Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='jotpeg']kawał pięknego kota z tego Kichotka!! :multi: :loveu:
szkoda, ze tak go męczy katarek; zdrówka życzę. :kciuki:[/QUOTE]
niestety, to zapalenie zatok, pewnie zawsze będzie powracać, dziękujemy w imieniu Kichotka za wizytę :), kawał kota to mało powiedziane, to zmieniony genetycznie zwykly kocur :evil_lol: w kocura potwora

• 3 weeks later...
Posted (edited)

w Wielką niedzielę, przed zamknięciem pobliskiej lecznicy Kichotek ujawnił się z krwawiącą łapą-wizyta u lekarza, antybiotyki, spóżniony w efekcie obiad świąteczny ;)

[IMG]http://images64.fotosik.pl/930/9a84c52e105f6e8b.jpg[/IMG]
troszkę rachunków za jedzenie KIchotka, a mało nie je , zreszta widać to po jego brzuszku:mad:
Kichotek jest bardzo pomocny przy pracach ogródkowych-pilnuje czy dobrze pielę ogródeku mojej siostry a przede wszystkim czy nie wyrywam jego kocimiętki :evil_lol:. Nawet broni jej własnym , grubym ciałkiem:-o
Byly dwa telefony z ogłoszeń, niestety, nawet nie doszło do poznania osobistego Kichotka, może informacja, że aktualnie jest leczony zniechęciła osoby dzwoniące
[IMG]http://images62.fotosik.pl/910/572866696c267392.jpg[/IMG]

rachunki od stycznia do kwietnia , w sumie na 143,56zł-7,78 ( z ostatniego rachunku nie wykreśliłam wszystkich domowych zakupów) = 135,78zł

Edited by Beat2010
  • 1 month later...
Posted

no i Kichotek jest zapisany na pon do dr Neski, mimo antybiotyków ciągle pociągający, nie ma jak pobrać wymazu do badań, bo właśnie tylko pociągający;) , wchodzi mojej siostrze na kolana, lezy sobie i mruczy, tylko trzeba pilnie uważać, żeby nagle nie odwrócił się i nie capnął łapiną:mad:

• 2 weeks later...
Posted

dopiero dziś byliśmy u dr-przedtem dał nogę :)

nie jest fajnie-ciągle smarcze, do tego brzydka skóra i futro, zostały pobrane zeskrobiny, krew do badania ( walczył jak LEW :evil_lol:, żeby nie oddać ani kropli), czekamy na wyniki. Narazie ma dostawać witaminki ( prezent od p. dr) i Zinnat, zaplaciłam tylko 60zl wielkie, wielkie dzięki
Musimy zrobić rtg głowy ( 150zł, problem,, że ma być 6 godz bez jedzenia-gdzie go przetrzymać????? mam nadzieję, że dogadam sie z lecznicą i przywiozę 6 godz wcześniej ;)), a jeszcze lepiej rinoskopię nosa-350-400żl, dojazd do GRójca, 100zł-ew, wycinek do badań

Posted

[quote name='jotpeg']jest wątek Mikiego - też ma co chwilę coś...
spore wydatki, a ja nie mam jak pomóc - szkoda gadać.
a tu potrzebne konkrety...[/QUOTE]
i to duże konkrety :)

• 2 weeks later...
Posted

KIchotkowi wykuopiłam antybiotyk za 17zł ( Zinnat)., wstawie zdjęcie rachunku.
Jutro wielki dzień-łapanka kota i jedziemy na rtg głowy:eviltong: jak nie uda się na żywca, zostawie go na pare godzin, żeby odczekać po ew. zarciu i żeby można było podać głupiego Jasia i zrobić zdjecia :lol:

Posted

[quote name='beataczl']trzymam kciuki! :)
ale faktycznie Pan Kot cos duzo choruje...[/QUOTE] nieustająco to samo - zatkany nos i problemy z oddychaniem, nie daje się tego wyleczyć, zobaczymy co wyjdzie na rtg, a może uda sie pobrać wymaz do badań, bo normalnie nie ma jak pobrac smarków, bo ich nie widać :evil_lol:

• 2 months later...
Posted

dawni nie byłam u Kichotka, humor mu dopisuje, apetyt, lecz widać po sierści ( matowa, byle jaka ), że zdrowia to ciągle nie ma, nosek zapchany bez przerwy a na rinoskopię brak kasy

Niektóre zakupy Kichotka  ( mokra karma) 07.07.14 - 79,80zl. 4.08.14 - 74,80zl, wstawię tu zdjęcia rachunków

rachunek-080914_zps8e54100e.jpg

kolejne zakupy:,już w pażdzierniku: karma mokra , z rachunku jest dla Kichotka 14,24, karma sucha, wszystko jest kichotkowe 33,96zł, jeszcze odrobaczanie, podwójne ( 2 raz po 2 tyg0< bo z KIchotka wychodziły nicienie, mimo, że miesiąc temu wszystko było odrobaczane, piguły..... ( zapomniałam nazwe, wkleję zdjecie) po 10zł , bo 1 tabletka jest d0 10kg, a on waży ponad 7 :megagrin:

jedzenie-1014_zpsd9ea2401.jpg

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

KIchotek dostał na zimę nowy śpiwór do budy,    ( 80zł), bardzo twarzowy, do tego  słoma i nowa papa na dachu.

15B0piwoacuter_zps80616074.jpg

Byl mail w sprawie adopcji, ale do mieszkania z kotką, nie wiem jak zachowa się przy kocie nie wybranym przez niego, czyli nic z tego, czekamy dalej

Posted

no i Kichotek po rinoskopii :)

ma bliznowca w nosku i polip, w tej chwili nie było do niego dojścia, jak urośnie poznam po zwiększonym chrapliwym oddechu) to kolejna rinoskopia i może wtedy uda się go usunąc. Jedno jest pewne-nie ma zatkanych zatok, pły nie zalega, nic go nie boli.

koszt:350zł zabieg, 53zł-benzyna

opis badania:

ENDOVET Wojciech Kowalczyk

Karta informacyjna wizyty

ul. Górska 30/7
00-740 Warszaw a
Telefon: 504 188 874

WłaścicielZwierzę
Kichot

Gatunek: Kot

Rasa: Mieszaniec
Oznakowanie:

Lekarz prowadzący: Wojciech Kowalczyk
Maść:

Opis wizyty

04/11/2014 15:19: Badanie

Opis badania:

W badaniu rynoskopowym nozdrzy tylnych uwidoczniono bliznę przewężającą kanał nosowo gardłowy nad
podniebieniem miękkim(pierścień) Za przewężeniem uwidoczniono polip 2/3 mm nisko siedzący(nie operacyjny) w
stanie lekkiego zapalenia.

Zalecenia.kontrola endoskopowa za 2-3 m-ce.
Pozostałe struktury ukł. oddechowego bez zmian.

Zabiegi

Endoskopia 3

Wizyta I

Zastosowane leki:

Butomidor 0,2 ml
Domitor 0,1 ml
Bioketan 0,2 ml

• 4 weeks later...
Posted

Kichotek , we wtorek, pojechał do Bdt , tylko na czas zimy, żeby w tyn roku nie chorowal. Troszkę zdziwiony nowym miejscem, przestraszony nawet, ale już pierwszej nocy bawił się zabawkami :) . Z domu wyniósł używanie kuwety i spanie na kanapie, choć pierwszą noc spędził pod łóżkiem.

Dostał wprawkę na pierwszy miesiąc. mokrą karmę, suchą ( na krócej), żwirek, śmietankę do picia, razem 104, 19zł+transport 20zł.  Po drodze załapał się na chipowanie :megagrin:

rachunki-listopad2014_zps04533a84.jpg

• 2 weeks later...
Posted

Kichotek dopiero po tygodniu zacząl sypiać normalnie, tj podczas snu już nie musi być czujny jak to było , gdy mieszkał w budzie. Prze pierwszy tydzień budził się podczas każdego , nawet minimalnego , ruchu czy dżwięku. Taki syndrom bezdonmniaka - ciągla walka o przeżycie.