Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]Fidzi ma już ponad 1,5roku więc do perfekcji opanował załatwianie się na dwo

Ostatnio jednak muszę się za niego wstydzić i przepraszać właścicieli innych psów gdyż mój pies za cel "zaznaczania" obrał sobie wszystkie psy mniejsze od niego... czyli yorki , ratlerki itd,itp.

Zaczęłam wyprowadzać go na smyczy i problem się skończył bo gdy nie ma kontaktu z innymi psami to nie ma jak na nie sikać...
Ale wyobraźcie sobie wszędzie trzymac psa na smyczy (w parku, na skwerku itd):-(

Przeczytałam ze w tym wieku cavalier osiąga [COLOR=#ff0000]dojrzałość płciową [/COLOR]- czy może to się wiązać z jego zachowaniem... Skąd mu się to wogóle wzięło...????:angryy:
[COLOR=#ff0000]
Czy kastracja pomoże?[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='Shiny'][B]Fidzi ma już ponad 1,5roku więc do perfekcji opanował załatwianie się na dwo

Ostatnio jednak muszę się za niego wstydzić i przepraszać właścicieli innych psów gdyż mój pies za cel "zaznaczania" obrał sobie wszystkie psy mniejsze od niego... czyli yorki , ratlerki itd,itp.

Zaczęłam wyprowadzać go na smyczy i problem się skończył bo gdy nie ma kontaktu z innymi psami to nie ma jak na nie sikać...
Ale wyobraźcie sobie wszędzie trzymac psa na smyczy (w parku, na skwerku itd):-(

Przeczytałam ze w tym wieku cavalier osiąga [COLOR=#ff0000]dojrzałość płciową [/COLOR]- czy może to się wiązać z jego zachowaniem... Skąd mu się to wogóle wzięło...????:angryy:
[COLOR=#ff0000]
Czy kastracja pomoże?[/COLOR][/B][/QUOTE]

Wyobrażamy sobie, bo moj pies nigdy nie jest spuszczany - aż do momentu, gdy wypracuje posłuszeństwo całkowicie.

Co do samego problemu - kontaktowałaś się z hodowcą, z którego hodowli wzięłaś psa? Może coś by podpowiedział? Od kiedy pies tak robi? Czy zmieniło się coś jeszcze w jego zachowaniu?