Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U mnie na wsi są takie dwa bezogonowe rottki, które nigdy w dodatku nie wychodzą poza ciasne podwórko, aż sie miałam kiedys spytać właściciela czy mogę je wypożyczyć, ale mi troche głupio:razz:

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

u Naj jest tylko jeden rotek Max,ma 11 lat,i jest bez ogona,ale nie jest w moim typie,chociaż ma super charakter,no lubi większość psów,sporo ich olewa,a mojego Ksieciunia,jak widzi to zawsze chce zjeść:diabloti:

Posted (edited)

U mnie wszystkie molosowate jak i TTB są jak najbardziej w moim typie, z wszystkimi mogłabym łazić, jak mi kolega kiedyś dał na potrzymanie swoją rottke to byłam wniebowzięta, uwielbiam duże psy, jak mieć to tylko takiego:loveu:

Edited by leónowa
Posted

[quote name='leónowa']U mnie wszystkie molosowate jak i TTB są jak najbardziej w moim typie, z wszystkimi mogłabym łazić, jak mi kolega kiedyś dała na potrzymanie swoją rottke to byłam wniebowzięta, uwielbiam duże psy, jak mieć to tylko takiego:loveu:[/QUOTE]
Olbrzymy o gołębim sercu:loveu: uwielbiam takie wielkopsy:)

Posted

No cóż, ale moja kochana rodzinka wciąż żyje stereotypami i za nic nie chciała się zgodzić na wielkopsa, więc mam co mam, ale jak pójdę na studia to sobię odbiję:evil_lol:

Posted

[quote name='marta.k9080']Dokładnie.Szkoda ,że nie przyjaźnimy się z żadnym,Luna miałaby towarzysza zabaw ,a ja uciechę dla oczu:loveu:[/QUOTE]

"Uciechę dla oczu":evil_lol: Trzeba jakiegoś rocia przygarnąć, będzie raźniej

[quote name='Sonka95']Hej :loveu:

W mojej to jak miała cieczkę to zakochał się taki rottweiler :loveu: Ślinił się i nie chciał odejść ...kochane stworzenie :loveu: U nas w parku to tylko jeden rottek chodzi :shake:[/QUOTE]

Bo to kochliwe pieski:loveu: Rzeczywiście tej rasy jest mało bo mają taką a nie inną opinię więc przestała być "modna".
Pierwszego rottka zobaczyłam ok 15lat temu? Jak byłam dzieciakiem. Jejku jak ja się go bałam głupia! Zakochałam się od razu i tak mi zostało:loveu:

[quote name='leónowa']U mnie na wsi są takie dwa bezogonowe rottki, które nigdy w dodatku nie wychodzą poza ciasne podwórko, aż sie miałam kiedys spytać właściciela czy mogę je wypożyczyć, ale mi troche głupio:razz:[/QUOTE]

Pytaj pytaj, weź od razu dwa na spacer, jeden w jedną rękę, drugi w drugą:evil_lol:

[quote name='unikatowydiament']u Naj jest tylko jeden rotek Max,ma 11 lat,i jest bez ogona,ale nie jest w moim typie,chociaż ma super charakter,no lubi większość psów,sporo ich olewa,a mojego Ksieciunia,jak widzi to zawsze chce zjeść:diabloti:[/QUOTE]

Bo może chce Księciuniowi Pańcię porwać więc musi go zniszczyć:evil_lol: Dlaczego nie w typie? Z powodu wyglądu?

[quote name='leónowa']U mnie wszystkie molosowate jak i TTB są jak najbardziej w moim typie, z wszystkimi mogłabym łazić, jak mi kolega kiedyś dała na potrzymanie swoją rottke to byłam wniebowzięta, uwielbiam duże psy, jak mieć to tylko takiego:loveu:[/QUOTE]

Ja wszystkie molosowate lubię klepać bo to takie mięśniaki:evil_lol:

[quote name='aganela']Olbrzymy o gołębim sercu:loveu: uwielbiam takie wielkopsy:smile:[/QUOTE]

Też masz takie wielkopsy. Ile waży przeciętny ONek?

[quote name='leónowa']No cóż, ale moja kochana rodzinka wciąż żyje stereotypami i za nic nie chciała się zgodzić na wielkopsa, więc mam co mam, ale jak pójdę na studia to sobię odbiję:evil_lol:[/QUOTE]

Leoś będzie miał rodzeństwo:cool3: Chociaż i tak wolałby myszkę w akwarium haha

Posted

Jednak chyba wybiorę drugiego psa, bo ta myszka mysiałaby być w niezniszczalnym tym akwarium, w przeciwnym razie długiego życia by nie miała:evil_lol:

A co do rottków to może sie gościa kiedyś spytam, ale dlatego, że chciałabym jeszcze troche pożyć wolałabym pojedynczo takie bestyje wyprowadzać:evil_lol:

Posted

U nas w sumie rottek jest tylko jeden na osiedlu. Wielkie toto jak krowa, nie dość, że wysokie to masywne strasznie :P Trochę mnie przeraża jednak. Rottki mi się bardzo podobają, ale u kogoś, sama bym mieć nie chciała.

Guest wolfheart
Posted

[quote name='Besti']"Uciechę dla oczu":evil_lol: Trzeba jakiegoś rocia przygarnąć, będzie raźniej[/QUOTE]

gdybym tylko mogła...:-( ale kiedyś na pewno

Posted

Onek sunia to tak ok.30kg, pies ok.35-40kg,a Luniasta mi chyba trochę wyrosła,bo jest wyższa i większa od poprzedniej suni...to może mieć z jakieś 35kg....ale ona ostatnio nie ma gołębiego serca....

Guest wolfheart
Posted

Witajcie Bestyjki,może u Was trochę śniegu się zachowało...bo u nas zaraz zniknie:shake:

Posted

[quote name='leónowa']Jednak chyba wybiorę drugiego psa, bo ta myszka mysiałaby być w niezniszczalnym tym akwarium, w przeciwnym razie długiego życia by nie miała:evil_lol:

A co do rottków to może sie gościa kiedyś spytam, ale dlatego, że chciałabym jeszcze troche pożyć wolałabym pojedynczo takie bestyje wyprowadzać:evil_lol:[/QUOTE]

Pancerna klatka ale i tak Leon by ją pilnował:evil_lol:

[quote name='rashelek']U nas w sumie rottek jest tylko jeden na osiedlu. Wielkie toto jak krowa, nie dość, że wysokie to masywne strasznie :P Trochę mnie przeraża jednak. Rottki mi się bardzo podobają, ale u kogoś, sama bym mieć nie chciała.[/QUOTE]

Aj tam krowa odrazu, misiu do przytulania:eviltong:

[quote name='marta.k9080']gdybym tylko mogła...:-( ale kiedyś na pewno[/QUOTE]

Wszytko można:eviltong:

[quote name='aganela']Onek sunia to tak ok.30kg, pies ok.35-40kg,a Luniasta mi chyba trochę wyrosła,bo jest wyższa i większa od poprzedniej suni...to może mieć z jakieś 35kg....ale ona ostatnio nie ma gołębiego serca....[/QUOTE]

To sporo, duża dziewczynka:) Rozmawiałam wczoraj z jedną panią, jej onek waży 45kg bo wyrósł skubany:evil_lol:

[quote name='Sonka95']Mi się rottki podobają :loveu:, ale puki mieszkam z rodzicami mogę mieć tylko jednego psa :shake:[/QUOTE]

Może i dobrze ze jednego, bo by człowiek zaraz 10 przygarnął:loveu:

[quote name='unikatowydiament']Ja wolałam inne Rotki,te dawniejsze,ale nie zpasione,niższe ni zobecnie,o dużej głowie,krótkiej szyi,takich zwartych,i krótkich,dużej i pojemnej klatce piersiowej.[/QUOTE]

Właśnie wzrost się zmienił, nabrały zwinności, wcześniej były to takie klocki troszkę:) Ja wolę teraźniejsze zdecydowanie

[quote name='marta.k9080']Witajcie Bestyjki,może u Was trochę śniegu się zachowało...bo u nas zaraz zniknie:shake:[/QUOTE]

Cześć Lunki:) Topnieje ale nie ma chlapy. Wkońcu Bestia może iść na balkon i pojeść resztki śniegu:evil_lol: wcześniej balkon był cały zasypani i nie mogłam go zrzucić na dół.

[quote name='betty_labrador']czesc :D witamy sie w niedziele :) Na jakis spacerek sie wybieracie? :razz:[/QUOTE]

Cześć cześć! Nic nam się dzisiaj nie chce, nie ma spaceru:eviltong:

[quote name='unikatowydiament']hello niedzielnie Dziewczyny:)[/QUOTE]

Hej w nudną i leniwą niedziele:)

[quote name='Sonka95']Cześć [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/love.gif[/IMG]
U nas to cały dzień pada deszcz ....[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/shake.gif[/IMG][/QUOTE]

Cześć Sońki! Deszcz? Oby tylko przymrozku nie było bo może być fajnie:evil_lol: A taki ładny śnieg leżał...

Szału dostaje od 3dni! Bestia nauczyła się piszczeć, jęczeć i warczeć:shake: Chce gdzieś wejść to od razu ał eł eł więc ją pszczam bo uszy więdną... Jak się nią chwile nie interesuje to zaraz warczy na mnie i musze gadać do niej to jest spokój:roll: Pokarze Wam kiedyś

Posted

U nas śnieg właściwie stopniał i jest chlapa (wczoraj padało):P
Też bardziej mi się podobają "dzisiejsze" rottki :loveu: zwinniejsze i lżejszej budowy
[quote name='Besti']Szału dostaje od 3dni! Bestia nauczyła się piszczeć, jęczeć i warczeć:shake: Chce gdzieś wejść to od razu ał eł eł więc ją pszczam bo uszy więdną... Jak się nią chwile nie interesuje to zaraz warczy na mnie i musze gadać do niej to jest spokój:roll: Pokarze Wam kiedyś[/QUOTE]
A to cwana Bestia :evil_lol: ale ni dawaj się jej, bo będzie bardziej nieznośna

Posted

[quote name='Besti']Szału dostaje od 3dni! Bestia nauczyła się piszczeć, jęczeć i warczeć:shake: Chce gdzieś wejść to od razu ał eł eł więc ją pszczam bo uszy więdną... Jak się nią chwile nie interesuje to zaraz warczy na mnie i musze gadać do niej to jest spokój:roll: Pokarze Wam kiedyś[/QUOTE]

W ten sposób bardzo szybko nauczysz ją, że zawsze dostanie, czego chce, jeśli tylko sobie pomiałczy :)

Guest wolfheart
Posted

lepiej nie ulegaj jej,cwana jest diablica:evil_lol:

Posted

[quote name='Bobryna']U nas śnieg właściwie stopniał i jest chlapa (wczoraj padało):P
Też bardziej mi się podobają "dzisiejsze" rottki :loveu: zwinniejsze i lżejszej budowy

A to cwana Bestia :evil_lol: ale ni dawaj się jej, bo będzie bardziej nieznośna[/QUOTE]

[quote name='omry']W ten sposób bardzo szybko nauczysz ją, że zawsze dostanie, czego chce, jeśli tylko sobie pomiałczy :)[/QUOTE]

[quote name='marta.k9080']lepiej nie ulegaj jej,cwana jest diablica:evil_lol:[/QUOTE]

Dziad z niej straszny. Wiem że nie powinnam ulegać ale po dłuższej chwili piszczenia przed drzwiami balkonu ruszę tyłek i ją puszczę bo szału idzie dostać. Dzisiaj chciałam się zdrzemnąć, już prawie śpie a tam yiiii yiiii tak po prostu w powietrze. I o co jej chodzi?:roll:

Posted

[quote name='Besti']Dziad z niej straszny. Wiem że nie powinnam ulegać ale po dłuższej chwili piszczenia przed drzwiami balkonu ruszę tyłek i ją puszczę bo szału idzie dostać. Dzisiaj chciałam się zdrzemnąć, już prawie śpie a tam yiiii yiiii tak po prostu w powietrze. I o co jej chodzi?:roll:[/QUOTE]

No raczej nie masz wyjścia, musisz się przemęczyć. Z tego, co piszesz, to już załapała, jak dostać to, czego chce.
Psy bardzo szybko łapią złe nawyki. Żeby później swoje błędy odkręcać, potrzeba dużo więcej czasu i cierpliwości :)