Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jakie piękne :loveu: Myślałam, że to prawdziwy papillon :D Lecę na fb :D

Bardzo mi miło, strasznie mnie wciągneła ta czasochłonna  technika, najgorsze, że przywiązuje się do moich figurek i troche smutno jak idą do nowych domków ale za to radość przyszłych właścicieli to największa nagroda :)

• 3 weeks later...
Posted

Moje zeszłoroczne figurki z ciasta pierogowego diabli wzięli, więc w tym roku stawiam na figurki jadalne :D

10872878_765057896864422_276183799049027

10313819_765057910197754_313186995663989

Jeże w ilości 45 szt.

200g masy marcepanowej + jakieś 50 g cukru pudru, stopiona czekolada z masłem i posypka.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Kolejne "dzieło", tym razem dziergane z polskiej włóczki Czterdziestki. Obecnie w posiadaniu mojej rocznej chrześnicy :)

PKback.jpg

PKface.jpg

Udało mi sie też w końcu założyć bloga, po angielsku, bo głównie z anglojęzycznych stron o szydełkowaniu i dzierganiu korzystam. 
Można mnie odwiedzić o tu: http://hasiokandfriends.blogspot.com/

Kot na drutach ! Szacun :D dla mnie to na razie czarna magia :)

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

oooo... jak się robi poduszki w sznaucery? to jest nadruk czy jakiś myk z pieczątką?

U mnie ostatnio drugie podejście do pisanek z roślinkami:

Easter1eggs.jpg

I marcepanowe figurki wielkanocne:

Easter.jpg

W smaku niestety sa gorsze niż jeże bo przez brak czekolady zrobiły się suche :(

Posted

śliczne te pisanki i jakie pomysłowe, nie wiedziałam, że można tak zrobić, wow :) i marcepanowe jeżyki mniam ! 

ja zrobiłam ostatnio magnes na lodówkę :) nie wiem tylko czy przypomina rasę, o którą mi chodziło.... 

6TbfAvu.jpg

• 4 weeks later...
Posted

oooo... jak się robi poduszki w sznaucery? to jest nadruk czy jakiś myk z pieczątką?

Tak, wykonałam stempel a następnie odciskałam wzór z użyciem farby akrylowej :D

Tutaj jak wykonałam stemple :)

Saphira89 - genialne :D Z czego wykonałaś ten magnes? Modelina?

• 2 weeks later...
Posted

klaudiaZak dziękuję :) magnes wykonałam z masy polimerowej super sculpey :P jest mocniejsza niż modelina :)

ostatnio trochę się nudziłam i powstało taki stojaczek na zdjęcie :) również z tej masy 

qWhGsqF.jpg

• 2 months later...
Posted

Wow :P fajne skarpety, szkoda, że mam dwie lewe ręce jeśli chodzi o dzierganie/ szycie itp... 

za to jakiś czas temu ozdobiłam puszki modeliną no i oczywiście na jednej musiał znaleźć się psiak :)

11745486_807314579389472_293638023079422

Posted

dzięki :) tak serio, tzn to jest masa rzeźbiarska (rozwałkowana na spodzie więc jej nie widać) i obrazek z modeliny 

ogólnie masa roboty :) zrobiłam całą serią z porami roku :) 

oo jak skończysz nerkę na biodro to pokaż koniecznie ;) 

11866288_817097971744466_770329968119818