Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj wracaliśmy z wakacji i zatrzymaliśmy się żeby zatankować. Nie minęło 5 minut a przyszedł do nas piesek. Niestety nasz Szaman jest agresywnym jamnikiem, nie znosi innych zwierząt - zresztą to pies po przejściach, adptowany w ubiegłym roku w lutym po wypadku. Po krótkim rozeznaniu okazalo sie ze pies jest bezdomny, widac ktos go zostawil jadac na wakacje. Chodzil po stacji i szukal kogos kto go zabierze do domu. Jedyne co mogliśmy zrobić to zdjęcie, ale gdyby nasz Szaman był inny to pojechał by z nami. Nie wiem czy to chłopak czy dziewczyna, jest długi i chudy, ma zapadnięte boki. Słyszalam ze okoliczne schronisko to nie jest dobre rozwiazanie, miejsce skad wzięliśmy Sz nie ma już miejsca żeby go zabrać... no i tak.
Nie mam możliwości pojechać i go zabrać, jedyne co mogę to ogłosić go tu i zadeklarować kase na hotel lub dt dla pieska i jeśli byłby w Warszawie to pomoc przy socjalizacji psa i pracy z nim jeśli będzie taka potrzeba. To mój iierwszy tego typu przypadek, więc jestem zielona i potrzebuję pomocy.

Uploaded with ImageShack.us

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150991164149315&set=o.111393995558496&type=1&theater

Posted

W takim razie witaj:)
Proponuję poszukać domu tymczasowego, ale z tym ciężko, więc hotelu na szybko, zabrać do weta, sprawdzić czy wszystko ok, odrobaczyć, zaszczepić, i ogłaszać, ogłaszać i...ogłaszać. Jeśli to suczka to szczególnie trzeba się spieszyć - może ma gdzieś szczeniaki albo jest w ciąży?

Posted (edited)

Dzwoniłam na tą stację przed chwilą, nikt nie odbiera - chciałam się wstępnie dowiedzieć, czy pies tam jeszcze przebywa.
Numery: 695355296, (023) 6794013 - mam nadzieję, że to ta stacja.
Ja sama jestem z Warszawy, bez samochodu, nie znam nikogo z Mławy i okolic.
Jedyne co mogę, to rozesłać wątek :shake:
migotka1982, daliście mu coś do jedzenia? Ma wodę chociaż na tej stacji? Czy pracownicy go dokarmiają? Od kiedy tam jest?

Edited by zebrazebra
Posted

może jeszcze wpadnie;
i napisze ile by zadeklarowała na ten hotel, bo to dość istotne;

zebra mnie ściągnęła; na teraz nie mam pomysłów, ale zapiszę wątek; mława to nie koniec świata więc transport pewnie nie byłby problemem, tylko gdzie go przewieźć, skoro nawet nie wiadomo czy to pies czy suczka...

Posted

Rozmawiałam z panem ze stacji, potwierdził, że pies był wczoraj, nie wiem, czy suczka czy pies. Podobno ma wodę i jakieś żarcie. Dzisiaj go nie ma.
Kurczę, nie ma na dogo nikogo z Mławy?

Posted

Przepraszam za offa:
Prośba od Iwoniam

W Nowym Mieście na ul. Tomaszowskiej, biega około 12kg, średniej wielkości piesek podobny do Mokki. Pies się boi, jest na pewno głodny, bo jest bardzo chudy, sierść w kołtunach.
Iwoniam wraca z Warszawy do Krakowa sama z maleńkim dzieckiem. Nie miała możliwości psiaka zgarnąć:shake:.

Bardzo proszę o rozsyłanie. Może ktoś zdoła pomóc.
Zdjęcie Mokki na pierwszej stronie wątku http://www.dogomania.pl/forum/threads/223045-Pieski-wyciągnięte-z-olkuskiej-mordowni-pod-moją-opieką-pilnie-szukają-domów

Posted

[quote name='Mazowszanka']Z Mławy jest Agata Makowska, ale ma skomplikowany nick będący jednoczesnie adresem mejlowym.
Ktoś pamięta ? Postaram się poszukać.

Już wiem : [email protected] to jest jej nick

Dziękuję Mazowszanko za obecność i namiary. Napisałam Agacie maila, może będzie jakaś odpowiedź. Co można jeszcze zrobić???

Posted

Przepraszam, zepsuł mi sie komp i nie moglam nic napisac. Dalismy mu jeść i zrobiliśmy zdjęcie. Jeśli chodzi o pieniądze to mogę dać 50 - 70 zł miesięcznie, więcej nie dam rady :( Niestety nie mam możliwości pojechać i go zabrać bo nie mam nawet prawa jazdy, nie mówiąc już o samochodzie io tym że mój pies nie toleruje innych psów :/ Piesek byl wielkosci mojego Szamana, on wazy 13 kg, ale ten wygladal na chudszego, wysokość do połowy łydki.