Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 961
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ciociu, teraz będą wakacje i Bulinka będzie pewnie mieszkała pod Krakowem. Oswoi się troszkę, przywiąże ho haili, a potem będzie podróżowała na trasie Kraków - Warszawa. Mam nadzieję, że nie ma choroby lokomocyjnej...

Posted

no najwazniejsze, że wakacje długie przed nimi i sie dziewczyny poznają. haili nam wszystko wytłumaczy.

Będzie dobrze dziewczyny. :p

Posted

Spokojnie Iwonka, my tu jeszcze będziemy rozmawiać z Haili, znaczy Magdą. Bo musi..musi sobie uświadomić że to psiaczek ze schroniska, stary, sympatyczny i nieco strachliwy.

Posted

wczoraj bulinke ciotki wziely na sapcerek po wybiegu zeby sie oswajala i bulinka teraz bedzie oswajana juz z dokladnoscia- w koncu ma miec domek wiec musi byc dziarska baba z niej
o zycie studenckie bym sie nie martwila wkoncu ja tez studentka jestem a nie dosc ze swoje to jeszcze inne psiaki mam na glowie ;) sadze ze jak ktos sie juz zdecydowal na adopcje bulinki to juz wie co i jak, grunt to sie nei zniechecic lekliwoscia psiaka i malymi kroczkami do przodu isc, troche optymizmu dziewuchy :)

Posted

Chcicłam powiedzieć, że jak dziś podjeżdżałam tuż po 9 do schroniska, to widziałam, jak dzieci dziarsko szły z psiakami nad rzekę.
A wśród nich byla Bulinka. :lol:

Z tego co zauważyłam maszerowała na przodzie tej licznej grupy.

Widać się dziewczyna rozkręca.

A to pewnie dzięki tym częstym spacerom z panią Olą i wolontariuszami. :loveu:

Posted

Bulinka właśnie "tak trzyma", tylko gdzie jest haili?...:razz:
Haili, pokaż się, bo coś od kilku dni Ciebie nie ma... Nie widzę, nie widzę...:-o

Posted

czesc Wam. nie ma mnie bo przeprowadzka i to gorsze od pozaru. juz meble pojechaly do domkui sterta kartonow... teraz to trzeba rozpakowac :/
ogrodzenie sie buduje dookola i wogule jest masa roboty. jeszcze szukam po calym krakowie takiej klapki ktora sie montuje w drzwiach zeby zwierzaki wychodzily na pole kiedy chce i dzwonilam, do Pani Oli zeby Bulinke zmierzyla bo nie wiem jak duza mam ta klapke kupic... ale juz sie dowiedzialam. 45 cm wzrostu i okolo 25 szerokosci :) klapka zamowiona. wczoraj ustawialam meble w moim pokoju i kląłam bo mam mase skosow bo to poddasze i nic nie chcialo nigdzie wejsc. ale weszlo i przypadkiem za scianka z ksiazkami zrobilo sie przytulne gniazdko i tak pomyslalam ze bedzie dla Bulinki ( oprocz lozka jezeli bedzie w nim spala) teraz musze zainwestowac w legowisko.

Co do szeleczek to ok - kupie. poki co Bulinka bedzie miala ogrod zamiast spacerow zeby sie przyzwyczaila najpierw wiec nie ma obaw ze ucieknie. a potem jasne ze jej nie spuszcze ze smyczy na spacerach na poczatku.

co do plakietki informacyjnej to taka dawno zrobilam. napisane jest "Bulinka, grębynice 75 i moj numer telefonu.

co do warszawy to nie wiem czy to nie bedzie wroclaw jak sie dostane ale to sie zobaczy gdzie mnie przyjma. i nie bede mieszkac na stancji ani w akademiku. tylko sama najprawdopodobniej kupimy mieszkanie na te 5 i pol roku lub wynajmiemy ale jeszcze nie wiem na pewno. jest jeszcze mozliwosc jak pojde do warszawy ze bedce mieszkac u cioci a tam bulinka by miala domek z ogrodkiem. ale nie moge nic na pewno powiedziec bo to co bedzie to sie po rekrutacji na studia okaze. jest jeszcze opcja ze sie nigdzie nie dostane i bulinka zostanie w karkowie :P.
O o "zycie studenckie" to spoko. ja mam konie i chce byc zawodnikiem oprocz wszystkiego i to jest priorytet wiec na zycie studenckie nie bedzie duzo czasu.

mialam napisac co z tym poniedzialkiem jutro i spotkaniem ewentualnym. wiec mam angielski ustny o 16.30 wiec o 17 sie moge spotkac jezeli to mozliwe z ciocią z krakowa.

Posted

Ty nie musisz, ale haili raczej powinna. A niech tam weźmie sobie kogoś do towarzystwa, będzie jej raźniej :nerwy: :nerwy: ( :evil_lol: )

Posted

nie bardzo mam kogo wziasc... kolezanki maja sesje w wiekzosci i sie nie wyrwa...
A nie mogl by ktos ze mna i bulinka wrocic do krakowa? moze ktos kogo bulinka zna? Hala??

Posted

Kurcze,..Haili, nie chce mi się wierzyć, że nie masz żadnej koleżanki.
A poza tym, rodzice puszczą Cię w tak daleką podróż?

Mam nadzieję że wiedzą o Bulince. :cool3:

Posted

heh, mam koleznaki ale nie taka ktora by ze mna pojechala po psa do Poznania... :/ mam taka jedna ale ma sesje i nie ma szans.
Mama wie o Bulince i mnie puszcza. to nie jest daleka podroz.do niemiec bylo dalej ;)