Buńka Posted July 11, 2013 Author Posted July 11, 2013 :angryy: Jestem wściekła :angryy: Pół pers sąsiadki prawie zagryzł dzisiaj naszego Figla:mad: Poprzysięgłam zemstę na nim... Kocham zwierzęta ale tego sk******na mam ochotę zabić . . . Przyłazi bezczelnie na nasze podwórko i atakuje naszego kota. Dzisiaj przylazł i dopadł kiciusia pod bramą. Jeden pisk jak by sie ktoś żywcem zażynał:shake: Dobiegłam do nich a ten sk*****l trzyma naszego za kark wczepiony jak jakaś pijawka:angryy: Myślałam że go nie puści ale przybiegł Rokulek i france przegonił... Żałuję że go od razu nie zagryzł:mad: Poszłam do sąsiadki a ta na mnie że jej kot jest pogryziony i to pewnie przez naszego... nosz . . . wrrr Powiedziałam że nasz kot prawie pół przytomny i żeby swojemu kaganiec kupiła bo przyłazi agresor do nas i nam teroryzuje whiskasa! A ona że to nie możliwe . . .:shake: Rzuciłam na do widzenia w nerwach że następnym razem jej kotem zajmie się Murzyn jak do nas przylezie i wtedy niemożliwe stanie się możliwe... Oni mają naprawdę agresywnego tego kota i momentami się zachowuje jak dziki... nie wiem co zrobią, mogą go nawet na sznurku trzymać ale jeszcze jeden atak na Figla i mu nie daruje...:mad: Quote
Franca81 Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 [quote name='(:Buńka:)']:angryy: Jestem wściekła :angryy: Pół pers sąsiadki prawie zagryzł dzisiaj naszego Figla:mad: Poprzysięgłam zemstę na nim... Kocham zwierzęta ale tego sk******na mam ochotę zabić . . . Przyłazi bezczelnie na nasze podwórko i atakuje naszego kota. Dzisiaj przylazł i dopadł kiciusia pod bramą. Jeden pisk jak by sie ktoś żywcem zażynał:shake: Dobiegłam do nich a ten sk*****l trzyma naszego za kark wczepiony jak jakaś pijawka:angryy: Myślałam że go nie puści ale przybiegł Rokulek i france przegonił... Żałuję że go od razu nie zagryzł:mad: Poszłam do sąsiadki a ta na mnie że jej kot jest pogryziony i to pewnie przez naszego... nosz . . . wrrr Powiedziałam że nasz kot prawie pół przytomny i żeby swojemu kaganiec kupiła bo przyłazi agresor do nas i nam teroryzuje whiskasa! A ona że to nie możliwe . . .:shake: Rzuciłam na do widzenia w nerwach że następnym razem jej kotem zajmie się Murzyn jak do nas przylezie i wtedy niemożliwe stanie się możliwe... Oni mają naprawdę agresywnego tego kota i momentami się zachowuje jak dziki... nie wiem co zrobią, mogą go nawet na sznurku trzymać ale jeszcze jeden atak na Figla i mu nie daruje...:mad:[/QUOTE] Biedny Figiel... :shake: Dlatego moje koty są niewychodzące. Nikt ich nie zagryza i one nikogo. Teściowa ma z kolei dwa wychodzące i jeden ma ciągle rany ropiejące na pysku a drugi już nie ma pół ucha.... A jak słyszę niby w żartach, że męczę kotki to mnie aż szlag trafia. :angryy: Niech sobie swoje wypuszcza ale mi nie mówi co ja mam ze swoimi robić. Quote
Buńka Posted July 11, 2013 Author Posted July 11, 2013 Doskonale cię rozumiem;) Mnie też denerwuje jak ktoś syczy nade mną że niby wie lepiej jak postępować z moimi zwierzami...Trzeba to zlewać, chociaż mi to za bardzo nie wychodzi i zaraz się unoszę.Moje kocurro wychodzące bo drzwi u nas w domu stoją praktycznie cały czas otworem...Na góre wstępu nie ma bo się dobiera do moich myszeczek i próbuje klatkę przewrócić..To jedyne myszy na które chce polować:DJa tam nie mam nic przeciwko niewychodzącym kotom. Gdybym mieszkała w mieście kot na pewno niebyłby wychodzący;)A na wsi cały czas ktoś wchodzi wychodzi i z kotem jest tak samo. Chociaż on rzadko wychodzi za teren podwórka. Jedynie idzie na spacer jak z psami wychodzę gdzieś niedaleko;)To padalec sąsiadki przyłazi i atakuje naszego kiciulka, u nas na podwórku. Jakby to Figiel się gdzieś szwendał to bym uważała że ma za swoje ale w tym wypadku to ewidentnie wina półpersa który prosi się o guza... Quote
natija Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 ja tez mojego nie wypuszczalam,nigdy nie wiadomo co moze sie zdarzyc:shake: wspolczuje glupich sasiadow:shake: Quote
Franca81 Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Ja nie mam nic do kogoś kto ma koty wychodzące. Dlatego uważam iż inni powinni uszanować moją decyzję. ;) A żart wypowiedziany tysięczny raz dla mnie śmieszny przestał być już dawno. Szczerze, to chciałabym by były wychodzące (aczkolwiek nie chciałabym mieć kota co latem przychodzi np raz dziennie się nażreć i spierdziela znów na dwór). Ale nie zdecyduję się na wypuszczanie bo ulicę mamy zbyt blisko a poza tym długowłose koty zbyt się wyróżniają (a kocur to sam by do ludzi podchodził bo to pies w kocim futrze). ;) Quote
Leokadia Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Wow o takich akcjach to tylko z psami słyszałam, o agresywnych kotach jeszcze nie:crazyeye: Ja bym następnym razem psa wypuściła, bo niby czemu twój kocur ma cierpieć... Quote
Sonka95 Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Z agresywnym kotem też się jeszcze nigdy nie spotkałam :crazyeye: Wyśle ci Sonie to będzie przeganiała koty z twojego podwórka :cool3: Quote
Leokadia Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Ja Leona też mogę podesłać, zna komendę na ganianie kotów, więc nie będzie problemu:eviltong: Quote
Sonka95 Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 [quote name='leónowa']Ja Leona też mogę podesłać, zna komendę na ganianie kotów, więc nie będzie problemu:eviltong:[/QUOTE] Nasze psy się rozprawią z kotem i będzie potem te podwórko omijał szerokim łukiem :diabloti: Quote
Leokadia Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Kolejny argument 'za', żeby zrobić zlocik u Iwony na podwórku:diabloti: Quote
Buńka Posted July 11, 2013 Author Posted July 11, 2013 Ha ha tylko pytanie czy mój kocurro by przeżył:diabloti:? Mój Rokulec też zna komendę "bierz kota" i "kot, kot":evil_lol: Przydaje się jak mnie Figiel wkurzy:D Ale on goni i nic wiecej . . .:roll::evil_lol: Czasami jeszcze oszczeka;) Ja też wcześniej nie znałam kota który specjalnie by przychodził się gryźć . . . co innego jak kocice mają ruje czy jak to tam w kocim świecie się nazywa, ale tak na co dzień!? Z Figlem już wszystko w porządku . . . chyba biedny był w szoku jak go tamten dopadł:roll: Ale ma wygryzioną sierść na szyi . .. :angryy: Wygląda jak by go ktuś wygolił . . . Quote
Leokadia Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Spokojnie, jestem w stanie mojego kontrolować i w razie czego napuszczać tylko na tamtego:diabloti: Leon w sumie żadnego jeszcze nie złapał, ale znam charakter swojego psa i wiem, że kiepsko by kotek skończył. Dobrze, że mój nie jest chartem i nie rozwija jakichś zawrotnych prędkości, bo kotom się zawsze udaje uciec;) Quote
Sonka95 Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Figla by się wtedy wzieło na jakąś smycz i by na pewno przeżył :) Sonia też jeszcze nie złapała kota , ale kiedyś musi być ten pierwszy raz :diabloti: Quote
Buńka Posted July 11, 2013 Author Posted July 11, 2013 Ciekawe jak by sąsiadka na to zareagowała. . . Boszzz biedna by tego nie przeżyła bo by reproduktora nie miała do swojej pół perskiej kocicy... Kociacków małych by nie było i interesoo by się nie kręcił:shake: Quote
Leokadia Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Jak by kota nie znalazła to by po prostu pomyslała, że jej zwiał:cool3: No chyba, że to jedna z tych, co wszędzie szukają winnych tylko sami sobie nie maja nic do zarzucenia:roll: Quote
Buńka Posted July 11, 2013 Author Posted July 11, 2013 Po tym jak dzisiaj w nerwach powiedziałam o Murzynie to pierwsze co to by do mnie przyleciała:evil_lol: Tak, tak moja sąsiadka to z tych świętoszek jest...:roll: No cóż ja nigdy nie miałam fajnych sąsiadów:diabloti: Quote
Buńka Posted July 11, 2013 Author Posted July 11, 2013 He he nom przecież wiadomo że najwspanialsza, wszechwiedząca JA:diabloti: Między mną a sąsiadka jest odwieczna rywalizacja... ona zawsze chce być lepsiejsza... Mielismy kurki ozdobne ona kupiła pawie, potem u nas były dzikie kaczki u niej jakieś dziwne cuś... potem wzięli kota to my też wzięliśmy kota typu whiskas, urażona jest do tej pory że nie wzięliśmy (kupiliśmy) od niej najwspanialszego pół perskiego kotka:roll: Teraz według niej mamy byle co . . . Potem pojawił się Rokulec to stwierdziła, że kundle som najlepsiejsze i że mój pies wygląda jak jakiś wybryk natury... no i po co komu na wsi rasowy pies(???) zaraz po tym wzięli (nie wiem z kąd) DONka . ..:shake: Ehh teraz mnie prowokuje i od jakiegoś czasu mają kucyka... ja się aż tak daleko nie posunę. Chyba że sobię kupię samochód:evil_lol::diabloti: I bez jaj ale po wzięciu Leośki u nich też się pojawił jakiś biały mały kundelos (podobny do shit su:evil_lol::diabloti:) . . . na początku myślałam że to kogoś od nich z rodziny ale mama zrobiła wywiad i pies jest ze schroniska. . . :-? Quote
natija Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 no to widze,ze niezla sasiedzka rywalka jest:evil_lol:och e kochane sasiadki:mad: Quote
Leokadia Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Widzisz? Masz tak zajebiste życie, że ludzi próbują je kopiować:loveu: Quote
Buńka Posted July 11, 2013 Author Posted July 11, 2013 [quote name='natija']no to widze,ze niezla sasiedzka rywalka jest:evil_lol:och e kochane sasiadki:mad:[/QUOTE] Ja naprawdę nic do niej nie mam ale wkurza mnie to jak on się wywyższa i za wszelką cenę chce być tą naj... Niech nie obraża mojego psa i odczepi się od kota . . . To ona cały czas próbuje zajść nam za skórę a ja naprawdę chce żyć w sąsiedzkiej przyjaźni . . . o ile taka wgl istnieje:diabloti: [quote name='leónowa']Widzisz? Masz tak zajebiste życie, że ludzi próbują je kopiować:loveu:[/QUOTE] Tak, tak moje życie jest zajebiste:diabloti::evil_lol: Szkoda że sąsiadka kopiując je krzywdzi być może nieświadomie zwierzęta .. . wzięli shitka ze schronu, brawo piesek sobie biega po podwurzu jest OK. Ale po jaka cholere im ten DONek... nie lubie owczarków ale mi go szkoda (a w sumie to jej). Na początku trzeba było się pokazać no to wychodzili z psem na spacery teraz cały czas widzę ją w kojcu, zero spacerów, zero jakiejkolwiek pracy z tym psem... pewnie są zawiedzeni, jeśli jest po sterylce bo tak to by sie interesik już kręcił...:shake: (chociaż co do tej sterylki nie jestem pewna, szyli jeszcze nie było więc sądze że jest wyciachana. Pewności nie ma...) Koty też są rozmnażane i dziwi mnie głupota ludzka, oczywiście jeśli to prawda co sąsiadeczka opowiada... Zwykłe koty z dłuższą sierścią które ja nazywam półpersami, kocięta są co ruje, sprzedawane (podobno) za 600-700 zł:crazyeye: i ludzie z samego Lublina po nie przyjeżdżają!!! Sąsiadeczka lubi się chwalić . .. YYY za taka kase miała bym pewnie kota z rodowodem... Quote
Leokadia Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Pomijając to jakie masz relacje z sąsiadką, ale skoro zwierzęta mają u niej nie za dobre warunki, do tego bezprawnie rozmnaża sobie nierasowe koty, warto by było gdzieś to zgłosić. Fakt, skoro są u niej tylko dla szpanu to nie zrobi to na niej wrażenia i pewnie weźmie sobie kolejne zwierzęta, ale może to ją cos nauczy? Quote
Buńka Posted July 11, 2013 Author Posted July 11, 2013 Już to zgłosiłam do znajomych z Pwp:megagrin::knuje: Mają ją na oku i jak się pojawią owczarkowskie dzidzi to jej piesa zabiorą:evilbat: Tylko jedno moje słowo, że są szczyle . . . Wiem, wiem zła ze mnie kobieta:roll::shake: Quote
Buńka Posted July 11, 2013 Author Posted July 11, 2013 Najlepsiejsza:p:diabloti: Łooo gdyby sąsiadka o tym wiedziała to by stała pod moją bramą z widłami i była by pewnie innego zdania:evil_lol: Nawet Murzynek by mnie nie dał rady obronić:diabloti: Quote
Recommended Posts