motyleqq Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 (edited) [quote name='Illusion']No choćby taka zwykła piłka ażurowa (którą można spotkać pod nazwą bodajże "hol-ee roller"), która wygląda na fajną do rzucania i jednocześnie można się nią szarpać z psem (aktualnie udało mi się "załatwić" sobie taką u znajomej, która wystawia psy za granicą, ale nie ma pewności, że akurat na tej wystawie będzie z nimi stoisko). U nas w Polsce niby są dostępne, ale ciężko je raczej dostać, są przeznaczone raczej dla ludzi, więc mogą się znacznie różnić od tych psich. [URL]http://4.bp.blogspot.com/-hN6Tj6PeMm8/TaxmGOXtLXI/AAAAAAAABEo/77oZUsC32DU/s400/IMG_8479.jpg[/URL] [URL]http://www.merrylog.com/wp-content/uploads/oldphotos/2008.07.18c.jpg[/URL] Jeśli są u nas lekkie przeszkody, bardziej do domowego użytku to wszystkie w jednym, niebieskim kolorze, gdzie normalnie są dostępne w wielu innych wersjach kolorystycznych: [URL]http://northcoastpets.com/pics/pics_on_site/agility_tunnel_wbag_lg.jpg[/URL] [URL]http://image.made-in-china.com/2f0j00LvtaBPQGvlky/Dog-Agility-Tunnel.jpg[/URL] Miseczki składane (świetne na treningi, czy zawody, są też takie dla ludzi, ale dla mniejszych psów mogą być za duże) [URL]http://www.cleanrun.com/index.cfm?fuseaction=product.display&Product_ID=2913[/URL] Różne "bajery" do ćwiczeń ;) [URL]http://www.cleanrun.com/index.cfm?fuseaction=category.display[/URL] I taaakie :loveu: :evil_lol: [URL]http://www.cleanrun.com/index.cfm?fuseaction=category.display[/URL][/QUOTE] 2 ostatnie linki nie działają, ale chyba ten sklep ma sporo fajnych rzeczy. nie mogę się do końca w nim odnaleźć :lol: w każdym bądź razie dzięki za wskazówki, ta ażurowa piłka świetnie by się nadawała dla mojej Etny... poczyniam pierwsze maleńkie kroki, by zorientować się jak w ogóle sprowadzać towar spoza kraju. chyba muszę wynająć tłumacza :lol: [quote name='westie_justa']za 3 lata mnie przyjmujesz :cool:[/QUOTE] hihih, ok masz zaklepane :cool3: [quote name='Marta_Ares']Pomysł bardzo dobry, tylko teraz kwestia odpowiedniego wykonania wszystkiego.;) Przede wszystkim potrzeba pracowników znających się na dziedzinach sportu, takich którzy będą potrafili fachowo doradzić, wiem z własnego doświadczenia, że kupujący lubią radzić się przed zakupem, odbieram sporo telefonów/ e-mail z prośbą o pomoc w wyborze np. zestawu do biegania dla małego/ średniego/ dużego psa, odpowiednich szelek itp. Jest niby bardzo dużo sklepów internetowych zoologicznych, ale mało gdzie można dostać fachową poradę np na temat karmy jak wprowadzisz te ażurowe piłki to będę pierwszą klientką:diabloti:[/QUOTE] tak, osoby znające się na rzeczy to podstawa. ale generalnie jest bardzo dużo do ogarnięcia i pewnie czeka mnie wiele załamań po drodze :evil_lol: edit: popatrzcie na to: [URL]http://www.cleanrun.com/index.cfm?fuseaction=product.display&Product_ID=726&ParentCat=134[/URL] genialne. muszę to mieć :lol: Edited April 25, 2012 by motyleqq Quote
drzalka Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Bardzo dobry pomysł, w Polsce myślę sporty kynologiczne rozwijają się prężnie, powoli widać że ludziom brakuje specjalistycznych produktów i muszą sprowadzać z zagranicy, kombinować od znajomych/ rodziny itp. Btw, Piłki ażurowej szukam już od dawna ! Quote
Yuveza Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 piłka ażurowa to siedzi w mojej głowie odkąd zobaczyłam zdjęcie Tii z tą piłkką :lol: Quote
Olson Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 [quote name='motyleqq']Olson, nie wiem skąd wzięłaś te informacje. Nie jestem ani studentką, ani emerytką, ani nie mieszczę się w przedziale wiekowym 13-18. Dlaczego niby tylko studenci i emeryci szukają pracy? a reszta osób? [b]nie pracuje? :cool3:[/b] jestem pewna, że gdybym teraz napisała ogłoszenie, że szukam do pracy osoby pasjonującej się jakimś sportem, to dostałabym bardzo dużo odpowiedzi. zwłaszcza w Wawie. na dogo jest mnóstwo osób, które chciałyby pracować w psiej tematyce. znalezienie pracownika to będzie najmniejszy, a właściwie żaden, problem.[/QUOTE] No właśnie problem w tym, że pracuje. :cool1: Przepraszam, ale nie wydaje mi się realne, abyś znalazła osoby świetnie znające się w konkretnych sportach. To jest zdecydowanie awykonalne. W szczególności, że sportów nie ma 6 na krzyż tylko dziesiątki. :) Jednak powiem tak - jeśli mam do wyboru sklep A (ze wszystkim do różnych sportów, czego dusza zapragnie, czegoś tam po trochu, czegoś tam po trochu - no, ale niby wszystko jest) i sklep B (wyspecjalizowany w konkretnej dziedzinie, np. IPO SKLEP) to bez wahania wybieram sklep B - myślę, że jak większośc nie-laików. Nie czuj się urażona moim postem, absolutnie. Po prostu takie jest moje zdanie. Quote
anorektyczna.nerka Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 [QUOTE][COLOR=#000000]No właśnie problem w tym, że pracuje. [/COLOR]:cool1: [COLOR=#000000]Przepraszam, ale nie wydaje mi się realne, abyś znalazła osoby świetnie znające się w konkretnych sportach. To jest zdecydowanie awykonalne. W szczególności, że sportów nie ma 6 na krzyż tylko dziesiątki. [/COLOR]:smile:[COLOR=#000000] [/COLOR] [COLOR=#000000]Jednak powiem tak - jeśli mam do wyboru sklep A (ze wszystkim do różnych sportów, czego dusza zapragnie, czegoś tam po trochu, czegoś tam po trochu - no, ale niby wszystko jest) i sklep B (wyspecjalizowany w konkretnej dziedzinie, np. IPO SKLEP) to bez wahania wybieram sklep B - myślę, że jak większośc nie-laików. [/COLOR] [COLOR=#000000]Nie czuj się urażona moim postem, absolutnie. Po prostu takie jest moje zdanie.[/COLOR][/QUOTE] A ja myślę, że znajdzie. Na innym forum jest dziewczyna chyba 16 letnia, a już ma na koncie dużo sukcesów w zaprzęgach, a startuje ze skundlonymi haszczakami,za konkurencję mając specjalne mieszanki wyścigowe. Myślę, że za dwa lata miałaby już takie kompetencje by pracować jako doradca/sprzedawca w takim sklepie. Ja to lubię jak sklepy zoologiczne są w centrach handlowych, bo mogę sobie kupić szmaty, pójść do kina, na kręgle i pryz okazji kupić psu obrożę, ale w takiej zwykłej Plazie w lublinie wynajem średniego lokalu kosztuje kilka tysięcy miesięcznie. Quote
motyleqq Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 [quote name='Olson']No właśnie problem w tym, że pracuje. :cool1: Przepraszam, ale nie wydaje mi się realne, abyś znalazła osoby świetnie znające się w konkretnych sportach. To jest zdecydowanie awykonalne. W szczególności, że sportów nie ma 6 na krzyż tylko dziesiątki. :) Jednak powiem tak - jeśli mam do wyboru sklep A (ze wszystkim do różnych sportów, czego dusza zapragnie, czegoś tam po trochu, czegoś tam po trochu - no, ale niby wszystko jest) i sklep B (wyspecjalizowany w konkretnej dziedzinie, np. IPO SKLEP) to bez wahania wybieram sklep B - myślę, że jak większośc nie-laików. Nie czuj się urażona moim postem, absolutnie. Po prostu takie jest moje zdanie.[/QUOTE] cóż, znam wiele osób powyżej 18 lat, które nie pracują i nie studiują. np ja dziś dałam wypowiedzenie ;) dlatego dziwi mnie, skąd wniosek, że ciężko o takie osoby. gdyby nie to, że nie chcę nikogo oszukiwać, to by Ci udowodnić, dałabym teraz ogłoszenie, a potem pokazała ile osób na nie odpowiedziało. tyle, że w tym momencie nie szukam pracownika. to nie ma być 'niby to, niby tamto', to właśnie ma być wyspecjalizowany sklep. jest wiele osób, które muszą zamawiać artykuły w różnych miejscach, przepłacając w ten sposób za wysyłkę. te osoby wypowiedziały się tu, i na psysportowe. ja sama jestem w stanie ogarnąć 3-4 dyscypliny. tak naprawdę, potrzebowałabym przede wszystkim kogoś do zaprzęgów, o których nie mam bladego pojęcia. ale oczywiście możesz mieć swoje zdanie. po prostu nie będziesz moją klientką :lol: Quote
anorektyczna.nerka Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 [QUOTE][COLOR=#000000] jest wiele osób, które muszą zamawiać artykuły w różnych miejscach, przepłacając w ten sposób za wysyłkę.[/COLOR][/QUOTE] O dokładnie. Jakbyś była tak miła importować uprzęże zaprzęgowe m.in ze Skandynawii czy Czech (największe ośrodki psich zaprzęgów), to bym była Twoją klientką namber łan. Quote
paulaa. Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Sama bym odpowiedziała na takie ogłoszenie. :D Świetna praca na dorobienie, a douczanie w tematach psich/ psich sportów to akurat czysta przyjemność. :smile: Quote
catie Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 [QUOTE]edit: popatrzcie na to: [URL="http://www.cleanrun.com/index.cfm?fuseaction=product.display&Product_ID=726&ParentCat=134"]http://www.cleanrun.com/index.cfm?fu...&ParentCat=134[/URL] genialne. muszę to mieć :lol:[/QUOTE] To jak coś jest dostępne w Polsce. Kiedyś było w decathlonie tym przy Reducie na dziale z tenisem :) A pomysł co do sklepu bardzo fajny Quote
Brezyl Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 (edited) [quote name='motyleqq']cóż, znam wiele osób powyżej 18 lat, które nie pracują i nie studiują. np ja dziś dałam wypowiedzenie ;) dlatego dziwi mnie, skąd wniosek, że ciężko o takie osoby. gdyby nie to, że nie chcę nikogo oszukiwać, to by Ci udowodnić, dałabym teraz ogłoszenie, a potem pokazała ile osób na nie odpowiedziało. tyle, że w tym momencie nie szukam pracownika. to nie ma być 'niby to, niby tamto', to właśnie ma być wyspecjalizowany sklep. jest wiele osób, które muszą zamawiać artykuły w różnych miejscach, przepłacając w ten sposób za wysyłkę. te osoby wypowiedziały się tu, i na psysportowe. ja sama jestem w stanie ogarnąć 3-4 dyscypliny. tak naprawdę, potrzebowałabym przede wszystkim kogoś do zaprzęgów, o których nie mam bladego pojęcia. ale oczywiście możesz mieć swoje zdanie. po prostu nie będziesz moją klientką :lol:[/QUOTE] Wybacz, ale chyba własnie Olson, patrzy na Twój pomysł realistycznie. Mówisz, że jesteś w stanie ogarnąć 3-4 dyscypliny. Jakie ? Jeżeli kupuję przeszkody do agility od Kalisza, to wiem kim on jest i jakie ma pojęcie o agility. Jeżeli liczyłabym na porady w kwestii jakiś artykułów, to od prawdziwych fachowców, a nie osób startujących w 1. Ktoś pisze o dziewczynie trenującej sport zaprzęgowy, na pewno świetny fachowiec, ale czy miałaby czas na pracę u Ciebie i za jakie pieniądze ? Sama bawię sie w sport z naciskiem na "bawię się" i wiem ile czasu i środków mi to zabiera. Jak na razie watek ten zamienił sie w jeden wielki koncert życzeń. Gdybym ja zamierzała otworzyć taki interes na poczatek zatrudniłabym się w jakimś zoologu , a najlepiej w 2-3 po 2-3 miesiące i rzeczywiscie poznała rynek, programy komputerowe do zarządzania sklepami internetowymi, hurtownie i producentów sprzętu, rozeznała środowisko importerów, aby sciągnąć rzeczy niedostępne dotąd na polskim rynku. To na sam poczatek. Dopiero potem myślałabym o biznes planie i wyrobieniu marki firmie. Na razie to zwykłe bujanie w obłokach, choć życzę szczęścia, będzie Ci bardzo potrzebne. Dlas mnie sam pomysł, zresztą dość ograny to za mało, by przyznać na niego jakieś większe dofinansowanie, a jakbyś chciała bieżące wydatki zaspokajać z kredytów bankowych, to... widzę ciemność i szybką upadłość. Edited April 25, 2012 by Brezyl Quote
motyleqq Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 a wiesz jak wygląda praca w normalnym sklepie zoologicznym? nie ma NIC wspólnego z psimi sportami. ludzie nie wiedzą co sprzedają, a ci z pasją nie mają szans jej realizować. jak widzę szynszyle w akwarium, lub niedawno urodzone agamy brodate na sprzedaż, to robi mi się słabo. nie mogłabym pracować w miejscu, gdzie zwierzęta nawet nie są dobrze traktowane i liczy się tylko utarg, a nie profesjonalizm i stan żywego towaru. poza tym, nie planuję sklepu zoologicznego, uważam że to coś innego. by poznać hurtownie itd, nie potrzebuję pracować w sklepie zoologicznym. i ja sama też patrzę na mój pomysł realistycznie. aktualnie rozpatruję kwestie finansowe i szukam hurtowni. i jakoś jestem przekonana, że mogę to robić nie pracując w zoologu, który sprzedaje zupełnie inne rzeczy, niż ja mam zamiar. a koncert życzeń też jest fajny. przynajmniej wiem, czego oczekują ludzie. i to chciałam uzyskać zakładając wątek, natomiast kwestie typu skąd brać towar, rozwiązuję sama Quote
Illusion Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Wracając do koncertu życzeń :eviltong:, można też pomyśleć o ochraniaczach na ciało, do dogfrisbee (właściciele większych psów często takich szukają, bo vaulty potrafią być bolesne :evil_lol:). Ja nie mam zielonego pojęcia o wszystkich formalnościach związanych z założeniem i prowadzeniem takiego sklepu, ale wydaje mi się, że niektórzy próbują tutaj bardziej zniechęcić niż dobrze doradzić. Pojawiła się kilkakrotnie kwestia doradzania, a ja myślę, że osoby decydujące się na taki sprzęt bardziej "pro", wiedzą bardziej czego chcą i nie muszą jakoś szczególnie się dopytywać. Przynajmniej jeśli ja szukam np. dysków do dogfrisbee, to wcześniej dowiaduję się od ludzi obeznanych w tym temacie jaki będzie odpowiedni, a potem "idę" do sklepu i kupuję. W zasadzie robię tak ze wszystkimi rzeczami, które kupuję psom, a jedyne pytania, jakie zdarzało mi się zadawać dotyczyły np. dokładnych wymiarów, czy dana rzecz jest miękka/twarda, kiedy będzie dostępna, więc wydaje mi się, że tutaj nie trzeba być jakimś filozofem, żeby pomóc w takiej kwestii klientowi. Jak idę do sklepu to po to, żeby zrobić zakupy, a nie zbierać informacje o danym sporcie sorry, ale według mnie nie trzeba biegać z psem w A3, żeby odpowiadać na pytania typu "czy ten tunel do agility będzie wytrzymały dla psa rasy X?". Quote
motyleqq Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 [quote name='Illusion']Wracając do koncertu życzeń :eviltong:, można też pomyśleć o ochraniaczach na ciało, do dogfrisbee (właściciele większych psów często takich szukają, bo vaulty potrafią być bolesne :evil_lol:). Ja nie mam zielonego pojęcia o wszystkich formalnościach związanych z założeniem i prowadzeniem takiego sklepu, ale wydaje mi się, że niektórzy próbują tutaj bardziej zniechęcić niż dobrze doradzić. Pojawiła się kilkakrotnie kwestia doradzania, a ja myślę, że osoby decydujące się na taki sprzęt bardziej "pro", wiedzą bardziej czego chcą i nie muszą jakoś szczególnie się dopytywać. Przynajmniej jeśli ja szukam np. dysków do dogfrisbee, to wcześniej dowiaduję się od ludzi obeznanych w tym temacie jaki będzie odpowiedni, a potem "idę" do sklepu i kupuję. W zasadzie robię tak ze wszystkimi rzeczami, które kupuję psom, a jedyne pytania, jakie zdarzało mi się zadawać dotyczyły np. dokładnych wymiarów, czy dana rzecz jest miękka/twarda, kiedy będzie dostępna, więc wydaje mi się, że tutaj nie trzeba być jakimś filozofem, żeby pomóc w takiej kwestii klientowi. Jak idę do sklepu to po to, żeby zrobić zakupy, a nie zbierać informacje o danym sporcie sorry, ale według mnie nie trzeba biegać z psem w A3, żeby odpowiadać na pytania typu "czy ten tunel do agility będzie wytrzymały dla psa rasy X?".[/QUOTE] sama wiem coś o bolesności, aż się boję zacząć to z moim psem :lol: a widziałaś takie w polskich sklepach, czy też nie? zgadzam się z Tobą. osoba, która od dawna interesuje się sportem, nie będzie szukać skomplikowanych informacji. natomiast doradzenie komuś, kto dopiero zaczyna, nie wymaga gigantycznej wiedzy. ja też jak coś kupuję dla psa, to wiem czego szukam :) Quote
Illusion Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 [quote name='motyleqq']sama wiem coś o bolesności, aż się boję zacząć to z moim psem :lol: a widziałaś takie w polskich sklepach, czy też nie? [/QUOTE] Nie jestem pewna czy w Polsce są, na pewno można znaleźć je w Czechach ;). Quote
Kirinna Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 [quote name='Illusion']Nie jestem pewna czy w Polsce są, na pewno można znaleźć je w Czechach ;).[/QUOTE] raz widziałam w jakiejś hurtowni, ale były pojedyncze sztuki podobnie jak ta gumowa piłka którą ktoś wstawiał była raz w kakadu ale już jej nie widziałam(albo bardzo podobna) Quote
Bernese Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Dobry pomysł ;) Moim zdaniem chyba ten i ten byłby dobry :D Quote
Ewa&Duffel Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Ja zdecydowanie popieram i jakby co chętnie bym się w takim miejscu zatrudniła ;) :lol: Uważam, że takie miejsce jest potrzebne, dużo wygodniej jest zamawiać wszystkie potrzebne produkty z jednego sklepu, gdzie w dodatku ktoś może doradzić. Moim zdaniem rynek psich sportów się rozwija i zapotrzebowanie na akcesoria będzie coraz większe. [SIZE=1]A jakbyś potrzebowała strony internetowej, to daj znać ;)[/SIZE] Quote
motyleqq Posted April 26, 2012 Author Posted April 26, 2012 no, widzę że lista chętnych do pracy się rozwija, nie muszę się martwić :lol: Quote
Aleksa. Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 [quote name='motyleqq']no, widzę że lista chętnych do pracy się rozwija, nie muszę się martwić :lol:[/QUOTE] mnie też się praca przyda.:D Quote
wikikoniki Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 O o o o o. Ja też mogę się na wakacje zatrudnić, o ile ktoś mnie z Neską przygarnie :p Quote
motyleqq Posted April 26, 2012 Author Posted April 26, 2012 moje drogie, po pierwsze sklepu jeszcze nie ma, po drugie jednak wolałabym osoby które skończyły szkołę średnią :lol: Quote
Aleksa. Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 [quote name='motyleqq']moje drogie, po pierwsze sklepu jeszcze nie ma, po drugie jednak wolałabym osoby które skończyły szkołę średnią :lol:[/QUOTE] jak dobrze pojdzie to 1,5 roku jeszcze.:D Quote
Zuzia&Snoopy Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Kurcze że też dopiero teraz tu weszłam!!! Ja czuję ogromną potrzebę takiego sklepu w Polsce! Parę razy kupowałam w Cleanrunie, sklepie w którym można znaleźć genialne akcesoria do psich sportów. Niestety przesyłka ze Stanów jest bardzo droga... Strasznie fajnie gdyby w takim polskim sklepie zebrane by było wszystko do kupy. Od jakiś saszetek na smaczki, poprzez klatki, transportery, gadżety (obroże z motywem agility, startówki), dyski, klikery, wymyślne i proste piłki i tysiąc innych rzeczy, skończywszy na wygodnych dresach, korkach dla ludzi :) [quote name='motyleqq']jestem pewna, że gdybym teraz napisała ogłoszenie, że szukam do pracy osoby pasjonującej się jakimś sportem, to dostałabym bardzo dużo odpowiedzi. zwłaszcza w Wawie. na dogo jest mnóstwo osób, które chciałyby pracować w psiej tematyce. znalezienie pracownika to będzie najmniejszy, a właściwie żaden, problem.[/QUOTE] zgadzam się całkowicie, ja bym leciała na łeb na szyję do takiej pracy!!!! :) Quote
motyleqq Posted April 26, 2012 Author Posted April 26, 2012 dzięki za ten post, takie pozytywne wzmocnienie, jak piłeczka dla psa :lol: mi się bardzo podoba ten sklep o którym mówisz, tam jest wszystko. muszę z nimi nawiązać kontakt Quote
Zuzia&Snoopy Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 haha ;) i ja bym jeszcze pomyślała o sprowadzeniu książek np. z gotowymi torkami, a moim marzeniem byłyby DVD Susan Garrett i Silvii Trkman:loveu: trzymam kciuki z całych sił żeby Ci się udało! Wcale nie tylko ze względów osobistych korzyści :cool3: :) Quote
Recommended Posts