Jump to content
Dogomania

Niedźwiadkowo - Wilczkowa galeria... czyli moje dwa kochane ADHD :P

Recommended Posts

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Rozczulam sie, bo pamietam jak moje ogonki spaly tak powtulane w siebie :loveu: I w hamaczkach :evil_lol:

Widocznie Twoje dziewczynki wola same sobie poscielic, ja mialam pieciu szczurzych facetow ktorzy ciagle szli na gotowe :evil_lol:[/QUOTE]
No bo to faceci, więc juz wszystko jasne :evil_lol:

One sobie zabierają szmatkę i układają się u góry na niej no i przesłodko to wygląda :loveu: Tylko szkoda, że Io ich w klatce bije nadal i śpi sama :(

Posted

Tak na dobranoc :loveu:

[img]https://lh3.googleusercontent.com/-5VYynrd1ozY/UIcvRbQSi3I/AAAAAAAAFeA/Wno31xXyhBA/s646/IMG_0031.JPG[/img]

Tu pod Ptysiem jest jeszcze Ishtar ale tak się w niego wcisnęła, że widać tylko ogonek :evil_lol:
[img]https://lh5.googleusercontent.com/-VBzamKzxdOw/UIcvRKORh1I/AAAAAAAAFd8/vmCPE0sjGrk/s628/IMG_0055.JPG[/img]

Posted

[quote name='Ptysiak']No bo to faceci, więc juz wszystko jasne :evil_lol:

One sobie zabierają szmatkę i układają się u góry na niej no i przesłodko to wygląda :loveu: Tylko szkoda, że Io ich w klatce bije nadal i śpi sama :([/QUOTE]
Tomek jak kladzie sie lulu to tez mu wszystko jedno jak poslane, byle bylo sie czym przykryc :evil_lol: Bywalo ze przychodzilam z kapieli a ten spal przykryty kocykiem, bo koldry sie ksieciuniowi nie chcialo w poszewke ubrac :evil_lol:

Musicie duzo puszczac je razem na neutralnym terenie... moze z czasem sie zaakceptuja :kciuki:

O fotki :loveu:

Dobrej nocy :)

Posted

Uf nadrobiłam:lol:
[url]https://lh5.googleusercontent.com/-VBzamKzxdOw/UIcvRKORh1I/AAAAAAAAFd8/vmCPE0sjGrk/s628/IMG_0055.JPG[/url] Zdjęcie rodzinne:loveu:
Ale nadal nie mogę pojąć jak on szczurków nie zgniata:lol:

Posted

[url]https://lh5.googleusercontent.com/-VBzamKzxdOw/UIcvRKORh1I/AAAAAAAAFd8/vmCPE0sjGrk/s628/IMG_0055.JPG[/url] w takie futerko fajnie się wcisnąć :D uroczo:loveu:

Posted

Dzień dobry :)
Ja znowu w pracy i masa roboty :( Na szczeście dziś nie pada i jest w miarę ciepło :multi:

[quote name=':: FiGa ::']Tomek jak kladzie sie lulu to tez mu wszystko jedno jak poslane, byle bylo sie czym przykryc :evil_lol: Bywalo ze przychodzilam z kapieli a ten spal przykryty kocykiem, bo koldry sie ksieciuniowi nie chcialo w poszewke ubrac :evil_lol:

Musicie duzo puszczac je razem na neutralnym terenie... moze z czasem sie zaakceptuja :kciuki:

O fotki :loveu:

Dobrej nocy :)[/QUOTE]
Skąd ja to znam :evil_lol:

Bardzo dużo razem przebywają, minimum 2-3 godziny dziennie. Plus jeszcze wybiegi zapoznawcze z Ptyskiem.
Wczoraj mi forum padło o 2 w nocy :/

[quote name='Patik']Szczurki moje gryzoniowe marznie, uwielbiam jak tak siedzą Ci an ramieniu,albo w kieszeni i nawet nie myślą wyskoczyć:-D[/QUOTE]
A jak fajnie kiedy Ci siedzą całym stadem na ramieniu :evil_lol:

[quote name='Izabela124.']A ja zawsze miałam chomiki a szczurków nigdy chociaż zawsze chciałam. Widzę, że u was gryzonie zdominowały dom :evil_lol:[/QUOTE]
Ja miałam raz chomika ale jakoś nie przekonują mnie te gryzonie. Strasznie to to głupiutkie w porównaniu ze szczurkiem :)

Posted

[quote name='Besti']Uf nadrobiłam:lol:
[URL]https://lh5.googleusercontent.com/-VBzamKzxdOw/UIcvRKORh1I/AAAAAAAAFd8/vmCPE0sjGrk/s628/IMG_0055.JPG[/URL] Zdjęcie rodzinne:loveu:
Ale nadal nie mogę pojąć jak on szczurków nie zgniata:lol:[/QUOTE]
Brakuje tylko Lou (koszatniczki) :loveu:
Ja tez nie pojmuje ale widzę, że mu się udaje :evil_lol: A one nieraz same pchają sie pod niego :smile:

[quote name='Lili8522']Wpraszam się po raz pierwszy! I na pewno nie ostatni ;-):oops:
Ptyś jest piękny, piękny i jeszcze raz piękny!!!!!!!!!!!!!! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:[/QUOTE]
Witamy nowa Ciocię :multi::loveu::loveu::loveu:
Na pewno i my wpadniemy w odwiedziny i tez się nas nie pozbędziecie :evil_lol:

[quote name='Ana :)'][URL]https://lh5.googleusercontent.com/-VBzamKzxdOw/UIcvRKORh1I/AAAAAAAAFd8/vmCPE0sjGrk/s628/IMG_0055.JPG[/URL] w takie futerko fajnie się wcisnąć :-D uroczo:loveu:[/QUOTE]
Ja sama lubię przytulać się do niego :loveu::loveu: więc szczurkom tez się nie dziwie :-D

Omg... ale mi się pracować dziś nie chce :roll:

Posted

Dzien dobry ;)
Mi tez dogo wczoraj zaprotestowalo, a chcialam wyedytowac posta i napisac ze widzialam fotki :shake: Otoz widzialam, widzialam :cool3:

Iiii... jeszcze cos mialam napisac a totalnie mi wylecialo z glowy :hmmmm:

Posted

Hejka ;)

[URL]https://lh5.googleusercontent.com/-VBzamKzxdOw/UIcvRKORh1I/AAAAAAAAFd8/vmCPE0sjGrk/s628/IMG_0055.JPG[/URL] :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:szok , jaki on jest opiekuńczy :loveu::loveu::loveu::loveu:

ale jedno jest pewne , kota to Ty mieć w domu nie możesz wiec Pepsi jest bezpieczna :evil_lol:

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Dzien dobry ;)
Mi tez dogo wczoraj zaprotestowalo, a chcialam wyedytowac posta i napisac ze widzialam fotki :shake: Otoz widzialam, widzialam :cool3:

Iiii... jeszcze cos mialam napisac a totalnie mi wylecialo z glowy :hmmmm:[/QUOTE]
a ja wstawiłam fotki i w tym momencie mi padło i nawet nie widziałam czy się wgrały :roll:

Skleroza :razz:

[quote name='unikatowydiament']gratulcje nowego członka rodzinki:multi:
a Ptyś to ideał na 4 łapkch:smile:[/QUOTE]
:)
Nie jest ideałem ale jak dla mnie to mądry psiak i chociaż jeszcze dużo pracy przed nami to wiem, że damy radę ;)

[quote name='Ty$ka']Noo... jak się poprawiłaś to mogę zostać :-D

A teraz proszę o streszczenie tych 46 stron :lol:[/QUOTE]
Hura!!! :multi::evil_lol:
STRESZCZENIE: blablabla... zdjęcia...blablabla....zdjęcia... o Ishtar dołączyła do stadka... blabla...zdjęcia... pierogi... blabla...zdjęcia... deszcz...blabla... znowu robal :/...blabla...ooo Mavi dołączyła... blabla...zdjęcia...:evil_lol:

[quote name='dOgLoV']Hejka ;-)

[URL]https://lh5.googleusercontent.com/-VBzamKzxdOw/UIcvRKORh1I/AAAAAAAAFd8/vmCPE0sjGrk/s628/IMG_0055.JPG[/URL] :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:szok , jaki on jest opiekuńczy :loveu::loveu::loveu::loveu:

ale jedno jest pewne , kota to Ty mieć w domu nie możesz wiec Pepsi jest bezpieczna :evil_lol:[/QUOTE]
Hej :loveu:

Kota tez naumiem współpracy z gryzoniami :diabloti:

Posted

[quote name='betty_labrador']o jeziu psioszczurkowo :D :loveu: jak cudownie :D

Jak tam Ptysiowa sprawy? poukładały sie choc troche?[/QUOTE]
Mój mąż już się poddał i pyta kiedy zakładamy formalne zoo :evil_lol:
Już jest prawie ok :) Dziękuję, że pytasz :)

[quote name='Błyskotka']Właśnie, jak zdrówko Ptysia ?[/QUOTE]
Te problemy to chyba wyjaśnione. Miał glistę jeszcze... a teraz po odrobaczeniu jak nowo narodzony (tfu tfu nie zapeszać) nawet suchy pokarm zjada bez wybrzydzania i zero wymiotów, biegunek, bulgotania w brzuszku :)
Za dwa tygodnie powtarzam odrobaczanie a potem chyba zbadam jeszcze kupkę dla pewności.

Właśnie dotarłam do domu... mam tyle roboty, że robię nadgodziny i nawet na moment nigdzie nie mogę wyskoczyć. Wracam totalnie zmęczona i to nie fizycznie.

Posted

[quote name='Izabela124.']Z jednej strony fajnie, że nadgodziny, bo większe pobory a z drugiej czasu na nic nie ma[/QUOTE]
Nie liczę na nadgodziny :shake: Pracuję w rodzinnej firmie więc...
Poza tym ja i tak na umowie mam pół etatu a finanse to już zupełnie inaczej ;)

[COLOR=#0000ff][SIZE=5][B]PILNE!!![/B][/SIZE][/COLOR]
Kochane Ciocie może Ktoś z Was coś wymyśli ...
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/234076-Pi%C4%85tek!bardzo-pilne!che%C5%82mno_p%C5%82ock_che%C5%82mno!!!?p=19863927#post19863927[/url]

Posted

[quote name='Ptysiak']Hura!!! :multi::evil_lol:
STRESZCZENIE: blablabla... zdjęcia...blablabla....zdjęcia... o Ishtar dołączyła do stadka... blabla...zdjęcia... pierogi... blabla...zdjęcia... deszcz...blabla... znowu robal :/...blabla...ooo Mavi dołączyła... blabla...zdjęcia...:evil_lol:[/QUOTE]
Dużo tego bla bla bla, więc w wolnym czasie postaram się nadrobić - życz mi szczęścia :cool3:

[quote name='Ptysiak']Kota tez naumiem współpracy z gryzoniami :diabloti:[/QUOTE]
Myślał indyk o niedzieli... :evil_lol:
Nie jesteś pierwsza z tym pomysłem. Sama tak ćwiczyłam swoje koty. Efekt? Na 20 kotów tylko jeden zrozumiał, że gryzonie nie służą do jedzenia - reszta wręcz przeciwnie, pobudziłam im kubki smakowe :diabloti:. Tylko ten jeden (a raczej ta jedna) mogła spokojnie mieszkać z chomikiem, ba! nawet z nim spała przytulona i bardzo rozpaczała, gdy ten trafiał do klatki. Reszta po moich próbach i naukach jeszcze bardziej polubiła chomiki i nauczyła się otwierać klatki... więc o zostawieniu ich sam na sam z gryzoniem nie było mowy :razz: :diabloti:

Posted

[quote name='Ty$ka']Dużo tego bla bla bla, więc w wolnym czasie postaram się nadrobić - życz mi szczęścia :cool3:

Myślał indyk o niedzieli... :evil_lol:
Nie jesteś pierwsza z tym pomysłem. Sama tak ćwiczyłam swoje koty. Efekt? Na 20 kotów tylko jeden zrozumiał, że gryzonie nie służą do jedzenia - reszta wręcz przeciwnie, pobudziłam im kubki smakowe :diabloti:. Tylko ten jeden (a raczej ta jedna) mogła spokojnie mieszkać z chomikiem, ba! nawet z nim spała przytulona i bardzo rozpaczała, gdy ten trafiał do klatki. Reszta po moich próbach i naukach jeszcze bardziej polubiła chomiki i nauczyła się otwierać klatki... więc o zostawieniu ich sam na sam z gryzoniem nie było mowy :razz: :diabloti:[/QUOTE]
POWODZENIA!!!! Bo Ci będzie bardzo potrzebne :evil_lol:

Starszą kotkę mamy
[*] naumiałam że świnki się nie jada to może dam radę jak już kiedyś jakiś kociak do Nas zawita:) Tyle, że ta kotka mamy to tak poślubiała świnkę potem że właziła do akwarium i spała z nią co śwince niezbyt się podobało :evil_lol:

Posted

[quote name='Błyskotka']No to super że jest lepiej :)[/QUOTE]
I oby tak zostało :)
Ale i tak powoli mam zamiar porobić mu wszystkie badania.

Kupiłam tak w ogóle płuca wołowe. Ptysiek zachwycony. ale... Jesoooo jak to śmierdzi :grab::evil_lol:

Posted

Dobry wieczór :)

[quote name='Ptysiak']
Potem spotkaliśmy dwa szczeniaczki yorki i jestem dumna z mojego psa. Nie zdeptał ich :evil_lol: Fajnie to wyglądało bo maluchy biegały pod nim, skakały mu na głowę a on starał się z nimi bawić i nie nadepnąć. Zupełnie inaczej podchodzi do takich maluszków w zabawi niż do psów swojego wzrostu. Przy tych małych robi się taki "tatuś" bardzo delikatny i spokojny :) Dziś też z nimi się bawił. Jak go zobaczyły z daleka to biegiem do Nas . Ich Pańcia nie miała szans by je zatrzymać :evil_lol: Są świetne :loveu:[/QUOTE]

Tora z takimi małymi psami bawi się na leżąco ;)

[quote name='kalyna']ale szybko rodzinka Ci się powiększa... teraz czekamy na kolejnego członka czyli Wilczaka :loveu::loveu: czy jednak plany przez ten czas się zmieniły?
[/QUOTE]

Jaki wilczak :mad: Najpierw dziecko :loveu: