Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ech,chcę wsio,co może jej pomóc.Caniviton jest lepszy od artlofleksu? to w postaci tabl,prawda? Ciotka doradzaj,bo pewnie masz doswiadczenie.
Musiałam przekręcic nazwę.Na pewno zaczynało sie na Di.

• Replies 607
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nasza owczarka kupe lat dostawała Litozin (preparat dla ludzi my dawałyśmy jedną kapsułke dziennie) - pomagał ale gdy zachorowała na spondyloze nie było żadnego ratunku na operację była "za stara" :-(

Posted

Porównałam te suplementy wspomagające stawy :
Canivition forte plus skład :
Glukozamina HCL 99% 500 mg
Siarczan chondroityny 400 mg
Harpagophytum procumbens (ekstrakt) 150 mg
Dodatki : Mn (w postaci siarczanu manganu) 10 mg , aromat

ArthroFlex także zawiera Glukozaminę 600 mg , Siarczan chondroityny 240 mg , Harpagophytum 0,5 mg , Mangan 2,5 mg i jeszcze dodatkowo Metylosulfonylometan 250 mg, Witamina C 50 mg.

Czyli podobne preparaty. Tylko ten mój w tabletkach, które są dosyć duże. Jeśli sunia należy do łakomczuchów, to zje w kiełbasie , ale jeśli wszystko dokładnie przeżuwa , to może jej nie przejść przez gardło ;).

Jeśli się przyda to podaj mi adres wysyłki.

Posted

czyli wychodzi na to,że pies moze wpierw dostawac Caniviton,a potem artoflex,tak? nc mu sie nie stanie? Tabletke zawsze mozna rozkruszyć i zakamuflować.
Bardzo by sie przydał dla Miki. Więc poprosze w jej imieniu.

Posted

[quote name='brazowa1']czyli wychodzi na to,że pies moze wpierw dostawac Caniviton,a potem artoflex,tak? nc mu sie nie stanie? Tabletke zawsze mozna rozkruszyć i zakamuflować.
Bardzo by sie przydał dla Miki. Więc poprosze w jej imieniu.[/QUOTE]

Tak mi się wydaje , mogę jeszcze spytać weta.

• 1 month later...
Posted

[quote name='brazowa1']zapytaj,jeżeli możesz,będe wdzięczna.[/QUOTE]

Nareszcie odkopałam ten wątek.

Co z Miką ???
Pytałam weta- preparat Caniviton forte może być podawany na zmianę z artroflexem. Mogę Ci przesłać brązowa1.

Posted

Bardzo bym prosiła.
Slisko,nie cwiczy łap bo nie ma gdzie.W zamarznietym sniegu sie zapada,na odsłonietym,slizga.
Mika jest chudziutka,zawsze była wybredna,teraz wiadomo,nic jej sie nie zmieniło,tylko problemy zdrowotne wpłyneły na pogorszenie apetytu. Ma pełna miske suchego tego ,co jedza inne psy,ale nie chce jeść. Przychodze,przynosze jej puszke,ale 250 gr puszki kilka razy w tygodniu jej nie utuczy. Mam wrażenie,ze za każdym razem jest chudsza.
Tylko te gorejace oczy... Boze na to nie mozna patrzec. I tak bardzo chce biegać,biegac,jakby chciała wygrac wyscig z zyciem.

PO co ten pies tak chce żyć.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Brązowa, a może by jeszcze coś zastosować u Miki na stawy ? Może zrobimy zrzutę na Cartropherm vet ? Tylko dowiedz się ile to u Twojego weta kosztuje i czy Mika mogłaby to dostać ?

Tego nie można stosować razem ze sterydami , albo sterydy , albo Cartropherm vet. O ile pamiętam , konieczne jest podanie 4 zastrzyków w jakiś równych odstępach czasu. U Miodka była poprawa po drugim. Kosztował 50 zł / szt.

Posted

Nic dziwnego, że nie możesz nic znaleźć , bo zrobiłam błąd w nazwie :oops:.

Powinno być Cartrophen vet.

[url]http://fortehealthcare.com/Poland/DMOAD_BROCHURE.pdf[/url]

Posted

Brązowa, poczytaj o tych stawach, popytaj weta, bo tylko Caniviton to za wiele nie pomoże . Poza tym to opakowanie starczy pewnie na miesiąc. Trzeba zacząć zbierać kasę na Mikę, żeby polepszyć jej stan.

Tymczasem zapraszam na bazarek dla Sonii :
[url]http://www.dogomania.pl/threads/200698-dla-Sonii-kozaki-mgie%C5%82ka-do-cia%C5%82a-plecak-RC-puzzle-maskotki-i-inne-do-30.01?p=16169384#post16169384[/url]