karusiap Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 Syriusia byla dzis an spacerku,biegala i tulila sie:loveu::loveu:schudla troszke....kochana psinka a tyle czeka:( Quote
marysia55 Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 no jaka piękna jest ta nasza dziewczynka .... a jaka wdzięczna za spacerek :lol::lol::lol: aż miło patrzeć :loveu::loveu: szczęśliwa że ma takie cioteczki . Quote
marysia55 Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 [SIZE="4"]Syria... jak pieknie sie uśmiecha chyba wie że robią jej fotki :lol: Quote
agamika Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 a ja moge poprosic o tekst dla Syrii .... :oops: ? to by6m allegro jej zrobiła :razz::cool3: Quote
marysia55 Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 agamika napisał(a):a ja moge poprosic o tekst dla Syrii .... :oops: ? to by6m allegro jej zrobiła :razz::cool3: jeżeli to pytanie jest do mnie :evil_lol::evil_lol: to mogę ale dopiero w weekend ( no może jutro w nocy) :diabloti::diabloti: chyba że ktos inny jest chętny ... to nie będę wchodzi w drogę :p:p Quote
marysia55 Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 skoro nie ma chętnych do napisała tekstu dla Syrii , ja niniejszym to czynię :loveu: tak ja obiecałam :razz: mam cicha nadzieję, że się przyda a przede wszystkim , że pomoże Syrii znaleźć dom :loveu: Quote
marysia55 Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Wierzę w jednego Boga, Ojca Wszechmogącego, Stworzyciela nieba i ziemi i wszystkich żywych istot . Nie wierzę w człowieka, niszczyciela nieba i ziemi, który odmawia innym żywym istotom prawa do godnego życia . Przeciętność nie powoduje przekreślenia człowieka w ludzkim społeczeństwie, ma on prawo do godnego życia, własnej rodziny, spełniania swoich marzeń. Inaczej jest ze zwierzętami. Jeżeli nie wyróżnia się modną rasą, wielkością, urodą i do tego przebywa w schronisku, uwierzcie mi nikt nie zwraca na takiego psa uwagi, nikt go nie chce zauważyć, nikt nie wiąże swojego życia z takim przyjacielem u boku. Przedstawiam Wam SYRIE , trafiła do schroniska prawie 2 lata temu , ma około 5-6 lat, trafiła tu z interwencji. Psy, które trafiają do schroniska z interwencji zawsze w swoich domach przeżywały koszmar, który normalnych ludzi przyprawia o zgrozę . W przeciwieństwie do ich oprawców , którzy czują satysfakcję ze znęcania się nad swoimi przyjaciółmi bo przecież taki psiak był członkiem ich rodziny, który nikomu się nie poskarży na swój los, który nigdy ich nie oskarży przed światem. Syria nie została pozostawiona sama sobie w schronisku , zainteresowały się nią wolontariuszki. Zwróciły uwagę na to , że Syria pomimo koszmarnego życia jakie ma za sobą okazała się psem zakochanym w człowieku, uwielbia nawet najmniejsze z nim kontakty, jest urocza na spacerach , kocha pieszczoty i mizianie, potrafi wejść między nogi aby tylko zwrócić na siebie uwagę i skorzystać z chwili aby przez moment móc się przytulić do swojego opiekuna. Jest cudownym, wyjątkowym, przekochanym psem otwartym do ludzi , szybko się uczy nowych rzeczy. W stosunku do innych psów jest bardzo grzeczna. Syria nie ma szans na wyjście ze schroniska bez Państwa pomocy. W jej boksie jest bardzo dużo psów. Syria po prostu nie wyróżnia się niczym specjalny. Nie jest piękna, nie jest rasowa, nie jest tez rozkosznym szczeniakiem ,nie ma w niej na pierwszy rzut oka nic nadzwyczajnego jest przeciętna taka niewyróżniająca się niczym psina ...oczywiście tylko dla kogoś kto jej nie zna...Bo my wiemy jaki to wartościowy pies. Przecież w życiu nie ważne jest jak wyglądamy , ważne jest to co nosimy w środku… a Syria to wzór psiego przyjaciela, oddanego kumpla i obrońcy, oddałaby wszystko aby w końcu zaleźć swojego człowieka, który powie do niej że jest najpiękniejszym psem na świecie, a któremu ona mogłaby oddać całe swoje psie serduszko. Za odrobinę czułości, za własną miseczkę , za własne posłanie Syria pójdzie na koniec świata za swoim panem. I jeśli trzeba będzie jest gotowa zawsze stanąć w jego obronie. Zrobi to z miłości, zrobi to z przywiązania, zrobi to bo tak karze jej psie serce. Prosimy udowodnijcie temu psu po przejściach , że życie nie jest ciągłym łańcuchem nieszczęść, że są w życiu też dobre chwile, które Syria może przy was doświadczyć , że piękno i olśniewająca uroda to nie są najważniejsze sprawy w życiu. Ponad to jest jeszcze coś co ludzie nazywają wartością nadrzędną czyli miłość, zrozumienie i wzajemny szacunek. Ten pies może wam to wszystko dać od siebie bezinteresownie……. Spróbujcie nie zmarnować tej szansy, którą daje wam los poprzez czytanie tej historii…… Od was zależy jakie będzie jej zakończenie ….. pomyślcie przez chwilę, zastanówcie się i okażcie jej serce ….. Quote
marysia55 Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Dziekuje Karolinko, ale mam wrażenie, że lepiej mnie oceniasz jak ja samą siebie. Ja ciągle walczę z wątpliwościami i ciągle zadaje sobie pytanie czy to oto właśnie chodzi . W dalszym ciągu proszę o rady i wskazówki . Quote
karusiap Posted January 17, 2009 Author Posted January 17, 2009 ja to jestem slepa:oops:agamika dopiero zwrocila mi uwage swoim pytaniem. Marysiu jakbys mogla tylko poprawic,ze Syria jest juz prawie 2 lata w schronie:( A z ta interwencja to czasem tak jest nazwane nawet jak pies z ulicy trafi;)Syria nie byla z tego co wiem meczona czy maltretowana;) Quote
marysia55 Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 karusiap napisał(a):ja to jestem slepa:oops:agamika dopiero zwrocila mi uwage swoim pytaniem. Marysiu jakbys mogla tylko poprawic,ze Syria jest juz prawie 2 lata w schronie:( A z ta interwencja to czasem tak jest nazwane nawet jak pies z ulicy trafi;)Syria nie byla z tego co wiem meczona czy maltretowana;) lata w schronie już poprawiłam, a odnośnie tej części dotyczącej interwencji to wyciąć ten kawałek ?????? czy tylko zmienić ???? Quote
karusiap Posted January 17, 2009 Author Posted January 17, 2009 marysia55 napisał(a):lata w schronie już poprawiłam, a odnośnie tej części dotyczącej interwencji to wyciąć ten kawałek ?????? czy tylko zmienić ???? moze tylko zmienic ciut:oops: Quote
agamika Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 :oops: a ja sama pozmieniałam trochu :oops: bo juz byłam w trakcie robienia:oops: a tekst super ... ciotka Pucka sie juz zachwycała :evil_lol: ... Quote
marysia55 Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 agamika napisał(a)::oops: a ja sama pozmieniałam trochu :oops: bo juz byłam w trakcie robienia:oops: a tekst super ... ciotka Pucka sie juz zachwycała :evil_lol: ... :crazyeye: :crazyeye: .. a kto to jest ciotka Pucka ??????? Quote
agamika Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 świńska ciotka :diabloti: ... z która zawsze konsultuje wygląd aukcji ... taki mój podręczny słownik ortograficzny :diabloti::evil_lol::diabloti: SYRIA - zakochany kundel (532883745) - Aukcje internetowe Allegro Quote
agamika Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Syria ma plakaty :roll: - Jagienka jej robiła , wystarczy na wątku poszukać lub poprosić o przesłanie pliku na meila Quote
AgaG Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Jejku dopiero dziś tu trafiłam, bo z czasem tragedia... alez ta Syria podobna do mojej Zosi... :loveu: Quote
karusiap Posted February 16, 2009 Author Posted February 16, 2009 Wczoraj bylam z dziewczynka na spacerze...jeszcze nigdy nie miala takiego dnia,ze caly czsa sie chciala przytulac:loveu:.Byla taka radosna i szczesliwa...a potem wrocila do boksu:( Quote
karusiap Posted February 17, 2009 Author Posted February 17, 2009 Plakat Syrii: http://upload.miau.pl/3/1118.doc Quote
karusiap Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 Syriusia byla dzis na spacerku. Dalam jej kosteczke,a ta cwaniara wykopala pod drzewem sliczna dziure , wlozyla kostke i zakopala noskiem...na gorsze czasy:( Kochana dziewczynka.Wyczesalysmy sie tez troszke:) Quote
Jagienka Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 karusiap napisał(a): Dalam jej kosteczke,a ta cwaniara wykopala pod drzewem sliczna dziure , wlozyla kostke i zakopala noskiem...na gorsze czasy:( Wzruszające są takie psie naturalne zachowania, w tej nienaturalnej ich rzeczywistości :-( Quote
marysia55 Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Syria cos o tobie zapomniał majku33, więc same polecimy na pierwszą stronę Quote
Recommended Posts