paulaa. Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 ojej, trzymam kciuki, żeby to jednak nie była babeszjoza :roll: ja też się ostatnio strachu najadłam jak wyciągnęłam Scoobowi 4 kleszcze :shake: Quote
Aleksandrossa Posted May 25, 2013 Author Posted May 25, 2013 Babeszjoza od 3-4 dni... Plytki co sa w normie 150-400 u niego jest ich 8, reszty nawet nie dalo sie okreslic. Dostal 4 zastrzyki, jutro nas kolejna wizyta czeka. Jak bysmy czekali do poniedzialku to nie byloby szans... Quote
faith35 Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 Całe szczęście, że dzisiaj pojechaliście z nim do weta! Życzymy dużo zdrowia, zdrowiej chłopie szybko! Quote
Aleksandrossa Posted May 25, 2013 Author Posted May 25, 2013 No na szczęście udało się dziś pojechać... Aż się boje myśleć co by było gdybyśmy to zbagatelizowali :shake: Temperatura też była mierzona, 39,5st... A ja na dodatek po pobieraniu krwi (weterynarz nie pobierał strzykawką a samą igłą) prawie tam zemdlałam :lol: Taki jestem biedny... [IMG]http://imageshack.us/a/img842/8149/dsc0145vu.jpg[/IMG] Quote
Aleksandrossa Posted May 25, 2013 Author Posted May 25, 2013 Najgorszy jest widok takiego zmordowanego Chica... Może to trochę dziwnie brzmi ale Chic, który zawsze tryskał energią, wszędzie go pełno, teraz ciągle śpi- aż się serce kraje... I te smutne oczka... No ale teraz trzeba czekać aż leki zaczną działać i wszystko wróci do normy ;) Quote
faith35 Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 Wyzdrowieje i znów będzie skakał i roznosił chatę :evil_lol::lol: Quote
Aleksandrossa Posted May 25, 2013 Author Posted May 25, 2013 Powiedzcie mi, na stronie wyczytałam: [quote]Istotne znaczenie ma także dieta oszczędzająca nerki oraz wątrobę w postaci specjalnych lekkostrawnych karm. [/quote] Co zatem mu podawać? Wet nic na ten temat nam nie wspominał... Dziś przed wizytą ugotowałam mu ryż z mielonym mięsem i groszkiem, mogę mu to podać? Quote
Korenia Posted May 25, 2013 Posted May 25, 2013 Lepsze by było jakieś chude mięso - pierś z kurczaka albo indyka, ale ogólnie gotowane mięso z ryżem i groszkiem jest lekkostrawne - tylko być może oni mają na myśli suchą weterynaryjną na wątrobę. Trzymam kciuki! Quote
betty_labrador Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 Jejku biedny piesek :( wiem sama co to znaczy widok ukochanego zwierzaczka bez energii :( ale najważniejsze że szybko zareagowałaś! za pierwsza babeszja(odpukać że nie bedzie kolejnych) jest trudno szybko rozpoznać- i naprawde super ze zdażyłaś! Nie dawaj mu tych wetowych karm -drogie to to i kurcze skład- kukurydza, pszenica.. to ma byc lekkostrawne? te skladniki podnosza cukier we krwi bardziej niż zwykły biały cukier ;) Lepiej naturalne rzeczy jak napisalaś. A on nie jest na barfie? Quote
Sonka95 Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 Dobrze , że szybko pojechaliście do weta ;) wracaj szybko do zdrowia Chico ... Quote
Aleksandrossa Posted May 26, 2013 Author Posted May 26, 2013 Wróciliśmy ;) Chic ma się dużo lepiej, wczoraj od powrotu do domu cały czas spał aż do rana. Rano na spacerku jeszcze siuśki ciemne, zapewne z krwią. Byliśmy na chrzcinach, 80km od donu, więc Chico pojechał z nami. Przez ten czas był zamknięty sam ale wszystko było ok, na spacerku już żywszy, nawet robił w centrum miasta nasz popisowy zadek :D W drodze powrotnej od razu zajechaliśmy do weterynarza. Przed oczywiście spacerek i wielka radocha bo siuśki już miały normalny kolor ;) Temperatura z dziś-38.5 ;) Dostał jeszcze 3 zastrzyki i to na tyle ;) Oczywiście weterynarz ostrzegł przed nawrotem choroby, ale jestem dobrej myśli ;) Quote
Aleksandrossa Posted May 29, 2013 Author Posted May 29, 2013 Tym razem nie będzie kolejnego o postępach sztuczkowych, kolejnych obrożach itp... Ten post będzie o psie, dzięki któremu poznałam masę wspaniałych ludzi, nauczyłam się co to znaczy współpraca z psem... Nero... Był w typie spanielka, taki o jakim zawsze marzyliśmy... Tak bardzo przypominał nam poprzedniego psiaka, który też był w typie, też czarny, o takim samym imieniu... I zginął w ten sam sposób (fatum?). To z Nerkiem spędziłam cudowne 2 tyg w Rynie, wśród ludzi tak samo zbzikowanych na punkcie psów, to z nim wraz z Kasią i Naną przemierzaliśmy pół Wawy w poszukiwaniu jednego sklepu, z nim spędzałam długie godziny na nauce sztuczek. Uczyliśmy się wzajemnie- on uczył mnie cierpliwości, ja próbowałam uczyć go sztuczek. Fakt, czasami byłam zła na tego psa, wkurzałam się o byle co... Teraz z perspektywy czasu widzę jakie to było głupie... Ten pies był niemalże idealny... Był... 29.05.11... Nie zapomnę tej daty... Dzień jak co dzień... Pobudka, szkoła... A po szkole okropna wiadomość- Nerka potrącił samochód... Nie ma go już... Nie wiem jak przetrzymałam tamten dzień... To była jakaś wielka masakra... Wszystko go przypominało, wszędzie jeszcze były jego rzeczy... Po kilku dniach, żeby nie myśleć o tym zaczęłam przeglądać ogłoszenia o psach... Może to było trochę egoistyczne ale choć na chwilę mogłam o tym wszystkim zapomnieć, oderwać się... Dziś mija rok. Staram się wspominać go z uśmiechem, choć czasami bywa ciężko. Nero na pewno mnie zmienił, nigdy go nie zapomnę... [CENTER][URL="https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/306910_386258304823907_205230341_n.jpg"][IMG]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/306910_386258304823907_205230341_n.jpg[/IMG] [/URL] [video=youtube;Lwb5vU8GcCM]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Lwb5vU8GcCM[/video] [/CENTER] Quote
Aleksandrossa Posted May 30, 2013 Author Posted May 30, 2013 Nowa sztuczka- wstydź się + zdechł pies i pomachaj :D Taka trochę może lekko nie ogarnięta :D [video=youtube;7UXSfgMFSts]http://www.youtube.com/watch?v=7UXSfgMFSts&feature=youtu.be[/video] Quote
motyleqq Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 już rok? szybko czas leci... współczuję Ci. ja wolę o tym nie myśleć... Quote
faith35 Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 Sztuczki genialne :lol:, szczególnie sztuczka "wstydź się" jest boska :razz: Quote
Aleksandrossa Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 Nikomu więcej się Chicowe wstydz sie nie podoba ;)? Quote
Recommended Posts