Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dokładnie tak jak pisze deer, aczkolwiek my dążymy do tego, by robić cały obrót w okół miski podczas, gdy mój ładnie dostawia się do nogi.

Skoro sprawa wygląda tak, to ja bym na Twoim miejscu pojechała na te zawody. By chociaż zobaczyć jak to wygląda, zanim będziecie pchać się w inne klasy. ;)

A fotki cudowne. :loveu: Świetniaste :loveu: Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że w taki upał pudlom jest gorąco bardziej niż innym psom :PPP

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Piękne stadko, pudelek i koteczka zwłaszcza zapadły mi w serducho :loveu:

Witamy i zapraszamy częściej :loveu:

Ty$ka napisał(a):
Dokładnie tak jak pisze deer, aczkolwiek my dążymy do tego, by robić cały obrót w okół miski podczas, gdy mój ładnie dostawia się do nogi.

Skoro sprawa wygląda tak, to ja bym na Twoim miejscu pojechała na te zawody. By chociaż zobaczyć jak to wygląda, zanim będziecie pchać się w inne klasy. ;)

A fotki cudowne. :loveu: Świetniaste :loveu: Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że w taki upał pudlom jest gorąco bardziej niż innym psom :PPP

Też mam takie wrażenie aczkolwiek jest ono mylne ;P
Ciągle intensywnie myślę nad tymi zawodami...

Illusion napisał(a):
Polecam ten filmik :)
http://youtu.be/22dOf88RTiI

Już go kiedyś oglądałam, obejrzałam jeszcze raz ;)
Dziękuję bardzo ;)

deer_1987 napisał(a):
jasne ze pomozemy :)

Tylko on sie nie ma dostawiac tylko ty klikasz za to ze rusza tylnymi nogami wokol miski z przednimi na misce. i tak idziecie sobie nawet caly obrot i jak idzie super to coraz mniejszy target

Ok, czaje ;)

Tak więc kilka dzisiejszych ćwiczeń...
Co o tym myślicie?
[video=youtube;IFPfyLkaW5M]http://www.youtube.com/watch?v=IFPfyLkaW5M&feature=youtu.be[/video]

Posted

360 w lewo u nas bys juz dostala kilka razy albo -1 albo -3 za napieta smycz :) Widac ze tutaj byscie potrzebowali pocwiczyc tak by nie wchodzil przed Ciebie :) No i chetnie bym zobaczyla pare tabliczek bez nagradzania tak po kolei ale widac ze sie stara :loveu:

Posted

deer_1987 napisał(a):
360 w lewo u nas bys juz dostala kilka razy albo -1 albo -3 za napieta smycz :) Widac ze tutaj byscie potrzebowali pocwiczyc tak by nie wchodzil przed Ciebie :) No i chetnie bym zobaczyla pare tabliczek bez nagradzania tak po kolei ale widac ze sie stara :loveu:

Musimy w ogóle gdzieś sb miejsce znaleźć żeby móc więcej tego poustawiać bo tak to idziemy tylko do przodu i ciężko cokolwiek więcej pokazać.
Może jutro nawet i do parku uda mi się skoczyć i wtedy coś więcej nagramy ;)
Czyli jak tej 360 najlepiej nauczyć?

Posted

Aleksandrossa napisał(a):
Musimy w ogóle gdzieś sb miejsce znaleźć żeby móc więcej tego poustawiać bo tak to idziemy tylko do przodu i ciężko cokolwiek więcej pokazać.
Może jutro nawet i do parku uda mi się skoczyć i wtedy coś więcej nagramy ;)
Czyli jak tej 360 najlepiej nauczyć?

To czekam :)

Na misce :razz: ja z Sherry zaczelam od nowa wlasnie dlatego ze siada jak musi sie cofnac. najlepiej nauczyc psa od tego ze sam wchodzi przednimi lapami na miske i rusza tylnymi, nie ze Ty stoisz obok :) jeszcze Ci nie wyslalam ostatnich moich to Ci pokaze z Sherry jak robilam

Posted

Co człowiek to inna metoda ;) U nas co prawda obracanie nie jest potrzebne, ale obracanie się wokół miski robiliśmy właśnie przy mnie, lecz ja faktycznie potrzebuję to bardziej do wypracowania idealnego równania.

U Was nie jest źle, jak na początki naprawdę super. :) Trochę Cię wyprzedza, przez co wpadacie na siebie - to fakt, ale to jest łatwe do przepracowania ;)

Posted (edited)

Ogolnie nie przepadam za jej metodami - takimi co ogladam na filmikach
[video=youtube;ZwiadiEYcbU]http://www.youtube.com/watch?v=ZwiadiEYcbU[/video]

cos tez dla Tyska :eviltong:

Edited by deer_1987
Posted

I teraz już sama nie wiem czy pchać się w te zawody czy jeszcze odpuścić...
Chociaż bliżej żadnych więcej w tym roku nie ma, a od stycznia już normalnie byśmy startowali, już nie w juniorach a tam te cholerne pivoty są :evil_lol:

Posted

Co Ci szkodzi wystartować ;). Zobaczysz sobie, jak będzie zachowywać się Chico, jak wszystko będzie ok - to super! A jakby coś było nie tak, to do przyszłego roku sobie przepracujecie :).

Posted

I super :multi:
Pierwsze zawody to zawsze eksperyment i bardziej zabawa niż poważna rywalizacji. A nuż złapiesz rally'owego bakcyla (albo stwierdzisz, że to nie dla Was)? :)

Posted

Illusion napisał(a):
Super! :multi:

faith35 napisał(a):
Brawo! :) To teraz pracuj z Chicem ;)

Molowe napisał(a):
bardzo dobrze,że się zapisałaś no to teraz przed Wami duużo pracy :)

Ty$ka napisał(a):
I super :multi:
Pierwsze zawody to zawsze eksperyment i bardziej zabawa niż poważna rywalizacji. A nuż złapiesz rally'owego bakcyla (albo stwierdzisz, że to nie dla Was)? :)

faith35 napisał(a):
Ja tam myślę, że Ola pokocha "ten" świat... :) Chico pewnie też ;)

Wszystko się okaże ;)
mam wrażenie, że po obozie Chic lepiej ze mną współpracuje, lepiej się skupia więc liczę, że na zawodach będzie podobnie ;)
A nawet jak nie to ważne żeby była zabawa, zawsze to jakieś nowe doświadczenie ;)