Jump to content
Dogomania

Pies, kot i kobylaste, czyli Nestor Wielki i przyjaciele :)

Recommended Posts

Posted

Babcia ma 85 lat i niespożytą energię... Ale fakt, sama by sobie nie poradziła, chociaż futrzaki sama karmi:D Mój tata jest tam codziennie, to właściwie jego gospodarstwo i zwierzaki, a nie mieszkamy tam bo mama woli być w Ustroniu-bliżej do pracy i dodatkowe zarobki na pokojach.

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

despera napisał(a):
Babcia ma 85 lat i niespożytą energię... Ale fakt, sama by sobie nie poradziła, chociaż futrzaki sama karmi:D Mój tata jest tam codziennie, to właściwie jego gospodarstwo i zwierzaki, a nie mieszkamy tam bo mama woli być w Ustroniu-bliżej do pracy i dodatkowe zarobki na pokojach.

O, rany!!! 85 lat i taka sprawna?! Pozazdrościć Babci witalności!!!:lol:
Pzdr.

Posted

Eria, widzę że z ciebie specjalistka od maści:cool3: dla większości ludzi Despera jest po prostu biała i tyle:evil_lol:
Pianka, dupeczki najukochańsze a nie dupska:loveu:
Asiaczku, babcia czasami mnie denerwuje z tą swoją witalnością... Sprawna już taka nie jest, ledwo chodzi, ale nikomu nie pozwala nic robić-bo ona to zrobi najlepiej;) Dwa lata temu byłam u niej z Toudusiem-zostaliśmy na kilka nocy, miałam jej pomóc w karmieniu kur i świń, a potem chciałam pojeździć na Desperze. Babcia wygoniła mnie do stajni "Przygotuj sobie konia a potem mi pomożesz, jeszcze za wcześnie..." 5 min później poszłam po siodło, a babcia kończyła roznosić jedzenie... I wielkie zdziwienie "O już skończyłaś?":angryy:
Czarna Owieczka, mamy taki sam gust:D

Posted

despera napisał(a):
Eria, widzę że z ciebie specjalistka od maści:cool3: dla większości ludzi Despera jest po prostu biała i tyle:evil_lol:

mnie przeszkolili w tym zakresie :cool3: :loveu:

Posted

[quote=despera;6353169
Asiaczku, babcia czasami mnie denerwuje z tą swoją witalnością... Sprawna już taka nie jest, ledwo chodzi, ale nikomu nie pozwala nic robić-bo ona to zrobi najlepiej;) Dwa lata temu byłam u niej z Toudusiem-zostaliśmy na kilka nocy, miałam jej pomóc w karmieniu kur i świń, a potem chciałam pojeździć na Desperze. Babcia wygoniła mnie do stajni "Przygotuj sobie konia a potem mi pomożesz, jeszcze za wcześnie..." 5 min później poszłam po siodło, a babcia kończyła roznosić jedzenie... I wielkie zdziwienie "O już skończyłaś?":angryy:
Czarna Owieczka, mamy taki sam gust:D
Oj, wiem, jak to jest. Człowiek nie zawsze zdaje sobie sprawę, że nie ma już 20-30 lat i nie zawsze przyjmuje do wiadomości upływ czasu... Moja Mama też tak miała, nie dała sobie pomóc, no, chyba że jakiś sposobem...;)
Pzdr.

Posted

g_o_n_i_a, jeszcze króliki, kaczki, kury i świnie:diabloti: Kiedyś mieliśmy owce, jedno moje kochane oswojone jagniątko zwane Małe(nie wiedziałam, jakiej było płci:oops:), ale tata je sprzedał:-(
Asiaczku, babcia najbardziej mnie rozbraja, kiedy narzeka, że coś ją boli, moja mama czasem ironicznie odpowiada "bo za mało mama robi", na co babcia z rozpaczą, że tata jej zabrania:diabloti: Ale jest najukochańszą babcią na świecie, mimo że za każdym razem usiłuje mnie tuczyć jak te swoje świnki:evil_lol:
Eria, jesteś lepsza od pewnego weta, który wezwany do kucyka, który ugryzł dzieciaka(rodzice chcieli zaświadczenie, że nie ma wścieklizny, chociaż chwile wcześniej zostali ostrzeżeni, że bestyjka gryzie:shake:)-wet po przyjeździe spojrzał na kuckę, potem na mnie i z zakłopotaniem:"A jak się nazywa ta maść?" Konik był "kary w siwiźnie" jak to mówił mój pracodawca, teraz juz pewnie jest całkiem siwa:D
Jutro wkleje kilka fotek z wypadu Nesa na wieś, niestety nie ma za wiele razem z kopytnymi. Ostro się wkurzyłam, bo ten mały potworek nurkował w rzece, a ja tego nie nagrałam:placz: Po raz pierwszy widziałam takiego nura, chyba ze 3 sekundy miał cały łepek pod wodą:evil_lol:

Posted

Despera moje babcia ma 84 lata i jest dokładnie taka jak twoja;) Pracuje w ogródku, plewi, wszytko w domu robi... Rodzice, ja czy moi bracia jesteśmy tam codziennie, bo staramy się u niej wszystko zrobić, a następnego dnia babcia i tak poprawi po swojemu...;)

Posted

despera napisał(a):
raz pierwszy widziałam takiego nura, chyba ze 3 sekundy miał cały łepek pod wodą:evil_lol:

Kreon tak robi na codzien :evil_lol:

Posted

hello :loveu:
Sliczne sa te konie:loveu: :loveu: Jak bylam mala to mialam hopla na ich punkcie :cool3:, hehe zameczalam moich rodzicow, bo chcialam miec takiego jednego w ogrodku :evil_lol:

Posted

Cześć Carolcia:multi:
Ja w przedszkolu mówiłam, że "ożenię się z koniem":evil_lol: W sumie nawet nie męczyłam rodziców w dosłownym tego słowa znaczeniu, ale mój tata też lubi konie, mamy miejsce... I jakoś się stało;) Mama przez pierwszy tydzień się do nas nie odzywała, ale potem jej przeszło:evil_lol:

Posted

O witam cioteczki:) Eria, czyżby Kreoś wcześniejszą pobudkę zrobil?:evil_lol: Nes w tej chwili obraził się na śniadanie i leży na balkonie:diabloti: Zaraz wstawię fotki, muszę je zmniejszyć i wrzucić na pocztę:)

Posted

Oglądałam fotki koników są piękne :loveu: :multi: Pisałam kiedys referat o koniach a dokładnie Stadninie Koni w Janowie. Jedna z najlepszych prac napisana ręcznie i fotki również były :lol:

Posted

despera napisał(a):
Cześć Carolcia:multi:
Ja w przedszkolu mówiłam, że "ożenię się z koniem":evil_lol:

hahaha nie no, ja tylko chcialm miec konia, a nie zenic sie z nim :lol: :lol: :lol:. hehe fajnie wymyslilas :lol: :lol:

Posted

Witaj Ania-shira:) Zazdroszczę Janowa, araby to moja ulubiona rasa koni, marzy mi się taki siwek... Może jakieś fotki:cool3:
Carolcia, na szczęście już mi przeszło... Może dlatego, że mam same kobyłki:evil_lol:
Obiecane fotki Nesa na łące;) Mam wrażenie, że czasami czuje się chartem:razz:

Posted

Wydrones:evil_lol:

Biedne konie nie wychodzą praktycznie ze stajni-gzy są tak głodne, że atakują nawet psa :angryy:

Już na babcinym podwórku

Jak nauczyć psa wystawowej postawy?

Przywiązać do drzewa i pokazać mu kota:diabloti:

Ten kot to mój drugi ulubieniec, był bardzo zainteresowany Nesem i robił podchody z każdej strony-psy babci żyją z kotami w przyjaźni, więc może z tym nowym też da się zaznajomić...? Nie dało się:evil_lol: