Jump to content
Dogomania

Luna-prawie odważna sunia

Recommended Posts

Posted

[quote name='magdabroy']Napisać można wszystko na swojej stronie ;)
A to co podałaś nie wyjaśnia gdzie psy były wystawiane przed 2010 rokiem ;) A skoro były wystawiane pod patronatem FCI, to nie mogły być wystawiane jako DONki, a jak już to jako ONki ;)[/QUOTE]

wcześniej nie było podziału i był wystawiany po prostu jako Onek ;)

[quote name='marta.k9080']Wy tu sobie piszczcie,a ja idę do łóżeczka:p Kolorowych:p[/QUOTE]

dobranoc ;)

Posted

[quote name='dOgLoV']wcześniej nie było podziału i był wystawiany po prostu jako Onek ;)
[/QUOTE]

Czyli jest to troszkę oszustwo, bo w tym momencie w metrykach powinny mieć wpis "owczarek niemiecki", a pewnie mają "owczarek niemiecki długowłosy" ;)

Posted

[quote name='magdabroy']Czyli jest to troszkę oszustwo, bo w tym momencie w metrykach powinny mieć wpis "owczarek niemiecki", a pewnie mają "owczarek niemiecki długowłosy" ;)[/QUOTE]

szczerze to nie wiem jak mają wpisane ;)
ale wiem ze są w ZKwP :)

Posted (edited)

Ale spamujemy w Marty.. ona nas przegoni :lol:

A na jakich wystawach były wystawiane? bo te co sa na stronie to są chyba wystawy organizowane przez PKPR i PFK.
A u FCI nie mogły być wystawiane ONy z długim włosem, bo to były PETy.
Ten klub uznaje rodowody FCI, ale odwrotnie już nie.

Z tego co ja wiem :oops:

A może się tylko mylę :eviltong:

Ale skoro psy Ci się podobają i Ci odpowiadają, to nie wiem co stoi na przeszkodzie, aby stamtąd psa nie brać....

edit: http://pkpr.strefa.pl/

edit2: Fakt, były wystawiane na wystawach ZKwP :) czyli są z ZKwP ;)

Edited by kalyna
Posted

[quote name='kalyna']Ale spamujemy w Marty.. ona nas przegoni :lol:

A na jakich wystawach były wystawiane? bo te co sa na stronie to są wystawy organizowane przez PKPR i PFK.
A u FCI nie mogły być wystawiane ONy z długim włosem, bo to były PETy.
PKPR uznaje rodowody FCI, ale odwrotnie już nie.

Z tego co ja wiem :oops:[/QUOTE]
Ale DONy są już . zarejestrowane wstępnie w FCI i mogą uczestniczyć w wystawach organizowanych przez efcei :P

Posted

[quote name='Angi']Ale DONy są już . zarejestrowane wstępnie w FCI i mogą uczestniczyć w wystawach organizowanych przez efcei :P[/QUOTE]

Tak, są zarejestrowane.

Posted

[quote name='Angi']Ale DONy są już . zarejestrowane wstępnie w FCI i mogą uczestniczyć w wystawach organizowanych przez efcei :P[/QUOTE]

Oczywiście, że tak :)

Posted

Ale polecam Marcie wejść w temat Łowczarków i sama znajdzie swojego szczeniaczka :)

Czarnulek :loveu: :loveu:
Czarne DONki spotkałam na żywo i powiem Ci, że zwalają z nóg :loveu:

możesz jeszcze pomyśleć o Owczarku Staroniemieckim :) też są czarne :)

Posted

[quote name='Angi']chciałam sobie wygooglować czym się różni ow. staronimiecki od donka i znalazłam hodowlę http://www.scrato.nysa.pl/miotys.html
a czym się to różni? może mi ktoś to łopatologicznie objaśnić? bo mimo że mam onka to w nich nie siedzę :P :D

edit - to nie jest pies pracujący? :D
edit 2 - już wiem <3

Staroniemiecki to długi włos po użytkach :)

Posted

[quote name='Angi']chciałam sobie wygooglować czym się różni ow. staronimiecki od donka i znalazłam hodowlę http://www.scrato.nysa.pl/miotys.html
a czym się to różni? może mi ktoś to łopatologicznie objaśnić? bo mimo że mam onka to w nich nie siedzę :P :D

edit - to nie jest pies pracujący? :D
edit 2 - już wiem <3

Od tej hodowli trzymaj się z daleka ;)

Guest wolfheart
Posted

[quote name='kalyna']Ale polecam Marcie wejść w temat Łowczarków i sama znajdzie swojego szczeniaczka :)

Czarnulek :loveu: :loveu:
Czarne DONki spotkałam na żywo i powiem Ci, że zwalają z nóg :loveu:

możesz jeszcze pomyśleć o Owczarku Staroniemieckim :) też są czarne :)[/QUOTE]

również Staroniemieckiego mam na myśli :loveu::razz:

Część Wy paskudne spamiary:p

pogoda jest dzisiaj zadowalająca..mamy +11'C choć mało słonecznie,a rano była mgła...teraz słoneczko się dopiero przebija
już się cieszę na jutrzejsze bieganie z Lunką:razz: dzisiaj sobie zrobiłyśmy tak z lekka 1km na próbę,Luna była bardzo zadowolona i grzecznie truchtała obok mnie.

Guest wolfheart
Posted

[quote name='kalyna']Zdjęcie jakieś wstawiłabyś :eviltong:[/QUOTE]

nie:evil_lol:
nie mam,na weekend będą

Guest wolfheart
Posted

[quote name='kalyna']ja już mam weekend :eviltong:[/QUOTE]

i tak se poczekasz na foteczki;)

Posted

[quote name='kalyna']PKPR istnieje na pewno dłużej niż weszła ta ustawa w życie ;)

Zanin DONy zostały uznane przez FCi, to DONy były w PKRP. I wtedy to nikomu nie przeszkadzało.
Cezarrrro od Justysiek też jest z hodowli zarejestrowanej w tym klubie ;)

Ten klub ma własne wystawy, nie jest ich tyle co ZKwP, ale są.

Dziwne dOgLoV, ze nie ufasz im, skoro Twoją hodowla, gdzie mają takie piękne DONy, i chciałabyś od nich psa są w PKPR :eviltong:

Noo jestem ciekawa w jakiej hodowli z ZKwP są czarne DONy? bo moze mi coś umknęło :eviltong:[/QUOTE]

mój Cezik jest z PFK , a hodowca ma psy zarejestrowane jeszcze niemieckim SV.

Guest wolfheart
Posted

pogubić się można w tych wszystkich organizacjach kynologicznych:roll:

Posted

[quote name='kalyna']
edit2: Fakt, były wystawiane na wystawach ZKwP :) czyli są z ZKwP ;)

Wiem ;) od dawna interesuję się psami z tej Hodowli , nie brała bym jej pod uwagę gdyby nie była zrzeszona w ZKwP ;)

Guest wolfheart
Posted

Przysłali dzisiaj szelki co Lunie zamówiłam ,są za małe(eh ja głupia,źle wymierzyłam) ale napisałam maila i odpowiedzieli ,że mogę sobie wymienić bez problemu,także jutro odeślę.

Bardzo dobrze są wykonane,ładne i starannie robione :) cóż...poczekamy jeszcze parę dni nim ich użyjemy

Byłam pewna ,że M będzie dobre,ale jednak L

Posted

[quote name='marta.k9080']Przysłali dzisiaj szelki co Lunie zamówiłam ,są za małe(eh ja głupia,źle wymierzyłam) ale napisałam maila i odpowiedzieli ,że mogę sobie wymienić bez problemu,także jutro odeślę.

Bardzo dobrze są wykonane,ładne i starannie robione :) cóż...poczekamy jeszcze parę dni nim ich użyjemy

Byłam pewna ,że M będzie dobre,ale jednak L[/QUOTE]

zdarza się ;)

najważniejsze ze można wymienić :lol: