Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 601
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Morusek jedzie teraz do nowego domku. Czaruś też pojechał odprowadzić swojego towarzysza z podwórka.Może jak go zobaczy nowy pan Moruska,zdecyduje się go przygarnąć, a jeżeli nie to Czruś będzię miał wycieczkę.

Posted

No niestety, ludzie nie zdecydowali się na przygarnięcie dwóch psiaków i Czaruś wrócił do kojca.:shake:
Dobrze,że chociać Moruskowi się poszczęściło, bo dom podobno bardzo fajny.:loveu:
Jedyna osłoda dla Czarusia, to to,że ma nową koleżankę w kojcu, bo Potter zabrała dzisiaj do Jędrzejowa na przechowanie kielecką Szarotkę.:lol:

Posted

W sobotę rano, przed wyjazdem z Morusem za Łódź, specjalnie sprawdziłam swoją pocztę, bo myślałam, że jeśli ta osoba z Piły byłaby chętna na Czarka, to miejsce gdzie jechał Morus leżało w połowie drogi do Piły, a Czarek i tak jechał z nami. Niestety wtedy żadnej odpowiedzi nie było...
A ci ludzie od Morusa po długich dywagacjach, z bólem serca, jednak nie zdecydowali się na adopcje obydwu. Tak więc Czaruś wrócił z nami do Jędrzejowa, notabene w sobotę zrobił ponad 500 km w samochodzie, a był bardzo grzeczny, ani razu nie wymiotował, siedział sobie z tyłu i z uwagą ogladał ... deskę rozdzielczą... Widoki za oknem w ogóle go nie interesowały, tylko to, jak się kręci kierownica :lol: .

Natomiast dzisiaj znalazłam w skrzynce wiadomość (wysłana w sobotę popołudniu - SZKODA):

"Witam.
Mam duży dom i małe zoo, miejsce dla Czarka się znajdzie, miska z jedzeniem i ciepły kąt do spania, tylko z Piły do Kielc jest daleko a niewyobrazam sobie aby mozna było psiaka wysłać pocztą, więc nie bardzo wiem jakbym mogła się po niego zgłosić.pozdrawiam
Urszula Piątkowska"

W takim razie mam 2 problemy:

- kontrola przedadopcyjna
- transport psa

Ja już niestety nie wybiorę sie po raz drugi w tak długą trasę, tylko po to żeby zawieźć psa - nie wytrzyma tego mój czas, samochód i mąż.

W związku z tym, czy jest jakiś pomysł na transport Czarusia do Piły? Ja nie mam tam żadnego znajomego, rodziny...
No i oczywiście wcześniejsza kontrola, a z tym pewnie będą takie same problemy, jak z Morusem. 100 osób z Łodzi na Mapie Pomocy Dogo i w efekcie nikogo chetnego do pomocy :shake: - dobrze że Erka znalazła w końcu jakąś poczciwa duszę...