Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak o tym usłyszałam, ze szczęścia łzy zaczęły napływać mi do oczu :)
Wolontariuszki są niesamowite :loveu:

Tak, prywatna, ogrodzona działka którejś z wolontariuszek.

• Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Misia&Ruby napisał(a):
Jak o tym usłyszałam, ze szczęścia łzy zaczęły napływać mi do oczu :)
Wolontariuszki są niesamowite :loveu:

Tak, prywatna, ogrodzona działka którejś z wolontariuszek.

A ktoś tam psiaki nadzoruje?

Posted

from_wonderland napisał(a):
A ktoś tam psiaki nadzoruje?

Tak, dzisiaj kilka osób podpisało w urzędzie umowy adopcyjne, więc psy należą już do nich :)

Jeszcze dziś wszystkie opuszczą przechowalnię.

Jest już nawet kilka osób chętnych na wzięcie jakiegoś psiaka na DS :multi:

Posted

Misia&Ruby napisał(a):
Tak, dzisiaj kilka osób podpisało w urzędzie umowy adopcyjne, więc psy należą już do nich :)

Jeszcze dziś wszystkie opuszczą przechowalnię.

Jest już nawet kilka osób chętnych na wzięcie jakiegoś psiaka na DS :multi:

O, to super!:loveu:
Wiadomo jakie pieski maja szanse na DS?

Posted

[quote name='free']a co na to urzedasy?wywineliscie im numer,kasy nie bedzie...hehehe.macie jakies inf.na tem.Radys?jest tam wolontariat?

O Radysach można przeczytać sporo na tym wątku- http://www.dogomania.pl/forum/threads/137949-Radysy-k-Białej-Piskiej-kolejna-mordownia-Kto-zna-ten-schron/page12
Co do wolontariatu-nie mam pojęcia.
Jedna dziewczyna pisała mi, że jak była kiedyś się o to zapytać, to powiedzieli jej, że jak przyjdzie ze 100 osobami to będzie :shake:

Słowa burmistrza- http://www.dobremiasto.info/stanislaw-trzaskowski-obroncach-psow/
Uznał ludzi walczących o dobro psów za jakichś histeryków! Kiedy on przechowalnie i czworonogi w niej przebywające ma w głębokim poważaniu.
Dużą część wydatków nie pokrywała gmina a wolontariusze z własnych kieszeni. Sami, własnymi samochodami dowozili psy do nowych domów, kupowali smycze, obroże i inne akcesoria :shake:

Jutro grupka osób wybiera się na spotkanie z burmistrzem, przyjedzie telewizja i pojawi się artykuł w gazecie olsztyńskiej.
Ciekawe, czy to coś da... Oby.

[quote name='from_wonderland']O, to super!:loveu:
Wiadomo jakie pieski maja szanse na DS?

Biszkopt. Prawdopodobnie Szczęściarz i Spanielek :)

Posted

[quote name='Misia&Ruby']O Radysach można przeczytać sporo na tym wątku- http://www.dogomania.pl/forum/threads/137949-Radysy-k-Białej-Piskiej-kolejna-mordownia-Kto-zna-ten-schron/page12
Co do wolontariatu-nie mam pojęcia.
Jedna dziewczyna pisała mi, że jak była kiedyś się o to zapytać, to powiedzieli jej, że jak przyjdzie ze 100 osobami to będzie :shake:

Słowa burmistrza- http://www.dobremiasto.info/stanislaw-trzaskowski-obroncach-psow/
Uznał ludzi walczących o dobro psów za jakichś histeryków! Kiedy on przechowalnie i czworonogi w niej przebywające ma w głębokim poważaniu.
Dużą część wydatków nie pokrywała gmina a wolontariusze z własnych kieszeni. Sami, własnymi samochodami dowozili psy do nowych domów, kupowali smycze, obroże i inne akcesoria :shake:

Jutro grupka osób wybiera się na spotkanie z burmistrzem, przyjedzie telewizja i pojawi się artykuł w gazecie olsztyńskiej.
Ciekawe, czy to coś da... Oby.

Biszkopt. Prawdopodobnie Szczęściarz i Spanielek :)

Postawa pana burmistrza aż odbiera mowę. I dobrze, tu jakikolwiek komentarz jest po prostu zbędny:shake: priorytety osób "u koryta" skutkują. Zazwyczaj cierpią ci, którzy sami nie są w stanie walczyć.

Aż trzy psy :loveu: jak wy wyczarowałyście te domki, dziewczyny? :cool3:

Posted

Postawa pana burmistrza aż odbiera mowę. I dobrze, tu jakikolwiek komentarz jest po prostu zbędny:shake: priorytety osób "u koryta" skutkują. Zazwyczaj cierpią ci, którzy sami nie są w stanie walczyć.

Aż trzy psy :loveu: jak wy wyczarowałyście te domki, dziewczyny? :cool3:

Szczerze mówiąc-nie mam pojęcia :D Na wydarzeniu jest takie zamieszanie z postami, że ciężko jest mi się połapać :)
Wiem, że są dwie osoby chętne do adopcji Szczęściarza i Biszkopta na 100% :)
Jakaś Pani z Torunia chce wziąć na DT czy DS (już się pogubiłam :oops:) New'a albo Staruszka :)

Posted

free napisał(a):
trzymam kciuki za wydarzenia jutrzejsze.mam nadzieje,ze poinformujesz tu obecnych i niecierpliwych jutro?pozdrawiam i zycze spokojnej nocy;)

Jasne :)
Ja niestety nie będę mogła w tym uczestniczyć- szkoła :shake: Ale spróbuję się dowiedzieć jak najwięcej od osób, które były.

Posted

free napisał(a):
trzymam kciuki za wydarzenia jutrzejsze.mam nadzieje,ze poinformujesz tu obecnych i niecierpliwych jutro?pozdrawiam i zycze spokojnej nocy;)

Misia&Ruby napisał(a):
Jasne :)
Ja niestety nie będę mogła w tym uczestniczyć- szkoła :shake: Ale spróbuję się dowiedzieć jak najwięcej od osób, które były.

To czekamy z niecierpliwością na info (jak najlepsze) :D

Posted

http://www.tvp.pl/olsztyn/informacja/informacje/wideo/24512-godz-1830/7469449
-> Krótki materiał o dzisiejszej akcji w lokalnej telewizji.

Czyli 6 psów. Są teraz na działkach tych, tak? Ogłoszenia trzeba koniecznie. Tu na dogo domu nie znajdą.

Jeden pies (albo Staruszek albo New) być może pojedzie do Torunia da DT.

Wczoraj zrobiłam parę ogłoszeń. Teraz zabieram się za kolejne.
Oby ktoś dostrzegł te "nasze" bidy...:(

Posted

Misia&Ruby napisał(a):
http://www.tvp.pl/olsztyn/informacja/informacje/wideo/24512-godz-1830/7469449
-> Krótki materiał o dzisiejszej akcji w lokalnej telewizji.

Jeden pies (albo Staruszek albo New) być może pojedzie do Torunia da DT.

Wczoraj zrobiłam parę ogłoszeń. Teraz zabieram się za kolejne.
Oby ktoś dostrzegł te "nasze" bidy...:(

Biedactwa. Jestem pewna, że szybko znajdą domki. U was jakos szybko sie znajdują ;)

Posted

free napisał(a):
aloooo Misia,co tam sie dzieje u was?

Psiaki mieszkają na działce- Staruszek i Spanielek są na DT.
Szczęściarz zostaje na 100% u nowej rodziny :multi: Niestety Biszkopcik prawdopodobnie nie zostanie już długo u pani, która go adoptowała :( Biedactwo ma padaczkę i pani nie jest w stanie zapewnić mu należytej opieki :( Modlę się, żeby zmieniła zdanie i zatrzymała go u siebie...

Posted

Misia&Ruby napisał(a):
Psiaki mieszkają na działce- Staruszek i Spanielek są na DT.
Szczęściarz zostaje na 100% u nowej rodziny :multi: Niestety Biszkopcik prawdopodobnie nie zostanie już długo u pani, która go adoptowała :( Biedactwo ma padaczkę i pani nie jest w stanie zapewnić mu należytej opieki :( Modlę się, żeby zmieniła zdanie i zatrzymała go u siebie...

O matko :-( padaczka. Biedak, ale byc moża pani sie do niego przekona, może pokocha go, zanim go odda. Wiele takich sytuacji już sie zdarzało. trzymam za Biszkopcika kciuki.

Wprost wspaniale jest patrzeć jak liczba tych psiaków szukających DS maleje w oczach :) czyli z moich obliczeń wynika, że na działkach przebywają na chwilę obecną ... 4 psy?

Posted

O matko :-( padaczka. Biedak, ale byc moża pani sie do niego przekona, może pokocha go, zanim go odda. Wiele takich sytuacji już sie zdarzało. trzymam za Biszkopcika kciuki.

Wprost wspaniale jest patrzeć jak liczba tych psiaków szukających DS maleje w oczach :) czyli z moich obliczeń wynika, że na działkach przebywają na chwilę obecną ... 4 psy?

Na działce jest Never, Dropsik i Bigo :)
Juda, Max (owczarkowaty psiak, który przybył do przechowalni w dniu, kiedy wszystkie psiaki zostały zaadoptowane) i New (obecnie Lulek) są na DT :)
A Staruszek (obecnie Junior) jest w sumie na DS, z tym że koszty karmy, leczenia itp. pokrywają wolontariusze i inni, którzy finansowo chcą wesprzeć psiaki ;)

Posted

Misia&Ruby napisał(a):
Na działce jest Never, Dropsik i Bigo :)
Juda, Max (owczarkowaty psiak, który przybył do przechowalni w dniu, kiedy wszystkie psiaki zostały zaadoptowane) i New (obecnie Lulek) są na DT :)
A Staruszek (obecnie Junior) jest w sumie na DS, z tym że koszty karmy, leczenia itp. pokrywają wolontariusze i inni, którzy finansowo chcą wesprzeć psiaki ;)

Czyli domku szukają pięć psiaków. Będą jakieś zdjęcia? ;)

Posted

Misia&Ruby napisał(a):
Swojego autorstwa niestety nie mam, bo już długo nie miałam okazji odwiedzić psiaków :(

Jutro najwyżej wstawię "ukradzione" zdjęcia psiaków z FB:)

To czekamy :D a psiaki sa jakos ogłaszane?

Posted

Tak, mają ogłoszenia ;)

Bigo jest w DT :) Niedługo okaże się, czy nie zostanie tam na stałe.
Neverek być może też będzie miał DT :)

Zdjęć niestety ni ma :oops:

Posted

Misia&Ruby napisał(a):
Tak, mają ogłoszenia ;)

Bigo jest w DT :) Niedługo okaże się, czy nie zostanie tam na stałe.
Neverek być może też będzie miał DT :)

Zdjęć niestety ni ma :oops:

jak to sprawnie wszystko idzie :D gratuluję!