Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BUDRYSEK napisał(a):
Z nowości schroniskowych:
Kosma poszedł do adopcji-wczoraj,chyba do Rycerki(żeby tylko nie na łańcuch!)
Pojawiła się wyżlica-podobna do Pokera!!!-była przywiazana do drzewa!!!
Są 2 nowe bokserki!!!Śliczne!!
Wystraszony pudelek!!!
Malamut jutro wraca z adopcji!!!Powód?Goni kury!!!A wszystkie kojce zajęte!!!
Podobno miał być w kojcu?!

Wyżlica? Mamuniu :placz: I bokserki? I malamut! Jak ja nienawidzę wakacji :angryy:

Może warto skontaktować się w końcu z dziewczynami, które pisały tutaj na wątku - sprawdzić malamuta na dzieci i byłby dla niego wspaniały dom? Bo dziewczyny coś pisały?

Boksery raczej są jeszcze na kwarantannie.

Trzeba tylko mieć cichą nadzieję, że może to uciekinierzy, nie wyrzutki... :-(

Posted

Jedna jest od poniedziałku a drugą dzisiaj przywiezli-Jedna na pewno to suczka-wiec pewnie na kwarantannie.
Są śliczne!!!
Jedna jest złota,druga brązowa w ciemne pręgi plus troszke białego

Posted

Malamut jest jeden,wzieli go w poniedz,a wczoraj byl gosciu pytac sie czy moze go oddac?Właśnie wróciłam ze schronu i jeszcze go nie było,wiec moze zmienili zdanie?!
Z 7 szczeniaczków zostałty tylko 3!!!:-(
Wszystkie samce zostały wykastrowane-przez Bartka-ma staz u K.
Nero został pięknie obciety!!!Sliczny jest!!!:lol:
Bardzo chcial jechac na moich kolanach!!!
Nastepny w kolejce do fryzjera jest drugi pudelek,moze w przyszlym tyg.nie bedzie sie juz tak bał?

Posted

Nero Może miec ok 10 lat, w każdym razie ząbki bardzo wytarte. Ale Pani fryzjerka powiedziała ze pudle żyją długo , nawet do niej przychdzą 17-letnie. A Nero ma bardzo dużo z pudla średniego.
Przy okazji zaliczył przegląd u weterynarza. ma chore uszy i oczko - dostał krople i antybiotyk do schronu. Na skórze ma małe guzki, jeden taki twardy , lepiej byłoby go usunąć. Poza tym jest w bardzo dobrej kondycji jak na swój wiek :)

Posted

BUDRYSEK napisał(a):
Malamut jest jeden,wzieli go w poniedz,a wczoraj byl gosciu pytac sie czy moze go oddac?Właśnie wróciłam ze schronu i jeszcze go nie było,wiec moze zmienili zdanie?!

chyba lepiej by bylo gdyby nie zmienili... bo za chwile bedziecie go wyciagac z jeziora albo z przydroznego rowu :cool1: na wsi to on dlugo nie pociagnie:shake: chyba, ze na grubym lancuchu

Posted

Ja mam już na kocie 40 zŁ od Ciebie przekaże Budrysek jak się zobczymy bo niestety nie byŁo nam dane ;) ale już wiem że znam Budrysek więc nie bedzie problemu :)

A. tylko nie zamęcz Pajączka ;) pewnie obserwujesz teraz czy zjadŁ coś jednak czy nie :) hahahahah

Posted

Z tego co wiem to malamut nie poszedł do jakiejs patologi!
Gdyby tak było to gościu nie fatygowałby sie do schronu pytać czy może go oddać,tylko od razu by to zrobił!
Psa wzieli jego dorośli synowie,kojec może mieli dopiero zrobic?!
Ojciec przerazil sie pewnie ,ze pies zagryzie mu kury!
I spanikował?!
Jutro tam będę to sprawdze w książce gdzie on jest!
Było bardzo dużo chętnych na niego,wiec nawet jesli wróci to szybko znajdzie nowy dom!

Posted

Hund napisał(a):
Ja mam już na kocie 40 zŁ od Ciebie przekaże Budrysek jak się zobczymy bo niestety nie byŁo nam dane ;) ale już wiem że znam Budrysek więc nie bedzie problemu :)

A. tylko nie zamęcz Pajączka ;) pewnie obserwujesz teraz czy zjadŁ coś jednak czy nie :) hahahahah

Jest pełna kontrola!!!;)
Pozwala głaskać się!!!
Nie jest zle!
Chciałabym mieć tylko pewność,ze nic go nie boli?!
Zostaje u mnie na noc!:lol:

Posted

Z nowości schroniskowych!!!!
Malamut wrócił! Jest piękny!!!
Do 3 szczeniaczków dołączyła 7 maluszków,podrzuconych w kartonie pod schron!!! Masakra z tymi "ludzmi"!!!
10 malutkich grubasków mieszka z mamuśką w kojcu.
Do próbnej adopcji poszła dziewczynka,a króciutkim ogonkiem-nie wiem jak się nazywała,ale mam fotki-postaram się pózniej wkleic.
Złoty bokserek wrócił do domuku!!!
Jego właścicielka az płakała jak Go zobaczyła!!!:lol:

Posted

BUDRYSEK napisał(a):
Z nowości schroniskowych!!!!
Do 3 szczeniaczków dołączyła 7 maluszków,podrzuconych w kartonie pod schron!!! Masakra z tymi "ludzmi"!!!
Do próbnej adopcji poszła dziewczynka,a króciutkim ogonkiem-nie wiem jak się nazywała,ale mam fotki-postaram się pózniej wkleic.

Pooglądamy w niedzielę :)

Posted

[quote name='BUDRYSEK']Z nowości schroniskowych!!!!

z króciutkim ogonkiem to może Dżunia?