Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mizianie Huntera też potrafi być uciążliwe, bo on się "opiera" a raczej napiera dupskiem na moje nogi i ja mam go czochrać, maleństwo waży już jakieś 50 kg więc czasami mam problem z utrzymaniem równowagi. jego głupawki w łóżku czasami mnie przerażają - np. kiedy się rozpędzi z salonu i leci prosto na łóżko, na którym leżę ja:diabloti:

a co do walk o kołdrę. Ja nie mam szans. Jak krówsko się uwali to nie opcji naciągnięcia kołdry :P Dopiero przy użyciu dwóch nóg i komendzie "złaź śmierdzielu!" mogę coś zdziałać :evil_lol:

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale wy dziewczyny prznajmniej czujecie, że macie psa, mój to ja się z całej siły zaprze to i tak dam radę go jedną ręką zwalić z wyra czy przeciągnąć na smyczy, potrzebuję większych wrażeń, no:evil_lol:

Posted

[quote name='marta.k9080']sama nie gadam,nie do mnie z pretensjami :diabloti:;)[/QUOTE]

A do kogo przepraszam bardzo skargi i zażalenia?:evil_lol:

[quote name='Kaaasia']Wpakuj dwa ponad 30kg psy do łóżka i wygraj z nimi bitwę o kołdrę :evil_lol:
Nie wydaje mi się. Czasem powarczy ale lezie z tyłkiem aby go drapać i można go całować po pysiu ile wlezie :diabloti:. Po prostu ma chumorki, jak to facet :evil_lol:[/QUOTE]

Ah no tak- facet, i wszystko jasne:D Całuj jak najczęściej to mu przejdzie, u mnie zadziałało.

[quote name='YxNinaxY']Mizianie Huntera też potrafi być uciążliwe, bo on się "opiera" a raczej napiera dupskiem na moje nogi i ja mam go czochrać, maleństwo waży już jakieś 50 kg więc czasami mam problem z utrzymaniem równowagi. jego głupawki w łóżku czasami mnie przerażają - np. kiedy się rozpędzi z salonu i leci prosto na łóżko, na którym leżę ja:diabloti:

a co do walk o kołdrę. Ja nie mam szans. Jak krówsko się uwali to nie opcji naciągnięcia kołdry :P Dopiero przy użyciu dwóch nóg i komendzie "złaź śmierdzielu!" mogę coś zdziałać :evil_lol:[/QUOTE]

Hahaha dobre:loveu: Za to kocham duże psy!

[quote name='leónowa']Ale wy dziewczyny prznajmniej czujecie, że macie psa, mój to ja się z całej siły zaprze to i tak dam radę go jedną ręką zwalić z wyra czy przeciągnąć na smyczy, potrzebuję większych wrażeń, no:evil_lol:[/QUOTE]

No tak, mały jest o tyle łatwiejzy w obsłudze że przesuniesz go gdzie będziesz chciała.
Ale i tak bawią mnie ludzi z pimpkiem 5kg na smyczy który ich ciągnie i nie mogą sobie z nim poradzić:evil_lol:

[quote name='unikatowydiament']Oscar w łóżku jest bardzo grzeczny,jak położy mi się na moją poduchę(a ma swoją),wystarczy mu powiedzieć posuń się,usłucha się,a jak nie to go posunę,mam spokój przez całą noc[/QUOTE]

Prawdziwy Księciunio:)

[quote name='Sonka95']Sonia to często kładzie się na moich nogach , jak ją przegonie to pójdzie do kuchni na chwile i znowu wraca kładąc się w te same miejsce :diabloti:[/QUOTE]

Wiadomo kto rządzi:diabloti:

Dzisiaj usłyszałam pytanie "to nowofunland?" :crazyeye: jak powiedziałam że rottweiler to pan nagle się zaczął jej bać mimo że wcześniej ją olał tak jak i ona jego.

Posted

witamy:)

za dużo głupich mitów jest na temat ras"niebezpiecznych"może kolo coś usłyszał,w stylu ..."Rottweiler to pies morderca" i z tond ta jego reakcja:diabloti:

Ja już nawet nie reaguję jak ktoś mi Synka pochwali,za dużo słownej agresji się na słyszałam,mam dość po prostu,nawet ostatnio matki z dziećmi i babcie z wnukami albo mijają Nas szerokim łukiem albo zabierają je od Nas jak byśmy byli trędowaci,już nie będę pisać o mówią,szkoda słów:angryy:
buziaczki dla Besti:) :)

Posted

[quote name='unikatowydiament']witamy:)

za dużo głupich mitów jest na temat ras"niebezpiecznych"może kolo coś usłyszał,w stylu ..."Rottweiler to pies morderca" i z tond ta jego reakcja:diabloti:

Ja już nawet nie reaguję jak ktoś mi Synka pochwali,za dużo słownej agresji się na słyszałam,mam dość po prostu,nawet ostatnio matki z dziećmi i babcie z wnukami albo mijają Nas szerokim łukiem albo zabierają je od Nas jak byśmy byli trędowaci,już nie będę pisać o mówią,szkoda słów:angryy:
buziaczki dla Besti:) :)[/QUOTE]

Ja na to nie zwracam już uwagi, na początku przeżywałam ale minęło i obracam w żart. Po prostu mam cały chodnik dla siebie mimo że pies idzie mi przy nodze:cool3: Kiedyś ktoś mi powiedział, że to jest problem tych ludzi co panikują bo przecież mój pies jest pod kontrolą, grzeczny i ma gdzieś obcych, a że oni uciekają to ich sprawa, co mnie to:lol: A niech se gadają jak lubią.
Będziesz się babciami przejmować które i tak zawsze mają świętą rację? Pffffff

Posted

obecnie mam wszystko w dupie,kiedyś zawsze się przejmowałam itd,ale szkoda nerwów:diabloti:
masz rację,bynajmniej mamy cały chodnik dla siebie,a jak jesteśmy nad wodą,mało Kto do Nas idzie w pobliżu,teraz widzę same plusy:evil_lol:

Posted

To ja chyba należę do tych niemormalnych, bo ja widzę jakąś bestię od razu pcham łapy....i się doigrałam, ledwo przeżyłam atak asta....który przyłożył mi kagańcem w policzek w dzikim tańcu radości:mad::evil_lol:

Posted

[url]http://img6.imageshack.us/img6/6827/dsc09919jo.jpg[/url] :loveu:

Mój Otto za to jak by mógł to by się klejem przyczepił żeby tylko ktoś go głaskał :D w domu to by mógł na kolanach siedzieć cały czas :P

Posted

[quote name='unikatowydiament']obecnie mam wszystko w dupie,kiedyś zawsze się przejmowałam itd,ale szkoda nerwów:diabloti:
masz rację,bynajmniej mamy cały chodnik dla siebie,a jak jesteśmy nad wodą,mało Kto do Nas idzie w pobliżu,teraz widzę same plusy:evil_lol:[/QUOTE]

I bardzo dobre podejście!!!!! :) To nie Twój problem że ktoś ma bezpodstawne lęki ;)

[quote name='leónowa']To ja chyba należę do tych niemormalnych, bo ja widzę jakąś bestię od razu pcham łapy....i się doigrałam, ledwo przeżyłam atak asta....który przyłożył mi kagańcem w policzek w dzikim tańcu radości:mad::evil_lol:[/QUOTE]

Haha robię tak samo! To ludzie pewnie mają Cię za wariata:diabloti: a powiem Ci że mój pies jest groźniejszy w kagańcu niż bez jak macha w każdą stronę głową z radości.

[quote name='Ana :)'][URL]http://img6.imageshack.us/img6/6827/dsc09919jo.jpg[/URL] :loveu:

Mój Otto za to jak by mógł to by się klejem przyczepił żeby tylko ktoś go głaskał :D w domu to by mógł na kolanach siedzieć cały czas :P[/QUOTE]

Bo on taki narączkowy i bardzo podręczny:evil_lol:

A ja do pracy od wtorku, koniec księżniczkowania :( 11 godzin dziennie plus dojazd. Bestia będzie spędzać cały dzień na wsi- wieeeelkie podwórko i samowolka:diabloti:

Posted

Oj prawda on jest całkiem podręczny :D jak bym znalazła jakąś bardzo dużą torebkę, ubezwłasnowolniła bym go jakimś kaftanem i wsadziła do niej to bym mogła paradować niczym pancia z pieskiem :D :diabloti:

Posted

ja też niedługo wyruszam do pracy, jednak tylko 6h dziennie. młody niestety podwórka mieć nie bedzie, kojec musi mu wystarczyć. A zmieniając temat... może kiedyś się umówimy na wspólny spacer? Tylko póki co to ja jedynie u siebie na wiosce mogę, bo zmieniliśmy auto i kundle nie mają do niego wstępu.

Posted

[quote name='Sonka95']U szkoda , że do pracki musisz wracać , ale przynajmniej Bestia będzie miała frajde na wsi :cool3:[/QUOTE]

Ta frajdę :P Z tego co mi mówią nic nie robi cały dzień tylko leży i kręci się jak smród po gaciach, a jak przychodze to włącza się u niej szaleństwo :lol:

[quote name='Ana :)']Oj prawda on jest całkiem podręczny :D jak bym znalazła jakąś bardzo dużą torebkę, ubezwłasnowolniła bym go jakimś kaftanem i wsadziła do niej to bym mogła paradować niczym pancia z pieskiem :D :diabloti:[/QUOTE]

Nie zapomnij o pedalskiej rószowej kokardce:cool3:

[quote name='unikatowydiament']Ja też mam pracę,ale w domciu,więc gamonia będę mieć na oku:evil_lol:
a Oscarka ludzie najbardziej się boją,kiedy ten się uśmiecha:diabloti:[/QUOTE]

Takiej to dobrze :)

[quote name='YxNinaxY']ja też niedługo wyruszam do pracy, jednak tylko 6h dziennie. młody niestety podwórka mieć nie bedzie, kojec musi mu wystarczyć. A zmieniając temat... może kiedyś się umówimy na wspólny spacer? Tylko póki co to ja jedynie u siebie na wiosce mogę, bo zmieniliśmy auto i kundle nie mają do niego wstępu.[/QUOTE]

I my na to dopiero teraz wpadłyśmy?:roll:
Od września jestem do dyspozycji. Także wpadam do Ciebie na wiochę:cool3:

[quote name='Sonka95']Hej dziewczyny ;)[/QUOTE]

Hej chłopaki :eviltong:

A tak na marginesie polubiłam jednego kota (reszty nadal nie cierpię)... Nawet kupiłam mu karmę i obrożę, co się ze mną dzieje:-?

Posted

[quote name='YxNinaxY']No to czekamy do września i idziemy w trasę wioskową ;)
A w sumie kiedyś coś tam chyba bąkałyśmy o spotkaniu :P[/QUOTE]

Oprowadzisz mieszczuchów po swojskich terenach haha zartuje ;) Wypadałoby się spotkać, chciałabym poznać Hunterka. Ciebie też :P Oczywiście Bestia będzie się Huntera zapewne bała bo ona z tych psów obronnych co ogon pod pępek chowają i pokazują gdzie uciekać....:/

[quote name='Sonka95']Jeszcze napisz , że kupujesz/adoptujesz kota :razz:[/QUOTE]

Nie zrobię Ci tej przyjemności. Może jak będę stara i zgłupieję. Koty są okropne, szczególnie jak ocierają się o wszystko.

[quote name='rashelek']Co tu tak bez zdjęć :mad:
Kot? Masz kota? :D[/QUOTE]

Tzn u rodziców jest kot podrzutek, a że ja tu pomieszkuję to mam z nim styczność. Ma na imię Łajza i czasami zawita w skromnych progach jak zgłodnieje...
A zdjęć mi się nie chce wstawiać :P

[quote name='unikatowydiament']co macie koteczka?
My też chcemy nowe fotki Kochana

pozdrawiamy:)[/QUOTE]

Koteczek przybłęda- pojawia się i znika :) Stąd jego imię.
Pojadę po aparat jutro to może i wyreżyseruję jakiś film?

Buziaki dobranoc :loveu:

Posted

Jasne, chętnie pokażę Wam nasze tereny spacerowe, zabiorę do lasu i nad jeziorko :D
Jeśli bestyjka nie zareaguje agresją na debilne hunterowe zaczepki do zabawy to pewnie po czasie będą razem szaleć (na to liczę) ;)

i ja bym Was chętnie poznała :)