Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='from_wonderland']
Mogłabym któreś psiaki poogłaszać, jeśli dostanę jaki taki tekst i jakiś kontakt ;)[/QUOTE]

Byłoby super! :)
Jak zdobędę kontakt i teksty odezwę się na PW :)

Posted

[quote name='Misia&Ruby']

Demon, który okazał się Milusiem adoptowanym kiedyś z olsztyńskiego schroniska. Dziś trafił tam z powrotem[/QUOTE]

Nóż się w kieszeni otwiera :angryy: co z tymi ludźmi...

Zdjęcia niesamowite, sliczne. Jutro mam trochę wolnego czasu, więc zabiorę się za te ogłoszonka ;)

Posted

[quote name='from_wonderland']Nóż się w kieszeni otwiera :angryy: co z tymi ludźmi...

Zdjęcia niesamowite, sliczne. Jutro mam trochę wolnego czasu, więc zabiorę się za te ogłoszonka ;)[/QUOTE]

Ehhh... Też się zastanawiam, jak tak można :-( Adoptować psa, żeby później go podrzucić w transporterze pod inne schronisko... :(

Z góry baaaardzo dziękuję za ogłoszenia :)
PS Szczęściarz ma już ogłoszenie na tablicy i gumtree;)

Posted (edited)

[quote name='from_wonderland']Szczęściarz ogłoszony na:

www.adopcjapsa.pl
www.przygarnijzwierzaka.pl
www.adopcje.org
www.cafeanimal.pl
www.bezrodowodu.pl
www.pupil.com.pl
www.morusek.pl
www.petworld.pl
www.top-ogloszenia.com
www.drobne.centrumofert.pl
www.olx.pl (dwa razy, za pierwszym razem nie wgrały mi się zdjęcia :shake:)
www.kokosy.pl
www.ojej.pl
www.owi.pl
www.najpewniej.pl
www.ogloszenia.e-gratka.info
www.ogloszenia.drobne.pl
www.eoferty.com.pl
www.polskastrefa.pl
www.freecf.pl
www.zakurzone.pl
www.sloniu.pl
www.oglaszamy24.pl
www.neeon.pl
www.ale.gratka.pl
www.sprzedasz.pl
www.tlenek.pl
www.lento.pl
www.tusprzedaj.pl
www.szarik.pl
www.darmobranie.pl
www.pajeczyna.pl
www.zwierzeta.azbazar.pl
www.zwierzaki.nasza-lista.com
www.swistek.pl
www.naszezwierzaki.info

Ok, mam nadzieję, że imię ci dopisze, Szczęściarzu :D

Baaaaaaaaaaaaaaaaardzo Ci dziękuję!
Szczęściarz wysyła dużo mokrych buziaków z podziękowaniami za ogłoszenia :loveu: Mam nadzieję, że dzięki nim ktoś zainteresuje się tą kochaną psinką :)

Edited by Misia&Ruby
Posted

[quote name='Misia&Ruby']Baaaaaaaaaaaaaaaaardzo Ci dziękuję!
Szczęściarz wysyła dużo mokrych buziaków z podziękowaniami za ogłoszenia :loveu:[/QUOTE]

Żaden problem :D a Szczęściarz niech szybko podbija serca, teraz nawięcej psów domki znajduje :)

Posted

Przychodzę z bardzo złą wieścią... :(

Nasze schronisko w piątek przestaje istnieć....
"Wspaniały" burmistrz podpisał umowę na wywóz wszystkich psów do psiej mordowni- schroniska w Radysach!!! :placz:

Jestem załamane :( Jak można być takim potworem! Wzbogacać się kosztem biednych, niewinnych zwierząt...

DT i DS są BARDZO pilnie poszukiwane!!!

Posted

[quote name='Misia&Ruby']Przychodzę z bardzo złą wieścią... :(

Nasze schronisko w piątek przestaje istnieć....
"Wspaniały" burmistrz podpisał umowę na wywóz wszystkich psów do psiej mordowni- schroniska w Radysach!!! :placz:

Jestem załamane :( Jak można być takim potworem! Wzbogacać się kosztem biednych, niewinnych zwierząt...

DT i DS są BARDZO pilnie poszukiwane!!!

Osobiście nie mam pojęcia co to za miejsce, ale skoro jest jak piszecie, to... :angryy: kolejna sytuacja zaślepienia i krótkowzroczności ludzi u władzy. Ile mamy czasu? Kiedy nastapi przeniesienie psiaków?

Posted

Psiaki zostaną tam wywiezione już w ten piątek :-( Jest już tak mało czasu...

Nie wiadomo, dlaczego zapadła taka decyzja... Zapewne chodzi o pieniądze... Miasto chce zaoszczędzić kosztem biednych psiaków :shake:

Wydarzenia na facebooku:
http://www.facebook.com/events/322983394412223/
http://www.facebook.com/events/396100507098292/

Jeśli możecie, proszę, wysyłajcie maile do burmistrza.

[FONT=lucida grande]adres:[/FONT]
[FONT=lucida grande][email protected][/FONT][FONT=lucida grande][/FONT][FONT=lucida grande]om.pl
treść: do modyfikacji jeżeli ktoś chce coś dodać: Panie Burmistrzu[/FONT]

[FONT=lucida grande]Dobromiejska Przechowalnia psów, jedyny dom dla 8 bezpańskich psiaków. Najlepszy jaki miały dotychczas, niestety za drogi w utrzymaniu dla gminy. W opiekę nad psami angażuje się zarówno młodsza jak i starsza część mieszkańców naszego miasta. Każdy pomaga jak może, dokłada swoją cegiełkę dla poprawienia smutnego losu psów. Psy uczą dzieci odpowiedzialności i wrażliwości na los innych. Niestety w sytuacjach, w których chodzi o pieniądze nie ma mowy o sentymentach, najważniejsze jest cięcie wydatków. Ale czy zawsze tylko to się liczy?? Czy nie można by spróbować poszukać rozwiązania korzystnego zarówno dla gminy jak i psów i naszych wolontariuszy. Dzięki naszemu zaangażowaniu od połowy lutego udało się oddać do adopcji 9 psów, kolejne też mają szansę na dom a oddanie ich do Schroniska w Radysach, gdzie umieralność psów wynosi 40 % ( według danych ze strony BOZ - Biuro Ochrony Zwierzat), gdzie część psów nie przeżywa pierwszego roku pobytu- tam nasze psy nie mają szansy na dom!!!!!!!![/FONT]
[FONT=lucida grande]Jesteśmy w stanie się nimi zająć. Pomaganie zwierzętom to Nasza pasja zrobimy wszystko żeby uchronić je przed koszmarem schroniska w Radysach.[/FONT]

[FONT=lucida grande]Z poważaniem ...[/FONT]

Posted

from_wonderland napisał(a):
Nie znajdziemy domów tak szybko, trzeba koniecznie zorganizowac jakieś dt :shake:

Mail wysłany ;)

Bardzo dziękuję.

Ogłaszam już psiaki gdzie się da... Inni wolontariusze także.
Niestety jak na razie zero odzewu :shake:

Posted

Dzięki wspaniałym wolontariuszkom wszystkie psy zostaną uratowane przed wywózką do Radys!!! :multi::multi::multi:
Zostaną wywiezione tymczasowo na czyjąś ogrodzoną działkę wraz z budami:)

Mimo tego nadal pilnie poszukiwane są DT/DS.

Posted

[quote name='free']najgorsze,ze jak grunt pali sie pod nogami to ciezko znalesc wyjscie.Psy sa zaszczepione,odrobaczone i zaczipowane?

Prawie wszystkie psy są wykastrowane i zaszczepione- oprócz nowych (Nevera, Dropsa i Judy).

[quote name='from_wonderland']http://www.dogomania.pl/forum/threads/226842-Przygarnę-psa-około-1-roku

Może szczeniorka podesłać jeszcze, a nuż się spodoba? Sama nie wiem, w co ręce wsadzić, tak mało czasu jest :shake:

Tekla/Prima już ma DS:)

Posted

Misia&Ruby napisał(a):
Dzięki wspaniałym wolontariuszkom wszystkie psy zostaną uratowane przed wywózką do Radys!!! :multi::multi::multi:
Zostaną wywiezione tymczasowo na czyjąś ogrodzoną działkę wraz z budami:)

Mimo tego nadal pilnie poszukiwane są DT/DS.

:multi::multi:To cudownie! Kamień z serca, całą noc myslałam o tych biedakach, jak dobrze, że wszystko jest prosto. Czyli teraz ogłoszenia są podstawą.
A co to za działka? Prywatna?