AniaB Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 bozie,bozie, jaki biedulec..:( Mój Dodek z Nowego Targu też taki chudy przyjechał:( Ale po 5ciu miesiacach doszedł juz ładnie do siebie.. Jak sunka dostanie dobrej karmy, odstresuje sie to bedzie pieeekna:) Najwazniejsze, zeby była zdrowa... Miałam dac fanty na Leosia, jakoś tak wszystko mi pouciekało - ale sie troszke ogarne i postaram sie przygotowac cos na bazarek... Quote
sayuri13 Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 [quote name='AniaB']bozie,bozie, jaki biedulec..:( Mój Dodek z Nowego Targu też taki chudy przyjechał:( Ale po 5ciu miesiacach doszedł juz ładnie do siebie.. Jak sunka dostanie dobrej karmy, odstresuje sie to bedzie pieeekna:) Najwazniejsze, zeby była zdrowa... Miałam dac fanty na Leosia, jakoś tak wszystko mi pouciekało - ale sie troszke ogarne i postaram sie przygotowac cos na bazarek... Dzięki hojności sponsora dobrą karmę Viki już ma :) i czeka na drugą dostawę a dzięki zaangażowaniu Pani Danusi w Szczecinku my mamy nowe zdjęcia suni :) Tak dziś spałam :) Quote
Malibu Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 (edited) Aktualne saldo " skarpety " tutaj http://www.ddb**********/molosy-takze-ddb-w-potrzebie,28/psy-w-potrzebie-aktualne-saldo-naszej-skarpety,1602-210.html#74928 Skarpetę zasiliła osoba z dogo , ale nie podała swojego nicka. Cytuję tutuł wpłaty. DAROWIZNA NA BORDOŻKĘ Z TORUNIA NICK Z DOGO ? Bardzo , bardzo dziękujemy. Kazdy grosik sie liczy. Wydatki na Viki bedą nie małe. Edited May 15, 2012 by Malibu Quote
AniaB Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 jakie usziska:loveu: Karma bardzo fajna, Viki powinna szybciutko sie poprawić na niej.. A za jaki czas wet bedzie brał krew? Quote
Inez de Villaro Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 Wet pobierze krew za kilka dni. Dodatkowo do tej karmy Viki dostaje taki specjalny rozpuszczalny proszek (zapomniałam nazwy) dla rekonwalescentów... dziś wypiła go w nocy z miseczki w całości, pewnie zasmakował...do tego puszki dla chorych psów...czyli full wypas Quote
kaszanka Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 [quote name='Inez de Villaro']...do tego puszki dla chorych psów...czyli full wypas[/QUOTE] jeszcze by się na dokładkę fajny stały domek przydał :) Quote
Inez de Villaro Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 [quote name='kaszanka']jeszcze by się na dokładkę fajny stały domek przydał :)[/QUOTE] Oj na pewno...chociaz o to będziemy się martwić "za chwilkę" teraz zdrowie najważniejsze! Quote
sayuri13 Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 ... i popołudniową porą dzisiejszy portret sunieczki :) oczywiście dzięki Pani Danusi :) Quote
sayuri13 Posted May 16, 2012 Author Posted May 16, 2012 ja też zaglądam, dziś nie mam nowych zdjęć Viki od Pani Danusi, ale co się dziwić... przy tylu zwierzakach i obowiązkach przy nich i tak się dziwię, że Pani Danka wszystko ogarnia - ja bym pewnie nie dała rady. Quote
Inez de Villaro Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Zrobiliśmy USG... wątroba powiększona wyszła, przez to nerek dobrze nie widać dziś zbadaliśmy krew w kierunku wątroby, szczegółowo nie wiem, bo Danusia pozostawiła komórkę w biurze i nie mogę sie dodzwonić, ale pierwsze uwagi sa takie, że nie jest aż TAK tragicznie z watrobą, a jej powiększenie to raczej wynik tego, w jakim stanie jest pies- skrajnie zachudzony, waży 23 kg tylko, jak na doga to dramatycznie mało. Reszte badań wykonamy za parę dni i porównamy z tymi, sprawdzimy czy chociaz troszke będzie lepiej. Jutro Dana wklei wyniki i nowe fotki. Z dobrych wieści- sunia wstała dzis rano i podeszła do drzwi w oczekiwaniu na żarełko , myslę, że ona dla jedzenia zrobi wszystko, nawet pokona strach. Zamówiłam juz jej hepatica , którego wczoraj doktor przywiózł, bo sam sie bardzo przejął jej stanem... dostała też inne wspomagacze od sponsorki, ale o szczegółach napisze Dana. Trzymajcie kciuki, żeby jej stan sie poprawił, bo nadal nie jest to takie oczywiste...jest ciężko przy tak tragicznym stanie zagłodzenia... Quote
Benia-b Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Viki "pobiła" swoją wagą naszą najchudszą do tej pory Deniskę-ona ważyła jak dobrze pamiętam 26kg.... Quote
Inez de Villaro Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [quote name='Benia-b']Viki "pobiła" swoją wagą naszą najchudszą do tej pory Deniskę-ona ważyła jak dobrze pamiętam 26kg....[/QUOTE] A weź Benia pod uwagę to, że Viki była ważona po 4 dniach "dowalania" ;) to pewnie na dzień dobry mogło być lekko mniej kg... Quote
sayuri13 Posted May 16, 2012 Author Posted May 16, 2012 [quote name='Benia-b']Viki "pobiła" swoją wagą naszą najchudszą do tej pory Deniskę-ona ważyła jak dobrze pamiętam 26kg....[/QUOTE] Widziałam metamorfozę Denis, mam nadzieję, że za jakiś czas Viki też będzie tak dobrze wyglądać! Quote
_Dunaj_ Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Viki nie poddawaj się teraz będzie już tylko dobrze Quote
Iza i Avanti Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Zapisuję wątek i trzymam kciuki za zdrówko Vikuni. Quote
Recommended Posts