Misia&Ruby Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 (edited) Przechowalnia znajduje się przy Zakładzie Gospodarki Komunalnej na ulicy Olsztyńskiej 19. [SIZE=2]Psiaki szukające domów: Biedronka ADOPTOWANA :multi: wiek: ok. roku płeć: suka sterylizacja/kastracja: wysterylizowana pozostałe informacje o psiaku: Mała, kochana suczka z przechowalni w Dobrym Mieście. Trafiła do nas niedawno,jest młoda i bardzo domaga się uwagi. ładnie chodzi na smyczy, jest wysterylizowana, kompleksowo zaszczepiona, odrobaczona itp. Nie jest agresywna,będzie wspaniałym towarzyszem dla osób, które dadzą jej domek. Szczęściarz ADOPTOWANY wiek: ok. 4 lat płeć: pies sterylizacja/kastracja: wykastrowany pozostałe informacje o psiaku: Szczęściarz- takie dostał imię, kiedy trafił do przechowalni- został znaleziony w lesie przywiązany do drzewa- znudził się właścicielom po kilku latach........... Szczęściarz jest jeszcze zdezorientowany, nie rozumie dlaczego jest w kojcu- przecież miał dom. Mimo dramatycznych przeżyć piesek lgnie do człowieka, uwielbia spacery i drapanie, to naprawdę kochana psina. Szczęściarz jest wykastrowany i zaszczepiony ,szukamy dla niego dobrego domu (powinien być w nim jedynym psim mieszkańcem, ponieważ nie przepada za towarzystwem innych psów) i czekamy na kontakt od osób, które chcą pomóc Szczęściarzowi otrząsnąć się po koszmarze, który zgotowali mu poprzedni właściciele. Edited May 24, 2012 by Misia&Ruby Quote
Misia&Ruby Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 (edited) Brutus ADOPTOWANY :multi: wiek: ok. 5 lat płeć: pies sterylizacja/kastracja: wykastrowany pozostałe informacje o psiaku: Brutus to średniego wzrostu piesek z przechowalni w Dobrym Mieście. To spokojny , kilkuletni pies, który posiada książeczkę zdrowia- jest zaszczepiony i odrobaczony i wykastrowany. Piesek jest bardzo grzeczny, ładnie chodzi na smyczy, jest spokojny, lubi dzieci i dorosłych. Staruszek wiek: ok. 11 lat płeć: pies sterylizacja/kastracja: - pozostałe informacje o psiaku: Staruszek to spokojny psiak. Jest zaszczepiony i odrobaczony. Ładnie chodzi na smyczy. Edited May 14, 2012 by Misia&Ruby Quote
Misia&Ruby Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 (edited) New wiek: ok. 9 lat płeć: pies sterylizacja/kastracja: wykastrowany [SIZE=2]pozostałe informacje o psiaku: New to kochany psiak w typie cocker spaniela angielskiego. Dobrze dogaduje się z innymi psami i ludźmi. Uwielbia długie spacery i psie ciastka :) Jest zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany. Bigo wiek: - płeć: pies sterylizacja/kastracja: - pozostałe informacje o psiaku: Bigo do przechowalni trafił niedawno, po tym, gdy ktoś pozbył się go wyrzucając z samochodu... To dość młody, zwariowany psiak :) Edited May 8, 2012 by Misia&Ruby Quote
from_wonderland Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Biedronka jest śliczna, chyba się zakochałam :loveu: Quote
Misia&Ruby Posted May 6, 2012 Author Posted May 6, 2012 from_wonderland napisał(a):Biedronka jest śliczna, chyba się zakochałam :loveu: A jaki ma wspaniały charakter :loveu: Nie da się w niej nie zakochać :) Niedługo jedzie do nowego domu w Grudziądzu :multi: Quote
from_wonderland Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Misia&Ruby napisał(a):A jaki ma wspaniały charakter :loveu: Nie da się w niej nie zakochać :) Niedługo jedzie do nowego domu w Grudziądzu :multi: O, to wspaniale! Nie dziwię się, że zauroczyła :loveu: Quote
Misia&Ruby Posted May 8, 2012 Author Posted May 8, 2012 (edited) [SIZE=3][B][SIZE=4][FONT=arial]Rex[/FONT][/SIZE] [/B][/SIZE][B][SIZE=4][COLOR=#0000ff]ADOPTOWANY [/COLOR][/SIZE][COLOR=#0000ff][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/new_multi.gif[/IMG] [/COLOR] [/B][URL="http://imageshack.us/photo/my-images/526/52758318775449800778310.jpg/"][IMG]http://img526.imageshack.us/img526/4671/52758318775449800778310.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/440/rexkolejnyrazblagaodom1.jpg/"][IMG]http://img440.imageshack.us/img440/4271/rexkolejnyrazblagaodom1.jpg[/IMG][/URL] [SIZE=3][B][SIZE=2]wiek: [/SIZE][/B][SIZE=2]ok. 8-9 lat[/SIZE][B][SIZE=2] płeć:[/SIZE][/B][SIZE=2] pies[/SIZE][B][SIZE=2] sterylizacja/kastracja: [/SIZE][/B][SIZE=2]wykastrowany[/SIZE][B][SIZE=2] pozostałe informacje o psiaku:[/SIZE] [/B][/SIZE]Rex trafił do przechowalni dwa miesiące temu. Jego pierwsza właścicielka odeszła, a druga oddała go do przechowalni :( Rex nie rozumie co się dzieje i bardzo źle znosi pobyt w schronisku :( Nie jest już młodziutki, ma ok 8-9 lat, ale to kochana, energiczna psina. Bardzo ładnie chodzi na smyczy, jest spokojny, przyjazny, ślicznie prosi, uwielbia długie spacery i piłeczki. Będzie dobrym domownikiem, jeżeli tylko dostanie szansę. To zdecydowanie nie jest staruszek, który leży całymi dniami, więc będzie świetnym kompanem dla aktywnej osoby. Rex jest kompleksowo zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany. Edited May 24, 2012 by Misia&Ruby Quote
from_wonderland Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 Ostatnio przejeżdzałam nawet przez Dobre Miasto i do głowy mi nie przyszło, że jest tu jakakolwiek przechowalnia, nie mówiąc już o przechowalni psów ;) Quote
Misia&Ruby Posted May 11, 2012 Author Posted May 11, 2012 [quote name='from_wonderland']Ostatnio przejeżdzałam nawet przez Dobre Miasto i do głowy mi nie przyszło, że jest tu jakakolwiek przechowalnia, nie mówiąc już o przechowalni psów ;)[/QUOTE] Przechowalnia powstała całkiem niedawno (nie chcę skłamać, ale chyba w grudniu) :) Znajduje się przy wylotówce na Olsztyn;) Do przechowalni trafiły 4 nowe psiaki :( Wszystkie w niezbyt dobrym stanie... Niedługo postaram się wstawić ich zdjęcia i opisy. A teraz dobre wieści: w tę niedzielę Biedronka i Brutusek prawdopodobnie trafią do nowych domów :multi: Quote
from_wonderland Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 [quote name='Misia&Ruby']Przechowalnia powstała całkiem niedawno (nie chcę skłamać, ale chyba w grudniu) :) Znajduje się przy wylotówce na Olsztyn;) Do przechowalni trafiły 4 nowe psiaki :( Wszystkie w niezbyt dobrym stanie... Niedługo postaram się wstawić ich zdjęcia i opisy. A teraz dobre wieści: w tę niedzielę Biedronka i Brutusek prawdopodobnie trafią do nowych domów :multi:[/QUOTE] To szczęścia dla Biedroneczki i Brutuska :loveu: A tam u was ile psów obecnie się znajduje? Quote
Misia&Ruby Posted May 13, 2012 Author Posted May 13, 2012 [quote name='from_wonderland'] A tam u was ile psów obecnie się znajduje?[/QUOTE] 9 (nie licząc Biedronki i Brutusa) ;) Quote
Misia&Ruby Posted May 13, 2012 Author Posted May 13, 2012 Biedronka i Brutusek dzisiaj trafili do nowych domów :multi: Już tęsknię za tymi kochanymi psiakami :loveu: Mam nadzieję, że będą szczęśliwi u boku swoich nowych właścicieli. Quote
from_wonderland Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 [quote name='Misia&Ruby']9 (nie licząc Biedronki i Brutusa) ;)[/QUOTE] Mhm, kurczę, najbardziej to szkoda tych staruszków. :shake: [quote name='Misia&Ruby']Biedronka i Brutusek dzisiaj trafili do nowych domów :multi: Już tęsknię za tymi kochanymi psiakami :loveu: Mam nadzieję, że będą szczęśliwi u boku swoich nowych właścicieli.[/QUOTE] Na pewno będą. To wspaniale, że już w domku :multi: Quote
Misia&Ruby Posted May 14, 2012 Author Posted May 14, 2012 [quote name='from_wonderland']Mhm, kurczę, najbardziej to szkoda tych staruszków. :shake: [/QUOTE] Racja :( Mam nadzieję, że ktoś się jednak zainteresuje "naszymi" starowinkami... Dzisiaj do przechowalni trafił nowy pies w typie asta. Ktoś zostawił go w transporterze na terenie ZGK :( Dostał na imię Demon. Jest kochany, lizał po rękach, nastawiał się do głaskania. Nie wiem, jak ktoś mógł porzucić takie cudeńko... :shake: Quote
from_wonderland Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 [quote name='Misia&Ruby']Racja :( Mam nadzieję, że ktoś się jednak zainteresuje "naszymi" starowinkami... Dzisiaj do przechowalni trafił nowy pies w typie asta. Ktoś zostawił go w transporterze na terenie ZGK :( Dostał na imię Demon. Jest kochany, lizał po rękach, nastawiał się do głaskania. Nie wiem, jak ktoś mógł porzucić takie cudeńko... :shake:[/QUOTE] No niestety, ludzie nie raz już dowiedli, jak daleko mają granice... :mad: A ogłaszacie jakoś te swoje psiaczki? Quote
Misia&Ruby Posted May 14, 2012 Author Posted May 14, 2012 Tak, psiaki mają jeszcze ogłoszenia na tablicy.pl :) Wolontariusze starają się rozgłaszać przechowalnię na FB. Pojawiają się też na miejscowych imprezach z ulotkami ;) Quote
from_wonderland Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 [quote name='Misia&Ruby']Tak, psiaki mają jeszcze ogłoszenia na tablicy.pl :) Wolontariusze starają się rozgłaszać przechowalnię na FB. Pojawiają się też na miejscowych imprezach z ulotkami ;)[/QUOTE] Bardzo chętnie was odwiedzę, jak będe jeszcze przejeżdżać przez Dobre Miasto. Można? :) Quote
Misia&Ruby Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 [quote name='from_wonderland']Bardzo chętnie was odwiedzę, jak będe jeszcze przejeżdżać przez Dobre Miasto. Można? :)[/QUOTE] Tak :) Psiaki z pewnością się ucieszą z wizyty:) Obecny stan przechowalni: Szczęściarz, Rex, Bigo, New, Staruszek, Drops, Demon, Never, Juda, Biszkopt. Niestety psiaków więcej przybywa niż zostaje adoptowanych :shake: A boksów jest niewiele... Na szczęście są dwie osoby zainteresowane Rexem i Biszkoptem :multi: Mam nadzieję, że adoptują sierotki:) Quote
from_wonderland Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 W takim razie trzymam mocno kciuki :eviltong: Ale Biszkopta nie ma tu na wątku, czy jak zwykle coś nie dopatrzyłam? :oops: Quote
Misia&Ruby Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 [quote name='from_wonderland']W takim razie trzymam mocno kciuki :eviltong: Ale Biszkopta nie ma tu na wątku, czy jak zwykle coś nie dopatrzyłam? :oops:[/QUOTE] Jeszcze nie wrzuciłam jego zdjęcia ani żadnych informacji o nim :) Biszkopcik trafił do przechowalni kilka dni temu. Został znaleziony ranny w rowie przy ruchliwej ulicy. Niedługo przejdę się do przechowalni i porobię trochę zdjęć psiakom ;) Quote
Misia&Ruby Posted May 16, 2012 Author Posted May 16, 2012 (edited) Demon (pojechał do schroniska w Olsztynie) Drops Edited May 24, 2012 by Misia&Ruby Quote
Misia&Ruby Posted May 16, 2012 Author Posted May 16, 2012 (edited) I szczeniaczek, który wczoraj trafił do przechowalni- Prima (vel Tekla) ADOPTOWANA Edited May 24, 2012 by Misia&Ruby Quote
from_wonderland Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 http://img11.imageshack.us/img11/8464/40167939298809740604810.jpg ucholki :evil_lol: śliczne. A ogłaszacie gdzieś te swoje psiaczki? Quote
Misia&Ruby Posted May 16, 2012 Author Posted May 16, 2012 [quote name='from_wonderland'] A ogłaszacie gdzieś te swoje psiaczki?[/QUOTE] Tak ;) Jak już pisałam- mają ogłoszenia na tablicy, porozwieszane w mieście, przechowalnia jest rozgłaszana na miejscowych imprezach. Jak będę miała trochę wolnego czasu, mam zamiar założyć wątek przechowalni na jakichś forach adopcyjnych :) Rex dziś pojechał do nowego domu :multi: Quote
Recommended Posts