogłabym prosić o jakiś opis do ogłoszeń z kontaktem? to wstawiłabym ją na FB schroniskowy Quote
Recommended Posts