Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 320
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj na mojego meila wpłynęło następujące pytanie:

Jestem zainteresowany przyjeciem do naszego domu boksera Fuksa. Chciałbym dowiedziec sie jednak jak piesek odnosi sie do innych psów, gdyz mam w domu psa Yorka. Prosze o odpowiedz i warunki adopcji.

Pozdrawiam

Już się z Panem skontaktowałam.Zobaczymy.

Posted

to wypowiedź osoby, która szuka boksera do adopcji z Wrocławia:

Odwiedziłem wczoraj wrocławskie schronisko.. strasznie tam jest, był jeden bokser ale miał jakiś defekt szczęki i był już mocno stary.

Jest taki pies??

Posted

Wiem że w sobotę lub w niedzielę trafił jakiś boksio jutro postaram się to sprawdzić , ale o ile się orientuje Fuks nadal czeka .
Schronisko to straszne miejsce bo siedzą tam psy które bardzo skrzywdził człowiek porzucając z takich czy innych powodów swoje zwierzę one wszystkie kiedyś miały swojego człowieka a teraz porzucone , nieszczęśliwe czekają :-(

Posted

Pan pytał co to znaczy, że Fuks "nie może zostawać sam w domu", co robi pod nieobecność właścicieli.Wyjaśniłam.Poprosiłam jednocześnie, żeby nie podejmowali pochopnej decyzji i nie narażali psa na ewentualny powrót do Schroniska.Mają czas, aby się namyślić.

Posted

Fuks nadal czeka , do jego boksu przyszedł doberman pewnie ustawia Fuksa bo siedzi cały czas w budzie przestraszony :-( Jest też od kilku dni młoda bokserka z wielkim temperamentem żywe srebro , znając życie chyba właściciel jej nie będzie szukał i za 14 dni będzie do adopcji

Posted

[CENTER]La Pegaza - nie u wszystkich psów da się zniwelowac nieporzadane zachowania.Demolka to jeszcze nic strasznego - wystarczy zaagnazowanie, lub w ostatecznosci klatka o jakiej wspomnialas.Gorzej z wyciem, ktore Fuks rowniez uskutecznia.Zycie psa to nie poligon doswiadczalny, nie bede wmawiac tym ludziom, ze wszystko jest do zrobienia.Niech znajdzie porzadny dom, gdzie zawsze ktos z nim bedzie - na wszelki wypadek.Jeśli przy okazji da się go nauczyć zostawiania samemu, to super.Nie mniej jednak już raz wrócił do Schroniska z takiego, a nie innego powodu i nie pozwolę, żeby sytuacja się powtórzyła.Wszystko super, ale nie kosztem psychiki zwierzęcia.[/CENTER]

[CENTER]A suni życzę powodzenia.Zresztą tak jak Fuksiowi.[/CENTER]

Posted

Mi się wydaje i demolka to kwestia, że on czuję się niepewnie gdy zostaje sam.

Nie można oczekiwać, że nowy dom będzie 24/7 w domu z nim- czy Ci ludzie mają nie pracować, nie wychodzic do kina, rodziny, itd?

Posted

[CENTER]Może jeżeli gdzieś wychodzą mogliby zostawiać go u znajomych, rodziny ?
Ja nie wydałabym tego psa ludziom normalnie pracującym 7 h, którzy chcą przygarnąć go 'na próbę'.Trzeba poszukać kogoś, kto będzie świadomy problemu i zabezpieczony w razie przykrej ewentualności.Pies został wyrzucony na ulicę, zapewne z powodu swoich nieporządanych zachowań, potem adoptowany i zwrócony z tego samego powodu.Dokopać mu kolejny raz tym samym? O nie, ja nie chcę brać w tym udziału.To bokser, juz sam fakt, że reprezentuje sobą jakąś rase oznacza dla niego lepszy start.I ja myślę, że wcześniej czy później uda się ulokować go w domu doświadczonym i odpowiedzialnym.[/CENTER]

Posted

daga_27 napisał(a):
ciekawe czy Fuksio by wyl gdyby zostawal z innym psem w domu?

to zależy ;) w jednym pomieszczeniu chyba nie, ale w dwójkę mogłyby więcej zdemolować :diabloti:

Moja mała się darła zostawiana w klatce, bo starszy był luzem w pokoju. Od kiedy zamykane są razem jest ok :lol: :loveu:

Ciężko powiedzieć, jak jest w rzeczywistości.... czy on wył po wyjściu ludzi, czy cały czas, czy to uprzejmi sąsiedzi, którzy tez czasem lubią przesadzić...