Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Przechowalnia znajduje się przy Zakładzie Gospodarki Komunalnej na ulicy Olsztyńskiej 19.

[SIZE=2]Psiaki szukające domów:

Biedronka
ADOPTOWANA :multi:

sterylizacja/kastracja: wysterylizowana

pozostałe informacje o psiaku: Mała, kochana suczka z przechowalni w Dobrym Mieście. Trafiła do nas niedawno,jest młoda i bardzo domaga się uwagi. ładnie chodzi na smyczy, jest wysterylizowana, kompleksowo zaszczepiona, odrobaczona itp. Nie jest agresywna,będzie wspaniałym towarzyszem dla osób, które dadzą jej domek.

Szczęściarz
ADOPTOWANY

sterylizacja/kastracja: wykastrowany
pozostałe informacje o psiaku: Szczęściarz- takie dostał imię, kiedy trafił do przechowalni- został znaleziony w lesie przywiązany do drzewa- znudził się właścicielom po kilku latach........... Szczęściarz jest jeszcze zdezorientowany, nie rozumie dlaczego jest w kojcu- przecież miał dom. Mimo dramatycznych przeżyć piesek lgnie do człowieka, uwielbia spacery i drapanie, to naprawdę kochana psina. Szczęściarz jest wykastrowany i zaszczepiony ,szukamy dla niego dobrego domu (powinien być w nim jedynym psim mieszkańcem, ponieważ nie przepada za towarzystwem innych psów) i czekamy na kontakt od osób, które chcą pomóc Szczęściarzowi otrząsnąć się po koszmarze, który zgotowali mu poprzedni właściciele.

Edited by Misia&Ruby
  • Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Brutus
ADOPTOWANY
:multi:

sterylizacja/kastracja:
wykastrowany
pozostałe informacje o psiaku: Brutus to średniego wzrostu piesek z przechowalni w Dobrym Mieście. To spokojny , kilkuletni pies, który posiada książeczkę zdrowia- jest zaszczepiony i odrobaczony i wykastrowany. Piesek jest bardzo grzeczny, ładnie chodzi na smyczy, jest spokojny, lubi dzieci i dorosłych.

Staruszek

sterylizacja/kastracja: -
pozostałe informacje o psiaku:
Staruszek to spokojny psiak. Jest zaszczepiony i odrobaczony. Ładnie chodzi na smyczy.

Edited by Misia&Ruby
Posted (edited)

New

sterylizacja/kastracja: wykastrowany
[SIZE=2]pozostałe informacje o psiaku: New to kochany psiak w typie cocker spaniela angielskiego. Dobrze dogaduje się z innymi psami i ludźmi. Uwielbia długie spacery i psie ciastka :) Jest zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany.

Bigo

sterylizacja/kastracja: -

pozostałe informacje o psiaku: Bigo do przechowalni trafił niedawno, po tym, gdy ktoś pozbył się go wyrzucając z samochodu...
To dość młody, zwariowany psiak :)

Edited by Misia&Ruby
Posted

from_wonderland napisał(a):
Biedronka jest śliczna, chyba się zakochałam :loveu:

A jaki ma wspaniały charakter :loveu: Nie da się w niej nie zakochać :)
Niedługo jedzie do nowego domu w Grudziądzu :multi:

Posted (edited)

[SIZE=3][B][SIZE=4][FONT=arial]Rex[/FONT][/SIZE]
[/B][/SIZE][B][SIZE=4][COLOR=#0000ff]ADOPTOWANY [/COLOR][/SIZE][COLOR=#0000ff][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/new_multi.gif[/IMG]
[/COLOR] [/B][URL="http://imageshack.us/photo/my-images/526/52758318775449800778310.jpg/"][IMG]http://img526.imageshack.us/img526/4671/52758318775449800778310.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/440/rexkolejnyrazblagaodom1.jpg/"][IMG]http://img440.imageshack.us/img440/4271/rexkolejnyrazblagaodom1.jpg[/IMG][/URL]

[SIZE=3][B][SIZE=2]wiek: [/SIZE][/B][SIZE=2]ok. 8-9 lat[/SIZE][B][SIZE=2]
sterylizacja/kastracja: [/SIZE][/B][SIZE=2]wykastrowany[/SIZE][B][SIZE=2]
pozostałe informacje o psiaku:[/SIZE] [/B][/SIZE]Rex trafił do przechowalni dwa miesiące temu. Jego pierwsza właścicielka odeszła, a druga oddała go do przechowalni :( Rex nie rozumie co się dzieje i bardzo źle znosi pobyt w schronisku :(
Nie jest już młodziutki, ma ok 8-9 lat, ale to kochana, energiczna psina. Bardzo ładnie chodzi na smyczy, jest spokojny, przyjazny, ślicznie prosi, uwielbia długie spacery i piłeczki. Będzie dobrym domownikiem, jeżeli tylko dostanie szansę. To zdecydowanie nie jest staruszek, który leży całymi dniami, więc będzie świetnym kompanem dla aktywnej osoby.
Rex jest kompleksowo zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany.

Edited by Misia&Ruby
Posted

[quote name='from_wonderland']Ostatnio przejeżdzałam nawet przez Dobre Miasto i do głowy mi nie przyszło, że jest tu jakakolwiek przechowalnia, nie mówiąc już o przechowalni psów ;)[/QUOTE]

Przechowalnia powstała całkiem niedawno (nie chcę skłamać, ale chyba w grudniu) :) Znajduje się przy wylotówce na Olsztyn;)

Do przechowalni trafiły 4 nowe psiaki :( Wszystkie w niezbyt dobrym stanie... Niedługo postaram się wstawić ich zdjęcia i opisy.

A teraz dobre wieści: w tę niedzielę Biedronka i Brutusek prawdopodobnie trafią do nowych domów :multi:

Posted

[quote name='Misia&Ruby']Przechowalnia powstała całkiem niedawno (nie chcę skłamać, ale chyba w grudniu) :) Znajduje się przy wylotówce na Olsztyn;)

Do przechowalni trafiły 4 nowe psiaki :( Wszystkie w niezbyt dobrym stanie... Niedługo postaram się wstawić ich zdjęcia i opisy.

A teraz dobre wieści: w tę niedzielę Biedronka i Brutusek prawdopodobnie trafią do nowych domów :multi:[/QUOTE]

To szczęścia dla Biedroneczki i Brutuska :loveu:
A tam u was ile psów obecnie się znajduje?

Posted

Biedronka i Brutusek dzisiaj trafili do nowych domów :multi:

Już tęsknię za tymi kochanymi psiakami :loveu: Mam nadzieję, że będą szczęśliwi u boku swoich nowych właścicieli.

Posted

[quote name='Misia&Ruby']9 (nie licząc Biedronki i Brutusa) ;)[/QUOTE]

Mhm, kurczę, najbardziej to szkoda tych staruszków. :shake:

[quote name='Misia&Ruby']Biedronka i Brutusek dzisiaj trafili do nowych domów :multi:

Już tęsknię za tymi kochanymi psiakami :loveu: Mam nadzieję, że będą szczęśliwi u boku swoich nowych właścicieli.[/QUOTE]

Na pewno będą. To wspaniale, że już w domku :multi:

Posted

[quote name='from_wonderland']Mhm, kurczę, najbardziej to szkoda tych staruszków. :shake:

[/QUOTE]

Racja :( Mam nadzieję, że ktoś się jednak zainteresuje "naszymi" starowinkami...

Dzisiaj do przechowalni trafił nowy pies w typie asta. Ktoś zostawił go w transporterze na terenie ZGK :( Dostał na imię Demon.
Jest kochany, lizał po rękach, nastawiał się do głaskania. Nie wiem, jak ktoś mógł porzucić takie cudeńko... :shake:

Posted

[quote name='Misia&Ruby']Racja :( Mam nadzieję, że ktoś się jednak zainteresuje "naszymi" starowinkami...

Dzisiaj do przechowalni trafił nowy pies w typie asta. Ktoś zostawił go w transporterze na terenie ZGK :( Dostał na imię Demon.
Jest kochany, lizał po rękach, nastawiał się do głaskania. Nie wiem, jak ktoś mógł porzucić takie cudeńko... :shake:[/QUOTE]

No niestety, ludzie nie raz już dowiedli, jak daleko mają granice... :mad:
A ogłaszacie jakoś te swoje psiaczki?

Posted

Tak, psiaki mają jeszcze ogłoszenia na tablicy.pl :) Wolontariusze starają się rozgłaszać przechowalnię na FB. Pojawiają się też na miejscowych imprezach z ulotkami ;)

Posted

[quote name='Misia&Ruby']Tak, psiaki mają jeszcze ogłoszenia na tablicy.pl :) Wolontariusze starają się rozgłaszać przechowalnię na FB. Pojawiają się też na miejscowych imprezach z ulotkami ;)[/QUOTE]

Bardzo chętnie was odwiedzę, jak będe jeszcze przejeżdżać przez Dobre Miasto. Można? :)

Posted

[quote name='from_wonderland']Bardzo chętnie was odwiedzę, jak będe jeszcze przejeżdżać przez Dobre Miasto. Można? :)[/QUOTE]

Tak :) Psiaki z pewnością się ucieszą z wizyty:)

Obecny stan przechowalni:
Szczęściarz,
Rex,
Bigo,
New,
Staruszek,
Drops,
Demon,
Never,
Juda,
Biszkopt.

Niestety psiaków więcej przybywa niż zostaje adoptowanych :shake: A boksów jest niewiele...

Na szczęście są dwie osoby zainteresowane Rexem i Biszkoptem :multi: Mam nadzieję, że adoptują sierotki:)

Posted

[quote name='from_wonderland']W takim razie trzymam mocno kciuki :eviltong:
Ale Biszkopta nie ma tu na wątku, czy jak zwykle coś nie dopatrzyłam? :oops:[/QUOTE]

Jeszcze nie wrzuciłam jego zdjęcia ani żadnych informacji o nim :)
Biszkopcik trafił do przechowalni kilka dni temu. Został znaleziony ranny w rowie przy ruchliwej ulicy.

Niedługo przejdę się do przechowalni i porobię trochę zdjęć psiakom ;)

Posted

[quote name='from_wonderland']

A ogłaszacie gdzieś te swoje psiaczki?[/QUOTE]

Tak ;) Jak już pisałam- mają ogłoszenia na tablicy, porozwieszane w mieście, przechowalnia jest rozgłaszana na miejscowych imprezach.

Jak będę miała trochę wolnego czasu, mam zamiar założyć wątek przechowalni na jakichś forach adopcyjnych :)

Rex dziś pojechał do nowego domu :multi: