ocelot Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 W niedzielę popołudniu pojechałam do schroniska. Z moim 6-letnim synkiem Stasiem. Staś w schronisku był drugi raz i już dłużej wytrzymał. Ale nie o nim mowa. Jednak Bardzo się przyczynił do tego, że nie mogę przestać myśleć o Tolku. Toluś w schronisku już jest kilka miesięcy. Toleczek miał porażenie barku, był leczony, dostawał sterydy. Zaczął sobie radzić bez używania tej łapki. Niestety łapka ciągle była poraniona, albo obtarta, albo pogryziona przez inne psy. Albo Toluś sam sobie ja gryzł, bo bólu w niej nie czul. decyzja amputacja łapki. Tolek zabieg zniósł dzielnie. Teraz dochodzi do siebie w szpitaliku. Słyszałam, że Toleczek kocha dzieci, że w klinice szalał na ich widok. I zobaczyłam... W niedzielę. jak zobaczył Stasia oszalał ze szczęścia. Po prostu był szczęśliwy. Skakał na trzech łapkach, promieniał, wchodził mi na kolana, tulił łepek do mnie i do Stacha. Czy trójłapek ma szanse na dom? Na dom z dzieciakami? Wątpię... Ale spróbujmy może? IMIĘ:Tolek WIEK: 3 lata ROK URODZENIA: 2008 ROZMIAR (S/M/L/XL): M CHARAKTER: Toluś spędza nam sen z powiek... Bo Toluś ma problemy z łapką. radzi sobie z nią świetnie, ale... nie wiadomo czy amputacja nie będzie potrzebna. miał porażenie nerwu barkowego, chyba go auto potraciło na ul. Warszawskiej, albo bardzo ktoś bił. Toluś panicznie boi się mężczyzn, za to bezgranicznie kocha dzieci. W klinice udawał, że go nie ma jak widział lekarzy, natomiast cały w oczach piękniał jak słyszał dziecięce głosiki. Toluś przeszedł amputację lapki, pomalutku wraca do siebie. Gdy tylko widzi ludzi calutki się rozpromienia i tuli się calym sobą. Jak zobaczył mojego 6-letniego synka to nie było szczęśliwszego psa od Tolka bez łapki. Album Tolka na fb: http://www.facebook.com/media/set/?s...6376771&type=3 Quote
ocelot Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 Wydarzenie Tolka, zapraszamy http://www.facebook.com/events/327798850621328/ Quote
ocelot Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 A dziękuję Wam. Jakoś tak bez przekonania i ten wątek i na fb wydarzenie zakładałam. Nie bardzo che mi się wierzyć w adopcje trójlapka. A to strasznie fajny psiak. Quote
Neris Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 Był gdzieś wątek trójłapków do adopcji, chociaż nie wiem czy dodanie go tam coś da. Jednak największe bidy czasami kogoś do siebie przekonują... Quote
ocelot Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 Może dodam, ze to samowystarczalny piesek:) Quote
katimal Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 Biedak.Na tych zdjęciach taki przerażony. Myslicie, że mimo wszystko są szanse, że mógłby zamieszkac w domu, gdzie jest mężczyzna? Coś wiadomo na temat jego relacji z psami, kotami itd? No i czy ewenualnie jest mozliwy transport do inego miasta? Quote
ocelot Posted May 3, 2012 Author Posted May 3, 2012 katimal napisał(a):Biedak.Na tych zdjęciach taki przerażony. Myslicie, że mimo wszystko są szanse, że mógłby zamieszkac w domu, gdzie jest mężczyzna? Coś wiadomo na temat jego relacji z psami, kotami itd? No i czy ewenualnie jest mozliwy transport do inego miasta? Mężczyzn już się boi mniej, oswoił się w schronisku. Nie miał wyjścia. Z kotami nie wiem, z suczkami bardzo dobrze, z psiakami dobrze. Tzn. nie dawał sobie w kaszę dmuchać, ale jak miał łapkę. teraz nie wiem. Quote
katimal Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 A jak z transportrem? Istnieje taka opcja oczywiście za zwrot kosztów paliwa? Quote
ocelot Posted May 5, 2012 Author Posted May 5, 2012 katimal napisał(a):A jak z transportrem? Istnieje taka opcja oczywiście za zwrot kosztów paliwa? Myślę, że tak. Tylko ja strasznie się boję, ze po przywiezieniu Tolek sie nie spodoba Quote
ocelot Posted May 6, 2012 Author Posted May 6, 2012 Toluś nie wyszedł na spacerek dzisiaj, bo coś nie tak z jego raną, ale będzie dobrze. I zdjęcie:) Quote
azalia Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Biedny Toluś,szkoda że nie może dochodzić do zdrowia w domku. Quote
ocelot Posted May 13, 2012 Author Posted May 13, 2012 Toluś na spacerku:) Świetnie sobie na 3 łapkach radzi... Tu się przytulamy:) A tu odpoczywamy:) Quote
Onaa Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Chociaż to nie kudłaczek to się zaczepiam na wątek tego wspaniałego choć niepozornego psiaczka :loveu:. Quote
ocelot Posted May 13, 2012 Author Posted May 13, 2012 [quote name='Dogo07']Chociaż to nie kudłaczek to się zaczepiam na wątek tego wspaniałego choć niepozornego psiaczka :loveu:.[/QUOTE] Dziękujemy i witamy:)Tolek to twardziel:)Jestem pod wrażeniem dzielności tego psiaka, zobaczcie jak on się usmiecha Quote
margoth137 Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 jaki przytulak kochany:loveu: kto da domek Toluniowi???:razz: Quote
Recommended Posts