Ulka18 Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Uważam, ze Foksia powinna miec wyczyszczone ząbki. Kamien to jednak straszna rzecz :shake: Lepiej go usunac. Mam nadzieje, ze uzbieramy na zabieg :roll: Quote
Reno2001 Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Kamień zawsze prowadzi do chorób przyzębia. Nie ma na co czekać, bo będzie jak u małej Nikusi. Lepiej zapobiegać. Quote
Alpina Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 OKi To znaczy, że Cioteczki są [B]za.[/B]..SUUPER! Quote
Ulka18 Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Jestesmy za :p obysmy tylko uzbieraly na sterylke i czyszczenie zabkow :roll: Ja jak zwykle martwie sie na zapas, moze niepotrzebnie :oops: Quote
Alpina Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Na razie mamy pewną nadwyżkę, więc trzeba robić wszystko po kolei. Skoro Pan Bóg nad nią czuwał do tej pory, to i dalej jej i nas nie opuści... Quote
Foksia i Dżekuś Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 [quote name='Alpina']Na razie mamy pewną nadwyżkę, więc trzeba robić wszystko po kolei. Skoro Pan Bóg nad nią czuwał do tej pory, to i dalej jej i nas nie opuści...[/quote] Na pewno nad nią czuwa , i cioteczki czuwaja ,a jak to się mówi na wszystko przyjdzie pora i na domek Jagusi też. Zdjecia dopiero Irence wysłałam ,bo rano mi sie cofły i musiałam pojedynczo wysyłać. Quote
irenaka Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 [IMG]http://img460.imageshack.us/img460/4043/puszekijagienka1qh0.jpg[/IMG] Jagusia i Puszek Quote
irenaka Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 [IMG]http://img460.imageshack.us/img460/5366/puszekijagienka3bl0.jpg[/IMG] Quote
irenaka Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 [IMG]http://img460.imageshack.us/img460/4466/puszekijagienka6yx2.jpg[/IMG] Quote
Reno2001 Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Jagusia widaż, że zasmakowała w miziankach :p . A tak strasznie się broniła w schronisku. Nowy domek będzie miał z niej pociechę :loveu: . Quote
Ulka18 Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Jakie slodkie zdjecie :iloveyou: Kto by pomyslal, ze to ta sama Foksia :crazyeye: [IMG]http://img460.imageshack.us/img460/5366/puszekijagienka3bl0.jpg[/IMG] Quote
Alpina Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Aga to już wcale nie ta sama - to Foksia po metamorfozie..:loveu: Super fotki...Aż się "gęba" sama śmieje.. Jaga to teraz księżniczka...Mówię Ci Beatko obie idealnie do siebie pasujecie...:cool3: Quote
Sabina02 Posted July 5, 2007 Author Posted July 5, 2007 A ile bedzie kosztowala sterylka i usuniecie tego kamienia na zabkach? Quote
Alpina Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Sabinko cioteczki z hoteliku będą ostro negocjowały cenę...:evil_lol: Ale dokładnie ile to pewnie będzie wiedziała Paulinka lub Beatka.. Quote
Foksia i Dżekuś Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 [quote name='Alpina']Aga to już wcale nie ta sama - to Foksia po metamorfozie..:loveu: Super fotki...Aż się "gęba" sama śmieje.. Jaga to teraz księżniczka...Mówię Ci Beatko obie idealnie do siebie pasujecie...:cool3:[/quote] Alpinko wiem o czym myslisz ,ja bardzo bardz kocham Jagusie ale nie moge jej adoptowac bo mam 2 chore psy ,a Foksia nie wiem czy wiesz ale ma nowotwora płuc i od wrzesnia starma sie jak moge przedłuzyc jej zycie.Mieszkam na 8 pietrze , a Foksie nawet z windy musze juz na pole znosić bo schody są dla niej zmora . Ja przez swój wolontariat i tak mało czasu spedzam ze swoimi psiakami ,pomaga mi mąż ale leki musze podawac sama lub od czasu do czasu córka. Napewno Jagusia znajdzie swojego własnego człowieka ,który poswięci jej duzo czasu ,którego ja wobecnej sytuacji nie mogła bym jej zagwarantowac. Quote
Foksia i Dżekuś Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 [quote name='Alpina']Sabinko cioteczki z hoteliku będą ostro negocjowały cenę...:evil_lol: Ale dokładnie ile to pewnie będzie wiedziała Paulinka lub Beatka..[/quote] Paulinka bedzie dzwonić do wet. i zapyta ile by kosztowała sterylka razem z czyszczeniem ząbków. Na razie Jagusi kończy się cieczka więc bedzie mozna jaj zrobić badania ,a sterylke najwczesniej za dwa tygodnie,. Quote
Ulka18 Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Moj bazarek jutro sie konczy popoludniu....uzbiera sie na kilka dni hoteliku. Alpinko, prosze o porade, czy wplaty maja byc bezposrednio do hoteliku (ew.jak wtedy sprawdzic wplaty) czy na moje konto, a ja potem wplace calosc do hoteliku? Quote
Alpina Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Agusiu może wpłaty rób na swoje konto a potem przelejesz na hotelik. Ja też jeszcze nie mam potwierdzeń wpłat od Paulinki (prosiłam ją na PW o te potwierdzenia) ale wiadomo,to troszkę trwa zanim cioteczki wybiorą się do banku i na dodatek wszystkie wpłaty podochodzą. [B][COLOR=Blue]Reno 2001[/COLOR][/B],[B][COLOR=Red] tomcug[/COLOR][/B] i [B][COLOR=Green]Irysek[/COLOR] [/B]informowały mnie, że robiły przelew bezpośredni a [B][COLOR=Orange][COLOR=Magenta]H[/COLOR][COLOR=Magenta]akunia[/COLOR][/COLOR][/B] i [B][COLOR=Sienna]brazowa1 [/COLOR][/B] pieniążki wysłały przekazem pocztowym więc troszkę to potrwa zanim wpłata dojdzie. [COLOR=Blue][U]Reno2001[/U] [/COLOR]- 120 PLN [U][COLOR=Red]tomcug [/COLOR][/U]- 20 PLN [COLOR=Green][U]Irysek[/U] [/COLOR]- 22 PLN [COLOR=Magenta][U]Hakunia[/U] [/COLOR]- 30 PLN [U][COLOR=Sienna]brazowa1[/COLOR][/U] - 15.50 PLN = [B]207.50 PLN Właśnie otrzymałam PW od Paulinki, że wszystkie wpłaty doszły! Dziękujemy :Rose: [/B] Quote
Alpina Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 [quote name='Foksia i Dżekuś']Alpinko wiem o czym myslisz ,ja bardzo bardz kocham Jagusie ale nie moge jej adoptowac bo mam 2 chore psy ,a Foksia nie wiem czy wiesz ale ma nowotwora płuc i od wrzesnia starma sie jak moge przedłuzyc jej zycie.Mieszkam na 8 pietrze , a Foksie nawet z windy musze juz na pole znosić bo schody są dla niej zmora . Ja przez swój wolontariat i tak mało czasu spedzam ze swoimi psiakami ,pomaga mi mąż ale leki musze podawac sama lub od czasu do czasu córka. Napewno Jagusia znajdzie swojego własnego człowieka ,który poswięci jej duzo czasu ,którego ja wobecnej sytuacji nie mogła bym jej zagwarantowac.[/quote] Beatko, ja tak lubię podokuczać - czasami...:cool3: Wiedziałam, że masz chorego psiaczka ale że aż tak, to nie...:shake: Tak mi się jakoś skojarzyło- obie jesteście takie eleganckie... A co do adopcji, to zdaje sobie sprawę z tego, że gdybyś tylko mogła to i bez mojego gadania wzięłabyś Jagę...;) Quote
agusiazet Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Foksia pięknieje z dnia na dzień!!! [COLOR=Red]Pilnie poszukujemy transportu dla psiej mamy i jej dzieci na trasie Lublin Warszawa na niedzielę 8 lipca. Bardzo ważne!!! POMOCY!!![/COLOR] Quote
Ulka18 Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Kochana Sabinka przekazala 100 zl na sterylke Foksi Jagulki :multi: Quote
Sabina02 Posted July 7, 2007 Author Posted July 7, 2007 [quote name='Ulka18']Kochana Sabinka przekazala 100 zl na sterylke Foksi Jagulki :multi:[/quote] Tak, rzeczywiscie... ale to dzieki nowej Panci niewidomej Nikusi, ktora zrezygnowala z pieniazkow przeznaczonych odemnie na Nike... W ten sposob pieniazki te zostana przekazane na inne pieski w potrzebie, w tym na Foksie...:lol: Quote
Ulka18 Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Sabinko, dziekujemy Tobie oraz Pani Alicji za przekazanie pieniazkow na Jagulke :calus: :calus: Quote
Foksia i Dżekuś Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Sterylka foksi plus czyszczenie zabków nie będzie kosztowała więcej niz 250 zł.Paulinka wynegocjowała cenę.W krakowie sama sterylka takiej psinki kosztuje około 250 zł. Jagusia prawie skończyła cieczke więc dziewczyny pojada zrobić jej badania krwi i jak będzie wszystko w porzadku to gdzieś za dwa tygodnie będzie można małą sterylizować. Jagusi była dzisja na długim spacerku, pozwoliła mi sie wziąść też na ręce ale widać ,że jeszcze sie bała. Natomiast z czesania na razie musimy zrezygnować bo jak tylko widzi szczotke od razu sie złości zreszta moia foksia też nie lubi jak sie coś koło niej robi. Quote
Alpina Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 [B]Sabinko [/B]jak zwykle jesteś nie zawodna!:kiss_2: Dziękujemy Ci ślicznie...:Rose: [B] Beatko[/B] wymiziaj ode mnie Jagę - ja też zrobię swoją comiesięczną wpłatę bezpośrednio na konto hoteliku a nie na ANF.. Quote
Recommended Posts