Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='hotelamok']A Trufelka po kroku do przodu i dwoch do tylu:roll: powoli znowu zaczyna robic minimalne postepy, powolutku sama podchodzi do mnie zeby wziasc ja smycz do tej pory to ja do niej podchodzilam, juz dluzej mozna ja czesac czy glaskac i teraz przy tych czynnosciach nie "robi pod siebie".

Niestety nadal jest mocno wystraszona, potrafi bardzo nerwowo zareagowac na kazdy nawet najmniejszy, niespodziewany odglos i nadal broni sie jak tylko moze przy dotykaniu lap, chociaz robie to praktycznie codzien:shake:

Za to ze strachu na smyczy chodzi perfekcyjnie, nawet jej nie naciaga:p[/QUOTE]

biedna, ile ona musiała przejść :(

Posted

[quote name='hotelamok']A Trufelka po kroku do przodu i dwoch do tylu:roll: powoli znowu zaczyna robic minimalne postepy, powolutku sama podchodzi do mnie zeby wziasc ja smycz do tej pory to ja do niej podchodzilam, juz dluzej mozna ja czesac czy glaskac i teraz przy tych czynnosciach nie "robi pod siebie".

Niestety nadal jest mocno wystraszona, potrafi bardzo nerwowo zareagowac na kazdy nawet najmniejszy, niespodziewany odglos i nadal broni sie jak tylko moze przy dotykaniu lap, chociaz robie to praktycznie codzien:shake:

Za to ze strachu na smyczy chodzi perfekcyjnie, nawet jej nie naciaga:p[/QUOTE]
Dzięki Iwonko za wiadomości o Trufli;)
Mimo wszystko wierzę, że znajdzie swój domek:)

Wstawię w następnym poście opis suni Arabelki ze schronu w Zamościu, idę na p/a- czy nie podobna historia do Trufelki?

Posted

Arabella czy nie podobna historia jak Trufelki?[B]

Arabella jest śliczną suczką, średniego wzrostu. Ma piękne biało-rudawe umaszczenie.
Jednak, to, co najbardziej przykuwa w niej uwagę, to ogromny smutek w jej oczach. Tułacze życie, jakie prowadziła, zanim trafiła do schroniska, nauczyło ją nie ufać ludziom. Nie miała okazji przekonać się, że może być inaczej. Nie jest wesołą przytulanką i pewnie też nie umie się bawić, ani chodzić na smyczy. W stosunku do człowieka jest ostrożna i lękliwa.
Dlatego zdajemy sobie sprawę z tego, że bardzo trudno będzie znaleźć jej dom i cierpliwego opiekuna, który odmieni jej życie na lepsze.
Mimo to jednak próbujemy. Wszak nie raz mieliśmy okazję przekonać się, że marzenia się spełniają...
Arabella przebywa obecnie w zamojskim schronisku.
Wszelkie informacje o suczce, pod podanym numerem telefonu.
[/B]

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg651/scaled.php?server=651&filename=p1120815r.jpg&res=landing[/IMG]

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg256/scaled.php?server=256&filename=p1120843c.jpg&res=landing[/IMG]

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg717/scaled.php?server=717&filename=p1120838.jpg&res=landing[/IMG]

Posted (edited)

Trufelce życzymy znalezienia domu, wtedy bedzie jej dużo łatwiej:loveu:.....
Piękna sunia Wojtusiowa....i rzeczywiściej jej oczy mówią dużo, za dużo:( ....za względu jednak na urodę i wspaniale napisany tekst ogłoszenia myślę,że długo nie bedzie czekac na domek:loveu:

A my dominantki;) życzymy wszystkim dobrej niedzieli:);)

Znalazłam u Szczęsciary wypukłość na brzuszku, przypomina mi przepukliny jakie u psów się robią, pojedziemy to zobaczyc do weta,przy okazji musimy cos zrobic z jej paznokciami, bo sama niewiele zdziałałam, ponieważ moje obcążki za mały mają rozstaw...tylko końcuweczki dałam rade leciutko obciąc. Te pazury zdecydowanie przeszkadzają jej nawet przy chodzeniu. No i moze uda nam się cos pokombinować z opuszka tej łapki u której jej palca obcięto, bo jest mocno w jednym miejscu zdeformowana i mysle,że to moze sprawiać,że te łapkę często podnosi
Zabrałam się za wszystki jej opuszki, na razie traktujemy je maścią z wit A, moze troszkę mniej bedą suche ...
ps.u nas porannne mizianie w łózku stało się już tradycją :loveu:

Edited by Marta72
Posted

[quote name='Marta72']Trufelce życzymy znalezienia domu, wtedy bedzie jej dużo łatwiej:loveu:.....
Piękna sunia Wojtusiowa....i rzeczywiściej jej oczy mówią dużo, za dużo:( ....za względu jednak na urodę i wspaniale napisany tekst ogłoszenia myślę,że długo nie bedzie czekac na domek:loveu:

A my dominantki;) życzymy wszystkim dobrej niedzieli:);)

Znalazłam u Szczęsciary wypukłość na brzuszku, przypomina mi przepukliny jakie u psów się robią, pojedziemy to zobaczyc do weta,przy okazji musimy cos zrobic z jej paznokciami, bo sama niewiele zdziałałam, ponieważ moje obcążki za mały mają rozstaw...tylko końcuweczki dałam rade leciutko obciąc. Te pazury zdecydowanie przeszkadzają jej nawet przy chodzeniu. No i moze uda nam się cos pokombinować z opuszka tej łapki u której jej palca obcięto, bo jest mocno w jednym miejscu zdeformowana i mysle,że to moze sprawiać,że te łapkę często podnosi
Zabrałam się za wszystki jej opuszki, na razie traktujemy je maścią z wit A, moze troszkę mniej bedą suche ...
ps.u nas porannne mizianie w łózku stało się już tradycją :loveu:[/QUOTE]

dla piesków są specjalne obcążki, wet jej na pewno obetnie
mizianie poranne obowiązkowe:)
u nas też:)

Posted

[quote name='wojtuś']Dzięki Marto za wieści od Was - dominantek :)
Buziaki dla Was i .... do porannych wiadomości :)[/QUOTE]
Lekturę dogo zaczynam ostatnio od tego wątku :lol:

Posted

[quote name='wojtuś']Dzięki Marto za wieści od Was - dominantek :)
Buziaki dla Was i .... do porannych wiadomości :)[/QUOTE]

dzis na pospiesznym wszystkich buziakujemy tylko ;)
Szczęsciara wczoraj okąpusiana;);) zachowywała się rewelacyjnie a potem na dłłłłlllllllugim słonecznym spacerku się suszyła;)

Posted (edited)

Buziaki popołudniowe i.................
dostałam paczkę a raczej pakę, wszystko skrupulatnie popakowane, pochowane jedno w drugim:) ogromna ilość ślicznych rzeczy, jeszcze nie zdążyłam wszystkiego przeglądnąć: piękne buty, torebki, dużo biżuterii, i wiele innych; oj będzie wielgachny bazar. Jak tylko skończę wysyłke Amokową i Lolusiową zabieram się za następny...

Edited by Malgoska
Posted

z opisu wnioskuję ze to paka od Szczęściary;)
fajnie,że tak szybko doszła:)
i że doszła;)
Małgosiu, jak uznasz,że coś się nie nadaje to wystaw koło śmietnika

pozdrawiam i mam nadziję,ze bedzie udany bazarek

Posted

[quote name='Marta72']z opisu wnioskuję ze to paka od Szczęściary;)
i że doszła;)

pozdrawiam i mam nadziję,ze bedzie udany bazarek[/QUOTE]

Bizuterię to chyba całą zapakowałaś......
Napisz mi jakie ceny?

Posted

Mama missieek pomagająca psom z Olkusza jest zgloszona na kandydata na wrzesień do Krakvetu. Potrzebne są nasze glosy !
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232080-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-wrzesień[/URL]!

Posted

[quote name='Malgoska']Bizuterię to chyba całą zapakowałaś......
Napisz mi jakie ceny?[/QUOTE]
Ale coś Martunia chyba zostawiła sobie, jak to kobieta bez biżuterii, bez makijażu....

Buziaki Kochani :loveu:

Posted

Czy to będzie bazarek na pieski olkuskie czy na dług dziewczynek i chłopczyka w Amoku?

[quote name='Malgoska']Buziaki popołudniowe i.................
dostałam paczkę a raczej pakę, wszystko skrupulatnie popakowane, pochowane jedno w drugim:) ogromna ilość ślicznych rzeczy, jeszcze nie zdążyłam wszystkiego przeglądnąć: piękne buty, torebki, dużo biżuterii, i wiele innych; oj będzie wielgachny bazar. Jak tylko skończę wysyłke Amokową i Lolusiową zabieram się za następny...[/QUOTE]

[quote name='Marta72']z opisu wnioskuję ze to paka od Szczęściary;)
i że doszła;)

pozdrawiam i mam nadziję,ze bedzie udany bazarek[/QUOTE]

[quote name='wojtuś']Ale coś Martunia chyba zostawiła sobie, jak to kobieta bez biżuterii, bez makijażu....

Buziaki Kochani :loveu:[/QUOTE]

Posted

[quote name='iwoniam']Czy to będzie bazarek na pieski olkuskie czy na dług dziewczynek i chłopczyka w Amoku?[/QUOTE]

jak mogłabym swoje zdanie wyrazic to chciałabym na olkuszaki choć część ....;)

dobrej śrdody życzymy
i zawsze zapomnę powiedzieć,ze lęk przed facetami pokonany;) została nieśmiałość;)

Posted

[quote name='Marta72']jak mogłabym swoje zdanie wyrazic to chciałabym na olkuszaki choć część ....;)

dobrej śrdody życzymy
i zawsze zapomnę powiedzieć,ze lęk przed facetami pokonany;) została nieśmiałość;)[/QUOTE]

Wy decydujecie na co robię, teraz w pierwszej kolejności będzie na wyżła i olkuszaki a potem się zastanowimy.

Posted (edited)

[quote name='Malgoska']Wy decydujecie na co robię, teraz w pierwszej kolejności będzie na wyżła i olkuszaki a potem się zastanowimy.[/QUOTE]

[quote name='Marta72']Małgosia

dobrze mowisz:) wyżełek w potrzebie największej!!![/QUOTE]

A tej suni ze zmiażdżoną łapką od missi nie można by wziąć pod uwagę ? Przecież ona też olkuska ?
Marta glosowałaś już na mame missieek ?

Edited by barb
Posted

[quote name='barb']A tej suni ze zmiażdżoną łapką od missi nie można y wziąć pod uwagę ? Przecież ona też olkuska ?
Marta glosowałaś już na mame missieek ?[/QUOTE]

Oczywiście, że można, mogę zrobić jeden bazar do podziału: na wyżła, na tą bidunię i na dt iwoniam, wasza pomoc w podjęciu decyzji jest niezbędna. Nózkę tej suni też trzeba ratować.

Posted

[quote name='Malgoska']Oczywiście, że można, mogę zrobić jeden bazar do podziału: na wyżła, na tą bidunię i na dt iwoniam, wasza pomoc w podjęciu decyzji jest niezbędna. Nózkę tej suni też trzeba ratować.[/QUOTE]
Dzięki Małgoska. Chyba nikt nie będzie miał nic przeciwko ?

Posted

[quote name='Marta72']byłam zobaczyć na sunię,oj ....
a taki piekny pies!!!![/QUOTE]
Biedulka :-(
[QUOTE]
zagłosuję![/QUOTE]
Dziekuję :lol: