Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kopiuję apel o pomoc dla Suzi:

Obie odrobaczone, guz nie jest fajny, jest brzydki, nie podoba się wetom - na cito do usunięcia, ale plusem jest to, że guz ma gładką strukturę, jest ruchomy i nie związany z głębszymi partiami mięśni i tkanek.

Cito w przypadku karmiącej mamy to minimu 7 tygodni ; zabieg możliwy po pozytywnych wynikach morfologii, biochemii i oglnej kondycji Suzi.

SUZI błaga Was o życie...... Bez wsparcia finansowego Suzi odejdzie.....

Posted

no właśnie, na już powinna mieć operację, trzeba czekać ze względu na maleńką, no i koszty, zapewne niemałe
ale wierzę, że będzie dobrze, to taka kochana sunia - z tego, co mówisz.

Posted

sylwija napisał(a):
z forum malamuciego:

Dzięki, że wstawiłaś to za mnie:-) Właśnie miałem teraz to zrobić. Dołączę tylko jeszcze wieczorem jedno zdjęcie - drugiego guza:-( Niestety teraz nie mam dostępu do niego, a coś się stało na ImageShack'u, że mi je wcięło...

Posted

przyklejam, bo Selenga zgodziła się zrobić Allegro cegiełkowe dla Suzi, więc te zdjęcia ważne są i potrzebne
Dobrze, że są bezpiecznie, martwię się tylko bardzo tymi guzkami

Suzi z córeczką łopotów nie sprawiają? grzeczne panienki?

Posted

Dzięki za zdjęcia :loveu: uratowaliśmy trzy zycia bo z Mundkiem :loveu: .A mamuśkla jaka szczęśliwa jejku po tym co ona przeszła i wiemy ze sunie mają gorzej od chłopaków .Ale teraz już nic jej nie grozi i będzie tylko lepiej a kluska jaka cudna i te kolory :loveu::loveu::loveu: .Dziękuje :multi:

Posted

sylwija napisał(a):
przyklejam, bo Selenga zgodziła się zrobić Allegro cegiełkowe dla Suzi, więc te zdjęcia ważne są i potrzebne
Dobrze, że są bezpiecznie, martwię się tylko bardzo tymi guzkami

Suzi z córeczką łopotów nie sprawiają? grzeczne panienki?

Zdecydowanie. Te guzki nie wyglądają zbyt dobrze. :shake:

Posted

Ten guzek też jest raczej miękki. Suzi jest kochana, wpatrzona w swoją córusię. Reaguje na imię, na komendy; siad, podaj łapę. Koty goni, niestety, trzeba pilnować, bo Ciapek -kocur chce się do niej i do szczeniorki ciągle tulić. Od moich psów sunie są na razie izolowane ze względu na zdrowie maleństwa. Wypieszczone i wygłaskane przez moje 3 córki i głównie męża, który przejął wyprowadzanie Suzi na spacerki. Suzi zachowuje czystość, ma świetny apetyt i zaczepia wszystkich gotowa do zabawy. Bardzo kontaktowa, bardziej niż znane nam malamuty czy inne syberiany...

Posted

[quote name='hotelterier5']Ten guzek też jest raczej miękki. Suzi jest kochana, wpatrzona w swoją córusię. Reaguje na imię, na komendy; siad, podaj łapę. Koty goni, niestety, trzeba pilnować, bo Ciapek -kocur chce się do niej i do szczeniorki ciągle tulić. Od moich psów sunie są na razie izolowane ze względu na zdrowie maleństwa. Wypieszczone i wygłaskane przez moje 3 córki i głównie męża, który przejął wyprowadzanie Suzi na spacerki. Suzi zachowuje czystość, ma świetny apetyt i zaczepia wszystkich gotowa do zabawy. Bardzo kontaktowa, bardziej niż znane nam malamuty czy inne syberiany...[/QUOTE]
Ona wie co przeszła jak żyła z maleństwem i widzi jak ma teraz .Pies nie jest głupi cieszy się ze dano jej szanse i cieszy się że jej maleństwo będzie miało lepsze życie od niej .Dzięki za wszystko bo to bardzo ciężkie czasy dla zwierząt i te choroby ..

Posted

[quote name='paulina02']Z tego co ja wiem to jak się mała odchowa chyba za 5 tygodni .....Może ktoś coś napisze a mała wygląda jak Amstaf ;)[/QUOTE]

Dokładnie. Trzeba poczekać z tym usuwaniem.
Z małej malamut raczej nie wyrośnie:-)