Sabina02 Posted July 22, 2007 Author Posted July 22, 2007 [quote name='Alpina'][B]Sabinko[/B] jak możesz, to bardzo proszę o zaczarowanie mojego TZ :diabloti: Może "urok" jakiś lub obojętnie co, aby tylko pomogło... Agusia - sprawczyni całego zamieszania chyba się przestraszyła i cosik się nie odzywa....:evil_lol:[/quote] Dobra, juz przesylam prądy... moze zadzialają...:evil_lol: Quote
Alpina Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 OK [B]Sabinka[/B] - to już odliczaj adin, dwa...Kaszpirowski zrobił tak niezłą furorę...:evil_lol: O cholerka! TZ coś usnął - czyżby prądy Sabinki zaczęły działać?:cool3: Quote
Sabina02 Posted July 23, 2007 Author Posted July 23, 2007 [quote name='Alpina']OK [B]Sabinka[/B] - to już odliczaj adin, dwa...Kaszpirowski zrobił tak niezłą furorę...:evil_lol: O cholerka! TZ coś usnął - czyżby prądy Sabinki zaczęły działać?:cool3:[/quote] Hehe! No, a co by nie? :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Foksia i Dżekuś Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Bylam wczoraj u mojej królewny ,rozrabia i widac ,że się dobrze czuje ,na spacerek poszla ,a jak tylko chwilkę przystanęam porozmawiać to odrazu sie dopominala ,ze nie chce stac tylko spacerować. Jest to nie ten sam psiak ,który trafil do niepolomic tylko nie wiem dlaczego nie możemy jej domku znaleść ,nie przypuszczalam ,ze taki cud bedzie tak dugo czekal na swoją szanse. Quote
Alpina Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Beatko tak to jest.... Nie wiesz może czy Irenka dzwoniła do pani Doroty z Warszawy? Tej co chciała Foksię? Pisałam do niej na PW ale się nie odzywa... Może Pani Dorota wzięłaby któregoś z Kolaczków? Pani Dorota prosiła aby zadzwonić do niej ok.20.07 a i Irenka chciała z nią rozmawiać...Nie przegapmy tego tematu bo szkoda by było...Czy ktoś dzwonił? Czy jeszcze nie? Quote
Foksia i Dżekuś Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 [quote name='Alpina']Beatko tak to jest.... Nie wiesz może czy Irenka dzwoniła do pani Doroty z Warszawy? Tej co chciała Foksię? Pisałam do niej na PW ale się nie odzywa... Może Pani Dorota wzięłaby któregoś z Kolaczków? Pani Dorota prosiła aby zadzwonić do niej ok.20.07 a i Irenka chciała z nią rozmawiać...Nie przegapmy tego tematu bo szkoda by było...Czy ktoś dzwonił? Czy jeszcze nie?[/quote] Irenka dzwonia do tej pani ale niestety na razie pani nie chce zadnego psiaka bo jej synek jest chory. Mialam wczoraj telefon z allegro Sabinki o Jagusie .Dzwonila pani z Warszawy ale niestety pani ma 8 miesiecznego owczarka sródziemnoazjatyckiego więc nie wyobrazam sobie żeby Jagusia pozwolila skakac po sobie takiemu potworkowi , a on za niedlugo bedzie niedzwiedziem wiec mogby sie jej odgryść. Quote
Alpina Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 No taaak...:roll: Taki domek odpada.... Wierzę, że znajdzie się ten w sam raz dla naszej królewny.. Quote
PaulinaB Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Może zacznę od dobrej wiadomości, Jaga dzisiaj miala ściągane szwy oczywiscie znowu trzeba bylo sposobem ją położyc na pleckach ale najwazniejsze ze sie udalo:D Rana sie ładnie goi, mała czuje sie dobrze, ale... Wczoraj zaczęla tracić równowage i wywracac oczkami, tak jakby krecilo sie jej w glowie, trwalo to chwile, oczywiście w przeciągu godziny Jagusie zbadał lekarz. Mała nie ma temperatury i badanie nic nie wykazalo. Jedyne co teraz mozna zrobic to obserwowac ją, byc moze to przez upały, bylo to jednorazowe jak narazie mała czuje sie bardzo dobrze i ma apetyt. Quote
ewatonieja Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 ja mam w okolicy takiego cielaka środkowoazjatyckiego, to jeden z najwiekszych psów jakie widziałam,ale był przyjaźnie nastawiony do Misi :) Quote
Foksia i Dżekuś Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Przyjechałam własnie od Jagusi ,czuje sie dobrze ,zjadła z apetytem chrupki z jagnięcinki i poszła na długi spacerek. Mam nadzięje ,że jej słabość byłA JEDNORAZOWA i było to moze wynikiem osłabienia po sterylce ,a dotego te upały tez mogły sie przyczynic. Jagusie bez problemu mozna juz przytulać i chetnie sie daje głaskać.Na spacerkach jest bardzo grzeczna. Niepoki mnie jednak to ,że Jaguisa ma stale suchy nosek , czy cioteczki w tej kwesti sie moga wypowiedzieć czy to jest normalne. Quote
PaulinaB Posted July 28, 2007 Posted July 28, 2007 Aha i zapomniałam napisać że wizyta lekarza i badanie Jagi dwa dni temu kosztowało 40 zl. W poniedziałek wyślemy do AFNu rozliczenie na te kwote ktora tam jest czyli chyba 689 zl. Na dzień dzisiejszy pobyt Jagi w hotelu + sterylizacja + czyszczenie zebow + wizyta lekarza = 1260 zl Quote
Ulka18 Posted July 28, 2007 Posted July 28, 2007 Kurcze, mam nadzieje, ze wkrotce znajdziemy domek dla Jagusi :modla: Dobrze, ze juz sunia po sterylce i wyciagnieciu, moze bedzie wieksze zainteresowanie. Quote
Alpina Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 Cioteczki mam poważne kłopoty z mamą - wybaczcie więc, że będę rzadziej tu zaglądać...Nie będę miała czasu na nic ale w każdej wolnej chwilce postaram się wpaść do Jagi... Taak znowu kłaniają się pieniążki jednak wierzę, że i tym razem zdołamy uzbierać potrzebną na kolejny miesiąc kwotę.. Ja tu czuwam... Quote
Ulka18 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Alpinko, trzymamy kciuki za Mame :kciuki: Musi byc dobrze!!! A Jagulka domek znajdzie na pewno, niech tylko miną te chore wakacje. Quote
agusiazet Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Alpino, nie daj się, jesteśmy z Tobą i wiesz, że wiara czyni cuda!!! Foksi też się uda!!! Quote
Foksia i Dżekuś Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 [quote name='Alpina']Cioteczki mam poważne kłopoty z mamą - wybaczcie więc, że będę rzadziej tu zaglądać...Nie będę miała czasu na nic ale w każdej wolnej chwilce postaram się wpaść do Jagi... Taak znowu kłaniają się pieniążki jednak wierzę, że i tym razem zdołamy uzbierać potrzebną na kolejny miesiąc kwotę.. Ja tu czuwam...[/quote] Alpinko chyba z funduszamy na Jage nie jest tak żle ,ja oczywiscie sie pogubilam ale jak byś mogla mi napisac jeszcze raz ile wplynelo do hoteliku plus nie zapomnij dodac tych 200 od mojej znajomej i 160 od irenki za transport plus to co jest na funduszu to chyba nie wygląda tak żle. Jagusia znajdzie domek napewno i to najlepszy .W najgorszym razie jak by nie znalazla domku w sierpniu to pojedzie ze mna do kundla i napewno bedziemy wybierac domki. Quote
Foksia i Dżekuś Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Co tutaj taka cisza, Jutro jadę do mojej pieknej. Dzisiaj dostalam maila z allegro od pana z Wroclawia w sprawie jagusi napisalam o o Jagusi i poprosilam o napisanie jakie warunki on jej proponuje.Napisal ,że on nie moze po nia przyjechac i ile kosztowal by transport wiec mu napisalam że musialby pokryc przynajmniej polowe kosztow. Do Wroclawia pojechala Laura ale państwo sami po nia przyjechali ,a jak komus zalezy musi sie coś dolozyc bo jeżeli ich nie stac to lepiej żeby psa nie brali bo co bedzie jak sie pochoruje i trzeba bedzie placic za wet. Quote
malagos Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Świete słowa. ciekawe tylko, jakie pan ma wraunki. Trzymam kciuki, zeby to był ten wymarzony domek :p Quote
Ulka18 Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Beatko, swiete slowa. Ja jestem przeciwna dowożeniu psow na miejsce bez sprawdzenia domkow i bez dolozenia sie do kosztow transportu. Jagulka na pewno domek znajdzie :kciuki: tylko sie te wakacje skoncza ;) Quote
Alpina Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Beatko "w wolnym czasie" przekopię wątek i wszystko jeszcze raz sprawdzę i tu napiszę - te 200 PLN od Twojej znajomej na pewno było dodane a za transport 160 PLN chyba też- piszę [U]chyba,[/U] bo z tego wszystkiego skleroza mnie ogarnęła.. Jutro postaram się to wszystko tu napisać bo dzięki Bogu zawsze szczegółowo pisałam przy rozliczeniach co , ile i od kogo no i przede wszystkim gdzie czy na ANF czy bezpośrednio na konto hoteliku..Nie martwcie się wszystko będzie jasno napisane... Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa. Z mamą bez zmian - jest przytomna ale nie może mówić - lewa strona niewładna...Serce mi się kraje jak patrzy tak na mnie i łzy płyną jej z oczu... Wierzę, że z tego wyjdzie - musi... Quote
Reno2001 Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Alpinko, trzymaj się dzielnie w opiece nad mamą. Wspieramy Cie myslami i dziękujemy, że pomimo własnych problemów nadal jesteś tu z nami. Quote
Ulka18 Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 Alpinko, trzymamy nieustajace kciuki za powrot do zdrowia Twojej Mamy. Quote
Alpina Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 Dzięki kochane Cioteczki...Dzisiaj nie zrobię tego zestawienia bo dopiero co wpadłam do domu, dałam psiarni jeść i teraz muszę coś upichcić na jutro... Ale obiecuję zrobić je jak najszybciej... Mizianko dla Jaguli... Quote
Alpina Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 [quote name='Alpina']TAAAK...Z tą kasą ... Ale tak od jutra to cała nie pójdzie...[U][COLOR=Red]200PLN[/COLOR][/U] było dane prosto do hoteliku od znajomej Beatki no i nie zapominajcie o bazarku z którego pieniążki też wpłynęły bezpośrednio do hoteliku [B]Agusiazet[/B]-[COLOR=Red][U]45PLN [/U][/COLOR][B]Han&Dom[/B] [U][COLOR=Red]80 PLN[/COLOR][/U] i [B]monikusf [/B]- [COLOR=Red][U]60 PLN[/U] =[U][B] 385 PLN! [/B][/U][COLOR=Black]A jeszcze coś będzie z dzisiaj kończącego się bazarku i też wpłaty pójdą[/COLOR] bezpośrednio do hoteliku. [COLOR=Black]Więc proszę mnie tu nie przyprawiać o nagły zawał serca ;)[/COLOR] [/COLOR]Trzeba będzie znowu ogłosić alarm na wątku jak się pieniążki będą miały ku końcowi... Przecież do schronu jej nie odeślemy...:shake: Mam nadzieję, że na to nie pozwolicie.. To jeden wpis...Kopię dalej chcę wyłuskać wszystko co było wpłacone bezpośrednio do hoteliku...[/quote] [B][COLOR=Blue]Właśnie przekopuję wątek - chodzi o wpłaty na konto hoteliku..[COLOR=Red].200 PLN [/COLOR]od znajomej Beatki od razu na początku było dodane...[/COLOR] Bo co jest na ANF-ie to widać...[/B] Quote
Recommended Posts