choba Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Tora chyba stwierdziła, że dzisiaj jest za ciepło ;) Wylegiwała się na piasku, a na wybiegu weszła do baseniku z resztką wody. Poza tym nic ciekawego się nie działo - jak zwykle spacerek, wybieg... :) Quote
choba Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 W tym tygodniu Tora była na 3 spacerach. Na każdym oczywiście miała masę energii :diabloti: Niestety wydaje mi się, że coraz częściej chce rzucić się na innego psa. Często zupełnie bez powodu... Jak tylko zobaczy jakiegoś swojego "wroga", nawet z odległości 50 m, na nic innego nie zwraca uwagi... Ciężko ją opanować, kiedy już wejdzie w taki stan. A teraz bardziej pozytywne informacje :) Pracowałyśmy nad lękiem Tory przed schodami. Początkowo za nic nie dała się namówić na zejście chociaż jednego stopnia. W czwartek już przednimi łapami schodziła 3 stopnie (oczywiście za odpowiednią zachętą ;)), ale tylne zostawiała na górze i przy każdej okazji wycofywała się. Dzisiaj osiągnęłyśmy sukces: Tora zeszła na sam dół schodków :D Zobaczyła, że nie ma się czego bać i już nie ma oporów :) Poza tym ładniej chodzi na smyczy. Po lekkim szarpnięciu zwalnia i przez jakiś czas idzie na luźniej smyczy. Oczywiście nie mówimy o przypadku, kiedy w pobliżu jest inne pies :evil_lol: Schodek po schodku za parówką I już na dole :) Quote
saphira18 Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 3 spacerki w ciągu tygodnia! nie jeden pies zazdrości pewnie ;) haha droga usłana parówkami:evil_lol: Quote
ania91sc Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Jaka zmokła Tora :D Dobrze, że opanowałyście lęk przed tymi schodami, bo jakby Tora miała iść do nowego domku do bloku to mógłby być problem... Quote
ania91sc Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 A Tora czasem nie pojechała do nowego domku? :razz: Bo nie widzę jej na stronie schroniska, ale wiecie, mogę być troszkę ślepa :D :D :D Quote
choba Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 właśnie jej nie ma mam nadzieję, że naprawdę jest w domku i już nie wróci :) jutro się dowiemy na pewno ;) Quote
choba Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Tora od wczoraj w domu :) Wiem tylko, że trafiła do Czeladzi lub Sosnowca (p. Mirka nie była pewna) Oby to był już ten jedyny domek :) Bądź grzeczna, kochana! Quote
saphira18 Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 pamięć mnie zawodzi... czemu wróciła z tamtego poprzedniego domu? warto było by się skontaktować z nowym domkiem;) czekamy na jakieś wieści i powodzenia Tora! Quote
choba Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 wtedy wróciła, bo zagryzła kury mam nadzieję, że nowy dom nie ma żadnego ptactwa ;) jak tylko dostanę nr telefonu, to zadzwonię Quote
saphira18 Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 a kuryy:evil_lol: moje ulubione ptactwo ... to będzie dobrze:) Quote
MagdaB Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Aniu, kury to ulubione ptaki Szaraka. Czyzbys tez do nich poczula mięte? :evil_lol: Quote
ania91sc Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Mam nadzieję, że nie będzie w nowym domku Tory żadnych kur, kureczek i innego ptactwa i Tora zadomowi się tam na dobre :) Powodzenia kochana :) Quote
choba Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Rozmawiałam dzisiaj przez chwilę (dość krótką, ale zawsze ;)) z nowym opiekunem Tory. Sunia mieszka w tygodniu przy warsztacie w jakiejś firmie w Sosnowcu, ale na weekend przyjeżdża do domu z ogrodem. Pan mówił, że jest grzeczna, nie ucieka :) Coś też słyszałam o przynoszeniu myszy, ale nie do końca zrozumiałam, o co chodziło :roll:... Podobno niedawno skończyła jej się cieczka. Ale najważniejsze, że w głosie pana słychać było, że ją lubi :) Powiedział, że bez problemu mogę kiedyś wpaść zobaczyć, co u niej słychać. Więc myślę, że nie będzie miała już więcej przygód ze schroniskiem. aeriel, mogłabyś zmienić tytuł wątku? Quote
ania91sc Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Super :) Fajnie, że Torze w końcu się udało!!! :) Czekam na zdjęcia z wizyty :evil_lol: Quote
MagdaB Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Czas zmienić nazwę wątku, bo przez chwile myślałam że biedactwo znowu wróciło do schronu. Quote
aeriel Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 [quote name='choba'] aeriel, mogłabyś zmienić tytuł wątku? Już zmieniam :) Quote
Recommended Posts