Tomonari Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Wiele zdjęć z Akita Cup można znaleść pod adresem:http://www.akity.cz/acup_gal_us.asp Niestety są bez komentarza.
Agappe Posted June 2, 2008 Author Posted June 2, 2008 Krzysiek dziękuję slicznie za staweczke i zdjęcia Tyrunu!!!! :)))
wani Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Poprosimy o staweczke na Lublin (8 czerwca). Na stronie ZK jeszcze nie ma... Jestesmy tacy podekscytowani :multi: W szczenietach maja byc 4 suczki razem z nasza Emisia! W koncu jakas konkurencja sie zapowiada... super :lol:
Agappe Posted June 3, 2008 Author Posted June 3, 2008 heh ja nie jestem czarodziejką ;) jak na stronie ZK nie ma to się nie dowiemy jaka jest stawka.
Agappe Posted June 3, 2008 Author Posted June 3, 2008 najprawdopodobniej będą to 3 siostry - córki SHIRA TORI Eskimo River.. kto jest ojcem nie mam pojęcia tak czy inaczej pan Kaczmarski Sławomir zgłosił 3 suczki do klasy szczeniąt i jedną do klady otwartej..
INU Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 wani napisał(a):Ehh jestem taka ciekawa coz to za suczki beda... :lol: A może wysłać takiego maila: "Witam, Zgłosiłam moją suczkę na wystawę w Lublinie, ale słyszałam, że czasem zgłoszenia "znikają" (nie chodzi mi tu o żaden konkretny oddział). Dlatego też chciałabym prosić o stawkę psów rasy Akita. Mam nadzieję, że jest to wykonalne... Pozdrawiam, ..............."? :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Agappe Posted June 3, 2008 Author Posted June 3, 2008 spis wystawców jest dostępny.. i Marek (Veene2) jest na tej liście.. chociaż można spróbować zadzwonić do nich z prośbą o stawkę - na odpowiedź na @ w okresie przedwystawowym raczej nie ma co liczyć - mają maaaase rzeczy do zrobienia.. ale dodzwonić się do oddziału przed wystawą też nie jest łatwo zresztą co to jest za różnica.. te 3 suczki jeszcze najprawdopodobniej nigdy nie były na wystawie - nigdzie nie znajdzie się ich zdjęć, wiec nawet jak pozna się imiona to to nic nie zmieni ;)
INU Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Agappe napisał(a):spis wystawców jest dostępny.. i Marek (Veene2) jest na tej liście.. chociaż można spróbować zadzwonić do nich z prośbą o stawkę - na odpowiedź na @ w okresie przedwystawowym raczej nie ma co liczyć - mają maaaase rzeczy do zrobienia.. ale dodzwonić się do oddziału przed wystawą też nie jest łatwo zresztą co to jest za różnica.. te 3 suczki jeszcze najprawdopodobniej nigdy nie były na wystawie - nigdzie nie znajdzie się ich zdjęć, wiec nawet jak pozna się imiona to to nic nie zmieni ;) No cóż - pozostaje nam tylko trzymać kciuki za pół siostrę Fukiego, EMIŚKĘ!
wani Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Dokladnie... zaczekamy do niedzieli to przekonamy sie na wlasne oczy coz to za dziewczynki ;) A kciuki sie przydadza przy takiej konkurencji :cool3: Dziekujemy :)
Agappe Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 [SIZE="4"]8.06.2008 - Lublin Krajowa Wystawa (CAC) [SIZE="3"]sędzia: Zygmunt Jakubowski (PL) PSY kl. młodzieży - 1 564 BUJI-NA Tajgeta - oc.doskonała, lokata I, Zw.Mł. kl. otwarta - 1 565 Akita u Izis (FCI) YORITO - obecny SUKI kl. szczeniąt - 4 566-569 Akita u Izis (FCI) EMIKO - oc.wybitnie obiecująca, lokata II MAŁA ONA TAKA Yeti Yeti - lokata III MAŁA TO KASA Yeti Yeti - lokata IV MI AKASHA Yeti Yeti - oc.wybitnie obiecująca, lokata I kl. pośrednia - 1 570 DOKU Yamamoto - obecna kl. otwarta - 1 571 SHIRA TORI Eskimo River - obecna
Agappe Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 [SIZE="4"]8.06.2008 - Wałbrzych Krajowa Wystawa (CAC) [SIZE="3"]sędzia: Aleksandra Lubaszka (PL) PSY Klasa młodzieży - 1 435 IKIIKI NINKI NO ARU Halne Wzgórze SUKI Klasa szczeniąt - 1 436 KAMOSHIKA Halne Wzgórze Klasa pośrednia - 1 437 U'KOJIN Halne Wzgórze Klasa otwarta - 1 438 KEIKO Halne Wzgórze
Agappe Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 [SIZE="4"]8.06.2008 - Gorzów Wielkopolski Krajowa Wystawa (CAC) [SIZE="3"]sędzia: Maciej Kozber (PL) PSY Klasa młodzieży - 1 469 - 469 TENKEITEKI Halne Wzgórze (FCI) Klasa otwarta - 1 470 - 470 SASHIMI Sfora z Krasnego Boru Klasa championów - 1 471 - 471 KUKURYMU GO Yamamoto SUKI Klasa młodzieży - 1 472 - 472 KONISHI z Grodzkiego Zakątka
Agappe Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 [SIZE="4"]15.06.2008 - Kalisz Krajowa Wystawa (CAC) [SIZE="3"]sędzia: Paweł Szemraj (PL) PSY kl. młodzieży BENI Tajgeta BISHO-SURO Tajgeta kl. pośrednia B'MITSUKUNI GO de la Vallee des Dragons Sacres kl. championów KUKURYMU GO Yamamoto SUKI kl. młodzieży KONISHI z Grodzkiego Zakątka kl. pośrednia AIDA Puchate Liski kl. otwarta TOSHI Kagawa całkiem fajna staweczka.. będzie ciekawy bój o BOB
ewcik Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 mam pytanie, poniekad wystawowe.... czy rozmiar klatki 81/106/71 dla mojego kirusia jest wystarczajacy??? bo nie wiem jak ona wyglada,a kupuje przez net. pzdr wszystkich!! :lol::lol::lol:
Agappe Posted June 6, 2008 Author Posted June 6, 2008 trzeba było Pauliny zapytać jak z Nią rozmawiałaś ostatnio - ja niestety nie mam pojęcia:oops:
Asiunia02 Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 ewcik napisał(a):mam pytanie, poniekad wystawowe.... czy rozmiar klatki 81/106/71 dla mojego kirusia jest wystarczajacy??? bo nie wiem jak ona wyglada,a kupuje przez net. pzdr wszystkich!! :lol::lol::lol: wg mnie wystarczy. czesto widze na wystawach, ze w klatce o wysokości 80 cm miesza sie ze spokojem dwie akity.
Asiaczek Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Senec/SK, 06-06-2008 r. sędzia: Dusan PAUNOVIC/ Serbia PSY kl. ch HIROSHI GO HARUKAZE - dosk.1, CAC, BOB KENDO KEN AMANA - dosk.2 SUKI kl.o ANY AIRESEN - dosk.1, CAC Pzdr.
Asiunia02 Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 [quote name='Agappe'][SIZE="4"]15.06.2008 - Kalisz Krajowa Wystawa (CAC) [SIZE="3"]sędzia: Paweł Szemraj (PL) PSY kl. młodzieży BENI Tajgeta BISHO-SURO Tajgeta kl. pośrednia B'MITSUKUNI GO de la Vallee des Dragons Sacres kl. championów KUKURYMU GO Yamamoto SUKI kl. młodzieży KONISHI z Grodzkiego Zakątka kl. pośrednia AIDA Puchate Liski kl. otwarta TOSHI Kagawa całkiem fajna staweczka.. będzie ciekawy bój o BOB Moim zdaniem Pan Szemraj nie bedzie sie długo zastanawiałam. Ja mam swój typ i zobaczymy czy się sprawdzi. To chyba jedyny sędzia u którego nie wygrywa ruch, co wg pani Angeliki jest słuszne, bo akity nie mają tendencji do ładnego ruchu.
ewcik Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Asiunia02 napisał(a):wg mnie wystarczy. czesto widze na wystawach, ze w klatce o wysokości 80 cm miesza sie ze spokojem dwie akity. dzieki wielkie!! :)):multi::multi::multi:
INU Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 ewcik napisał(a):mam pytanie, poniekad wystawowe.... czy rozmiar klatki 81/106/71 dla mojego kirusia jest wystarczajacy??? bo nie wiem jak ona wyglada,a kupuje przez net. pzdr wszystkich!! :lol::lol::lol: Mój Fukashi ma nawet trochę mniejszą... Co prawda Fuki jest szczeniakiem, ale klatka był wcześniej używana przez dorosłego ONka... I było OK...
wani Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Lokata 2/4 (WO) - szczęnięta /dla Emisialki :) Zdjecia beda jak znajde czas, a przede wszystkim jak wrocimy z dzialki ;)
Recommended Posts