Visenna Posted February 16, 2008 Author Posted February 16, 2008 Aaa..w zaawansowanych trzeba było :) Quote
C&B Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 http://img515.imageshack.us/img515/6125/12193976wr7.jpg Moja psinka miała podobnego bucika :) Quote
Visenna Posted October 14, 2008 Author Posted October 14, 2008 Moje mają je co chwile, i po minucie juz nie maja ;) A jak mi juz przypomniałaś o galerii: moje łobuzy teraz : Goofie Loki Obaj Quote
C&B Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 :loveu::loveu::loveu:Cudowne:loveu::loveu::loveu: U mojej Cziki bucik przetrwał 5 dni ;) Miała go jak miała 6 miesięcy i cóż była za zabawa:evil_lol: Quote
Juszes Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Cudna galeria, Loki i Goofie są przesłodcy :loveu::loveu: Quote
***Paulina*** Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Witamy:bye: My u was pierwszy raz ale na pewno nie ostatni... Śliczne masz psiaki:loveu: Ile one już mają??? Quote
Visenna Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 Dziekujemy za komplementy, ale prawdę mówiąc - trudno o nieślicznego Yorka, taka specyfika rasy ;) ***Paulina*** napisał(a): Ile one już mają??? hmmm...niech no spojrzę w papierki :) Loki za dwa dni, 18 października będzie obchodził dwa lata, Goofie 19 listopada będzie obchodził rok :) Stare krowy te moje psy :cool1: Quote
***Paulina*** Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 [quote name='Visenna']hmmm...niech no spojrzę w papierki :) Loki za dwa dni, 18 października będzie obchodził dwa lata, Goofie 19 listopada będzie obchodził rok :) Stare krowy te moje psy :cool1: Nie są takie stare... A mam pytanie: Jak było z ząbkami same wyleciały??? I kiedy pierwsze się zaczęły ruszać??? Pozdrawiamy i zapraszamy do nas:) Quote
Juszes Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Ooo, to całkiem niedługo urodzinki się szykują ;) Quote
Visenna Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 [quote name='***Paulina***']Nie są takie stare... A mam pytanie: Jak było z ząbkami same wyleciały??? I kiedy pierwsze się zaczęły ruszać??? Pozdrawiamy i zapraszamy do nas:) Nie, własnie wszystkie moje 3 psy, łacznie ze swiętej pamięci Szogunem, miały problem z zebami, tj, żeby mleczne wypadły, ale kły nie chciałyi trzeba było kły w narkozie usuwać.Szogun miał usuwane dwa, Loki też dwa, a Goofie bedzie miał jednego ( w sumie wsytd ze do tej pory jeszcze sie nie zebrałąm zeby to zrobić, ale przeprowadzka ze Szcz-na do wawy mnie rozkojarzyła kompletnie). A kiedy sie zaczely ruszac - ciezko powiedzieć, bo ja zauważałam juz jak wypadły, a nigdy nie widziałam żeby jakis sie chwiał. Ale myslę że Goofie tak w 8 miesiacu życia miał juz zęby stałe. Quote
***Paulina*** Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Visenna napisał(a):Nie, własnie wszystkie moje 3 psy, łacznie ze swiętej pamięci Szogunem, miały problem z zebami, tj, żeby mleczne wypadły, ale kły nie chciałyi trzeba było kły w narkozie usuwać.Szogun miał usuwane dwa, Loki też dwa, a Goofie bedzie miał jednego ( w sumie wsytd ze do tej pory jeszcze sie nie zebrałąm zeby to zrobić, ale przeprowadzka ze Szcz-na do wawy mnie rozkojarzyła kompletnie). A kiedy sie zaczely ruszac - ciezko powiedzieć, bo ja zauważałam juz jak wypadły, a nigdy nie widziałam żeby jakis sie chwiał. Ale myslę że Goofie tak w 8 miesiacu życia miał juz zęby stałe. Oby Kati nie musiała mieć usuwanych... A na wypadnięcie mają czas do końca roku czyli do 7 miesiąca życia... Quote
Visenna Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 ***Paulina*** napisał(a):Oby Kati nie musiała mieć usuwanych... eee, to nie jest jakieś wielkie przezycie - kwestia tylko tego czy dobrze dobiorą narkozę i jak pies ją znosi. Szogun albo źle zniósł, albo wet mu dał za dużą dawkę- w kazdym razie jeszcze dwa dni po zabiegu pies mi sie zataczał jak pijany, a pierwszego dnia bardzo wymiotował (co jest normalne, ja tez po narkozie wymiotuję ;) ). Loki natomiast po odebraniu od lekarza był zakręcony jakąs godzinkę, dwie, a wieczorem juz się bawił i chciał jeść. Nic go w pyszczku nie bolało, nawet sladu nie ma że coś było usunięte :) Wiadomo, narkoza to zawsze ryzyko, ale...zrób psu wszystkie badania, krew, mocz, ekg i jesli bedą dobre bedziesz mogła go spokojnie poddac zabiegowi w razie czego, ale na razie trzymamy kcuki żeby psince same wypadły:) Quote
***Paulina*** Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Visenna napisał(a): ale...zrób psu wszystkie badania, krew, mocz, ekg i jesli bedą dobre bedziesz mogła go spokojnie poddac zabiegowi w razie czego A po co tyle badań??? Quote
Visenna Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 Paulina, to są standardowe badania, które się wykonuje zeby mieć pewnosć ze nic absolutnie psu nie dolega. One są tylko i wyłacznie dla Twojego spokoju podczas zabiegu, nie trzeba ich robić obowiązkowo. No, mocz mozna w sumie wykluczyć, ale skoro jest mozliwosc zbadania to czemu nie zbadac. A Ekg - narkoza osłabia serce (podobno) wiec jeśli Twój psiak miałby jakas wadę ukryta to mogłoby sie źle skonczyć. Ja mowie z własnego doświadczenia- przed każdą operacja z narkozą robiono mi zawsze ekg, mimo ze serce to akurat mam zdrowe jak kon :) Mozliwe ze u dobrego weta wystarczy jak serduszko osłucha stetoskopem, i jeśli nie ma niepokojacych szmerów to sie obejdzie bez takiego badania Quote
***Paulina*** Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 A ja i tak mam nadzieję że nie będzie potrzeby wyrywania przez weterynarza Quote
Recommended Posts