Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dramat pomócie 200 psów

Link do wątku:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=228417&goto=newpost[/URL]

[url]http://www.facebook.com/events/329058717172650/[/url]

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='paula_t']Cały dzień mi dogo nie działało, myślałam, że oszaleję :angryy:
Ciekawe czy tam cioteczka giselle na zastępstwie wymiziała Maniutka po guzie ;)

Pieniążki za następny miesiąc hotelikowania Maniutka przelane :)[/QUOTE]

Noo pod koniec dnia to i ja zateskniłam za dogo.
Dobranoc Mariano.
Ciotko lika1771 nie wiem jak pomoc :(

Posted

[quote name='lika1771']Gaja nie chodzi,nie zalatwia sie trzeba wyciskac mocz.Jest wdrozone leczenie na 7 dni jezeli nie bedzie poprawy to wozek albo....POTRZEBUJE LEKU O NAZWIE COCORBOXYLASUM-KTO MOZE POMOC?[/QUOTE]
niestety lek ten jest wstrzymany w produkcji u producenta, jeśli ktoś może mieć to jedynie jakieś apteki poza dużymi aglomeracjami:(

Posted

[quote name='asiuniab']niestety lek ten jest wstrzymany w produkcji u producenta, jeśli ktoś może mieć to jedynie jakieś apteki poza dużymi aglomeracjami:([/QUOTE]

Właśnie to samo napisałam w pw i na wątku Gaji...Nie ma opcji, żeby go zdobyć, do 5 aptek już całodobowych dzwoniłam w Krakowie. Ten wet po prostu nie zdaje sobie sprawy, ze lek od lutego jest wycofany z obrotu i potrzebny jest zamiennik, bo jest nie do zdobycia...

Posted

W ogóle to chciałam tylko napisać, że już straciłam kompletnie nadzieję...Maniutek ma chyba ze 150 ogłoszeń w necie a telefonów było dokładnie....zero....

Posted

[quote name='paula_t']W ogóle to chciałam tylko napisać, że już straciłam kompletnie nadzieję...Maniutek ma chyba ze 150 ogłoszeń w necie a telefonów było dokładnie....zero....[/QUOTE]
no no nadzieja umiera ostatnia, psiaki czekaja dużo dłużej, marian to jeszcze szczeniak jesli o to chodzi ;)

Posted

[quote name='paula_t']Właśnie to samo napisałam w pw i na wątku Gaji...Nie ma opcji, żeby go zdobyć, do 5 aptek już całodobowych dzwoniłam w Krakowie. Ten wet po prostu nie zdaje sobie sprawy, ze lek od lutego jest wycofany z obrotu i potrzebny jest zamiennik, bo jest nie do zdobycia...[/QUOTE]
tylko niestety nie ma 100% zamiennika cocarboxylazy;

Posted

[quote name='MTD']no no nadzieja umiera ostatnia, psiaki czekaja dużo dłużej, marian to jeszcze szczeniak jesli o to chodzi ;)[/QUOTE]

Ja nawet nie mówię o DS,bo tu cudu potrzeba, ja wiem, że psiaki lata czekają, ale nawet żadnego telefonu z jakimkolwiek pytaniem...?

Posted

[quote name='paula_t']Ja nawet nie mówię o DS,bo tu cudu potrzeba, ja wiem, że psiaki lata czekają, ale nawet żadnego telefonu z jakimkolwiek pytaniem...?[/QUOTE]
o tego mojego mirka przez rok nie było zapytania, aż tu nagle jeden telefon i dom na medal ;) da się!

Posted

[quote name='asiuniab']tylko niestety nie ma 100% zamiennika cocarboxylazy;[/QUOTE]

Wiem, ale przecież ludzie, którzy to przyjmowali też nie zostali bez niczego. Cocarboxylaza to zbitka witamin B skoncentrowana w ampułce, więc zamiennik na pewno się znajdzie.

[quote name='MTD']o tego mojego mirka przez rok nie było zapytania, aż tu nagle jeden telefon i dom na medal ;) da się![/QUOTE]

Miruś, przenieś swoje szczęście na Marianka ;)

Posted

cuda sa na swiecie ..wierzcie
[IMG]http://c.wrzuta.pl/wi11129/494ed0d8001a4fcb4feb3ddd/sdc18181[/IMG]
tylko mnie kochaj
[IMG]http://c.wrzuta.pl/wi2520/bac63800001ce5694feb3ddd/sdc18183[/IMG]

Posted

[quote name='paula_t']W ogóle to chciałam tylko napisać, że już straciłam kompletnie nadzieję...Maniutek ma chyba ze 150 ogłoszeń w necie a telefonów było dokładnie....zero....[/QUOTE]

u mojego Rudaska też cisza jak makiem zasiał:( młody, mały, zdrowy psiak, ogłoszenia w "Przyjacielu Psie" i zero, nikt nie zapyta nawet:(

a z tą cocarboxylazą to mnie zmartwiłyście, bo mój jamnik ma spondylozę i jak mu się niedowład nóżek tylnych pojawi, to lekarz między innymi lekami i to mu podaje:(

Posted

[quote name='bico']u mojego Rudaska też cisza jak makiem zasiał:( młody, mały, zdrowy psiak, ogłoszenia w "Przyjacielu Psie" i zero, nikt nie zapyta nawet:(

a z tą cocarboxylazą to mnie zmartwiłyście, bo mój jamnik ma spondylozę i jak mu się niedowład nóżek tylnych pojawi, to lekarz między innymi lekami i to mu podaje:([/QUOTE]

Maniek to dziaduszek pokrzywiony, połamany, to weźmie go ktoś tylko z litości, ale Rudaska to już w ogóle nie rozumiem...
Spokojnie, ten lek nie jest wycofany tylko zawieszony w produkcji do 15 sierpnia.

Posted

[quote name='paula_t']Maniek to dziaduszek pokrzywiony, połamany, to weźmie go ktoś tylko z litości, ale Rudaska to już w ogóle nie rozumiem...
Spokojnie, ten lek nie jest wycofany tylko zawieszony w produkcji do 15 sierpnia.[/QUOTE]

po pierwsze Maniusia z litości - co to, to nie, ja jakby nie dwa moje ogony to bym Go wzięła, bo skradł moje serce, jest naprawdę piękny i ma mądre oczy i co dla Maniusia bardzo ważne mieszkam na poziomie 0, więc nie musiałby pokonywać schodów;
a po drugie producent już któryś raz przekłada powrót do produkcji, ostatnio mieli wznowić w czerwcu;

Posted

[quote name='asiuniab']po pierwsze Maniusia z litości - co to, to nie, ja jakby nie dwa moje ogony to bym Go wzięła, bo skradł moje serce, jest naprawdę piękny i ma mądre oczy i co dla Maniusia bardzo ważne mieszkam na poziomie 0, więc nie musiałby pokonywać schodów;
a po drugie producent już któryś raz przekłada powrót do produkcji, ostatnio mieli wznowić w czerwcu;[/QUOTE]

Tutaj na dogo cioteczki nie patrzą czy psiak ładny, czy zdrowy, ale niestety rzeczywistosć jest inna i w większosci ludzie chcą szczeniaczki albo malutkie pieski kanapowe :(
Ale to jest lek przede wszystkim dla ludzi i ludzie, którzy go przyjmowali nie zostali bez niczego. Jest dużo lepszych leków, które zaspokajają brak witaminy B i taki własnie trzeba podać Gaji.

Posted (edited)

[quote name='paula_t']A ten dalej z tymi swoimi smutnymi oczętami ;)
A to gdzie Marianek był na wyprawie, że smyczkę ma ? :D[/QUOTE]
na malym spacerku byl
On chce chodzic na smyczy
wtedy jest z czlowiekiem i to jest radosc dla niego

Edited by giselle4
Posted

[IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/574749_247315978705170_1614569209_n.jpg[/IMG]

Czy te oczy mogą kłamać? Chyba nie!
Czy ja mógłbym serce złamać? I te pe...

Posted

[quote name='MTD']
[IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/574749_247315978705170_1614569209_n.jpg[/IMG]

Czy te oczy mogą kłamać? Chyba nie!
*Czy ja mógłbym serce złamać? I te pe...[/QUOTE]*

Monia, co to jest? Czy Ty zrobiłaś kolażyk z Mańka? ;)

[quote name='giselle4']melduje ze lek przyszedl z firmy HANAMA
i juz dzisiaj dostal
Maniek dziekuje:)[/QUOTE]

Bardzo się cieszę. Dziękujemy cioteczko ewakrakow:loveu:

Posted

[quote name='asiuniab']po pierwsze Maniusia z litości - co to, to nie, ja jakby nie dwa moje ogony to bym Go wzięła, bo skradł moje serce, jest naprawdę piękny i ma mądre oczy i co dla Maniusia bardzo ważne mieszkam na poziomie 0, więc nie musiałby pokonywać schodów;
[/QUOTE]

Bo większość ciotek z dogo patrzy sercem :).