łamAga Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='magdabroy']Napisać można wszystko na swojej stronie ;) A to co podałaś nie wyjaśnia gdzie psy były wystawiane przed 2010 rokiem ;) A skoro były wystawiane pod patronatem FCI, to nie mogły być wystawiane jako DONki, a jak już to jako ONki ;)[/QUOTE] wcześniej nie było podziału i był wystawiany po prostu jako Onek ;) [quote name='marta.k9080']Wy tu sobie piszczcie,a ja idę do łóżeczka:p Kolorowych:p[/QUOTE] dobranoc ;) Quote
*Magda* Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='dOgLoV']wcześniej nie było podziału i był wystawiany po prostu jako Onek ;) [/QUOTE] Czyli jest to troszkę oszustwo, bo w tym momencie w metrykach powinny mieć wpis "owczarek niemiecki", a pewnie mają "owczarek niemiecki długowłosy" ;) Quote
łamAga Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='magdabroy']Czyli jest to troszkę oszustwo, bo w tym momencie w metrykach powinny mieć wpis "owczarek niemiecki", a pewnie mają "owczarek niemiecki długowłosy" ;)[/QUOTE] szczerze to nie wiem jak mają wpisane ;) ale wiem ze są w ZKwP :) Quote
kalyna Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 (edited) Ale spamujemy w Marty.. ona nas przegoni :lol: A na jakich wystawach były wystawiane? bo te co sa na stronie to są chyba wystawy organizowane przez PKPR i PFK. A u FCI nie mogły być wystawiane ONy z długim włosem, bo to były PETy. Ten klub uznaje rodowody FCI, ale odwrotnie już nie. Z tego co ja wiem :oops: A może się tylko mylę :eviltong: Ale skoro psy Ci się podobają i Ci odpowiadają, to nie wiem co stoi na przeszkodzie, aby stamtąd psa nie brać.... edit: http://pkpr.strefa.pl/ edit2: Fakt, były wystawiane na wystawach ZKwP :) czyli są z ZKwP ;) Edited April 10, 2013 by kalyna Quote
angineuuka Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='kalyna']Ale spamujemy w Marty.. ona nas przegoni :lol: A na jakich wystawach były wystawiane? bo te co sa na stronie to są wystawy organizowane przez PKPR i PFK. A u FCI nie mogły być wystawiane ONy z długim włosem, bo to były PETy. PKPR uznaje rodowody FCI, ale odwrotnie już nie. Z tego co ja wiem :oops:[/QUOTE] Ale DONy są już . zarejestrowane wstępnie w FCI i mogą uczestniczyć w wystawach organizowanych przez efcei :P Quote
M&S Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Nie wiem jak jest teraz, ale w przeszłości na podstawie rodowodów FCI wystawiali swoje. A wystaw PKPR jak na lekarstwo.... Quote
M&S Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='Angi']Ale DONy są już . zarejestrowane wstępnie w FCI i mogą uczestniczyć w wystawach organizowanych przez efcei :P[/QUOTE] Tak, są zarejestrowane. Quote
kalyna Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='Angi']Ale DONy są już . zarejestrowane wstępnie w FCI i mogą uczestniczyć w wystawach organizowanych przez efcei :P[/QUOTE] Oczywiście, że tak :) Quote
angineuuka Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='kalyna']Oczywiście, że tak :)[/QUOTE] wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem :lol: Quote
kalyna Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Ale polecam Marcie wejść w temat Łowczarków i sama znajdzie swojego szczeniaczka :) Czarnulek :loveu: :loveu: Czarne DONki spotkałam na żywo i powiem Ci, że zwalają z nóg :loveu: możesz jeszcze pomyśleć o Owczarku Staroniemieckim :) też są czarne :) Quote
angineuuka Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 chciałam sobie wygooglować czym się różni ow. staronimiecki od donka i znalazłam hodowlę http://www.scrato.nysa.pl/miotys.html a czym się to różni? może mi ktoś to łopatologicznie objaśnić? bo mimo że mam onka to w nich nie siedzę :P :D edit - to nie jest pies pracujący? :D edit 2 - już wiem <3 Quote
kalyna Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='Angi']chciałam sobie wygooglować czym się różni ow. staronimiecki od donka i znalazłam hodowlę http://www.scrato.nysa.pl/miotys.html a czym się to różni? może mi ktoś to łopatologicznie objaśnić? bo mimo że mam onka to w nich nie siedzę :P :D edit - to nie jest pies pracujący? :D edit 2 - już wiem <3 Staroniemiecki to długi włos po użytkach :) Quote
*Magda* Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 [quote name='Angi']chciałam sobie wygooglować czym się różni ow. staronimiecki od donka i znalazłam hodowlę http://www.scrato.nysa.pl/miotys.html a czym się to różni? może mi ktoś to łopatologicznie objaśnić? bo mimo że mam onka to w nich nie siedzę :P :D edit - to nie jest pies pracujący? :D edit 2 - już wiem <3 Od tej hodowli trzymaj się z daleka ;) Quote
Guest wolfheart Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 [quote name='kalyna']Ale polecam Marcie wejść w temat Łowczarków i sama znajdzie swojego szczeniaczka :) Czarnulek :loveu: :loveu: Czarne DONki spotkałam na żywo i powiem Ci, że zwalają z nóg :loveu: możesz jeszcze pomyśleć o Owczarku Staroniemieckim :) też są czarne :)[/QUOTE] również Staroniemieckiego mam na myśli :loveu::razz: Część Wy paskudne spamiary:p pogoda jest dzisiaj zadowalająca..mamy +11'C choć mało słonecznie,a rano była mgła...teraz słoneczko się dopiero przebija już się cieszę na jutrzejsze bieganie z Lunką:razz: dzisiaj sobie zrobiłyśmy tak z lekka 1km na próbę,Luna była bardzo zadowolona i grzecznie truchtała obok mnie. Quote
Guest wolfheart Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 [quote name='kalyna']Zdjęcie jakieś wstawiłabyś :eviltong:[/QUOTE] nie:evil_lol: nie mam,na weekend będą Quote
kalyna Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 [quote name='marta.k9080']nie:evil_lol: nie mam,na weekend będą[/QUOTE] ja już mam weekend :eviltong: Quote
Guest wolfheart Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 [quote name='kalyna']ja już mam weekend :eviltong:[/QUOTE] i tak se poczekasz na foteczki;) Quote
*Magda* Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 [quote name='kalyna']ja już mam weekend :eviltong:[/QUOTE] Ja mam wieczny weekend od roku :p Quote
justysiek Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 [quote name='kalyna']PKPR istnieje na pewno dłużej niż weszła ta ustawa w życie ;) Zanin DONy zostały uznane przez FCi, to DONy były w PKRP. I wtedy to nikomu nie przeszkadzało. Cezarrrro od Justysiek też jest z hodowli zarejestrowanej w tym klubie ;) Ten klub ma własne wystawy, nie jest ich tyle co ZKwP, ale są. Dziwne dOgLoV, ze nie ufasz im, skoro Twoją hodowla, gdzie mają takie piękne DONy, i chciałabyś od nich psa są w PKPR :eviltong: Noo jestem ciekawa w jakiej hodowli z ZKwP są czarne DONy? bo moze mi coś umknęło :eviltong:[/QUOTE] mój Cezik jest z PFK , a hodowca ma psy zarejestrowane jeszcze niemieckim SV. Quote
Guest wolfheart Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 pogubić się można w tych wszystkich organizacjach kynologicznych:roll: Quote
łamAga Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 [quote name='kalyna'] edit2: Fakt, były wystawiane na wystawach ZKwP :) czyli są z ZKwP ;) Wiem ;) od dawna interesuję się psami z tej Hodowli , nie brała bym jej pod uwagę gdyby nie była zrzeszona w ZKwP ;) Quote
Guest wolfheart Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 Przysłali dzisiaj szelki co Lunie zamówiłam ,są za małe(eh ja głupia,źle wymierzyłam) ale napisałam maila i odpowiedzieli ,że mogę sobie wymienić bez problemu,także jutro odeślę. Bardzo dobrze są wykonane,ładne i starannie robione :) cóż...poczekamy jeszcze parę dni nim ich użyjemy Byłam pewna ,że M będzie dobre,ale jednak L Quote
łamAga Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 [quote name='marta.k9080']Przysłali dzisiaj szelki co Lunie zamówiłam ,są za małe(eh ja głupia,źle wymierzyłam) ale napisałam maila i odpowiedzieli ,że mogę sobie wymienić bez problemu,także jutro odeślę. Bardzo dobrze są wykonane,ładne i starannie robione :) cóż...poczekamy jeszcze parę dni nim ich użyjemy Byłam pewna ,że M będzie dobre,ale jednak L[/QUOTE] zdarza się ;) najważniejsze ze można wymienić :lol: Quote
Recommended Posts