Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='BIANKA1']To macie problem . Roki czasem któreś pogoni , ale zawsze bezkrwawo . Zadra to się chyba w lustrze nie widziała :shake:[/quote]
dziwne jest to ze wilczyce juz ją ustawialy a ona nadal zaczepia:shake:
czasem jest tak ze wtracanie sie ludzi uniemozliiwa dogadanie sie psow, bo mala wie ze ma w was oparcie i jak one na nia ida to wy ją ratujecie z opresji...najprosciej byloby nie ingerowac w takiej sytuacji ( ja tak mialam z moim Timem i malą suczka (zadziora niemilosierna)...musialam miec oczy wokol glowy...i tylko ciagle krzyczalam raz na jedno raz na drugie...paranoja:shake: w koncu pan trener poradzil mi w takiej sytuacji wyjsc do drugiego pokoju...myslalam ze zawalu dostane jak slyszalam jak moj Tim (trzy razy wiekszy od tej malej) warczal, chyrczal i nie wiadomo jak to jeszcze nazwac...balam sie w pewnym momencie wrocic do pokoju ( jak juz sie zrobila cisza)...i ustawil ją...teraz jak przesadza wystarczy ze Tim na nią spojrzy a ona wie o co chodzi...zostawiam ich po pare godzin razem samych w domu...
ale nie wiem jaka jest sytuacja u was...u mnie to bylo tak, ze przy mnie nie mogli sie dogadac bo ja krzyczalam a reagowal Tim ( nie winny tej sytuacji) zamiast malej, a ona dalej za chwile szla na niego z zebami a ja znow krzyczalam i sluchal znow /tim zamiast niej...tylko ze u nas oprocz paru pokrwawionych uszu i policzkow nie bylo wiecej ran...

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='AZ-IWONA']Asiu zajżyj do swojego emaila :crazyeye: Czekam i czekam :shake:[/quote]

Już się biorę za odpisywanie :oops: , poza tym świetny dowcip:evil_lol:

Posted

Ja jeszcze w sprawie Zadry; tak jak Asia pisalas, wydaje mi sie ze ona chce pokazac Wam swoja miłość i wdziecznosc, bo jak inaczej mozna tłumaczyc takie igranie z losem? Przeciez psy to madre stworzenia i portafia zmalezc sie w stadzie.
U mnie jest poodobnie, juz nie raz Tolka w ostry sposób zareagowała na zaczepki Zuli, az fruwalo czarne futerko. A Zula nadal swoje i wyglada na to ze zupelnie sie nie boi.
Ale wiem, ze moja Tolka to nie 2 wilkowate suczydła...

Posted

hmm...
ja tez jestem od Zaruni wieksza a ona i tak mnie ciagle gryzie :evil_lol:
chyba 99% Zaruni to charakterek mamusi :diabloti:
aha... i co ciekawe ona jest wiecznie glodna.... je calymi dniami a jak idziemy na spacer to ona zawsze jakas bulke stara wygrzebie zabe albo robaka i z podniesionym ogonkiem maszeruje do domu :razz:
czy to mozliwe zeby ona byla ciagle tak glodna?:roll:

Posted

A mnie sie dzisiaj śniła Czaka; ze ja porwano a potem wsadzono do budy na łańcuch:crazyeye:
Ale mam sny:shake: ! I skąd?
Ale Czaka to nie dałaby sie chyba tak łatwo porwac jak w moim śnie:evil_lol:

Posted

ale czy to jest w ogóle jakieś obżarstwo czy co? przecież ona ciągle szuka czegoś do jedzenia a brzuszek mało jej nie pęknie :shake:
ona już nawet nie spi normalnie tylko cały czas na grzbiecie :evil_lol:
nie mam serca zabierać jej miski ale jak wszystko zje i nie ma nic to się złości i wywraca miskę "do góry nogami"
i pomyśleć że Zarunia ma dopiero 3 miesiące a już taki wampir z niej jest :eviltong:

Posted

A ja myslalam,że maja 4 :eviltong:

Brutus przeżywa teraz działkowo-leśne szalenstwa.W lesie bardzo sie pilnuje idzie krok w krok no czasami spotyka powazniejsze przeszkody w postaci wiekszej trawy czy lezacego drzewa ale daje rade:).Skubaniec nauczyl sie zrywac sobie sam maliny jezyny i gruszki.Ledwo wypuszcze go z samochodu to widze jak sie do nich dobiera:D.Dzis degustował winogrono.Na gałeziach od jezyn robi psa morderce wystrzygł zabkami elegancko te ktore wyrastaja na sciezke.Normalnie super pomocnik.Tylko czasami podchodzi do łubianki i kradnie to co zerwałam:D

Posted

hehehehe
Zarunia ostatnio na banana miala ochote... pomemłała go pomemłała i zostawiła sobie na później :evil_lol:
a co dopiero było ze skórką od mandarynki :evil_lol: szaleństwo ładnych kilka godzin tylko minkę jakąś taką kwaśną miała :diabloti:

Posted

Dzis bylismy na wsi.Brutus poznal co to jest takiego kura:evil_lol: .Wieksze od niego chodzi i gdacze.Ogladal zaciekawiony ale jak szla w jego strone to uciekl z piskiem a jak tylko odwrocila,udawal wazniaka i szczekal:evil_lol: .Wieczorem idziemy na zabawe do Zaruni:)

Posted

[quote name='Zarunia']bardzo się cieszymy że przydzie dziś do nas Zanzara z Brutusem bo Zarunie dziś energia rozpiera :diabloti:[/quote]
Ale Wy macie fajnie :lol: Takie spotkanka rodzinne :evil_lol:

Posted

Mamy chore dziecko, a poza tym wczoraj nasz starowinek miał usunięte wszystkie zęby (a było ich chyba 9). :roll:
Zadra ma się dobrze, ale niestety cały czas zadziera z wilkami. Wczoraj rzuciła się z zębami do pyska naszej Czace, tak mnie zdenerwoweła, że sama jej dałam klapa. :mad:

Posted

[quote name='Romek-Zamość']Mamy chore dziecko, a poza tym wczoraj nasz starowinek miał usunięte wszystkie zęby (a było ich chyba 9). :roll:
Zadra ma się dobrze, ale niestety cały czas zadziera z wilkami. Wczoraj rzuciła się z zębami do pyska naszej Czace, tak mnie zdenerwoweła, że sama jej dałam klapa. :mad:[/quote]
Najbardziej mi żal szczerbulca :placz:

Posted

[quote name='AZ-IWONA']Najbardziej mi żal szczerbulca :placz:[/quote]

Nie litujcie się nad dziadkiem :shake: , on czuje się bardzo dobrze. Dzisiaj musiałam go zabierać od naszej wilczycy, :diabloti: bo szukał czegoś pod jej ogonem.:mad:
Poza tym bierze teraz antybiotyk i środki znieczulające więc czuje się dobrze i biega jak młodzieniaszek :loveu: