Angelka2 Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Jakie piękne :loveu: Myślałam, że to prawdziwy papillon :D Lecę na fb :D Bardzo mi miło, strasznie mnie wciągneła ta czasochłonna technika, najgorsze, że przywiązuje się do moich figurek i troche smutno jak idą do nowych domków ale za to radość przyszłych właścicieli to największa nagroda :) Quote
Saphira89 Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 Wow te filcowane figurki są jak żywe :jumpie: fretka jest przeurocza :loveu: lecę oglądać Twój profil na fb ! Quote
Koreksonowa Posted November 15, 2014 Posted November 15, 2014 Moje najnowsze dzieło - sweterek z bawełno-akrylu z drewnianymi koralikami. A tu fotka jeszcze w trakcie prac, lepiej oddaje kolory :) Quote
Saphira89 Posted November 21, 2014 Posted November 21, 2014 Wow, podziwiam, cudny sweter ! ja pokażę tylko moją wczorajszą figurkę :P Quote
Isiak Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 Sweterek obłędny, uwielbiam takie koralikowe dodatki! A figurka goldenka też mi się podoba :) Quote
Koreksonowa Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 Dzięki :) Teraz się zajęłam bransoletkami z koralików. Instrukcję mam z bloga: http://koralikowaweraph.blogspot.com/ Quote
Isiak Posted December 2, 2014 Posted December 2, 2014 Ojejku, jakie cudne!!! Takie grubaśne, ekstra! Quote
Koreksonowa Posted December 22, 2014 Posted December 22, 2014 Moje zeszłoroczne figurki z ciasta pierogowego diabli wzięli, więc w tym roku stawiam na figurki jadalne :D Jeże w ilości 45 szt. 200g masy marcepanowej + jakieś 50 g cukru pudru, stopiona czekolada z masłem i posypka. Quote
cockermanka Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 Oooo..świetne,a jeszcze jak tak dobrze smakują,jak wyglądają...to pyyycha :) Quote
Koreksonowa Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 Kolejne "dzieło", tym razem dziergane z polskiej włóczki Czterdziestki. Obecnie w posiadaniu mojej rocznej chrześnicy :) Udało mi sie też w końcu założyć bloga, po angielsku, bo głównie z anglojęzycznych stron o szydełkowaniu i dzierganiu korzystam. Można mnie odwiedzić o tu: http://hasiokandfriends.blogspot.com/ Quote
Angelka2 Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 Kolejne "dzieło", tym razem dziergane z polskiej włóczki Czterdziestki. Obecnie w posiadaniu mojej rocznej chrześnicy :) Udało mi sie też w końcu założyć bloga, po angielsku, bo głównie z anglojęzycznych stron o szydełkowaniu i dzierganiu korzystam. Można mnie odwiedzić o tu: http://hasiokandfriends.blogspot.com/ Kot na drutach ! Szacun :D dla mnie to na razie czarna magia :) Quote
coal&milk Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 Ja w ostatnim czasie trochę pobawiłam się z maszyną do szycia i wyszły z niej dwa legowiska dla psiaków:))) Quote
Koreksonowa Posted March 17, 2015 Posted March 17, 2015 "Teacup Pig" czyli świnka, która zawsze będzie małą uroczą świnką :P A wzór można znaleźć tu: http://hasiokandfriends.blogspot.com/2015/03/stampey-teacup-pig.html (po angielsku, ale jakby kto chciał bardzo to piszcie - przetłumaczę sama po sobie :D) Quote
klaudiaZak Posted April 4, 2015 Posted April 4, 2015 Breloczek sznaucer i poduszka w sznaucery :D Quote
Koreksonowa Posted April 8, 2015 Posted April 8, 2015 oooo... jak się robi poduszki w sznaucery? to jest nadruk czy jakiś myk z pieczątką? U mnie ostatnio drugie podejście do pisanek z roślinkami: I marcepanowe figurki wielkanocne: W smaku niestety sa gorsze niż jeże bo przez brak czekolady zrobiły się suche :( Quote
Saphira89 Posted April 15, 2015 Posted April 15, 2015 śliczne te pisanki i jakie pomysłowe, nie wiedziałam, że można tak zrobić, wow :) i marcepanowe jeżyki mniam ! ja zrobiłam ostatnio magnes na lodówkę :) nie wiem tylko czy przypomina rasę, o którą mi chodziło.... Quote
klaudiaZak Posted May 9, 2015 Posted May 9, 2015 oooo... jak się robi poduszki w sznaucery? to jest nadruk czy jakiś myk z pieczątką? Tak, wykonałam stempel a następnie odciskałam wzór z użyciem farby akrylowej :D Tutaj jak wykonałam stemple :) Saphira89 - genialne :D Z czego wykonałaś ten magnes? Modelina? Quote
Saphira89 Posted May 20, 2015 Posted May 20, 2015 klaudiaZak dziękuję :) magnes wykonałam z masy polimerowej super sculpey :P jest mocniejsza niż modelina :) ostatnio trochę się nudziłam i powstało taki stojaczek na zdjęcie :) również z tej masy Quote
Koreksonowa Posted May 21, 2015 Posted May 21, 2015 Jakby ktoś chciał nauczyć się dziergania skarpet to polecam: http://winwickmum.blogspot.co.uk/p/sockalong.html Wymaga znajomosci angielskiego, ale tez bez przesady, bo jest sporo obrazków :) Co prawda głowna akcja niby się skończyła ale międzynarodowa grupa wsparcia na facebooku nadal prężnie działa :D 2 Quote
Saphira89 Posted August 17, 2015 Posted August 17, 2015 Wow :P fajne skarpety, szkoda, że mam dwie lewe ręce jeśli chodzi o dzierganie/ szycie itp... za to jakiś czas temu ozdobiłam puszki modeliną no i oczywiście na jednej musiał znaleźć się psiak :) Quote
vege* Posted August 17, 2015 Posted August 17, 2015 To na serio jest modelina? wow :O śliczne :D Ja jestem w trakcie szycia nerki/saszetki na biodro :) jak skończę to wrzucę zdjęcia :) Quote
Saphira89 Posted August 17, 2015 Posted August 17, 2015 dzięki :) tak serio, tzn to jest masa rzeźbiarska (rozwałkowana na spodzie więc jej nie widać) i obrazek z modeliny ogólnie masa roboty :) zrobiłam całą serią z porami roku :) oo jak skończysz nerkę na biodro to pokaż koniecznie ;) Quote
Recommended Posts