from_wonderland Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 To cieszę się Rexem :multi: Mogłabym któreś psiaki poogłaszać, jeśli dostanę jaki taki tekst i jakiś kontakt ;) Quote
Misia&Ruby Posted May 17, 2012 Author Posted May 17, 2012 [quote name='from_wonderland'] Mogłabym któreś psiaki poogłaszać, jeśli dostanę jaki taki tekst i jakiś kontakt ;)[/QUOTE] Byłoby super! :) Jak zdobędę kontakt i teksty odezwę się na PW :) Quote
from_wonderland Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 [quote name='Misia&Ruby']Byłoby super! :) Jak zdobędę kontakt i teksty odezwę się na PW :)[/QUOTE] Ok, nie ma sprawy ;) Quote
Misia&Ruby Posted May 19, 2012 Author Posted May 19, 2012 Demon, który okazał się Milusiem adoptowanym kiedyś z olsztyńskiego schroniska. Dziś trafił tam z powrotem: Bigo: Quote
from_wonderland Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 [quote name='Misia&Ruby'] Demon, który okazał się Milusiem adoptowanym kiedyś z olsztyńskiego schroniska. Dziś trafił tam z powrotem[/QUOTE] Nóż się w kieszeni otwiera :angryy: co z tymi ludźmi... Zdjęcia niesamowite, sliczne. Jutro mam trochę wolnego czasu, więc zabiorę się za te ogłoszonka ;) Quote
Misia&Ruby Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 [quote name='from_wonderland']Nóż się w kieszeni otwiera :angryy: co z tymi ludźmi... Zdjęcia niesamowite, sliczne. Jutro mam trochę wolnego czasu, więc zabiorę się za te ogłoszonka ;)[/QUOTE] Ehhh... Też się zastanawiam, jak tak można :-( Adoptować psa, żeby później go podrzucić w transporterze pod inne schronisko... :( Z góry baaaardzo dziękuję za ogłoszenia :) PS Szczęściarz ma już ogłoszenie na tablicy i gumtree;) Quote
from_wonderland Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Szczęściarz ogłoszony na: www.adopcjapsa.pl www.przygarnijzwierzaka.pl www.adopcje.org www.cafeanimal.pl www.bezrodowodu.pl www.pupil.com.pl www.morusek.pl www.petworld.pl www.top-ogloszenia.com www.drobne.centrumofert.pl www.olx.pl (dwa razy, za pierwszym razem nie wgrały mi się zdjęcia :shake:) www.kokosy.pl www.ojej.pl www.owi.pl www.najpewniej.pl www.ogloszenia.e-gratka.info www.ogloszenia.drobne.pl www.eoferty.com.pl www.polskastrefa.pl www.freecf.pl www.zakurzone.pl www.sloniu.pl www.oglaszamy24.pl www.neeon.pl www.ale.gratka.pl www.sprzedasz.pl www.tlenek.pl www.lento.pl www.tusprzedaj.pl www.szarik.pl www.darmobranie.pl www.pajeczyna.pl www.zwierzeta.azbazar.pl www.zwierzaki.nasza-lista.com www.swistek.pl www.naszezwierzaki.info Ok, mam nadzieję, że imię ci dopisze, Szczęściarzu :D Quote
Misia&Ruby Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 (edited) [quote name='from_wonderland']Szczęściarz ogłoszony na: www.adopcjapsa.pl www.przygarnijzwierzaka.pl www.adopcje.org www.cafeanimal.pl www.bezrodowodu.pl www.pupil.com.pl www.morusek.pl www.petworld.pl www.top-ogloszenia.com www.drobne.centrumofert.pl www.olx.pl (dwa razy, za pierwszym razem nie wgrały mi się zdjęcia :shake:) www.kokosy.pl www.ojej.pl www.owi.pl www.najpewniej.pl www.ogloszenia.e-gratka.info www.ogloszenia.drobne.pl www.eoferty.com.pl www.polskastrefa.pl www.freecf.pl www.zakurzone.pl www.sloniu.pl www.oglaszamy24.pl www.neeon.pl www.ale.gratka.pl www.sprzedasz.pl www.tlenek.pl www.lento.pl www.tusprzedaj.pl www.szarik.pl www.darmobranie.pl www.pajeczyna.pl www.zwierzeta.azbazar.pl www.zwierzaki.nasza-lista.com www.swistek.pl www.naszezwierzaki.info Ok, mam nadzieję, że imię ci dopisze, Szczęściarzu :D Baaaaaaaaaaaaaaaaardzo Ci dziękuję! Szczęściarz wysyła dużo mokrych buziaków z podziękowaniami za ogłoszenia :loveu: Mam nadzieję, że dzięki nim ktoś zainteresuje się tą kochaną psinką :) Edited May 21, 2012 by Misia&Ruby Quote
from_wonderland Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 [quote name='Misia&Ruby']Baaaaaaaaaaaaaaaaardzo Ci dziękuję! Szczęściarz wysyła dużo mokrych buziaków z podziękowaniami za ogłoszenia :loveu:[/QUOTE] Żaden problem :D a Szczęściarz niech szybko podbija serca, teraz nawięcej psów domki znajduje :) Quote
piechcia15 Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 hej sory że przeszkadzam, ale szukam kogoś z Iławy lub okolic do wizyty p/a, znacie kogoś?jeśli tak to będę wdzięczna o pw Quote
from_wonderland Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Może napisz na wątku schroniska iławskiego: http://www.dogomania.pl/forum/threads/146087-Schronisko-I%C5%82awa-ruszamy-z-w%C4%85tkiem-od-pocz%C4%85tku!-Zapraszamy! Ale z tego co widzę, to tam cisza. Quote
Misia&Ruby Posted May 22, 2012 Author Posted May 22, 2012 Przychodzę z bardzo złą wieścią... :( Nasze schronisko w piątek przestaje istnieć.... "Wspaniały" burmistrz podpisał umowę na wywóz wszystkich psów do psiej mordowni- schroniska w Radysach!!! :placz: Jestem załamane :( Jak można być takim potworem! Wzbogacać się kosztem biednych, niewinnych zwierząt... DT i DS są BARDZO pilnie poszukiwane!!! Quote
Misia&Ruby Posted May 22, 2012 Author Posted May 22, 2012 [quote name='free']te Radysy kolo Białej?piekne ponoc,niewiele swoich maja psiakow,ale jakie warunki........?wiesz jak tam sie dzieje? Tak koło Białej Piskiej. http://www.dogomania.pl/forum/threads/137949-Radysy-k-Bia%C5%82ej-Piskiej-kolejna-mordownia-Kto-zna-ten-schron/page12 Podobno mają tak okropne warunki :( Quote
from_wonderland Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 [quote name='Misia&Ruby']Przychodzę z bardzo złą wieścią... :( Nasze schronisko w piątek przestaje istnieć.... "Wspaniały" burmistrz podpisał umowę na wywóz wszystkich psów do psiej mordowni- schroniska w Radysach!!! :placz: Jestem załamane :( Jak można być takim potworem! Wzbogacać się kosztem biednych, niewinnych zwierząt... DT i DS są BARDZO pilnie poszukiwane!!! Osobiście nie mam pojęcia co to za miejsce, ale skoro jest jak piszecie, to... :angryy: kolejna sytuacja zaślepienia i krótkowzroczności ludzi u władzy. Ile mamy czasu? Kiedy nastapi przeniesienie psiaków? Quote
from_wonderland Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 A jaki jest powód takiego przeniesienia? Jakie jest tłumacznie? Quote
Misia&Ruby Posted May 22, 2012 Author Posted May 22, 2012 Psiaki zostaną tam wywiezione już w ten piątek :-( Jest już tak mało czasu... Nie wiadomo, dlaczego zapadła taka decyzja... Zapewne chodzi o pieniądze... Miasto chce zaoszczędzić kosztem biednych psiaków :shake: Wydarzenia na facebooku: http://www.facebook.com/events/322983394412223/ http://www.facebook.com/events/396100507098292/ Jeśli możecie, proszę, wysyłajcie maile do burmistrza. [FONT=lucida grande]adres:[/FONT] [FONT=lucida grande][email protected][/FONT][FONT=lucida grande][/FONT][FONT=lucida grande]om.pl treść: do modyfikacji jeżeli ktoś chce coś dodać: Panie Burmistrzu[/FONT] [FONT=lucida grande]Dobromiejska Przechowalnia psów, jedyny dom dla 8 bezpańskich psiaków. Najlepszy jaki miały dotychczas, niestety za drogi w utrzymaniu dla gminy. W opiekę nad psami angażuje się zarówno młodsza jak i starsza część mieszkańców naszego miasta. Każdy pomaga jak może, dokłada swoją cegiełkę dla poprawienia smutnego losu psów. Psy uczą dzieci odpowiedzialności i wrażliwości na los innych. Niestety w sytuacjach, w których chodzi o pieniądze nie ma mowy o sentymentach, najważniejsze jest cięcie wydatków. Ale czy zawsze tylko to się liczy?? Czy nie można by spróbować poszukać rozwiązania korzystnego zarówno dla gminy jak i psów i naszych wolontariuszy. Dzięki naszemu zaangażowaniu od połowy lutego udało się oddać do adopcji 9 psów, kolejne też mają szansę na dom a oddanie ich do Schroniska w Radysach, gdzie umieralność psów wynosi 40 % ( według danych ze strony BOZ - Biuro Ochrony Zwierzat), gdzie część psów nie przeżywa pierwszego roku pobytu- tam nasze psy nie mają szansy na dom!!!!!!!![/FONT] [FONT=lucida grande]Jesteśmy w stanie się nimi zająć. Pomaganie zwierzętom to Nasza pasja zrobimy wszystko żeby uchronić je przed koszmarem schroniska w Radysach.[/FONT] [FONT=lucida grande]Z poważaniem ...[/FONT] Quote
from_wonderland Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Nie znajdziemy domów tak szybko, trzeba koniecznie zorganizowac jakieś dt :shake: Mail wysłany ;) Quote
Misia&Ruby Posted May 22, 2012 Author Posted May 22, 2012 from_wonderland napisał(a):Nie znajdziemy domów tak szybko, trzeba koniecznie zorganizowac jakieś dt :shake: Mail wysłany ;) Bardzo dziękuję. Ogłaszam już psiaki gdzie się da... Inni wolontariusze także. Niestety jak na razie zero odzewu :shake: Quote
from_wonderland Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 http://www.dogomania.pl/forum/threads/226842-Przygarnę-psa-około-1-roku Może szczeniorka podesłać jeszcze, a nuż się spodoba? Sama nie wiem, w co ręce wsadzić, tak mało czasu jest :shake: Quote
from_wonderland Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Najlepsze byłoby dt, ale kurczę, trudno cos znaleźć :shake: ogłoszenia w necie nie daja tak szybkich skutków. Quote
Misia&Ruby Posted May 23, 2012 Author Posted May 23, 2012 Dzięki wspaniałym wolontariuszkom wszystkie psy zostaną uratowane przed wywózką do Radys!!! :multi::multi::multi: Zostaną wywiezione tymczasowo na czyjąś ogrodzoną działkę wraz z budami:) Mimo tego nadal pilnie poszukiwane są DT/DS. Quote
Misia&Ruby Posted May 23, 2012 Author Posted May 23, 2012 [quote name='free']najgorsze,ze jak grunt pali sie pod nogami to ciezko znalesc wyjscie.Psy sa zaszczepione,odrobaczone i zaczipowane? Prawie wszystkie psy są wykastrowane i zaszczepione- oprócz nowych (Nevera, Dropsa i Judy). [quote name='from_wonderland']http://www.dogomania.pl/forum/threads/226842-Przygarnę-psa-około-1-roku Może szczeniorka podesłać jeszcze, a nuż się spodoba? Sama nie wiem, w co ręce wsadzić, tak mało czasu jest :shake: Tekla/Prima już ma DS:) Quote
from_wonderland Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Misia&Ruby napisał(a):Dzięki wspaniałym wolontariuszkom wszystkie psy zostaną uratowane przed wywózką do Radys!!! :multi::multi::multi: Zostaną wywiezione tymczasowo na czyjąś ogrodzoną działkę wraz z budami:) Mimo tego nadal pilnie poszukiwane są DT/DS. :multi::multi:To cudownie! Kamień z serca, całą noc myslałam o tych biedakach, jak dobrze, że wszystko jest prosto. Czyli teraz ogłoszenia są podstawą. A co to za działka? Prywatna? Quote
Recommended Posts