Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tora chyba stwierdziła, że dzisiaj jest za ciepło ;) Wylegiwała się na piasku, a na wybiegu weszła do baseniku z resztką wody.
Poza tym nic ciekawego się nie działo - jak zwykle spacerek, wybieg... :)

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W tym tygodniu Tora była na 3 spacerach. Na każdym oczywiście miała masę energii :diabloti: Niestety wydaje mi się, że coraz częściej chce rzucić się na innego psa. Często zupełnie bez powodu... Jak tylko zobaczy jakiegoś swojego "wroga", nawet z odległości 50 m, na nic innego nie zwraca uwagi... Ciężko ją opanować, kiedy już wejdzie w taki stan.
A teraz bardziej pozytywne informacje :) Pracowałyśmy nad lękiem Tory przed schodami. Początkowo za nic nie dała się namówić na zejście chociaż jednego stopnia. W czwartek już przednimi łapami schodziła 3 stopnie (oczywiście za odpowiednią zachętą ;)), ale tylne zostawiała na górze i przy każdej okazji wycofywała się. Dzisiaj osiągnęłyśmy sukces: Tora zeszła na sam dół schodków :D Zobaczyła, że nie ma się czego bać i już nie ma oporów :)
Poza tym ładniej chodzi na smyczy. Po lekkim szarpnięciu zwalnia i przez jakiś czas idzie na luźniej smyczy. Oczywiście nie mówimy o przypadku, kiedy w pobliżu jest inne pies :evil_lol:

Schodek po schodku za parówką

I już na dole :)

Posted

Tora od wczoraj w domu :)
Wiem tylko, że trafiła do Czeladzi lub Sosnowca (p. Mirka nie była pewna)

Oby to był już ten jedyny domek :) Bądź grzeczna, kochana!

• 4 weeks later...
Posted

Rozmawiałam dzisiaj przez chwilę (dość krótką, ale zawsze ;)) z nowym opiekunem Tory. Sunia mieszka w tygodniu przy warsztacie w jakiejś firmie w Sosnowcu, ale na weekend przyjeżdża do domu z ogrodem. Pan mówił, że jest grzeczna, nie ucieka :) Coś też słyszałam o przynoszeniu myszy, ale nie do końca zrozumiałam, o co chodziło :roll:... Podobno niedawno skończyła jej się cieczka.
Ale najważniejsze, że w głosie pana słychać było, że ją lubi :) Powiedział, że bez problemu mogę kiedyś wpaść zobaczyć, co u niej słychać. Więc myślę, że nie będzie miała już więcej przygód ze schroniskiem.

aeriel, mogłabyś zmienić tytuł wątku?