kika22 Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Został znaleziony około 5-letni amstaff z tatuazem JKE 721? Może ktos bedzie umiał rozszyfrowac ten tatuaz? Quote
karenina Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 Tatuaz schroniskowy albo z PKPR. [quote name='kika22']Został znaleziony około 5-letni amstaff z tatuazem JKE 721? Może ktos bedzie umiał rozszyfrowac ten tatuaz?[/QUOTE] Quote
Vesper Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 [quote name='karenina']Tatuaz schroniskowy albo z PKPR.[/QUOTE] Bardziej stawiałabym na PKPR- trzeba by się dowiedzieć jakie oni tam mają oznaczenia... Tutaj znalazłam link do strony związku:[URL]http://pkpr.strefa.pl/oddzialy.htm[/URL] ale niestety nie ma nic nt tatuaży- oprócz tego że można stosować albo je, albo chipy (tak jak w ZK). Tak więc żadnego wzoru dla porównania... Ewentualnie przyszło mi jeszcze do głowy, że tatuaż może pochodzić z hodowli z krajów dawnego "bloku wschodniego"- oni mieli dłuższe ( z tego co pamiętam) tatuaże niż u nas. Quote
Adamant Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [quote name='kika22']Został znaleziony około 5-letni amstaff z tatuazem JKE 721? Może ktos bedzie umiał rozszyfrowac ten tatuaz?[/QUOTE] a sprawdziliście Słwoację, Czechy czy Niemcy? Na ruski tatuaż to mi nie wygląda. U nich kiedyś (nie wiem jak teraz) ale były tatuaże od nazwiska (np 3 pierwsze litery) i kolejny numer szczeniaka urodzonego w hodowli Quote
kika22 Posted August 23, 2012 Author Posted August 23, 2012 [quote name='Adamant']a sprawdziliście Słwoację, Czechy czy Niemcy? Na ruski tatuaż to mi nie wygląda. U nich kiedyś (nie wiem jak teraz) ale były tatuaże od nazwiska (np 3 pierwsze litery) i kolejny numer szczeniaka urodzonego w hodowli[/QUOTE] dzieki za podpowiedz, przekaze osobie ktora znalazła psa. Quote
amanda-1a Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Moja psica - z Rosji właśnie - ma EGC 573 i nie ma to związku z nazwiskiem/imieniem hodowcy. Quote
doddy Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Schroniska w Wielkopolsce też robią tatuaże 3 cyfry i 3 litery. Pies ma tatuaż w uchu czy w pachwinie? Quote
kika22 Posted August 27, 2012 Author Posted August 27, 2012 zdjecie tatuazu w pachwinie [URL]http://imageshack.us/photo/my-images/52/20120709133341.jpg/[/URL] Quote
Recommended Posts