Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do koleżanki na spacerze na skwerku przy Dantyszka (przy kładce na Pole Mokotowskie nad Wawelską) przyłaczył się nieduży czarny kundelek i postanowił wprowadzić się do jej domu i zamieszkać z jej Beagielką. Pies jest czarny, ma jasnożołte łapki, zakręcony ogon, wilczopodobny pysk. Nieduży - max. 40 cm.
Pies wygląda dobrze, jest mocnej budowy, odżywiony normalnie.

Może ktoś go szuka ? :roll:

• Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Więc jeszcze raz - niestety właściciel na skwerku się nie znalazł ..

Mały, przyjacielski piesek został znaleziony w pobliżu Pola Mokotowskiego,
na skwerku Sue Ryder przy ul. Filtrowej.
Bawił się z innymi psami, po czym właściciele zaczęli zabierać swoje pociechy do domu,
aż został sam i okazało się, że właściciela nie ma...
Jakby szukał kogoś w okolicach parkingu, reagował na dźwięk pilota do samochodu.
Opcje są wiec dwie: albo komuś zginął albo został wyrzucony z samochodu...
Pies jest czarny, ma jasnożółte łapki, zakręcony ogon, wilczopodobny pysk, uszy spiczaste stojące. Nieduży - ok. 35 cm.

Bardzo przyjazny do ludzi, podchodzi, kiedy na niego gwizdnąć, macha ogonkiem, nie kuli się pod ręką. To zrównoważony, młody pies.
Niestety odmawia jedzenia a jest chudziutki.

Bardzo proszę o pomoc!!!

Mam mieszkanie 30 m2, juz jednego psa i częste obowiązki w Kielcach – a nie wolno wozić pociągiem 2 psów na raz!!!
Nie można pozwolić, żeby poszedł na Paluch- to dla takiego małego pieska wyrok śmierci- ale bardzo potrzebuje pomocy dogomaniakow!
Czy byłby ktoś gotowy porozwieszać ogłoszenia w swojej okolicy ( nie tylko w okolicach PM, mały mógł przecież przebiec pare km)??
Czy byłby ktoś gotowy przechować go w weekendy (średnio co 2-3 tyg), gdyby mały nie odnalazł swojego Pana lub szybko nie znalazł nowego?

Posted

[quote name='Perfetia']Czy byłby ktoś gotowy przechować go w weekendy (średnio co 2-3 tyg), gdyby mały nie odnalazł swojego Pana lub szybko nie znalazł nowego?
wiesz co, moze napisz do osob z w-wy i okolic (sa powyzej, na mapie pomocy dogo) prywatne wiadomosci albo maile w tej sprawie.
i moze ktos go zna, cos widzial, moze pomoze w ogloszeniach - trzeba by zrobic i powiesic na sklepach, takze zoo, przy przychodniach, w innych ruchliwych miejscach.
Watki szybko spadaja i wiele osob moze przeoczyc.

Posted

Ogłoszenia już gotowe, dziś wieczorem akcja plakatowania. ;)

Dzięki za info o mapie pomocy - w ogóle jej nie zauważyłam. :oops:

Porządnie się zajmę sprawą wieczorkiem, bo z pracy to mnie chyba wyrzucą..
(do Kory napisałam..)

Jotpeg - dzięki za odzew i od razu za konstruktywną pomoc (wiem, jak czyta się PwP - wątki spadają szybciej niż zdążą się pojawić i dlatego tym bardziej :calus: )

Posted

Mieszkam blisko Pol Mokotowskich dokładnie blisko Batorego,Wołowskiej.
Mam u siebie 3 psiaki- małe raczej spokojnie przyjmujace gosci;)
Kontakt tel.na pv.
Trzymam kciuki aby odnalazł sie własciciel;)

Posted

Perfetia, nie ma za co.
Samemu - ciężko...
I fajnie, ze na zagubionych tez dalas.
Trzymam kciuki za malego; mam slabosc do psiakow o takiej urodzie :oops:
Nie je, bo zestresowany i zagubiony...

Posted

gamoń napisał(a):
W sytuacji krytycznej dla psiaka moge pomóc jeden ,dwa dni góra.;)

Kochana gamoń!!!! :Rose: :Rose::Rose:

Na ten weekend poprzesuwałam sprawy, zostaję w Wawie, ale wieeelki kamień spadł mi z serca, że jakby co, nie jestem przykuta do miejsca zamieszkania.
DZIĘKUJĘ.

Może znajdzie się szybko nowy domek i nie będę cię musiała narażać na łącznie 4 psy?

Posted

Szukamy właścicieli tego psiaczka!
Perfetia czyli na ten weekend nie szukać tymczasu?
Napisałam do kilku osób z W-wy, ale jeszcze nie mam odpowiedzi.
Dobrze, że gamoń oferowała pomoc.:loveu:

Posted

:lol:

Perfetia napisał(a):
Kochana gamoń!!!! :Rose: :Rose::Rose:

Na ten weekend poprzesuwałam sprawy, zostaję w Wawie, ale wieeelki kamień spadł mi z serca, że jakby co, nie jestem przykuta do miejsca zamieszkania.
DZIĘKUJĘ.

Może znajdzie się szybko nowy domek i nie będę cię musiała narażać na łącznie 4 psy?

no nie 4 psiaki tylko byłoby 6 :cool3:
tylko 2 u mamusi:lol:

Posted

Sprawe zalatwilysmy tak, ze siostra ( Perfetia ) zostanie na ten weekend w Warszawie a ja jako transport przywioze jej z Kielc potrzebne rzeczy.
Tyle ze nie wiem, czy o to jej chodzilo, bo bedzie miala przez weekend
na tych 30 metrach ...4 psy. :evil_lol: :lol:
Ale sami wiecie, jak to jest - kto z nas na wiadomosc, ze piesek wyladuje na Paluchu, nie wzialby go do siebie, nawet jesli sam mialby juz psy poupychane na gesto.
A piesek cudenko, bardzo liczymy na to, ze jednak znajdzie sie wlasciciel!

Posted

No to jesteśmy! Uffff....
Psisko się rogląda po chałupie i właśnie szczeka na tego obrzydliwego psa, który stoi na przeciwko niego.. w lustrze :lol: Na Feeeee! reaguje natychmiast, podchodzi z podkulonym ogonkiem i położonymi uszkami.

Byłyśmy u naszej pani weterynarz, pies ma roczek. Ząbki młode, niedawno do końca wyrośnięte, bielutkie. Opócz tego żadnych objawów chorobowych, lśniąca sierść, jest ogólnie w dobrej kondycji. Tylko straszliwie wystraszony. Szłyśmy przy Żwirki, ruch samochodowy go przeląkł ale bardzo ciągnął do autobusu. Może w ten sposób dostał się na skwerek? Jutro do oplakatowania przystanek, pole mokotowskie i wodopój przy skwerku załatwiony.

Psiko z zachowania domowego bardzo przypomina Melę od Erki, którą miałam kiedyś na przechowaniu - bardzo szuka kontaktu z człowiekiem, nie pozwala mi wyjść z domu i drapie w drzwi od wewnątrz. Ale nie szczeka, po 5 sekundach przestaje piskolić i idzie w głąb mieszkania do mojej Zuzy.

Minus jest taki, że Zuza wzięła się za umacnianie swojej pozycji w stadzie jako naczelnego owczarka i szczeka pod drzwiami, jak się przychodzi, czego do tej pory nie robiła. :angryy: :mad:

Błagamy o domek, zanim pies (mój niestety, mój) naśle mi na kark sąsiadów!

Erka - bardzo ci dziękuję! Czekam na wieści!!

Posted

[quote name='Perfetia']A tak wygląda ta kupka nieszcześcia:

Jest coraz smutniejszy :-(

nastepny podobny do psa deszczowej!!! rzeczywiscie to chyba jednak jakas rasa!

ale mial szczescie!

Posted

Acha, jest tymczasowe imię robocze. W nawiązaniu do czasu, jaki się psisku przytrafił w tej smutnej historii, ale i z racji zapędów towarzyskich ;) psisiko zostało ochrzczone

Amorrre (z bardzo rrrrrrrrrrrrrrrrrrrolowanym R) :evilgrin: :ghost_2:

Posted

[quote name='erka']Szukamy właścicieli tego psiaczka!
Perfetia czyli na ten weekend nie szukać tymczasu?
Napisałam do kilku osób z W-wy, ale jeszcze nie mam odpowiedzi.
Dobrze, że gamoń oferowała pomoc.:loveu:

erka pw moje sie otworzylo, ale to byl ostatni moment...wyslalam odpowiedz lecz jesli wtedy pisalas do ludzi to juz byl moment krytyczny

moje i nie tylko moje pw juz sie wcalenie otwiera, z powodow niezaleznych a skrzynka sie zapelnia..

uczulam na to wszystkich - teraz juz na pw trzeba uwazac, jako kontakt chwilowo niepewny
dopoki dogo sie nie "ustatkuje informatycznie"

dobrze ze gamon dojrzala i ze mozecie przelozyc wyjazd do Kielc...

a do deszczowej tez i pw niemoge napisac, ale by go dopingowala, ma tak podobnego psiaka

Posted

[quote name='Perfetia']No to jesteśmy! Uffff....
Psisko się rogląda po chałupie i właśnie szczeka na tego obrzydliwego psa, który stoi na przeciwko niego.. w lustrze :lol: Na Feeeee! reaguje natychmiast, podchodzi z podkulonym ogonkiem i położonymi uszkami.

Byłyśmy u naszej pani weterynarz, pies ma roczek. Ząbki młode, niedawno do końca wyrośnięte, bielutkie. Opócz tego żadnych objawów chorobowych, lśniąca sierść, jest ogólnie w dobrej kondycji. Tylko straszliwie wystraszony. Szłyśmy przy Żwirki, ruch samochodowy go przeląkł ale bardzo ciągnął do autobusu. Może w ten sposób dostał się na skwerek? Jutro do oplakatowania przystanek, pole mokotowskie i wodopój przy skwerku załatwiony.

Psiko z zachowania domowego bardzo przypomina Melę od Erki, którą miałam kiedyś na przechowaniu - bardzo szuka kontaktu z człowiekiem, nie pozwala mi wyjść z domu i drapie w drzwi od wewnątrz. Ale nie szczeka, po 5 sekundach przestaje i idzie w głąb mieszkania do mojej Zuzy.

Minus jest taki, że Zuza wzięła się za umacnianie swojej pozycji w stadzie jako naczelnego owczarka i szczeka pod drzwiami, jak się przychodzi, czego do tej pory nie robiła. :angryy: :mad:

Błagamy o domek, zanim pies (mój niestety, mój) naśle mi na kark sąsiadów!

Erka - bardzo ci dziękuję! Czekam na wieści!!

Radek, jesli jest teraz na dogo - mozna go poprosic on mieszka przy polach mokotowskich ale od strony metra politechnika, wiec moze niech tam zwraca uwage na ogloszenia, badz moze rozwiesi te Twoje

w razie czego mam jego maila - a ewa ma moj telefon

Posted

Amorrre chyba zpoznał się z moją rezydencją :diabloti: i uwalił się na jedynym w moim mieszkaniu fotelu. Rokuje wiekie szanse na psa kanapowego.

Kto zapewni Amore wygodną kanapę??? :shake:

Posted

pixie napisał(a):
nastepny podobny do psa deszczowej!!! rzeczywiscie to chyba jednak jakas rasa

Oczywiście, że rasa! Czystej krwi corgi ogólnopolski! No chyba, że owczarek jamniczy. :lol:

pixie napisał(a):
Radek, jesli jest teraz na dogo - mozna go poprosic on mieszka przy polach mokotowskich ale od strony metra politechnika, wiec moze niech tam zwraca uwage na ogloszenia, badz moze rozwiesi te Twoje

w razie czego mam jego maila - a ewa ma moj telefon

Pixie, BARDZO Ci dziekuję! czy mogłabym prosić albo o linka do nika Radka na dogo (bo nie mogę znaleźć :oops: ), albo o jego maila na PW - też myśle, że warto by obkleić tamtą stronę Pól.. Ogłoszenie mam przygotowane.

Posted

Asiu! Przecież na mnie możesz liczyć w podbramkowej sytuacji!
W sensie: na jakis weekendzik pewnie da rade chłopczyne przechować.
W moim pokoiku mieszkają jedynie dwie suki i 6 szczurów ;)
Czyli nie 4 psy jeszcze i szczurów też tylko 6, a nie np. 16.
W razie potrzeby, dzwoń!!