pixie Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Palatina...pamietam pomoc przy rudasku od Magdine, jak sie czuje w domku rodzicow? jak zwykle mozna na ciebie liczyc! Quote
Perfetia Posted February 15, 2007 Author Posted February 15, 2007 A można, można i jeszcze jest duże prawdopodobieństwo, że pies po pobycie u Ani jeszcze dodatkowo nabierze jakiś przyzwoitych manier.. :cool3: Dzięki, Palatina! jak tylko masz dziś lub jutro chwilkę na wieczorny spacerek, to wiesz.. 17 40 :cool3: A Eutka (rude cudo) miewa się bardzo dobrze, z tego co widziałam na spacerku (kiedy rudawa błyskawica zwalniała na tyle, żeby móc dostrzec kształty :roll: ). Tresuje dorodne Pony aż furczy :evil_lol: Quote
jotpeg Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 tymczasem przypominam o maluchu, rasy miniONek lub owczarek jamniczy! Quote
PALATINA Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Oj tak! rudzielec Eutka (zwana też Pyśką) miewa się wysmienicie. Ma energii za dziesiąć psów ;) A chłopczynke podnosimy! P.S. Perfetia, dziś jestem u rodziców (wcinam pączuszki), a jutro..? Mam wpaść do kumpeli (Dudek z dogo), ale może w innym czasie, więc być może uda się pospacerować. Wyślę Ci meska, jesli bedziemy się wybierać na pola. Quote
Perfetia Posted February 15, 2007 Author Posted February 15, 2007 [quote name='PALATINA'] Wyślę Ci meska, jesli bedziemy się wybierać na pola. oki, to do zobaczenia. w weekend będzie Paulina ze swoimi, może w ramach Klubu Przeciwko Dykryminacji Ujadających PONów jakieś spotkanko w sobotę/niedzielę na Polu? :lol: Pączuś posiada WIEEEELKI potencjał ;) Nowe wieści o Amorku. Amorek jest nauczony czystości! Był dziś z moim suczydłem dziewięć godzin sam, po spacerze 50 min rano, dom w idealnym stanie! :loveu: zeżarł tylko puste pudełko po zapałkach (no mam bajzel w chałupie, ale pracuję nad tym :roll: ). Bardzo ciągnie do autobusów. Stałam rano chwilę na przystanku ze znajomą z parku, kiedy podjechał autobus. Pies najpierw sprawdzał z obłędem w oczach, kto wysiada, a potem zaczął się pakować do środka. Obawiam się, że może być podróżnkiem.. Pole poszukiwań zatem - cała Warszawa.. :shake: Wysłałam wczoraj ogłoszenie na www palucha, ale jeszcze nie zatwierdzili. Gdzie można ogłaszać znalezienie psa (oprócz ogłoszeń - wieczorkiem usiądę nad listę pomocy dgm), żeby dotarło do osoby nie posiadającej internetu? :???: Quote
erka Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Może gdzieś do prasy ? Widzę Perfetia, że pomocników do przechowywania Amorka przybywa;) . Mnie tez odpisała Ewusek, że w razie czego na dwa dni mogłaby... Quote
Perfetia Posted February 15, 2007 Author Posted February 15, 2007 NIe udało mi sie dzisiaj wiele zrobić :shake: PO całym dniu na nogach, pracy, spacerach w deszczu, wizycie w lecznicy (juto szukamy chipa), przegladaniu stron o zaginionych, sprzątaniu i takich róznych domowych, zabawie z psami .. :placz: Moja praca doktorska leży i kwiczy.. Na mapie pomocy wiesza mi się komp, może jutro będzie lepiej.. Oby było. Najbardziej boje się upływu czasu, że nawet jeśłi właściciel szukał, to juz przestał. Z ogłoszeń na Polu i skwerku zero odzewu, gdzie podział się właściciel Amorka? Amorek grzeczny, ale smutny, aż serce się kraje.. :-( A to taka ciepła kochana kluska.. Psika grzecznie sobie śpią, Amorek pod moim krzesłem. Zasłużył sobie na własne krzesło, pod którym mógłby się wylegiwać. Quote
Perfetia Posted February 15, 2007 Author Posted February 15, 2007 Erka, mój komputer chyba szwankuje.. Dopiero teraz widzę twojego posta, i dzięki ogromne za podniesienie na duchu! :buzi: Masz rację, dobrych duszyczek nie brakuje :loveu: A ja narzekam jak stara baba w moherowym bereciku :crazyeye: Wstyd :diabloti: Ja też dostałam dzisiaj PW od Miroszki z Wawy (ze spacerku warszawskiego) też z ofetą tymczasu na weekendy! :Rose: Jutro zetem i mapa dogo i ogloszenia gazeciane. Gdzies Amorek będzie miał swój domek. Quote
pixie Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 [quote name='Perfetia'] Gdzie można ogłaszać znalezienie psa (oprócz ogłoszeń - wieczorkiem usiądę nad listę pomocy dgm), żeby dotarło do osoby nie posiadającej internetu? :???: *w gazecie wyborczej chyba w piatki, ale termin bodaj do srody *w WOT czyli telewizja - pojechac z psem w sobote o 9tej na Jasna i dac sfilmowac podajac dane kontaktowe *w Zyciu Warszawy - tam jest kacik adopcyjny chyba w Super Expressie tez *lecznice weterynaryjne - maja tablice do tego przeznaczone, ale jak napisalas moze byc cala warszawa rozdalabym wszystkim napotkanym psiarzom, tzn pytalabym i prosila by rozwiesili gdzie moga Quote
PALATINA Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Trzymam kciuki za pięknego pana Amorka! Domeczku wołamy cię! Quote
Perfetia Posted February 16, 2007 Author Posted February 16, 2007 Amorek chipa nie ma :shake: Mała co prawda była szansa, ale czasem zostaje jakaś maleńka nadzieja na cud. Jednak jeszcze nie tym razem. Ogłoszenia do Wyborczej wysłane, czekamy na razie na odpowiedź. Koleżanka przegląda mapę pomocy i tworzy listę osób, do których mogłybyśmy się zgłosić z prośbą o pomoc przy rozlepianiu ogłoszeń. Oj, będzie spamowanie.. ;) Amorek b.smutny :-( Musiał mieć chyba dobrego właściciela.. Quote
erka Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Amorek chce wrócic do domku! Pomóżcie go odnaleźć! Quote
Perfetia Posted February 16, 2007 Author Posted February 16, 2007 Jutro wybieramy się na Jasną celem ropoczęcia szalonej kariery telewizyjnej Amorka. ;) Z tego, co udało mi się wyczytać na różnych forach (bo strony wotu nijak znaleźć nie mogę :lol: ) to należy być w sobotę o dziewiątej w odpowiednim miejscu (czyli pod siedzibą na Jasnej) i powinnam trafić, gdzie trzeba. Czy żyję w słusznym przekonaniu, czy trzeba się gdzieś specjalnie zgłosić, zadzownić itp? :???: Quote
pixie Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 [quote name='Perfetia']Jutro wybieramy się na Jasną celem ropoczęcia szalonej kariery telewizyjnej Amorka. ;) Z tego, co udało mi się wyczytać na różnych forach (bo strony wotu nijak znaleźć nie mogę :lol: ) to należy być w sobotę o dziewiątej w odpowiednim miejscu (czyli pod siedzibą na Jasnej) i powinnam trafić, gdzie trzeba. Czy żyję w słusznym przekonaniu, czy trzeba się gdzieś specjalnie zgłosić, zadzownić itp? :???: nie zglosic sie telefonicznie nie musisz o wocie pisza takze na stronach ogloszeniowych palucha, lecz jest tam niedziela, ostatnio wlasnie sie dowiedzialam ze zmieniono ot tak sobie na sobote, dla mnie byl to tydzien czekania ze znalezionym psem...:cool3: wot jest w TVP3, to jest warszawski osrodek telewizyjny w ramach 3 programu tv pod siedziba na jasnej, po przekatnej tylnej sciany filharmonii i badzcie nawet troszke kilka minut wczesniej z kartka przygotowana, gdzie kiedy znalezionym, znaki szczegolne, obroza tak / nie, no i czy tylko wlasciciela szukasz, czy nowego opiekuna... wychodzi pan z kamera i pani dziennikarka filmuja pokolei psy potem paluchowe z tego tygodnia i trwa to max 15 minut Quote
Perfetia Posted February 16, 2007 Author Posted February 16, 2007 Pixie jesteś po prostu WIELKA!!!! :calus: Bardzo, bardzo ci dziękuję, zabieram się za przygowania Amorkowego portfolio do wręczenia Pani dziennikarce. Quote
PALATINA Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Perfetia, trzymam kciuki, żeby Wasz, tzn. Amorkowy występ zakończył się sukcesem w znalezieniu domu! Quote
Perfetia Posted February 16, 2007 Author Posted February 16, 2007 [quote name='PALATINA']Perfetia, trzymam kciuki, żeby Wasz, tzn. Amorkowy występ zakończył się sukcesem w znalezieniu domu! Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć :roll: (z tejże okazji wrzuciłam ciepłą kurtkę do pralki, żeby nie iść do telewyzji w klimacie polomokowskim, ale jakoś się wypełnienie - pióra czy cóś - sklumpiło.. Może trzeba było przestrzegać instrukcji na metce, że tylko pralnia chemiczna :evil_lol: ) Na pewno zrobimy furorę ! :lol: Proszę nas oglądąć, kiedy przyjdzie odpowiedni moment, a kiedy to nastąpi, to dopytam i dam znać ;) Quote
nani ni Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Amorek juz jest na miejscu, niedlugo wystep! :razz: Quote
PALATINA Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 A jutro rano będziemy Amorka oglądać w TV! ;) Quote
Perfetia Posted February 17, 2007 Author Posted February 17, 2007 tak jest - jutro 8 45 - ktoś się pisze? :roll: Nowe zdjęcia Amorka niestety dopiero jutro (komputer odmawia współpracy z aparatem). Amorek był dziś z nami na Polu, biegał na 10m lince, nie uciekał, bawił się z innymi psami, a raz to nawet przyszedł na wołanie :crazyeye: Quote
Perfetia Posted February 17, 2007 Author Posted February 17, 2007 Palatina, dzieki za zdjecie! Amorek wyszedl slicznie! Po spacerze padl :lol: Teraz jest troche przerazony iloscia psow w mieszkaniu, zwlaszcza ze Ponti manifestuje prawa wlasnosci do swoich suk, ale musze powiedziec, ze oba samce bardzo grzecznie sie zachowuja, czasem na siebie warkna, ale bez przesady. Niestety jakos nikt nie szuka Amorka :-( , cale PM obklejone i nic...:placz: Quote
erka Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Żałuję bardzo Perfetia, że Waszego wystepu nie zobaczę :razz: , bo to pewnie w lokalnej TV. Quote
pixie Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 moze tak jak z krakowskim Kundlem mozna obejrzec po dwoch czy trzech dniach...? w necie mozesz chyba obejrzec Quote
Recommended Posts