Jump to content
Dogomania

Mika[*] i Inez, staruszki jamniczki... INEZ zbiera $$$ na badania i PDT

Recommended Posts

Posted

Zapraszam na bazarek na Stepnickie zwierzaki:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/234266-Obro%C5%BCe-ma%C5%82e-i-du%C5%BCe-oraz-gra-Biznes-Zamki-Do-11-11-2012r?p=19875679#post19875679[/url]

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='magdola']Zrobiłam "nowe" rozliczenie. Potrzebuje teraz informacji czy są jakieś zaległości? I resztę info, tzn kiedy i jak i co jest płacone, chciałabym już mieć jasność. ;)[/QUOTE]
I Stałe deklaracje:

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/126986-Ryjonek"][B]Ryjonek[/B][/URL] 10 zł
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/7121-kaerjot"][B]kaerjot[/B][/URL] 50 zł
[B]Cudak[/B] 5 zł
[B]z miau łącznie [/B]50 zł
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/134966-Figunia"][B]Figunia[/B][/URL] 40 zł

II wpłaty na konto [B]Lupi[/B]:
pozostało 165,55 zł ze [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/227879-Potrzebne-na-transport-i-STAŁE-DEKLARACJE-NA-DT-dla-suczek!!!"]wspólnego wątku psów z działki[/URL] (z tego 60 zł z miau stałe deklaracje za lipiec)
Figunia - 20 zł (zapłacone za lipiec)
Figunia - 40 zł (zapłacone za sierpień)
Kaerjot - 50 zl (zapłacone za lipiec)
Kaerjot - 50 zł (zapłacono za sierpień)
Ryjonek - 30 zl (zapłacone od lipca do września)
Ryjonek - 20 zł (górka do stałych deklaracji ;-) )
Figunia - 35 zł
Figunia - 40 zł (za wrzesień)
Ryjonek 30 zł (za IV kwartał)
Kaerjot- 50 zł (za wrzesień)

III Konto [B]Cudak[/B] (wpłaty):
296 zł (bazarek [B]tobciu[/B] wrzesień)
110 zł stałe deklaracje z miau (sierpień, wrzesień)
20 zł (moja deklaracja od lipca do października)
250 zł (bazarek [B]tobciu[/B] październik: 303 zł -53 zł dla Urgo)
60 zł (z miau - październik)
30 zł - spadek po Ince, która znalazła DS
14,80zł (bazarek [B]tobciu[/B], październik)

wydatki:
-150 zł przelałam 10.09 na jedzenie dla suniek na konto [B]Hałabajówki[/B]
-250 zł przelałam 24.08 za DT za lipiec na konto [B]Hałabajówki[/B]
-250 zł przelałam 3.10.br za DT za wrzesień na konto [B]Hałabajówki[/B]
-120 zł przelane 17.10.br na jedzenie dla suniek na konto [B]Hałabajówki[/B]
-11 zł przelane 27.10 na konto nowego skarbnika [B](magdola)[/B]

Edited by Cudak
Posted

Od [B]Lupi[/B] nie doszedł przekaz pocztowy za DT sierpień, a na jej koncie jest prawdopodobnie uzbierane 530,55zł dla suniek. Mam nadzieję, że uda się to jak najszybciej odzyskać...

Za 2 miesiące jest DT opłacone, za 2 miesiące jesteśmy na minusie (ale jest uzbierane to na koncie [B]Lupi[/B], więc chyba kwestia czasu tylko....).

Posted

10,80 zł pozostało na moim koncie dla jamniczek. Przelałam 21 zł na konto [B]magdoli[/B] (10 zł - moja deklaracja za listopad i grudzień) i zaokrąglone do 11zł to co zostało na moim koncie.
[SIZE=3][B]
Bardzo prosimy o stałe deklaracja dla naszych jamniczek. Z ogłoszeń brak jakiegokolwiek zainteresowania :( a deklaracji mamy o wiele za mało, by je [SIZE=3]utrzymać[/SIZE].. Gdyby nie bazarki aga_w i tobciu, to byłoby już naprawdę tragicznie[/B][/SIZE] :placz:

Posted

Ok czyli zrozumiałam tak: zapłacone jest za lipiec i wrzesień? a za sierpień i pażdziernik nie?
Opłata za dt to 250 zł. A jedzonko osobno? Czy jest jakaś suma określona na jedzenie? i kto kupuje? DT?
:)

Posted

[quote name='magdola']Ok czyli zrozumiałam tak: zapłacone jest za lipiec i wrzesień? a za sierpień i pażdziernik nie?
Opłata za dt to 250 zł. A jedzonko osobno? Czy jest jakaś suma określona na jedzenie? i kto kupuje? DT?
:)[/QUOTE]

Opłata za DT jest "co łaska", więc wydaje mi się, że te 250zł to takie minimum... Na jedzenie trzeba dodatkowo ok 130zł-150zł/mies (gotowane - mięso, warzywa, makaron). Tak więc miesięcznie trzeba min 400 zł uzbierać na ich utrzymanie.

Posted

[quote name='Cudak']Opłata za DT jest "co łaska", więc wydaje mi się, że te 250zł to takie minimum... Na jedzenie trzeba dodatkowo ok 130zł-150zł/mies (gotowane - mięso, warzywa, makaron). Tak więc miesięcznie trzeba min 400 zł uzbierać na ich utrzymanie.[/QUOTE]
Acha, no to już wszystko wiem (chyba ) :p

Posted

Oj to takie 2 cm im wystarczą.... ale zrobię im takie same ale inne......
Hmmmm chyba jakieś jasne..... przynajmniej z jasnym akcentem..... i chyba raczej nie półzaciski?

• 2 weeks later...
Posted

zrobie im bazar...mega bazar bizutkowy, ale piekne rzeczy, modne...juz pisalam do Cudaka;) czekam jeszcze na fanty...moze uda sie juz go wystawic w sobote lub niedziele;)

Posted

[quote name='Nemko']zrobie im bazar...mega bazar bizutkowy, ale piekne rzeczy, modne...juz pisalam do Cudaka;) czekam jeszcze na fanty...moze uda sie juz go wystawic w sobote lub niedziele;)[/QUOTE]

Pięknie dziękuję! :)

Posted

[quote name='Nemko']zrobie im bazar...mega bazar bizutkowy, ale piekne rzeczy, modne...juz pisalam do Cudaka;-) czekam jeszcze na fanty...moze uda sie juz go wystawic w sobote lub niedziele;-)[/QUOTE]

Czekam z niecierpliwością może jakieś korale masz do swetra by mi się przydały ;)

Posted (edited)

przypadly mi do serca, bo sama mam dwie stare sunie...slepaczki...kochane sa...Dziwie sie , ze nikt ich nie chce. Ludzie nie wiedza jak cudne sa takie psie staruszki<3

a oto przedsmak:
[img]http://img688.imageshack.us/img688/7602/3c612f88f966cabcdc15adb.jpg[/img]

[img]http://img11.imageshack.us/img11/5453/beztytuuhgjhjhgj.jpg[/img]

te i wiele innych na bazarku wkrotce!!!:multi:

Edited by Nemko
Posted

eeee nie możesz takich przedsmaków robić bo jak tu teraz czekać tyle dni w ciekawości, oj nie ładnie nie ładnie spać nie będę mogła :mad:

Ja też się dziwię tym bardziej że one są bardzo żwawe i zwinne i wcale nie wyglądają na swoje lata zwłaszcza Inez. Ja ostatnio adoptowałam takiego staruszka ma ok 15-16 lat został zabrany ze schron po czym po 3 latach znowu go oddali.... jak go zobaczyłam to myślałam że się poryczę tam przy tych ludziach, wstać nie mógł ani na siku ani do miski. Wzięłam go na "domarcie" bo w stanie był takim że nie dawałyśmy mu szansy...a tu upsss Dziadek chodzi nawet po 40 minut na dworze, nie widzi i słabo słyszy ale już się cieszy nawet na mój widok ;) jest już u mnie 2,5tygodnia i na tamten świat się nie wybiera :multi: Dziewczyny przy nim to super młode laski, dzień w dzień dziury kopią jakiś skarbów szukają ;) nie są wcale wymagające czy absorbujące, fajne psy dla osób które nie przepadają za długimi spacerami hehe ;)

Posted

Nie da sie okreslic tego, jaka krzywde wyrzadzili psu oddajac go na starosc po 3 latach...:( poddal sie po prostu...:( dobrze, ze stanęlas na jego drodze:modla::klacz:

p.s. a jakie pulpety z tych laseczek:D

Posted

A daj spokój nie ma co bić brawo mnie trzeba młotkiem w łeb walnąć bo obiecałam sobie że nic ponad moją prywatną 12 nic ani ciut ciut....no i dziadzio 13...cholera ale miał być tylko na chwile a tu się okaże że jeszcze pożyje ładnych kilka lat...oby :)
Aż się pochwalę moim Dziadusiem ;)

Posted

[quote name='Hałabajówka']A daj spokój nie ma co bić brawo mnie trzeba młotkiem w łeb walnąć bo obiecałam sobie że nic ponad moją prywatną 12 nic ani ciut ciut....no i dziadzio 13...cholera ale miał być tylko na chwile a tu się okaże że jeszcze pożyje ładnych kilka lat...oby :)
Aż się pochwalę moim Dziadusiem ;)[/QUOTE]
Hihihihh aaa tak przewaznie jest:loveu: moje tez byly "ledwo cieple";) a w domku, przy odpowiedniej opiece zyją sobie w dobrym zdrowiu. I oby tak dalej.Kocham je bardzo...tez sie nimi zaraz pochwale:D pokazuj foto dziadzia:D

Posted

Foto Dziadka w oddzielnym poście niżej...znaczy teraz wyżej nad Twoim, coś czasem nie mogę wstawić fotki i tekstu w jednym poście.
Ja tez już go normalnie jakiś uczuciem darzę a miałam się nie wkręcać bo jak miał tylko chwilę żyć to żebym znowu nie ryczała...no ale jak Dziadzio ma inne zamiary to cóż ;)
Poka poka swoje babcie ;)