Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jamnisie wyciągnełam wczoraj. Siedziałą już miesiąc, najpierw w zwerzętarni, potem trafiła ta kruszynka na boksy. Nie było jej widać wśród tych duzych psiaków, a ona siedziała, szczekała przerażona, trzęsła się jak osika. Nie mogłam jej zostawić..i tu ukłony dla niezawodnej Pani Dyrektor przedszkola mojej córci:) Oczywiście przyjęła ją do siebie na tymczas:)

Niunia jest przerażona, ale kanapowiec z nij niesamowity. Ma przewlekły kaszel, biegunke...ale mamy nadzieję że wszystko będzie dobrze:)
Oto księżniczka:)

Niunia ma uszkodzoną rogówke, prawdopodobnie ktoś ją pobił. Jest jamniczkiem miniaturką, albo króliczym, bardzo malutka jest , nawet mniejsza od mojej Łajki.

Posted

Moria , w jakim wieku jest mniej więcej sunia? I czy może być taki tekst:

Śliczna malunia jamnisia miniaturowa albo nawet królicza oczekuje na Państwa pomoc. Przebywała w schronisku w Łodzi do niedawna , skąd została zabrana przez wolontariuszkę do domu tymczasowego . W schronisku nie miałaby zbyt wielkich szans na przeżycie , jest maleńka! Ginęła w boksie wśród innych psów , starała się zwrócić na siebie uwagę szczekaniem , trzęsła się ze strachu ............ Trafiwszy do domku tymczasowego, po znalezieniu sobie miejsca natychmiast zasnęła , nic nie było dla niej tak ważne jak odpoczynek.
Nie zdajemy sobie sprawy Proszę Państwa jakim ogromnym stresem jest przebywanie w schronisku takiego malutkiego,bezbronnego psiaka , który musi walczyć o przetrwanie , o to by go ktoś zauważył , by znalazł takie miejsce w psiej hierarchii ważności by uniknąć zagryzienia .............
Jeżeli szukają Państwo maleńkiej psiej przytulanki to jest to właśnie ta bezimienna suczka . Bez pomocy człowieka , jego opieki , zapewnienia bezpieczeństwa i nie ma szans na przeżycie.
W domku tymczasowym może zostać niestety tylko na krótko. Bardzo prosimy o pomoc dla niej !!!
Jakby coś trzeba zmienić to pisz śmiało , dopiszę jeszcze tylko coś o wieku dziewczynki. Nie pisałam o oczku , myślę , że jak już znajdzie się domek to się wtedy powie o tym.

Posted

:) Tanitko gdyby Moriaaa wiedziała że maleństwo w schronie, nie posiedziałaby tam nawet dnia dłużej...nie wiedziałam o niej bo była ukryta w zwierzętarni..a jak tylko zobaczyłam malutką nie mogłam bez niej nie wyjsć:)

Dziękuję za tekst:) Śliczny:)
Jamnisia zostanie na tymczasie do czasu znalezienia jej nowego domku.
Na razie malutka choruje na zapalenie górnych dróg oddechwoych więc nie wystawiajmy dziewczynki. Jak dojdzie do siebie zrobimy aukcję:)

Posted

Tanitko gdyby Moriaaa wiedziała że maleństwo w schronie, nie posiedziałaby tam nawet dnia dłużej...nie wiedziałam o niej bo była ukryta w zwierzętarni..a jak tylko zobaczyłam malutką nie mogłam bez niej nie wyjsć:smile:

no przecież wiem, ze kto jak kto ale TY byś na to nie pozwoliła rozmyślnie!!:lol:
a maleńkiej zdrówka życzę!