Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 130
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jezuuu Pani Basiu jak nie wiem jak się Wam wszystkim odwdzięczę za tę całą pomoc... :(
Tym bardziej,że u nas teraz totalny zajob i ani na dogo wejść nie ma kiedy :(
A Wy tu tak prężnie działacie...
Dziękuję...

Posted

[quote name='Klaudus__']Jezuuu Pani Basiu jak nie wiem jak się Wam wszystkim odwdzięczę za tę całą pomoc... :(
Tym bardziej,że u nas teraz totalny zajob i ani na dogo wejść nie ma kiedy :(
A Wy tu tak prężnie działacie...
Dziękuję...

Pani Klaudio jeszcze nie wiemy jaki kolor Mercedesa ale jak wymyślimy , to nam Pani kupi:megagrin::megagrin::megagrin::eviltong::eviltong::eviltong: i będziemy wozić psiaki:)

Posted

ewu, rozumiem, że dziś odbierasz Blunię, a jutro do Wawy?
Pamiętaj o tym bilecie w TLK za 69 zł w obie strony...
Sms em wyślę Tobie tel do Aleksandry, mam nadzieję, że odbierze Blunię z dworca:)

Posted

[quote name='Lobaria']ewu, rozumiem, że dziś odbierasz Blunię, a jutro do Wawy?
Pamiętaj o tym bilecie w TLK za 69 zł w obie strony...
Sms em wyślę Tobie tel do Aleksandry, mam nadzieję, że odbierze Blunię z dworca:)
Tak , dzisiaj odbieram Blunię a do Warszawy pojadę jutro albo w niedzielę , to zależy od mojej sytuacji . Córka ma mieć spotkanie a ja muszę zostać z wnuczkiem. Ustalę z Aleksandrą szczegóły, proszę o numer telefonu.
Blunia nocuje u Joli i tam będzie wykąpana.

Posted (edited)

O bilecie pamiętam, znalazłam jakiś weekendowy za 149 zł na wszystkie pociągi , ekspresy też. Spytam na dworcu o ten za 69 zł czy to będzie pasowało na całą trasę bo jedzie się z przesiadkami.Niestety ponad 6 godzin w jedną stronę, ekspres 3 godziny ale drogi... Jeśli byłby za 149 zł w obie strony i nie trzeba kupować miejscówki, to przemyślę sprawę. Dla mnie czas to nie problem , ale chodzi mi o Blunię , czy wytrzyma ponad 6 godzin...???

Edited by ewu
Posted

ewu napisał(a):
Tak , dzisiaj odbieram Blunię a do Warszawy pojadę jutro albo w niedzielę , to zależy od mojej sytuacji . Córka ma mieć spotkanie a ja muszę zostać z wnuczkiem. Ustalę z Aleksandrą szczegóły, proszę o numer telefonu.
Blunia nocuje u Joli i tam będzie wykąpana.

Wspaniale, dzięki. Ten bilet za 69 zł obowiązuje do którejś tam godz. w niedziele, sprawdzę dokładnie. Podziękuj bardzo pani Joli.

Posted

[quote name='Lobaria']Wspaniale, dzięki. Ten bilet za 69 zł obowiązuje do którejś tam godz. w niedziele, sprawdzę dokładnie. Podziękuj bardzo pani Joli.
Ja tylko taki znalazłam:

Bilet Weekendowy umożliwia nieograniczoną weekendową liczbę przejazdów wszystkimi pociągami Express InterCity (EIC), Express (Ex) oraz Twoich Linii Kolejowych (TLK) od godziny 19.00 w piątek do 6.00 w poniedziałek.
Bilet na przejazdy w klasie 2 kosztuje 149 zł, a w klasie 1 - 239 zł.

Bilet Weekendowy jest biletem imiennym i zwykle obowiązuje od godz. 19.00 w piątek do godz. 6.00 w poniedziałek (tzn. przejazd na podstawie tego biletu musi zakończyć się najpóźniej o godz. 6.00 pierwszego dnia roboczego, następującego po dniach wolnych od pracy, np. jedziesz w piątek po 19.00 i wracasz w poniedziałek przed 6.00).

Posted

Bilety PKP ZNIŻKI: Bilet Podróżnika 69 i 99 zł - GDZIE OBOWIĄZUJE, co daje, dane wakacje 2011
Coś takiego znalazłam ale 2011...
Spytam na dworcu

Posted

[quote name='ewu']Ja tylko taki znalazłam:

Bilet Weekendowy umożliwia nieograniczoną weekendową liczbę przejazdów wszystkimi pociągami Express InterCity (EIC), Express (Ex) oraz Twoich Linii Kolejowych (TLK) od godziny 19.00 w piątek do 6.00 w poniedziałek.
Bilet na przejazdy w klasie 2 kosztuje 149 zł, a w klasie 1 - 239 zł.

Bilet Weekendowy jest biletem imiennym i zwykle obowiązuje od godz. 19.00 w piątek do godz. 6.00 w poniedziałek (tzn. przejazd na podstawie tego biletu musi zakończyć się najpóźniej o godz. 6.00 pierwszego dnia roboczego, następującego po dniach wolnych od pracy, np. jedziesz w piątek po 19.00 i wracasz w poniedziałek przed 6.00).

To nie to, ten za 69 zł to Bilet Podróżnika w TLK tylko.
Różnica w cenie bardzo duża. Wiem, że 6 godzin...
Mała powinna wytrzymać, pewnie i tak będzie spała...

Jak jechałam z Faguniem, to był to poniedziałek i za 6 godz w te, a potem 6 we wte bilet kosztował 130 zł.
Także ta Weekendowa propozycja za 149 zł na Express InterCity jest mimo wszystko bardzo fajna.

Posted

Wyruszam do sklepu, muszę kupić małej szelki i karmę dla pszczyniaków bo obiecałam Dziewczynom. A po zakupach wyruszamy po Blunię. Jadę z córką, bardzo chce zobaczyć psiaki i poznać Klaudię:)

Posted

ewu napisał(a):
Wyruszam do sklepu, muszę kupić małej szelki i karmę dla pszczyniaków bo obiecałam Dziewczynom. A po zakupach wyruszamy po Blunię. Jadę z córką, bardzo chce zobaczyć psiaki i poznać Klaudię:)

Trzymamy kciuki i czekamy na relację :)

Posted (edited)

Lobaria napisał(a):
Blunia już bezpieczna, tuli sie do ewu, jak dziecko, liże po rękach - ledwo mogłyśmy rozmawiać :)
Pani Jola wykąpie smierdzidełko, a jutro Warszawa :)

Jestem, przepraszam,że nie dzwoniłam ale Blunia strasznie mnie zawymiotowała i nie bardzo mogłam brać telefon do rąk.
Jestem wściekła , pojechałam po zawiezieniu Bluni do Joli na dworzec żeby kupić bilety na jutro i dobrać pociągi do biletu weekendowego.
22.15 , miasto 200 000 mieszkańców a dworzec nieczynny, kasy na głucho pozamykane!!!!!:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:
Więc nie wiem , jakim rannym pociągiem mogę jechać żeby skorzystać ze zniżki. Nie wiem co mam powiedzieć Joli, nie wiem o , której dymać na dworzec...
Cywilizacja !!!!!!!

Edited by ewu
Posted

ewu, mnie to dziwi, że zamknięte !! Przecież w nocu pociągi też jeżdżą, muszą być jakieś nocne kasy otwarte! Nie rozumiem tego, że zamknięte na głucho i cisza :/

Mam nadzieję, że jakoś jutro to wszystko "ogarniesz" i nie sprawi Ci to większego problemu ! Ew. jeśli nie dasz rady, to się nie martw, bo zawsze jest jeszcze niedziela i najwyżej wtedy przyjedziesz. Blunia (choć ja na nią cały czas mówię Luna ^^ ) już bezpieczna i to jest ważne :)

Posted

No to miałyście wczoraj dodatkowe przeżycia....:razz:.
Czyżby Blunia cierpiała na chorobę lokomocyjną....,a może tylko Klaudia zdążyła Ją nakarmić przed Waszym przyjazdem i to był powód. Szkoda, że nie mieszkam bliżej - mam takie ciasteczka dr Seidla na spokojną podróż - zapobiegają wymiotom, zmniejszają stres, poprawiają nastrój :)
A ten zamknięty dworzec PKP w Gliwicach, to rzeczywiście wstyd - to pewnie forma oszczędności w PKP - skandal:shake:

Posted

Ale przeżycia miałyście , a zamknięte kasy to kpina!
Mam nadzieję, że dziś PKP się obudzi.
I że mała nie będzie rzygoliła podczas podróży...

Olu, Blunia to imię robocze, a jak Wy będziecie się do siebie zwracały, to Wasza sprawa :)

Posted

Elu, no właśnie mam nadzieję, że nikt się nie obrazi, jeśli zmienię jej imię na Luna :)

ewu do mnie dziś rano pisała i ok 13:08 (o ile nie będzie opóźnień pociągu, w co śmię wątpić niestety :( ) będzie na dworcu, więc odbiorę małą :) Jak tylko już będę ją miała i wrócę do domu to dam znać :)

No i mam nadzieję, że już dziś nie wymiotowała, chociaż sam stres mógł wywołać wymioty.

Posted

W pociągu mała nie wymiotowała, grzecznie spała.
Resztę napisze [B]ewu[/B]:)

Tu Blunia - Luna wczoraj w samochodzie :)

[IMG]http://m.ak.fbcdn.net/a1.sphotos.ak/hphotos-ak-ash4/s480x480/2837_331209486967561_138112820_n.jpg[/IMG]

Posted

Jesteśmy już w domku od kilku chwil, Luna czuje sięswobodnie, rzekłabym wręcz, że dominuje nad Richardem :D On jest spokojnym zabawowym pieskiem, ona - jak to pies po przejściach - chce mieć jedzenie tylko dla siebie. Właśnie miałam talerz z kiełbasą na kolanach to wzięła, podskoczyła i ściągnęła mi talerz :P Na szczęście jedzenie odratowałam, Luna się trochę przestraszyła, bo krzyknęłam i za drugim razem już grzecznie czekała na to czy jej może dam z własnej woli.

Podróż przebiegła spokojnie, Luna tylko leżała i patrzyła, tuliła się niezmiernie :D Aż się ludzie uśmiechali do niej, przesłodka ♥ Nim weszliśmy do domu, postawiliśmy ją jeszcze na podwórku. Nie bała się, chodziła swobodnie na smyczce, na cmokanie od razu przychodziła machając ogonkiem.

Po 3 minutach od wejścia do domu, Luna i Rico bawią się. Skaczą, latają - szaleństwo ! Obydwoje zadowoleni :D :D Luna dużo piła i jadła, ale nie się co dziwić, podróż pociągiem była długa.

Serdecznie dziękuję Pani Basi za to, że poświęciła swój sobotni czas i ją przywiozła! Super kobietka.

Właśnie miałam małą przerwę, bo sunia zrobiła siku, plama wielka jakby rura pękła gdzieś przy zlewie :D i dla równowagi, by mi się nie nudziło - kupka. Full serwis ;)

Posted

[quote name='*N.']Jesteśmy już w domku od kilku chwil, Luna czuje sięswobodnie, rzekłabym wręcz, że dominuje nad Richardem :D On jest spokojnym zabawowym pieskiem, ona - jak to pies po przejściach - chce mieć jedzenie tylko dla siebie. Właśnie miałam talerz z kiełbasą na kolanach to wzięła, podskoczyła i ściągnęła mi talerz :P Na szczęście jedzenie odratowałam, Luna się trochę przestraszyła, bo krzyknęłam i za drugim razem już grzecznie czekała na to czy jej może dam z własnej woli.

Podróż przebiegła spokojnie, Luna tylko leżała i patrzyła, tuliła się niezmiernie :D Aż się ludzie uśmiechali do niej, przesłodka ♥ Nim weszliśmy do domu, postawiliśmy ją jeszcze na podwórku. Nie bała się, chodziła swobodnie na smyczce, na cmokanie od razu przychodziła machając ogonkiem.

Po 3 minutach od wejścia do domu, Luna i Rico bawią się. Skaczą, latają - szaleństwo ! Obydwoje zadowoleni :D :D Luna dużo piła i jadła, ale nie się co dziwić, podróż pociągiem była długa.

Serdecznie dziękuję Pani Basi za to, że poświęciła swój sobotni czas i ją przywiozła! Super kobietka.

Właśnie miałam małą przerwę, bo sunia zrobiła siku, plama wielka jakby rura pękła gdzieś przy zlewie :D i dla równowagi, by mi się nie nudziło - kupka. Full serwis ;)[/QUOTE]

Własnie chciałam skopiować Twoja relacje z fb :) ale już jest :)