Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Grażynko-polecaj Pani powyższe,proszę.
Tyciuś pojechał do domku dziś po 17.00,radosny ,wybiegany,szczęśliwy...
Mamy jeszcze Mamucika ,Dżenis,Oggy'ego...a Hana,Gedia,Despero? :)
Bardzo gorąco dziękuję Wam wszystkim za pomoc dla Tycia !!!!

• Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Lozik']
Tyciuś pojechał do domku dziś po 17.00,radosny ,wybiegany,szczęśliwy...

Cudowna wiadomość :lol:, myślę, że czekali na nią wszyscy obecni na wątku. Wierzę, że Tyciulek będzie tam bezpieczny, zadbany i kochany.
Odczekam kilka dni, na wszelki wypadek i ... zmienię z radością tytuł wątku.

Pani z Chodzieży odpowiedziałam już wczoraj informując, że adopcja Tycia prawie nieaktualna, że są ludzie nim zainteresowani i najprawdopodobniej znalazł już dom. Na pytanie czy życzy sobie bym zaproponowała inne psy otrzymałam taką odpowiedź:

"Witam!Jednym słowem sie spóźniłam,szkoda,dzieci malowały obrazki z Tyciem,wiedzą że został uratowany i właśnie on miał być razem z nami,szukamy takiego psa jak on,inny raczej nie wchodzi w grę,szukamy tez psa na terenie woj.wielkopolskiego aby było nam w miarę blisko go odebrać,jesli ma Pani podobne pieski typu bernardyn,młode,proszę o oferty,jeśli jakichkolwiek przyczyn nie doszłoby do adopcji Tycia również proszę o wiadomość.Serdecznie Pozdrawiam!"

Dlatego wysłałam Pani zdjęcie psa i suczki w typie rasy, ANETTTA ten ze Szczecina, podobny do Tycia już adoptowany. Gdy Pani odezwie się ponownie podsunę myśl o ... psie w typie podhalania i w przypadku zainteresowania podam Ci Cromikowa namiary.

A teraz cieszmy się, że Tycio dzisiejszej nocy już nie spędzi w schronisku. Będzie spał u siebie a sen to on ma :evil_lol:. W niedzielę miałam okazję to widzieć - spał jak kamień leżąc na boku i przebierał łapami, biegł we śnie :-o, myślę, że w stronę domu.

Posted

kurcze ale ten płońsk a konin i pomoc w transporcie

Takie CUDO w typie bernardyna czeka na dom w Płońsku woj.mazowieckie!
Pilne dt/ds inaczej schronisko!!!
Sunia ma 1.5 roku, nie pozwólmy by trafiła do umieralni czy na łańcuch!

Pomożemy w transporcie!
tel.509 165 352

a fundacja bernardyn tez nie daleko !!!tam do koloru do wyboru niech dzwonią ....łask

poprzedninastępny

[TABLE]
[TR]
[TD]płeć:[/TD]
[TD]samiec[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]wiek:[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]chip:[/TD]
[TD]982061600044217[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]lokalizacja:[/TD]
[TD] Wojtyszki[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]kastracja[/TD]
[TD]tak[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]zapamietaj:[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Spokojny, pogodny pies w typie bernardyna.
Bywa nieufny wobec obcych, nie każdego darzy zaufaniem. Jednak dla osób, które zna jest przyjacielski.
Bywa zaczepny do innych psów.
Nie potrafi chodzić na smyczy/lince treningowej choć całkiem dobrze sobie już radzi.
Polecamy do adopcji.

w wojtyszkach jest kilka benków

http://schronisko.avx.pl/component/djclassifieds/item/2/566

Bernardynka
schronisko.avx.pl
Pomóż mi znaleźć dom. Psy oraz koty do adopcji. Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Zielonej Górze.

p://hotelzwierzat.com/zwierzak.php?id=1055&opis&rodzaj=psy&lokalizacja=wojtyszki&chip&plec=wszystkie&wiek=wszystkie

Przesympatyczna, łagodna sunia w typie bernardyna z bardzo ciekawie wybarwionym . - Schronisko i Hot
hotelzwierzat.com
Przesympatyczna, łagodna sunia w typie bernardyna z bardzo ciekawie

Posted

nie mam do ciebie meila ale podeslij ludziom

jeszcze jedna sunia.....Sunia bernardyniasta_Łódź... Wojtyszki
‎..."płeć: samica wiek: chip: 982061600048445 lokalizacja: Wojtyszki kastracja ...Zobacz więcej
Przez: Bernardyny- adopcje /Saint Bernards- adoptions
Zdjęcia: 6
Adam Jarosławskiopublikował(a) post w obszarzeBernardyn Fundacja Zwierząt Skrzywdzonych

28 września

zgłoszenie od Patrycji i Marty z Myszkowa, dziewczyny prowadziły schronisko w Myszkowie:
"Wczoraj pojechałysmy do faceta który chce oddac beranrdyna to co zobaczyłysmy przszło nasze najśmielsze oczekiwania kojec 2x2 w tym buda pies nie bardzo ma jak się poruszać.Pies jest cały obklejony w swoich odchodac wg mnie jest wychudzony.
W misce nie miał nawet grama wody gdy zaczeło padać pies podszedł do dachu busy i zlizywał wode.

Chłop wieśniak psa juz nie chce bo ma nowego owczarka niemieckiego. Twierdzi,że" Benio"( zapomniałam jego imienia) ma 4 lata ale pies ma więcej ok 5 +. Biedny stoi w gównach i nie jest wypuszczany bo jak wieśniaczysko twierdzi pies atakuje inne psy i już zagryzł mu kundelka. Moje zdanie jest takie: ma nowego psa, a jeść trzeba dawać gadzinie i dlatego już go nie chce.
Prosimy Was o pomoc w uratowaniu tego psiaka.
Pozdrawiam Pati'

przypominamy o tym psie (schronisko Wojtyszki), samiec
chip: 982061600047880
kastracja tak

a moze ten malec

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=460477170663172&set=a.211718082205750.67522.173802145997344&type=1

Posted

Tycio w nowym domu ma się bardzo dobrze - jest wesoły, dopisuje mu apetyt i w końcu ma odpowiednią dawkę ruchu! Edyta i Bartek są w nim absolutnie zakochani :loveu: Tycio układa sobie relacje z nową współtowarzyszką Dorą, właściciele to bardzo rozsądni i odpowiedzialni ludzie – od samego początku wspierają się pomocą szkoleniowca, aby nie popełnić żadnego błędu i właściwie poprowadzić psy ku przyjaźni, a także zbudować więź pomiędzy Tyciem, a nimi samymi. Jestem bardzo zadowolona, że Tycio trafił właśnie do tego domu :multi:

Posted

Super fotki!!! :) Cromikowa, poproś może właścicieli, by wysłali jakieś wieści dot. Tycia na maila schroniskowego, to zostaną umieszczone na stronie, tylu wolontariuszy i pracowników go znało, a nie każdy ma dostęp do dogomanii, z pewnością ucieszyliby się z jakiś (pewnie dobrych ;)) wieści :)

• 2 months later...
Posted

Drugi z naszych bernardynów, z domieszką podhalana - Mamut, również znalazł domek.

Niech się wam wiedzie "maleństwa" w nowych domkach :lol:.

Przy okazji poproszę o głos. W styczniu 2013 Fundacja Bono w koalicji ze schroniskiem w Szczecinku startuje jako kandydat dogomanii w konkursie na krakvecie.
Białasy z fundacji oraz wszystkie psiaki i kociaki ze Szczecinka proszą o głosy :modla:

http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=16166