Malgoska Posted September 8, 2012 Author Posted September 8, 2012 [quote name='hotelamok']A Trufelka po kroku do przodu i dwoch do tylu:roll: powoli znowu zaczyna robic minimalne postepy, powolutku sama podchodzi do mnie zeby wziasc ja smycz do tej pory to ja do niej podchodzilam, juz dluzej mozna ja czesac czy glaskac i teraz przy tych czynnosciach nie "robi pod siebie". Niestety nadal jest mocno wystraszona, potrafi bardzo nerwowo zareagowac na kazdy nawet najmniejszy, niespodziewany odglos i nadal broni sie jak tylko moze przy dotykaniu lap, chociaz robie to praktycznie codzien:shake: Za to ze strachu na smyczy chodzi perfekcyjnie, nawet jej nie naciaga:p[/QUOTE] biedna, ile ona musiała przejść :( Quote
barb Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 Wreszcie trochę o Trufli - bo Szczęściara, calkiem zdominowała wątek. ;) A od Kafirka sa jakieś wieści ? Quote
wojtuś Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 [quote name='hotelamok']A Trufelka po kroku do przodu i dwoch do tylu:roll: powoli znowu zaczyna robic minimalne postepy, powolutku sama podchodzi do mnie zeby wziasc ja smycz do tej pory to ja do niej podchodzilam, juz dluzej mozna ja czesac czy glaskac i teraz przy tych czynnosciach nie "robi pod siebie". Niestety nadal jest mocno wystraszona, potrafi bardzo nerwowo zareagowac na kazdy nawet najmniejszy, niespodziewany odglos i nadal broni sie jak tylko moze przy dotykaniu lap, chociaz robie to praktycznie codzien:shake: Za to ze strachu na smyczy chodzi perfekcyjnie, nawet jej nie naciaga:p[/QUOTE] Dzięki Iwonko za wiadomości o Trufli;) Mimo wszystko wierzę, że znajdzie swój domek:) Wstawię w następnym poście opis suni Arabelki ze schronu w Zamościu, idę na p/a- czy nie podobna historia do Trufelki? Quote
wojtuś Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 Arabella czy nie podobna historia jak Trufelki?[B] Arabella jest śliczną suczką, średniego wzrostu. Ma piękne biało-rudawe umaszczenie. Jednak, to, co najbardziej przykuwa w niej uwagę, to ogromny smutek w jej oczach. Tułacze życie, jakie prowadziła, zanim trafiła do schroniska, nauczyło ją nie ufać ludziom. Nie miała okazji przekonać się, że może być inaczej. Nie jest wesołą przytulanką i pewnie też nie umie się bawić, ani chodzić na smyczy. W stosunku do człowieka jest ostrożna i lękliwa. Dlatego zdajemy sobie sprawę z tego, że bardzo trudno będzie znaleźć jej dom i cierpliwego opiekuna, który odmieni jej życie na lepsze. Mimo to jednak próbujemy. Wszak nie raz mieliśmy okazję przekonać się, że marzenia się spełniają... Arabella przebywa obecnie w zamojskim schronisku. Wszelkie informacje o suczce, pod podanym numerem telefonu. [/B] [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg651/scaled.php?server=651&filename=p1120815r.jpg&res=landing[/IMG] [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg256/scaled.php?server=256&filename=p1120843c.jpg&res=landing[/IMG] [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg717/scaled.php?server=717&filename=p1120838.jpg&res=landing[/IMG] Quote
Marta72 Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 (edited) Trufelce życzymy znalezienia domu, wtedy bedzie jej dużo łatwiej:loveu:..... Piękna sunia Wojtusiowa....i rzeczywiściej jej oczy mówią dużo, za dużo:( ....za względu jednak na urodę i wspaniale napisany tekst ogłoszenia myślę,że długo nie bedzie czekac na domek:loveu: A my dominantki;) życzymy wszystkim dobrej niedzieli:);) Znalazłam u Szczęsciary wypukłość na brzuszku, przypomina mi przepukliny jakie u psów się robią, pojedziemy to zobaczyc do weta,przy okazji musimy cos zrobic z jej paznokciami, bo sama niewiele zdziałałam, ponieważ moje obcążki za mały mają rozstaw...tylko końcuweczki dałam rade leciutko obciąc. Te pazury zdecydowanie przeszkadzają jej nawet przy chodzeniu. No i moze uda nam się cos pokombinować z opuszka tej łapki u której jej palca obcięto, bo jest mocno w jednym miejscu zdeformowana i mysle,że to moze sprawiać,że te łapkę często podnosi Zabrałam się za wszystki jej opuszki, na razie traktujemy je maścią z wit A, moze troszkę mniej bedą suche ... ps.u nas porannne mizianie w łózku stało się już tradycją :loveu: Edited September 9, 2012 by Marta72 Quote
Malgoska Posted September 9, 2012 Author Posted September 9, 2012 [quote name='Marta72']Trufelce życzymy znalezienia domu, wtedy bedzie jej dużo łatwiej:loveu:..... Piękna sunia Wojtusiowa....i rzeczywiściej jej oczy mówią dużo, za dużo:( ....za względu jednak na urodę i wspaniale napisany tekst ogłoszenia myślę,że długo nie bedzie czekac na domek:loveu: A my dominantki;) życzymy wszystkim dobrej niedzieli:);) Znalazłam u Szczęsciary wypukłość na brzuszku, przypomina mi przepukliny jakie u psów się robią, pojedziemy to zobaczyc do weta,przy okazji musimy cos zrobic z jej paznokciami, bo sama niewiele zdziałałam, ponieważ moje obcążki za mały mają rozstaw...tylko końcuweczki dałam rade leciutko obciąc. Te pazury zdecydowanie przeszkadzają jej nawet przy chodzeniu. No i moze uda nam się cos pokombinować z opuszka tej łapki u której jej palca obcięto, bo jest mocno w jednym miejscu zdeformowana i mysle,że to moze sprawiać,że te łapkę często podnosi Zabrałam się za wszystki jej opuszki, na razie traktujemy je maścią z wit A, moze troszkę mniej bedą suche ... ps.u nas porannne mizianie w łózku stało się już tradycją :loveu:[/QUOTE] dla piesków są specjalne obcążki, wet jej na pewno obetnie mizianie poranne obowiązkowe:) u nas też:) Quote
wojtuś Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 Dzięki Marto za wieści od Was - dominantek :) Buziaki dla Was i .... do porannych wiadomości :) Quote
barb Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 [quote name='wojtuś']Dzięki Marto za wieści od Was - dominantek :) Buziaki dla Was i .... do porannych wiadomości :)[/QUOTE] Lekturę dogo zaczynam ostatnio od tego wątku :lol: Quote
wojtuś Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 [quote name='barb']Lekturę dogo zaczynam ostatnio od tego wątku :lol:[/QUOTE] Bo pewnie Szczęściara i Martunia tak nas zaabsorbowały:) Quote
Marta72 Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 [quote name='wojtuś']Dzięki Marto za wieści od Was - dominantek :) Buziaki dla Was i .... do porannych wiadomości :)[/QUOTE] dzis na pospiesznym wszystkich buziakujemy tylko ;) Szczęsciara wczoraj okąpusiana;);) zachowywała się rewelacyjnie a potem na dłłłłlllllllugim słonecznym spacerku się suszyła;) Quote
Malgoska Posted September 10, 2012 Author Posted September 10, 2012 (edited) Buziaki popołudniowe i................. dostałam paczkę a raczej pakę, wszystko skrupulatnie popakowane, pochowane jedno w drugim:) ogromna ilość ślicznych rzeczy, jeszcze nie zdążyłam wszystkiego przeglądnąć: piękne buty, torebki, dużo biżuterii, i wiele innych; oj będzie wielgachny bazar. Jak tylko skończę wysyłke Amokową i Lolusiową zabieram się za następny... Edited September 10, 2012 by Malgoska Quote
Marta72 Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 z opisu wnioskuję ze to paka od Szczęściary;) fajnie,że tak szybko doszła:) i że doszła;) Małgosiu, jak uznasz,że coś się nie nadaje to wystaw koło śmietnika pozdrawiam i mam nadziję,ze bedzie udany bazarek Quote
Malgoska Posted September 10, 2012 Author Posted September 10, 2012 [quote name='Marta72']z opisu wnioskuję ze to paka od Szczęściary;) fajnie,że tak szybko doszła:) i że doszła;) Małgosiu, jak uznasz,że coś się nie nadaje to wystaw koło śmietnika pozdrawiam i mam nadziję,ze bedzie udany bazarek[/QUOTE] Bizuterię to chyba całą zapakowałaś...... Napisz mi jakie ceny? Quote
Marta72 Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 [quote name='Malgoska']Bizuterię to chyba całą zapakowałaś...... Napisz mi jakie ceny?[/QUOTE] ;) nie mam pojęcia jakie ceny, sama decyduj, bo masz doświadczenie:) Quote
barb Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 Mama missieek pomagająca psom z Olkusza jest zgloszona na kandydata na wrzesień do Krakvetu. Potrzebne są nasze glosy ! [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232080-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-wrzesień[/URL]! Quote
wojtuś Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 [quote name='Malgoska']Bizuterię to chyba całą zapakowałaś...... Napisz mi jakie ceny?[/QUOTE] Ale coś Martunia chyba zostawiła sobie, jak to kobieta bez biżuterii, bez makijażu.... Buziaki Kochani :loveu: Quote
iwoniam Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 Czy to będzie bazarek na pieski olkuskie czy na dług dziewczynek i chłopczyka w Amoku? [quote name='Malgoska']Buziaki popołudniowe i................. dostałam paczkę a raczej pakę, wszystko skrupulatnie popakowane, pochowane jedno w drugim:) ogromna ilość ślicznych rzeczy, jeszcze nie zdążyłam wszystkiego przeglądnąć: piękne buty, torebki, dużo biżuterii, i wiele innych; oj będzie wielgachny bazar. Jak tylko skończę wysyłke Amokową i Lolusiową zabieram się za następny...[/QUOTE] [quote name='Marta72']z opisu wnioskuję ze to paka od Szczęściary;) fajnie,że tak szybko doszła:) i że doszła;) Małgosiu, jak uznasz,że coś się nie nadaje to wystaw koło śmietnika pozdrawiam i mam nadziję,ze bedzie udany bazarek[/QUOTE] [quote name='wojtuś']Ale coś Martunia chyba zostawiła sobie, jak to kobieta bez biżuterii, bez makijażu.... Buziaki Kochani :loveu:[/QUOTE] Quote
Marta72 Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 [quote name='iwoniam']Czy to będzie bazarek na pieski olkuskie czy na dług dziewczynek i chłopczyka w Amoku?[/QUOTE] jak mogłabym swoje zdanie wyrazic to chciałabym na olkuszaki choć część ....;) dobrej śrdody życzymy i zawsze zapomnę powiedzieć,ze lęk przed facetami pokonany;) została nieśmiałość;) Quote
Malgoska Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 [quote name='Marta72']jak mogłabym swoje zdanie wyrazic to chciałabym na olkuszaki choć część ....;) dobrej śrdody życzymy i zawsze zapomnę powiedzieć,ze lęk przed facetami pokonany;) została nieśmiałość;)[/QUOTE] Wy decydujecie na co robię, teraz w pierwszej kolejności będzie na wyżła i olkuszaki a potem się zastanowimy. Quote
Marta72 Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Małgosia dobrze mowisz:) wyżełek w potrzebie największej!!! Quote
barb Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 (edited) [quote name='Malgoska']Wy decydujecie na co robię, teraz w pierwszej kolejności będzie na wyżła i olkuszaki a potem się zastanowimy.[/QUOTE] [quote name='Marta72']Małgosia dobrze mowisz:) wyżełek w potrzebie największej!!![/QUOTE] A tej suni ze zmiażdżoną łapką od missi nie można by wziąć pod uwagę ? Przecież ona też olkuska ? Marta glosowałaś już na mame missieek ? Edited September 12, 2012 by barb Quote
Malgoska Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 [quote name='barb']A tej suni ze zmiażdżoną łapką od missi nie można y wziąć pod uwagę ? Przecież ona też olkuska ? Marta glosowałaś już na mame missieek ?[/QUOTE] Oczywiście, że można, mogę zrobić jeden bazar do podziału: na wyżła, na tą bidunię i na dt iwoniam, wasza pomoc w podjęciu decyzji jest niezbędna. Nózkę tej suni też trzeba ratować. Quote
barb Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 [quote name='Malgoska']Oczywiście, że można, mogę zrobić jeden bazar do podziału: na wyżła, na tą bidunię i na dt iwoniam, wasza pomoc w podjęciu decyzji jest niezbędna. Nózkę tej suni też trzeba ratować.[/QUOTE] Dzięki Małgoska. Chyba nikt nie będzie miał nic przeciwko ? Quote
Marta72 Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 byłam zobaczyć na sunię,oj .... a taki piekny pies!!! zagłosuję! Quote
barb Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 [quote name='Marta72']byłam zobaczyć na sunię,oj .... a taki piekny pies!!!![/QUOTE] Biedulka :-( [QUOTE] zagłosuję![/QUOTE] Dziekuję :lol: Quote
Recommended Posts