IraKa Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 A ma ktoś wyniki, tory z zawodów Friskies 2001? Quote
CHI Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Qurcze, skoro jest teoria, że frekwencję robią nagrody, a ja nie napisałam jakie będą, to dlatego nie mam 40 zgłoszeń :-(... Nagrody będą:razz: . Na razie jeszcze załatwiam - na pewno nie będzie konia... a to ze względu na Mokkę - jakby go wygrała jak go zabierze pociagiem:diabloti: Co do konkretów, to już w wątku o zawodach, ale jak będę mieć więcej danych... Co do postulatów do ZG, uważam, że organizatorzy powinni dostawać dopłatę do każdego startującego zawodnia, a nie odprowadzać odwrotnie "characz od zawodnia" do ZG.... Bo zakładając, że zawody są przynajmniej w połowie opłacane ze startowego (bo ze sponsorami cienko) to o te kilka złotych musi być wyższe "startowe"... No i jeśli chodzi o frekwencję na zawodach... pojechałbym na większość w Polsce i trochę w Czechach, ale... pracuję, terminy wystaw też mi się nakłądają z zawodami, mam mnóstwo różnych innych zajęć i technicznie/logistycznie/fizycznie/urlopowo nie wyrobię aby jeździć tam gdzie bym chciała... i podajrzewam, że tak mam większość:razz: no bo agilitowcy są "aktywni ogólnie". Pozdrawiam CHI i BBB Quote
OlaAB Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 [quote name='IraKa']A ma ktoś wyniki, tory z zawodów Friskies 2001?[/quote] ja też jestem ciekawa w 2001 nawet nie wiedziałam, że będę miała psa :evil_lol: Quote
OlaAB Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 [quote name='CHI']Co do postulatów do ZG, uważam, że organizatorzy powinni dostawać dopłatę do każdego startującego zawodnia, a nie odprowadzać odwrotnie "characz od zawodnia" do ZG.... [/quote] to nawet nie to co powinno przyjąć się ogólną zasadę, że w momencie robienia zgłoszenia na zawody zobowiązujesz się do wpłacenia startowego (zwłaszcza gdy u nas zawody ogłaszane są na 1-2 miesiące wcześniej) do tej pory przyzwyczajani byliśmy do tego, że można się pozgłaszać a później bez konsekwencji nie przyjeżdżać - a jest to ewidentne działanie na szkodę organizatora zawodów. Ludzie sięzgłaszali "na wszystko co się rusza" a na połowie nie byli, a organizator kalkuluje koszta zawodów patrząc na liczbę zgłoszeń Quote
Mokka Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 [quote name='CHI']Qurcze, skoro jest teoria, że frekwencję robią nagrody, a ja nie napisałam jakie będą, to dlatego nie mam 40 zgłoszeń :-(... Nagrody będą:razz: . Na razie jeszcze załatwiam - na pewno nie będzie konia... a to ze względu na Mokkę - jakby go wygrała jak go zabierze pociagiem:diabloti: [/quote] Umówmy się, że ja nie wygram, a Ty załatwiaj nagrody :evil_lol:. Bo ja i tak przyjadę (jeżeli oczywiście jakiś kataklizm mnie nie dopadnie :angryy:, tfu, tfu), a jeśli dla innych ma to być zachęta, to działaj... Do boju :lol: Quote
CHI Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 [quote name='OlaAB']co powinno przyjąć się ogólną zasadę, że w momencie robienia zgłoszenia na zawody zobowiązujesz się do wpłacenia startowego (zwłaszcza gdy u nas zawody ogłaszane są na 1-2 miesiące wcześniej)[/quote] Jako wystawcy wydawało mi się to obowiązujące... Uważałam, że nic nie zwalnia od zapłaty za wystawę/zawody - oprócz przypadków losowych (tych najgorszych), ale musze Wam napisać, że wtedy nawet wpisowe za wystawy zwracją - czego sobie i Wam nie życzę... I druga strona tego medalu... Organizują zawody i startują przeważnie te same osoby... i co zgłosisz się do mnie i nie przyjedziesz? To ja mogę zrobic to samo...:razz: A poza tym, uważam, że jeśli ktoś "robi organizatorów w konia" :angryy: to powinien mieć "szlaban" na wszystkie zawody dopóki się nie rozliczy z wcześnijszymi organizatorami - w końcu prawie wszyscy się znamy :diabloti: Quote
CHI Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 [quote name='Mokka'] a Ty załatwiaj nagrody :evil_lol:. ...... a jeśli dla innych ma to być zachęta, to działaj... Do boju :lol:[/quote] Na pewno nikt z pustymi rękami nie wyjedzie.... Na dziś już wiem, że KAŻDY zawodnik bedzie miał "nagródkę indywidualną" (i nie będzie to tylko próbka karmy tylko coś naprawdę idnywidualnego;)) + pomiatkowa rozeta dla zwycięzców "Memoriału Ja Pantery Meritum (czyli Fufu)" lub rozetka za udział w memoriale... Co do zasad tego biegu to jeszcze myślimy:diabloti: A i na pewno będzie "Puchar Karkonoszy" dla najlepszego psa w punktacji z obu dni w 3 klasach wzrostowych (agility open + jumping łącznie)... Co do reszty, to powolutku... Może konia zamienimy na KONIAk :eviltong:- ale dla kogo? dla największego pechowca?:diabloti: Quote
LALUNA Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 [quote name='CHI']Qurcze, skoro jest teoria, że frekwencję robią nagrody, a ja nie napisałam jakie będą, to dlatego nie mam 40 zgłoszeń :-(... Nagrody będą:razz: . Na razie jeszcze załatwiam - na pewno nie będzie konia... a to ze względu na Mokkę - jakby go wygrała jak go zabierze pociagiem:diabloti: [/quote] Mówisz i masz skoro tak ładnie przekonujesz (a własciwie MOKKA ze sie na konia zgodziła), posżło 7 zgłoszeń ;) Quote
belgunia Posted November 19, 2007 Posted November 19, 2007 [FONT=Arial][SIZE=2]W imieniu Przewodniczącego zamieszczam informację o zebraniu.[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]Pozdrawiam[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]Dorota[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Times New Roman]Główna Komisja Szkolenia Psów[/FONT] [FONT=Times New Roman]Podkomisja Agility[/FONT] [CENTER][CENTER][/CENTER] [CENTER][FONT=Times New Roman]Komunikat nr 6[/FONT][/CENTER][/CENTER] [FONT=Times New Roman]Wszystkich zainteresowanych rozwojem agility w Polsce zapraszam na zebranie 24.11.2007 o godzinie 13.00 w Warszawie. Zebranie odbędzie się w oddziale warszawskim ZKwP przy ul. Lubelskiej 5/7.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Omówione zostaną sprawy związane z organizacją zawodów, regulaminów i rozwoju agility.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Zebranie jest organizowane przez Podkomisję Agility. Obserwatorem z ramienia Głównej Komisji Szkolenia Psów będzie Tadeusz Roszkiewicz.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Proszę o zadeklarowanie ewentualnej chęci przybycia na adres poczty elektronicznej [email][email protected][/email], [email][email protected][/email], telefonicznie 0 601 75 88 44, 071 373 68 53 lub członkom Podkomisji Agility.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Uprzejmie proszę oddziały ZKwP o wydelegowanie swoich przedstawicieli na koszt oddziałów. [/FONT] [CENTER][CENTER][FONT=Times New Roman]Przewodniczący Podkomisji Agility[/FONT][/CENTER] [CENTER][FONT=Times New Roman]Leszek Kalisz[/FONT][/CENTER][/CENTER] Quote
CHI Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Qurcze... jedyna sobota, w którą pracuja i to tak, że nie mogą ani odwołać, ani przełożyć:placz: Quote
LALUNA Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 czy ktoś mogłby strescic co było na zberaniu? Quote
Mokka Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 [quote name='LALUNA']czy ktoś mogłby strescic co było na zberaniu?[/quote] Trudno to streścić... Quote
Magda i Saga Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Ja tez dołączam się do prośby o streszczenie zebrania. Choc cos poproszę Quote
LALUNA Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 [quote name='Mokka']Trudno to streścić...[/quote] No postaraj się. Od nas ktos chciał jechac, ale było zbyt późno podane a takie rzeczy jak delgacja trzeba z wyprzedzeniem załatwić. Czy było podsumowanie sezonu, M Swiata, czy zasady kwalifikacyjne zostaja takie same? Quote
PATIszon Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 [quote name='LALUNA'] czy zasady kwalifikacyjne zostaja takie same?[/quote] Nie, jada tylko Ci co byli na zebraniu :evil_lol: Quote
LALUNA Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 [quote name='PATIszon']Nie, jada tylko Ci co byli na zebraniu :evil_lol:[/quote] Chcesz powiedziec ze ten ostatni chyba już trzeci wzór kwalifikacyjny był niedoskonały i został zmieniony na zebraniu? :cool3: Quote
dorotak Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Hmmm, co było na zebraniu? :razz: No więc w największym skrócie znowu okazaliśmy się wielką bandą naiwniaków :diabloti:, która ubzdurała sobie, że Podkomisja chce się spotkać, aby skonsultować z nami pewne rzeczy, zapytać o zdanie, przedstawić jakieś projekty. Po czterech godzinach burzliwej dyskusji nad "projektem" Sajko zadała wreszcie podstawowe pytanie, które obnażyło bezlitośnie naszą dziecięcą wprost naiwność. Zapytała bowiem, czy ten "projekt", nad którym dyskutujemy, to faktycznie projekt, czy też może jest on już zatwierdzony i tylko nam łaskawie odczytywany. Jak myślicie, jaka była odpowiedź? :diabloti: :diabloti: :diabloti: Ogólnie regulamin pozostawiamy FCI - tylko tłumaczony. Podobno przepchnięcie i zatwierdzenie krajowego regulaminu agility byłoby tak problematyczne, że nie tylko nasze psy ale i my wcześniej udalibyśmy się na emeryturę. :evil_lol: Tak więc obowiązujący jest regulamin FCI, a różne doprecyzowania będą wydawane w Komunikatach. No i właśnie taki najnowszy Komunikat został nam na zebraniu przedstawiony. Można go będzie podobno niedługo obejrzeć na oficjalnej stronie :cool3: Laluna - tak, zmieniły się zasady przyznawania punktów w kwalifikacjach na MŚ. Co prawda tegoroczne były podobno doskonałe, ale te będą jeszcze lepsze... I są... :evil_lol: Poczekaj, aż przeczytasz :cool3: (bo chyba nikt nie jest w stanie powtorzyć z pamięci). Quote
LALUNA Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 [QUOTE]Jak myślicie, jaka była odpowiedź? :diabloti: :diabloti: :diabloti:[/QUOTE] To po co dyskutowaliscie 4 godziny :crazyeye: [QUOTE]Podobno przepchnięcie i zatwierdzenie krajowego regulaminu agility byłoby tak problematyczne, że nie tylko nasze psy ale i my wcześniej udalibyśmy się na emeryturę. :evil_lol: [/QUOTE] A ktoś chciał zmieniac regulamin? Przeciez zawsze mielismy krajowe przejscia z klasy do klasy i nikt nie musiał zmienic regulaminu tylko dawał krajowe rozporzadzenia. To o co chodzi z tym regulaminem. KAzdy kraj ma własne zmiany. [QUOTE]Laluna - tak, zmieniły się zasady przyznawania punktów w kwalifikacjach na MŚ. Co prawda tegoroczne były podobno doskonałe, ale te będą jeszcze lepsze... I są... :evil_lol: [/QUOTE] Były złe? Po dwóch latach prób? No dawaj. Cos napewno pamiętasz. Jak się dyskutuje nad czyms cztery godziny, to napewno cos zostało w pamięci:razz: Quote
OlaAB Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Mokka - podobno notowałaś :evil_lol: - dawaj szczegóły Quote
Ludek Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 [quote name='LALUNA']To po co dyskutowaliscie 4 godziny :crazyeye: [/quote] Bo w swojej naiwności nie wpadliśmy wcześniej na pomysł, żeby spytać się czy to projekt, czy już zatwierdzone zasady. Quote
Sajko Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 ja nie pamiętam dokładnie, ale generalnie podsumowanie było takie, że nam się zdawało, że w agility najpierw się liczy dokładność a później prędkość, według podkomisji w składzie Leszek Kalisz i Robull (niestety nie mam wiadomości co do zdania innych członków, więc nie chcę im nic przypisywać)- najpierw prędkość później dokładność. Więc jedną ze zmian jest to, że punkty do Mistrzostw liczą się tylko jak spóźnisz się do najszybszego psa o 5s dla L i 6s dla M i S (do najszybszego w całej wstawce). W indywidualnych za na czysto masz 6pkt, za 1 błąd- 3pkt. Za czas dostajesz punkty- jak jesteś najszybszy- 6pkt i odpowiednio mniej o tyle, ile się spóźnisz do najszybszego. Aby się zakwalifikować musisz mieć 25pkt, i raz mieć na czysto agility i raz jumping (ma być rozegranych 6 zawodów, więc mają być 2 biegi czyste na 12). Do drużyny jakoś całkiem mi z głowy wyleciały:shake: Ale żeby było zabawniej, podobno zmiany są już zatwierdzone przez GKSzP, ale brzmienie ich jest jeszcze nieostateczne- nie pytajcie jak jest możliwe przyjęcie dokumentu w nieostatecznym brzmieniu:evil_lol: Quote
IraKa Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 [quote name='Sajko']Więc jedną ze zmian jest to, że punkty do Mistrzostw liczą się tylko jak spóźnisz się do najszybszego psa o 5s dla L i 6s dla M i S (do najszybszego w całej wstawce).[/QUOTE] Mam przez to rozumieć że pies z czasem 35 s za tor i 25 pkt karnymi będzie wyżej sklasyfikowany niż pies z czasem 37 s za tor i 0 pkt karnych?:crazyeye: Ciekawe co na to organizatorzy MŚ:evil_lol: Quote
Sajko Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 tego nie pamiętam, bo gdzieś mi się obiło o uszy ograniczenie że może mieć max 2 błedy, ale nie pamiętam, czy przy ustanawianiu najszybszego czasu uczy w innym momencie (bo przewodniczący odczytywał nam tekst poprawek, a ja wzrokowiec jestem). Sklasyfikowany będzie niżej, ale ustanowi czas do którego odnosić się będą inne psy. Więc np. przy prostym torze po długich prostych pies L ustanawia czas np. 25s i jest to prędkość 5,5m/s. I wtedy wszystkie psy w L które chcą, żeby ich pies miał liczone punkty za ewentualny czysty przebieg muszą mieć czas nie dłuzszy od 30s, a M i S- 31s- więc piesek S może nieuzyskać punktów mimo czystego biegu i prędkości np. 4,7m/s, bo będzie miał 31,1m/s... Przynajmniej ja tak to zrozumiałam, choć mogłam coś źle zapamiętać w czwartej godzinie debaty... Quote
IraKa Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 To ja poczekam na oficjalny komunikat lepiej:shake: ... Rany julek czy u nas nie może być normalnie?????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????? Quote
Recommended Posts