a_niusia Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 (edited) Do adopcji siodemka dzieciakow. Szczeniaki przyszly na swiat ok 5 tygodni temu. Pierwsze tygodnie zycia spedzily w lisiej norze, ale juz zostaly z niej wyciagniete i maja wybudowany kojec i domek na terenie placu budowy jednej z dolnoslaskich drog. Mimo ze czlowieka znaja dopiero od kilku dni, nie sa zdziczale-maja zapewniony calkiem w porzadku socjal. Sa dosyc dobrze zywione i bezpieczne. Dzielna mama opiekuje sie nimi bardzo dobrze. Maja za soba pierwsze samodzielne posilki, idzie im dobrze. Na razie moga przebywac tam, gdzie teraz sa-wbrew pozorom maja zapewniona opieke i czuja sie dobrze. Jednak czas nagli, budowa niedlugo sie konczy i szukamy dla nich nowych, kochajacych domow!!! Zwazywszy na okolicznosci szczenieta moga zostac wydane do nowych domow wczesniej niz po ukonczeniu 8 tygodnia zycia. Dopoki one nie maja nowych domow, nie mozemy zajac sie ich mama. Mama jest suczka sredniej wielkosci, biala, owczarkowata (sporo mniejsza niz standardowy owczarek) Dumnym ojcem prawdopodobnie zostal niewielki kundel sasiada, ale nie wykluczamy, ze ojcow moze byc kilka. Szczenieta nie zapowiadaja sie na specjalnie duze. Beda to pieski srednie i mniejsze niz srednie. Mamy 4 wojownikow: dwa kremowe, jeden biszkopcik i jeden rudawy toffee oraz 3 panny: czarna podpalana (najmniejsza z rodzenstwa-bedzie raczej nieduza sunia), biszkoptowa i rudawa toffee. Nowe domy pilnie potrzebne!!! Na razie szukamy domow stalych, ale jesli ktos jest w stanie zapewnic szczeniakowi DT, to byloby wspaniale. Sprawa jest o tyle pilna, ze chcielibysmy zajac jej ich mama. Szczenieta zostana oddane zaszczepione, odrobaczone i w miare mozliwosci z wyprawka. Przed adopcja konieczne bedzie podpisanie umowy adopcyjnej zawierajacej zobowiazanie do sterylizacji suczki najpozniej po pierwszej cieczce oraz kastracji pieskow. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us kontakt do mnie PW, bez problemow moge podac nr telefonu. Wieksza liczba zdjec rowniez dostepna. szczeniaki sa naprawde super, jesli znacie kogos, kto chce fajnego psa, to informujcie. oczywiscie idealnie by bylo, gdyby zostaly "psami domowymi", ale dobrze ocieplona buda tez mile widziana. MOZEMY POMOC W TRANSPORCIE PIESKOW DO NOWYCH DOMOW!!! Edited June 3, 2012 by a_niusia Quote
a_niusia Posted June 3, 2012 Author Posted June 3, 2012 dodam jeszcze, ze jest to nasz pierwszy watek na pwp, wiec jesli ktos moze pomoc nam jakos inaczej niz biorac szczeniaka (nie mam na mysli pomocy finansowej), zglosic je do jakiejs fundacji itd to bylibysmy bardzo wdzieczni, bo tym razem nie damy rady sami wyprawic ich do nowych domow, Quote
Poker Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 Dobrze, że są zaopiekowane. Możecie dać bezpłatne ogłoszenie ze zdjęciem do Wyborczej .Adres: [email protected] Myślę ,że oddawanie psa do domu z wyprawką niekoniecznie jest dobre.Demoralizuje ludzi, to co się ma za darmo , nie szanuje się. To adoptujący powinni zwrócić koszty szczepienia , odrobaczenia. A te pieniądze można by przeznaczyć na sterylizację suni. Quote
a_niusia Posted June 3, 2012 Author Posted June 3, 2012 sunia zostanie wysterylizowana, kiedy tylko to bedzie mozliwe. dlatego wlasnie te szczeniaki powinny jak najszybciej znalezc nowe domki. od nas szczeniaki zawsze wyjezdzaja z wyprawka. w tym przypadku to nie bedzie nie wiadomo co, bo jest ich az 7. za szczepienia i odrobaczenie tez nie bedziemy brac pieniedzy. zalezy nam po prostu, zeby znalazly dobre domy. Quote
beta ata Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 Moge wykupic dla nich pakiet ogloszeń na bazarku ogloszeniowym, ale nie wiem, jak to zrobić, ogłaszać je zbiorowo? Widywalam takie ogloszenia, podobno w przypadku szczeniąt to sie sprawdza, ale ja nigdy tak nie robiłam. Ktoś musialby wkleić na ten bazarek tekst i zdjęcia. Quote
a_niusia Posted June 3, 2012 Author Posted June 3, 2012 no wlasnie ja tez nigdy tego nie robilam-zawsze jakos te domki same sie znajdowaly. jesli trzeba to moge dac takie podpisane fotki-kto chlopak kto dziewczyna. Quote
a_niusia Posted June 4, 2012 Author Posted June 4, 2012 ok, bachory z dnia na dzien coraz fajniejsze i bardziej zarloczne. moja faworytka jest czarna podpalana dziewczynka oraz odwazny rudy chlopak. ale najslodsze sa te bezowe i biszkoptowe. sa po prostu chodzaca definicja slodkiego szczeniaka. jest zimno, mokro...niech ktos sie do cholery zdecyduje na EURO DOGA!! Quote
beta ata Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 (edited) Tu jest bazarek, na ktorym kupiłam pakiet dla maluchów: http://www.dogomania.pl/forum/threads/227496-Ogłoś-podopiecznego-50-stron-za-10-zł-ZOSTAŁO-7-ZESTAWÓW-na-sterylizację-do-8-06 Dobrze byloby zrobic im osobne zdjecia, takie z nalożonymi na obraz numerkami na przykład, to ułatwia ludziom okreslenie, o którego pieska chodzi :-) Ja napisalam Plinie na bazarku, że ja płacę, a tekst i zdjęcia wklei ktoś inny, ale jak by co, to pisz, że "ode mnie" jesteś ;-) Nikaragua , może podpowiesz, jak dobrze zrobić takie zbiorowe ogłoszenie i zdjęcia..? :help1: Edited June 4, 2012 by beta ata Quote
a_niusia Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 ok, moge wyslac zdjecia tez do ciebie!!! ale dopiero jutro, bo ich adopcja zajmuje sie 100% ekipy budowlanej, nie wiem, czy to dobrze, ale sa skuteczni i w koncu to oni wyjeli je z nory. dzis byc moze jeden wyjedzie i jeszcze nie wiem, ktory. zgadzam sie, ze to dobry pomysl, zeby kazdy byl osobno na fotce, bo w sumie to sa bardzo rozne. aaa i naprawde w tej chwili nie przejmujcie sie sterylka mamy itd. one nie potrzebuja pomocy finansowej w tej cheili. potrzebuja nowych domow. mama zajmiemy sie zaraz jak tylko ich sie pozbwedziemy. Quote
beta ata Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 A_niusia, sama zajmij sie tymi zdjeciami, mi to nie wychodzi najlepiej. Wiesz, ja starej daty ;-) Quote
a_niusia Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 spoko, spoko!!! zastanawiam sie, czy je wkleic zaraz czy poczekac do jutra, kiedy byc moze zaktualizuje sie ich liczba. ale w sumie chyba zaraz to zrobie, bo to nic nie szkodzi jak ktorys zniknie. zawsze mozna zaoferowac innego!!! Quote
beta ata Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Słusznie. Na bazarku o kolejności ogłaszania decyduje kolejnośc wklejania danych, więc im szybciej wkleisz, tym szybciej maluchy znajda domy. Tylko podpisz umowy adopcyjne i przypilnuj, żeby kluseczki dobrze trafiły! ;-) Quote
a_niusia Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 juz zrobilam zdjecia z nr, zaraz zaladuje. Quote
a_niusia Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 sa juz aktywne na tablica.pl http://tablica.pl/oferta/szczenieta-do-adopcji-wroclaw-ID1aq8h.html Quote
a_niusia Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 ok, mozesz juz isc potwierdzic, ze jestesmy od ciebie:))) Quote
doris66 Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Oto wątek potrzebującej pomocy Łezki. Szanse na życie dostała od Fundacji EMIR. My pomózmy Emirowi. http://www.dogomania.pl/forum/thread...8#post19195768 Zajrzyjcie prosze na watek chorej na nuzyce Łezki. Jesli nie możecie pomóc finansowo zrozumiemy, prosimy chociaż o obecność na wątku. Quote
a_niusia Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 wiesz co...NIE nie pomoge Emirowi, bo mam na utrzymaniu 7 szczeniakow, ich mame i jeszcze jedna dorosla suke. oprocz tego swoje dwa psy. i nie zadam za to pieniedzy, a nie mam fundacji. Quote
a_niusia Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 zostaly juz tylko dwie dziewczyny-biszkoptowa i ruda:))))) Quote
a_niusia Posted June 7, 2012 Author Posted June 7, 2012 jeszcze tylko dwie dziewczyny szukaja nowych domow!!! jesli znacie kogos, kto chce super psa, dajcie mu o nich znac!!! Uploaded with ImageShack.us Quote
beta ata Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 To z ogloszeń był taki szybki odzew czy na miejscu poczta pantoflowa sie rozeszlo? Quote
a_niusia Posted June 7, 2012 Author Posted June 7, 2012 glownie z tego pierwszego ogloszenia na tablicy. z tych ogloszen od ciebie dopiero zaczeli dzwonic-ale dzwonia. my rozdalismy 4, panowie robotnicy 4. jeszcze zostaly dwa, wiec albo bedzie remis albo ktos wygra:)) nasze domy dla tych szczeniat sa naprawde super-dowiezione zostaly osobiscie. robotnicy utrzymuja, ze ich domy sa lepsze niz nasze domy i ze beda zyc jak krolowie. dwa wczoraj byly nawet u mnie w domu przez caly dzien i zasraly wszystko po odrobaczeniu:))) Quote
a_niusia Posted June 8, 2012 Author Posted June 8, 2012 ostatnia, ruda dziewczynka szuka domu!!!! jestem bardzo dumna z naszego teamu adopcyjnego:))) Quote
beta ata Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 No, super! Niech i ta malutka idzie do najlepszego domu! Rozkoszne te maluchy :loveu: Quote
a_niusia Posted June 10, 2012 Author Posted June 10, 2012 wszyscy w nowych domach:))) w 7 dni:))) Quote
Recommended Posts