Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja jestem w 1000% za.
Jeśli trzeba bedzie w tej sprawie do kogos napisać czy też pod czyms sie podpisać to na mnie możecie liczyć.
Nie każdy przecież wyjeżdża, nie każdy przestaje na trzy, cztery myśleć o psiakach. tylko dlatego, że zrobiło się ciepło.
Jeśli dzięki programowi przez całe wakacje choć jeden pies znajdzie dom, to ja w tym widzę sens.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Reno2001']Wiem, Sabinko...
Ja mam o tyle szczęście, że kilka Twoich bid widziałam na żywo. Ba, nawet je głaskałam, brałam na ręce. Tego nie da się porównać jedynie z ogladaniem psiaków na zdjęciach.[/quote]

No, szczesciara z Ciebie!

[quote name='Reno2001']Mam jednak nadzieję, że skusisz sie wkrótce na jakiś wypad do Polski :cool3: . Jakby co, nocleg w Łodzi masz - zapraszam do siebie :p .[/quote]

Jeżdze do Polski tak co rok lub dwa lata... Czesto kursuje na trasie Wrocław - Nowy Sącz (ja pochodze z Nowego Sącza, a mąż z Wrocławia), wiec wpadne do Ciebie na kawe "po drodze" :evil_lol: ... Dzieki za zaproszenie! :lol:

Posted

Irenko ja też jestem za tym, żeby "kundel bury.." ukazywał się w wakacje...
Myślę, że to bardzo dobry pomysł - warto spróbować...

To bardzo dobry czas żeby właśnie w wakacje
uświadamiać ciemnogród, że nie wolno psów ot tak sobie kupować a potem wywalać...
Jeśli choć jedna osoba zastanowi się przed okazjonalnym kupnem szczeniaka na giełdzie, jeśli choć jedno zwierzę zostanie w ten sposób ocalone od poniewierki bo właściciel choć troszkę się zastanowi i ruszy go sumienie - [B]to warto!
[/B]Przedwczoraj do moich sąsiadów ktoś podrzucił malutką suczkę,prosto pod bramkę, zauważyli jak już samochód ruszał...Zanim podbiegli szczeniak biegł w ich stronę...Garnął się do ludzi -taki czyściutki ale troszkę zabiedzony, był głodny, sąsiadka dała mu kotleta...
Akurat mnie w domu nie było ale może to i lepiej, bo ja już mam sześć i wziąć bym jej nie mogła i tylko bym ryczała i sama nie wiem co jeszcze..:( :( :(
Powiedziała, że gdyby to był piesek, to [I]"może"[/I] by u nich został ale sprawdzili i okazało się [I]"niestety",[/I] że sucz.
Zawiezili ją do schronu...Mnie to strasznie "gryzie"...Mała ma marne szanse bo jak pisałam tam szaleje parwo i nosówa...
Dzisiaj rano sąsiadka mi o tym opowiedziała...Jest mi strasznie przykro i mam doła...:( :( :(

Posted

Moze rzeczywiscie zebrac podpisy pod petycja, zeby Kundel byl rowniez przynajmniej przez jeden miesiac wakacji....zreszta, kto z nas ma 2 miesiace wakacji :crazyeye: chyba tylko nauczyciele, bo w prywatnych firmach ciezko jest isc na urlop na tak dlugi okres czasu :roll:

Posted

Foksia prezentowala sie wspaniale , miala szeroki usmiech na pyszczku :multi: Paulinka pieknie o niej opowiadala :loveu: I tak cudnie sterczalo Foksi to jedno uszko :eviltong: Mam nadzieje, ze bedzie domek dla Jagulki po programie :kciuki:

Posted

[B]Cioteczki![/B]
[B]Dowiedziałam się dzisiaj dzięki Beatce kto odpowiada za ściągnięcie programu Kundel z anteny telewizyjnej.[/B]
[B]Postanowiłam napisać. A Wam wklejam dane dyrektora oddziału i swój list.[/B]
[B]Możecie kopiować, możecie poprawiać i szybko wysyłajcie. Roześlijcie wiadomość gdzie się da, przecież Pani Magda nie ratuje tylko psiaków z Krakowa. Może jakiś wątek założyć, tylko gdzie?[/B]
[B]Teraz dane dyrektora:[/B]
[B]dyrektor Oddziału: Witold Gadowski[/B]
[B]tel. (012) 423 65 44, fax 423 65 12,[/B]
[B]e-mail:[/B][EMAIL="[email protected]"][B][email protected][/B][/EMAIL]
Mój list chyba jest zbyt osobisty, jak na oficjalne pismo, ale czekam na uwagi:

[CENTER][B][SIZE=3][FONT=Calibri]TELEWIZJA POLSKA S.A. Oddział Kraków[/FONT][/SIZE][/B]
[CENTER][B][SIZE=3][FONT=Calibri]30-955 Kraków Ul. Krzemionki 30[/FONT][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][FONT=Calibri]P. Witold Gadowski[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER]

[/CENTER]

[FONT=Calibri][SIZE=3]Zwracam się z gorącą prośbą o zmianę decyzji w sprawie zaniechania emisji programu Pani Magdy Hejdy „ Kundel bury i kocury” w okresie wakacyjnym. Jest to program, który nie powinien podlegać sezonowości programu telewizyjnego, to program, który właśnie w okresie wakacyjnym jest najbardziej potrzebny i oczekiwany przez ludzi którym dobro zwierząt leży na sercu.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Właśnie w tym okresie zwierzęta najliczniej trafiają do schronisk, są przywiązywane do drzew i wywożone w odległe miejsca aby się ich pozbyć. Jak można im pomagać nie mając wsparcia tak wielkiej siły medialnej jaką jest telewizja?[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Wolontariat krakowski i nie tylko zawsze miał wsparcie właśnie w Telewizji Polskiej , dlaczego więc teraz, kiedy najbardziej tego potrzebujemy zawiesza się emisję programu, który dla wielu był ostatnią deską ratunku. Pani Magda Hejda zawsze stara się aby pomóc tym którzy są od nas tak zależni i bezradni. Jest też wyjątkowo ciepłym i serdecznym człowiekiem co jest bardzo dobrze odbierane przez widzów którzy właśnie ze względu na Panią Magdę i sposób prowadzenia programu tak licznie odpowiadają na apele i adoptują zwierzęta. Myślę, że nie będę odosobniona w uczuciu rozczarowania, że Krakowski Oddział Telewizji tak może pochopnie podjął decyzję o wstrzymaniu emisji jednego z najwartościowszych naszych regionalnych programów. Nie bez znaczenia myślę są również wartość edukacyjna tego programu dla młodych ludzi.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Nie bawi mnie bezmyślne oglądanie kolejnej powtórki programu czy filmu sprzed dziesięciu lat, ale czekam zawsze z napięciem i uwagą na kolejny program Pani Magdy. Czy naprawdę, nie można dać szansy zwierzętom które mogą liczyć tylko na nas ludzi?[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Mam nadzieję, że mój list będzie pierwszym który spowoduje lawinę innych reakcji, że Państwo wezmą pod uwagę to, jak dużo dobrego można zrobić poprzez emisję takiego programu.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Calibri][SIZE=3]Bardzo proszę o ile to możliwe o zmianę decyzji w sprawie naszego ukochanego „Kundla”[/SIZE][/FONT]
[CENTER]

[FONT=Calibri][SIZE=3]Z wyrazami szacunku,[/SIZE][/FONT]
[CENTER][FONT=Calibri][SIZE=3]Irena Karcz[/SIZE][/FONT][/CENTER]
[/CENTER]

Posted

Witam cioteczki i przesyłam ucałowania z Niepołomic. Wszystkie psiaki szczęśliwe a niektóre nawet próbują rozrabiać. Wklejam zdjęcia Jagusieńki, która jak królewna wczoraj spacerowała i na dodatek uwodziła wszystkich chłopaków. Żaden jej się nie oparł. Na dodatek okazało się, że chyba "źle szukamy domku". Do tej pory przyjeżdżały do Jagusi same kobiety a wczoraj przyjechał z nami mąż Iwonki i Jaga natychmiast dała się pogłaskać. Ona naprawdę uwodzi facetów!!! Jest boska!!!

Posted

Jak się to nam nasza królewna wyrobiła...Patrzcie , patrzcie ...No,no,no...Do facetów ją ciągnie...(pewnie to sprawka cieczki...:cool3:)
Jaga jest śliczna! Nie mogę się wprost na nią napatrzeć....:loveu:

Posted

Przeslodka ta Jagulka w niebieskiej obrozce :iloveyou:
I te uszyska boskie :loveu:

Kobitki, pomyslmy wszystkie gdzie by tu jeszcze Jagulke pooglaszac?
Macie jakies pomysly :???:
Bo niedlugo kasa sie skonczy na hotelik :roll:

Posted

TAAAK...Z tą kasą ...
Ale tak od jutra to cała nie pójdzie...[U][COLOR=Red]200PLN[/COLOR][/U] było dane prosto do hoteliku od znajomej Beatki no i nie zapominajcie o bazarku z którego pieniążki też wpłynęły bezpośrednio do hoteliku [B]Agusiazet[/B]-[COLOR=Red][U]45PLN [/U][/COLOR][B]Han&Dom[/B] [U][COLOR=Red]80 PLN[/COLOR][/U] i [B]monikusf [/B]- [COLOR=Red][U]60 PLN[/U] =[U][B] 385 PLN!
[/B][/U][COLOR=Black]A jeszcze coś będzie z dzisiaj kończącego się bazarku i też wpłaty pójdą[/COLOR] bezpośrednio do hoteliku.
[COLOR=Black]Więc proszę mnie tu nie przyprawiać o nagły zawał serca ;)[/COLOR]
[/COLOR]Trzeba będzie znowu ogłosić alarm na wątku jak się pieniążki będą miały ku końcowi...
Przecież do schronu jej nie odeślemy...:shake:
Mam nadzieję, że na to nie pozwolicie..
To jeden wpis...Kopię dalej chcę wyłuskać wszystko co było wpłacone bezpośrednio do hoteliku...

Posted

Dla Foksi: dobre ksiazki ode mnie, MP3 oraz gry od Ulki.
[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=74497[/url]

Alpina, nie ma mowy o odsylaniu Foksi :shake:

Mam naprawde sporą biblioteke, mam nadzieje, ze beda chetni na ksiazki i w ten sposob zasilimy konto Foksi w hoteliku.

Posted

Z tym oddawaniem Jagi to powiedziałam tak z przymróżeniem oka ;)
A z bazarkiem SUPER!
Kupić nie kupię bo jestem "goła" ale chociaż podrzucę od czasu do czasu...;)

Posted

Z mojego bazarku juz mamy ponad 50 zl. Licze na wiecej, ale dobre i to. Do konca bazarku jeszcze kilka dni.

PS. czy bazarek musi trwac 14 dni czy mozna krocej?