Malgoska Posted September 8, 2012 Author Posted September 8, 2012 hotelamok napisał(a):A Trufelka po kroku do przodu i dwoch do tylu:roll: powoli znowu zaczyna robic minimalne postepy, powolutku sama podchodzi do mnie zeby wziasc ja smycz do tej pory to ja do niej podchodzilam, juz dluzej mozna ja czesac czy glaskac i teraz przy tych czynnosciach nie "robi pod siebie". Niestety nadal jest mocno wystraszona, potrafi bardzo nerwowo zareagowac na kazdy nawet najmniejszy, niespodziewany odglos i nadal broni sie jak tylko moze przy dotykaniu lap, chociaz robie to praktycznie codzien:shake: Za to ze strachu na smyczy chodzi perfekcyjnie, nawet jej nie naciaga:p biedna, ile ona musiała przejść :( Quote
barb Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 Wreszcie trochę o Trufli - bo Szczęściara, calkiem zdominowała wątek. ;) A od Kafirka sa jakieś wieści ? Quote
wojtuś Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 hotelamok napisał(a):A Trufelka po kroku do przodu i dwoch do tylu:roll: powoli znowu zaczyna robic minimalne postepy, powolutku sama podchodzi do mnie zeby wziasc ja smycz do tej pory to ja do niej podchodzilam, juz dluzej mozna ja czesac czy glaskac i teraz przy tych czynnosciach nie "robi pod siebie". Niestety nadal jest mocno wystraszona, potrafi bardzo nerwowo zareagowac na kazdy nawet najmniejszy, niespodziewany odglos i nadal broni sie jak tylko moze przy dotykaniu lap, chociaz robie to praktycznie codzien:shake: Za to ze strachu na smyczy chodzi perfekcyjnie, nawet jej nie naciaga:p Dzięki Iwonko za wiadomości o Trufli;) Mimo wszystko wierzę, że znajdzie swój domek:) Wstawię w następnym poście opis suni Arabelki ze schronu w Zamościu, idę na p/a- czy nie podobna historia do Trufelki? Quote
wojtuś Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 Arabella czy nie podobna historia jak Trufelki? Arabella jest śliczną suczką, średniego wzrostu. Ma piękne biało-rudawe umaszczenie. Jednak, to, co najbardziej przykuwa w niej uwagę, to ogromny smutek w jej oczach. Tułacze życie, jakie prowadziła, zanim trafiła do schroniska, nauczyło ją nie ufać ludziom. Nie miała okazji przekonać się, że może być inaczej. Nie jest wesołą przytulanką i pewnie też nie umie się bawić, ani chodzić na smyczy. W stosunku do człowieka jest ostrożna i lękliwa. Dlatego zdajemy sobie sprawę z tego, że bardzo trudno będzie znaleźć jej dom i cierpliwego opiekuna, który odmieni jej życie na lepsze. Mimo to jednak próbujemy. Wszak nie raz mieliśmy okazję przekonać się, że marzenia się spełniają... Arabella przebywa obecnie w zamojskim schronisku. Wszelkie informacje o suczce, pod podanym numerem telefonu. Quote
Marta72 Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 (edited) Trufelce życzymy znalezienia domu, wtedy bedzie jej dużo łatwiej:loveu:..... Piękna sunia Wojtusiowa....i rzeczywiściej jej oczy mówią dużo, za dużo:( ....za względu jednak na urodę i wspaniale napisany tekst ogłoszenia myślę,że długo nie bedzie czekac na domek:loveu: A my dominantki;) życzymy wszystkim dobrej niedzieli:);) Znalazłam u Szczęsciary wypukłość na brzuszku, przypomina mi przepukliny jakie u psów się robią, pojedziemy to zobaczyc do weta,przy okazji musimy cos zrobic z jej paznokciami, bo sama niewiele zdziałałam, ponieważ moje obcążki za mały mają rozstaw...tylko końcuweczki dałam rade leciutko obciąc. Te pazury zdecydowanie przeszkadzają jej nawet przy chodzeniu. No i moze uda nam się cos pokombinować z opuszka tej łapki u której jej palca obcięto, bo jest mocno w jednym miejscu zdeformowana i mysle,że to moze sprawiać,że te łapkę często podnosi Zabrałam się za wszystki jej opuszki, na razie traktujemy je maścią z wit A, moze troszkę mniej bedą suche ... ps.u nas porannne mizianie w łózku stało się już tradycją :loveu: Edited September 9, 2012 by Marta72 Quote
Malgoska Posted September 9, 2012 Author Posted September 9, 2012 Marta72 napisał(a):Trufelce życzymy znalezienia domu, wtedy bedzie jej dużo łatwiej:loveu:..... Piękna sunia Wojtusiowa....i rzeczywiściej jej oczy mówią dużo, za dużo:( ....za względu jednak na urodę i wspaniale napisany tekst ogłoszenia myślę,że długo nie bedzie czekac na domek:loveu: A my dominantki;) życzymy wszystkim dobrej niedzieli:);) Znalazłam u Szczęsciary wypukłość na brzuszku, przypomina mi przepukliny jakie u psów się robią, pojedziemy to zobaczyc do weta,przy okazji musimy cos zrobic z jej paznokciami, bo sama niewiele zdziałałam, ponieważ moje obcążki za mały mają rozstaw...tylko końcuweczki dałam rade leciutko obciąc. Te pazury zdecydowanie przeszkadzają jej nawet przy chodzeniu. No i moze uda nam się cos pokombinować z opuszka tej łapki u której jej palca obcięto, bo jest mocno w jednym miejscu zdeformowana i mysle,że to moze sprawiać,że te łapkę często podnosi Zabrałam się za wszystki jej opuszki, na razie traktujemy je maścią z wit A, moze troszkę mniej bedą suche ... ps.u nas porannne mizianie w łózku stało się już tradycją :loveu: dla piesków są specjalne obcążki, wet jej na pewno obetnie mizianie poranne obowiązkowe:) u nas też:) Quote
wojtuś Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 Dzięki Marto za wieści od Was - dominantek :) Buziaki dla Was i .... do porannych wiadomości :) Quote
barb Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 wojtuś napisał(a):Dzięki Marto za wieści od Was - dominantek :) Buziaki dla Was i .... do porannych wiadomości :) Lekturę dogo zaczynam ostatnio od tego wątku :lol: Quote
wojtuś Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 barb napisał(a):Lekturę dogo zaczynam ostatnio od tego wątku :lol: Bo pewnie Szczęściara i Martunia tak nas zaabsorbowały:) Quote
Marta72 Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 wojtuś napisał(a):Dzięki Marto za wieści od Was - dominantek :) Buziaki dla Was i .... do porannych wiadomości :) dzis na pospiesznym wszystkich buziakujemy tylko ;) Szczęsciara wczoraj okąpusiana;);) zachowywała się rewelacyjnie a potem na dłłłłlllllllugim słonecznym spacerku się suszyła;) Quote
Malgoska Posted September 10, 2012 Author Posted September 10, 2012 (edited) Buziaki popołudniowe i................. dostałam paczkę a raczej pakę, wszystko skrupulatnie popakowane, pochowane jedno w drugim:) ogromna ilość ślicznych rzeczy, jeszcze nie zdążyłam wszystkiego przeglądnąć: piękne buty, torebki, dużo biżuterii, i wiele innych; oj będzie wielgachny bazar. Jak tylko skończę wysyłke Amokową i Lolusiową zabieram się za następny... Edited September 10, 2012 by Malgoska Quote
Marta72 Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 z opisu wnioskuję ze to paka od Szczęściary;) fajnie,że tak szybko doszła:) i że doszła;) Małgosiu, jak uznasz,że coś się nie nadaje to wystaw koło śmietnika pozdrawiam i mam nadziję,ze bedzie udany bazarek Quote
Malgoska Posted September 10, 2012 Author Posted September 10, 2012 Marta72 napisał(a):z opisu wnioskuję ze to paka od Szczęściary;) fajnie,że tak szybko doszła:) i że doszła;) Małgosiu, jak uznasz,że coś się nie nadaje to wystaw koło śmietnika pozdrawiam i mam nadziję,ze bedzie udany bazarek Bizuterię to chyba całą zapakowałaś...... Napisz mi jakie ceny? Quote
Marta72 Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 Malgoska napisał(a):Bizuterię to chyba całą zapakowałaś...... Napisz mi jakie ceny? ;) nie mam pojęcia jakie ceny, sama decyduj, bo masz doświadczenie:) Quote
barb Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 Mama missieek pomagająca psom z Olkusza jest zgloszona na kandydata na wrzesień do Krakvetu. Potrzebne są nasze glosy ! http://www.dogomania.pl/forum/threads/232080-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-wrzesień! Quote
wojtuś Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 Malgoska napisał(a):Bizuterię to chyba całą zapakowałaś...... Napisz mi jakie ceny? Ale coś Martunia chyba zostawiła sobie, jak to kobieta bez biżuterii, bez makijażu.... Buziaki Kochani :loveu: Quote
iwoniam Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 Czy to będzie bazarek na pieski olkuskie czy na dług dziewczynek i chłopczyka w Amoku? Malgoska napisał(a):Buziaki popołudniowe i................. dostałam paczkę a raczej pakę, wszystko skrupulatnie popakowane, pochowane jedno w drugim:) ogromna ilość ślicznych rzeczy, jeszcze nie zdążyłam wszystkiego przeglądnąć: piękne buty, torebki, dużo biżuterii, i wiele innych; oj będzie wielgachny bazar. Jak tylko skończę wysyłke Amokową i Lolusiową zabieram się za następny... Marta72 napisał(a):z opisu wnioskuję ze to paka od Szczęściary;) fajnie,że tak szybko doszła:) i że doszła;) Małgosiu, jak uznasz,że coś się nie nadaje to wystaw koło śmietnika pozdrawiam i mam nadziję,ze bedzie udany bazarek wojtuś napisał(a):Ale coś Martunia chyba zostawiła sobie, jak to kobieta bez biżuterii, bez makijażu.... Buziaki Kochani :loveu: Quote
Marta72 Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 iwoniam napisał(a):Czy to będzie bazarek na pieski olkuskie czy na dług dziewczynek i chłopczyka w Amoku? jak mogłabym swoje zdanie wyrazic to chciałabym na olkuszaki choć część ....;) dobrej śrdody życzymy i zawsze zapomnę powiedzieć,ze lęk przed facetami pokonany;) została nieśmiałość;) Quote
Malgoska Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 Marta72 napisał(a):jak mogłabym swoje zdanie wyrazic to chciałabym na olkuszaki choć część ....;) dobrej śrdody życzymy i zawsze zapomnę powiedzieć,ze lęk przed facetami pokonany;) została nieśmiałość;) Wy decydujecie na co robię, teraz w pierwszej kolejności będzie na wyżła i olkuszaki a potem się zastanowimy. Quote
Marta72 Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Małgosia dobrze mowisz:) wyżełek w potrzebie największej!!! Quote
barb Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 (edited) Malgoska napisał(a):Wy decydujecie na co robię, teraz w pierwszej kolejności będzie na wyżła i olkuszaki a potem się zastanowimy. Marta72 napisał(a):Małgosia dobrze mowisz:) wyżełek w potrzebie największej!!! A tej suni ze zmiażdżoną łapką od missi nie można by wziąć pod uwagę ? Przecież ona też olkuska ? Marta glosowałaś już na mame missieek ? Edited September 12, 2012 by barb Quote
Malgoska Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 barb napisał(a):A tej suni ze zmiażdżoną łapką od missi nie można y wziąć pod uwagę ? Przecież ona też olkuska ? Marta glosowałaś już na mame missieek ? Oczywiście, że można, mogę zrobić jeden bazar do podziału: na wyżła, na tą bidunię i na dt iwoniam, wasza pomoc w podjęciu decyzji jest niezbędna. Nózkę tej suni też trzeba ratować. Quote
barb Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Malgoska napisał(a):Oczywiście, że można, mogę zrobić jeden bazar do podziału: na wyżła, na tą bidunię i na dt iwoniam, wasza pomoc w podjęciu decyzji jest niezbędna. Nózkę tej suni też trzeba ratować. Dzięki Małgoska. Chyba nikt nie będzie miał nic przeciwko ? Quote
Marta72 Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 byłam zobaczyć na sunię,oj .... a taki piekny pies!!! zagłosuję! Quote
barb Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 [quote name='Marta72']byłam zobaczyć na sunię,oj .... a taki piekny pies!!!! Biedulka :-( zagłosuję! Dziekuję :lol: Quote
Recommended Posts