Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I przepadłam...
Czytam sb stronkę o rally i jak coś i tak byśmy startowali w Juniorach...
A komendy w juniorach:
1. Stop, Siad
2. Stop, Leżeć
3. Stop, Leżeć, Siad
4. Stop, Siad, Obejście psa
5. Stop, Leżeć, Obejście psa
6. Lewo skręt
7. Prawo skręt
8. Zawracanie w prawo
9. Zawracanie w lewo
10. 270? w prawo
11. 270? w lewo
12. 360? w prawo
13. 360? w lewo
14. Przywołanie, Noga (P-L), Marsz
15. Przywołanie, Noga (P-L), Siad
16. Przywołanie, Noga (L), Marsz
17. Przywołanie, Noga (L), Siad
18. Wolne tempo
19. Szybkie tempo
20. Normalne tempo
21. Zmiana kierunku w prawo

Więc dostawiania (piwotu) nie ma...
Więc teoretycznie to wszystko umiemy...
I teraz zastanawiam sie, czy nas nie zapisać na zawody w Zielonkach 22 września...
Mamy miesiąc na ogarnięcie tego...
Jutro zrobię sobie torek z tymi, wstawię filmik i mi pomożecie :razz:

Posted

jasne ze pomozemy :)

Tylko on sie nie ma dostawiac tylko ty klikasz za to ze rusza tylnymi nogami wokol miski z przednimi na misce. i tak idziecie sobie nawet caly obrot i jak idzie super to coraz mniejszy target

Posted

Dokładnie tak jak pisze deer, aczkolwiek my dążymy do tego, by robić cały obrót w okół miski podczas, gdy mój ładnie dostawia się do nogi.

Skoro sprawa wygląda tak, to ja bym na Twoim miejscu pojechała na te zawody. By chociaż zobaczyć jak to wygląda, zanim będziecie pchać się w inne klasy. ;)

A fotki cudowne. :loveu: Świetniaste :loveu: Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że w taki upał pudlom jest gorąco bardziej niż innym psom :PPP

Posted

[quote name='Paulina_mickey']Piękne stadko, pudelek i koteczka zwłaszcza zapadły mi w serducho :loveu:[/QUOTE]
Witamy i zapraszamy częściej :loveu:

[quote name='Ty$ka']Dokładnie tak jak pisze deer, aczkolwiek my dążymy do tego, by robić cały obrót w okół miski podczas, gdy mój ładnie dostawia się do nogi.

Skoro sprawa wygląda tak, to ja bym na Twoim miejscu pojechała na te zawody. By chociaż zobaczyć jak to wygląda, zanim będziecie pchać się w inne klasy. ;)

A fotki cudowne. :loveu: Świetniaste :loveu: Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że w taki upał pudlom jest gorąco bardziej niż innym psom :PPP[/QUOTE]
Też mam takie wrażenie aczkolwiek jest ono mylne ;P
Ciągle intensywnie myślę nad tymi zawodami...

[quote name='Illusion']Polecam ten filmik :)
[URL]http://youtu.be/22dOf88RTiI[/URL][/QUOTE]
Już go kiedyś oglądałam, obejrzałam jeszcze raz ;)
Dziękuję bardzo ;)

[quote name='deer_1987']jasne ze pomozemy :)

Tylko on sie nie ma dostawiac tylko ty klikasz za to ze rusza tylnymi nogami wokol miski z przednimi na misce. i tak idziecie sobie nawet caly obrot i jak idzie super to coraz mniejszy target[/QUOTE]

Ok, czaje ;)

Tak więc kilka dzisiejszych ćwiczeń...
Co o tym myślicie?
[video=youtube;IFPfyLkaW5M]http://www.youtube.com/watch?v=IFPfyLkaW5M&feature=youtu.be[/video]

Posted

360 w lewo u nas bys juz dostala kilka razy albo -1 albo -3 za napieta smycz :) Widac ze tutaj byscie potrzebowali pocwiczyc tak by nie wchodzil przed Ciebie :) No i chetnie bym zobaczyla pare tabliczek bez nagradzania tak po kolei ale widac ze sie stara :loveu:

Posted

[quote name='deer_1987']360 w lewo u nas bys juz dostala kilka razy albo -1 albo -3 za napieta smycz :) Widac ze tutaj byscie potrzebowali pocwiczyc tak by nie wchodzil przed Ciebie :) No i chetnie bym zobaczyla pare tabliczek bez nagradzania tak po kolei ale widac ze sie stara :loveu:[/QUOTE]
Musimy w ogóle gdzieś sb miejsce znaleźć żeby móc więcej tego poustawiać bo tak to idziemy tylko do przodu i ciężko cokolwiek więcej pokazać.
Może jutro nawet i do parku uda mi się skoczyć i wtedy coś więcej nagramy ;)
Czyli jak tej 360 najlepiej nauczyć?

Posted

[quote name='Aleksandrossa']Musimy w ogóle gdzieś sb miejsce znaleźć żeby móc więcej tego poustawiać bo tak to idziemy tylko do przodu i ciężko cokolwiek więcej pokazać.
Może jutro nawet i do parku uda mi się skoczyć i wtedy coś więcej nagramy ;)
Czyli jak tej 360 najlepiej nauczyć?[/QUOTE]
To czekam :)

Na misce :razz: ja z Sherry zaczelam od nowa wlasnie dlatego ze siada jak musi sie cofnac. najlepiej nauczyc psa od tego ze sam wchodzi przednimi lapami na miske i rusza tylnymi, nie ze Ty stoisz obok :) jeszcze Ci nie wyslalam ostatnich moich to Ci pokaze z Sherry jak robilam

Posted

Co człowiek to inna metoda ;) U nas co prawda obracanie nie jest potrzebne, ale obracanie się wokół miski robiliśmy właśnie przy mnie, lecz ja faktycznie potrzebuję to bardziej do wypracowania idealnego równania.

U Was nie jest źle, jak na początki naprawdę super. :) Trochę Cię wyprzedza, przez co wpadacie na siebie - to fakt, ale to jest łatwe do przepracowania ;)

Posted (edited)

Ogolnie nie przepadam za jej metodami - takimi co ogladam na filmikach
[video=youtube;ZwiadiEYcbU]http://www.youtube.com/watch?v=ZwiadiEYcbU[/video]

cos tez dla Tyska :eviltong:

Edited by deer_1987
Posted

I teraz już sama nie wiem czy pchać się w te zawody czy jeszcze odpuścić...
Chociaż bliżej żadnych więcej w tym roku nie ma, a od stycznia już normalnie byśmy startowali, już nie w juniorach a tam te cholerne pivoty są :evil_lol:

Posted

Co Ci szkodzi wystartować ;). Zobaczysz sobie, jak będzie zachowywać się Chico, jak wszystko będzie ok - to super! A jakby coś było nie tak, to do przyszłego roku sobie przepracujecie :).

Posted

[quote name='Angi']a ja się na tym nie znam, wiec się zapytam skąd masz taką fajną nerkę? :evil_lol:[/QUOTE]
Z Biedry za dychę kupiona :evil_lol:

:razz:
[IMG]http://imageshack.us/a/img10/741/aecv.png[/IMG]

Posted

I super :multi:
Pierwsze zawody to zawsze eksperyment i bardziej zabawa niż poważna rywalizacji. A nuż złapiesz rally'owego bakcyla (albo stwierdzisz, że to nie dla Was)? :)

Posted

[quote name='Illusion']Super! :multi:[/QUOTE]

[quote name='faith35']Brawo! :) To teraz pracuj z Chicem ;)[/QUOTE]

[quote name='Molowe']bardzo dobrze,że się zapisałaś no to teraz przed Wami duużo pracy :)[/QUOTE]

[quote name='Ty$ka']I super :multi:
Pierwsze zawody to zawsze eksperyment i bardziej zabawa niż poważna rywalizacji. A nuż złapiesz rally'owego bakcyla (albo stwierdzisz, że to nie dla Was)? :)[/QUOTE]

[quote name='faith35']Ja tam myślę, że Ola pokocha "ten" świat... :) Chico pewnie też ;)[/QUOTE]

Wszystko się okaże ;)
mam wrażenie, że po obozie Chic lepiej ze mną współpracuje, lepiej się skupia więc liczę, że na zawodach będzie podobnie ;)
A nawet jak nie to ważne żeby była zabawa, zawsze to jakieś nowe doświadczenie ;)