Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='oska1983']matko jedyna... jakoś nie zaglądalam długo na wątek a tu takie wieści...
a co z tym pieskiem który (jeśli dobrze kojarzę) został adoptowany zaraz na początku?

Chyba jako jedyny jest zdrowy .

[quote name='bela51']Zapraszam na bazarek dla potrzebujących psiaków, częsciowo przeznaczony dla Loli
http://www.dogomania.pl/forum/threads/250792-Ksiązki-płyty-ciuchy-kosmetyki-bizu-wszystko-od-fony-dla-psów-do-04-04-2014

Bardzo dziękuję !:)

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aska7 napisał(a):
Aniu czy moja deklaracja marcowa dotarła, bo przelew zrobiłam prawie dwa tygodnie temu, a nie widzę tego w rozliczeniu. No i napisz co u Lolki.

Asiu wplata zaksiegowana na koncie fundacji 13 marca. bardzo dziękujemy:)

Posted

Aska7 napisał(a):
Aniu czy moja deklaracja marcowa dotarła, bo przelew zrobiłam prawie dwa tygodnie temu, a nie widzę tego w rozliczeniu. No i napisz co u Lolki.

Tak dotarła , jutro z samego rana uzupełnię wpłaty :)

Lola odpukać bez zmian , nie jest dobrze , ale nie pogarsza się , mamy nadzieję ,że jak najdłużej będzie w takiej formie . Lola ma jeszcze siły na szaleństwa z Lizakiem , chętnie idzie na spacer na łąki więc nie jest źle .

Posted

Shilomaniak napisał(a):
Jaka jest diagnoza choroby Loli? Przejrzałam wątek i tak na prawdę to nie wiem co jej dolega. Wygląda baaardzo biednie :shake:

Właśnie o to chodzi ,że nie ma konkretnej diagnozy , Tami miała wykonane wszystkie możliwe badania , a i tak nie udało się jej zdiagnozować , nie chcemy Loli męczyć tak samo , tym bardziej ,że weci są przekonani ,że to to samo paskudztwo męczy wszystkie psy.Najprawdopodobniej jest to choroba genetyczna . Lola dostaje leki i specjalistyczną karmę , tyle możemy dla niej zrobić .

Posted

Anja2201 napisał(a):
Właśnie o to chodzi ,że nie ma konkretnej diagnozy , Tami miała wykonane wszystkie możliwe badania , a i tak nie udało się jej zdiagnozować , nie chcemy Loli męczyć tak samo , tym bardziej ,że weci są przekonani ,że to to samo paskudztwo męczy wszystkie psy.Najprawdopodobniej jest to choroba genetyczna . Lola dostaje leki i specjalistyczną karmę , tyle możemy dla niej zrobić .

Tzn jakie paskudztwo? Choroba genetyczna ale jakiego organu? Jaka karme specjalistyczną-na co ukierunkowaną?

Posted

Niunia trawi samą siebie. To co głównie im to choroba układu pokarmowego. Psy trawią ok 20 procent tego co jedzą, reszta przelatuje, zatrzymuje się następna część w jelitach i gnije tworząc wtórne zapalenie układu pokarmowego.
To jest główny problem psów. pisałam o tym już parę razy.

Posted

ocelot napisał(a):
Niunia trawi samą siebie. To co głównie im to choroba układu pokarmowego. Psy trawią ok 20 procent tego co jedzą, reszta przelatuje, zatrzymuje się następna część w jelitach i gnije tworząc wtórne zapalenie układu pokarmowego.
To jest główny problem psów. pisałam o tym już parę razy.

Do tego dochodzi postępująca bardzo szybko niewydolność trzustki .Karmę lola dostaje RC gastro intestinal low fat i amyladol na trzustkę .

• 2 weeks later...
Posted

Lolcia chuda coraz bardziej , ale puki co nie wygląda na umierającą , w niedzielę u niej byłam na chwilę to chciała mi na głowę wejść :)Ale musimy się liczyć z tym ,że pogorszenie może nastąpić w każdej chwili :(