la_pegaza Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 to poproszę o więcej info o nim, numer , i kontakt do kogoś ;) Quote
Negri Posted February 16, 2007 Author Posted February 16, 2007 Może być mój.. może to szczęśliwy numer bo Wipek dzięki niemu ma dom:lol: 603 616 546 lub [email protected] Quote
Koperek Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 Bo zaraz, jak przyszedł to sobie ją skręcił (wskakując na budę, albo zeskakując), ale już od dawna jest wszystko OK!;) Quote
joaaa Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Wstawiłam Fuksa na stronę, ale prawdę mówiąc, przydały by się lepsze zdjęcia. I napisałam, ze będzie wykastrowany. Quote
la_pegaza Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Joaaa, daj namiar na Negri na adopcyjnej, bo bez jego numer id to i tak będzie ciężko. Cezar z Kędziezyna jest podwójnie na stronie :roll: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Dzisiaj na mojego meila wpłynęło następujące pytanie: Jestem zainteresowany przyjeciem do naszego domu boksera Fuksa. Chciałbym dowiedziec sie jednak jak piesek odnosi sie do innych psów, gdyz mam w domu psa Yorka. Prosze o odpowiedz i warunki adopcji. Pozdrawiam Już się z Panem skontaktowałam.Zobaczymy. Quote
Bella11 Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: Quote
la_pegaza Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 to wypowiedź osoby, która szuka boksera do adopcji z Wrocławia: Odwiedziłem wczoraj wrocławskie schronisko.. strasznie tam jest, był jeden bokser ale miał jakiś defekt szczęki i był już mocno stary. Jest taki pies?? Quote
Bella11 Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Wiem że w sobotę lub w niedzielę trafił jakiś boksio jutro postaram się to sprawdzić , ale o ile się orientuje Fuks nadal czeka . Schronisko to straszne miejsce bo siedzą tam psy które bardzo skrzywdził człowiek porzucając z takich czy innych powodów swoje zwierzę one wszystkie kiedyś miały swojego człowieka a teraz porzucone , nieszczęśliwe czekają :-( Quote
Agnieszka(Visenna) Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Pan pytał co to znaczy, że Fuks "nie może zostawać sam w domu", co robi pod nieobecność właścicieli.Wyjaśniłam.Poprosiłam jednocześnie, żeby nie podejmowali pochopnej decyzji i nie narażali psa na ewentualny powrót do Schroniska.Mają czas, aby się namyślić. Quote
la_pegaza Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 To jest kwestia wychowania, jak ktoś ma klatkę to pójdzie szybciej i bez obaw, że pies coś zdemoluje albo sobie krzywdę zrobi. Jest na adopcyjnej, http://www.bokserywpotrzebie.pl/fuksw.htm , wysłany do wyborczej, może coś jeszcze ruszy ;) Quote
Bella11 Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Fuks nadal czeka , do jego boksu przyszedł doberman pewnie ustawia Fuksa bo siedzi cały czas w budzie przestraszony :-( Jest też od kilku dni młoda bokserka z wielkim temperamentem żywe srebro , znając życie chyba właściciel jej nie będzie szukał i za 14 dni będzie do adopcji Quote
la_pegaza Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Sunia żółta czy pręgowana. Chyba byłby dom stały, tymczas na 99% ;) Quote
daga_27 Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 normalnie nie moge przestac myslec o Fuksie:roll: nie ma DT zeby go ze schronu zabrac?:oops: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 [CENTER]La Pegaza - nie u wszystkich psów da się zniwelowac nieporzadane zachowania.Demolka to jeszcze nic strasznego - wystarczy zaagnazowanie, lub w ostatecznosci klatka o jakiej wspomnialas.Gorzej z wyciem, ktore Fuks rowniez uskutecznia.Zycie psa to nie poligon doswiadczalny, nie bede wmawiac tym ludziom, ze wszystko jest do zrobienia.Niech znajdzie porzadny dom, gdzie zawsze ktos z nim bedzie - na wszelki wypadek.Jeśli przy okazji da się go nauczyć zostawiania samemu, to super.Nie mniej jednak już raz wrócił do Schroniska z takiego, a nie innego powodu i nie pozwolę, żeby sytuacja się powtórzyła.Wszystko super, ale nie kosztem psychiki zwierzęcia.[/CENTER] [CENTER]A suni życzę powodzenia.Zresztą tak jak Fuksiowi.[/CENTER] Quote
daga_27 Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 ciekawe czy Fuksio by wyl gdyby zostawal z innym psem w domu? Quote
la_pegaza Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Mi się wydaje i demolka to kwestia, że on czuję się niepewnie gdy zostaje sam. Nie można oczekiwać, że nowy dom będzie 24/7 w domu z nim- czy Ci ludzie mają nie pracować, nie wychodzic do kina, rodziny, itd? Quote
Agnieszka(Visenna) Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 [CENTER]Może jeżeli gdzieś wychodzą mogliby zostawiać go u znajomych, rodziny ? Ja nie wydałabym tego psa ludziom normalnie pracującym 7 h, którzy chcą przygarnąć go 'na próbę'.Trzeba poszukać kogoś, kto będzie świadomy problemu i zabezpieczony w razie przykrej ewentualności.Pies został wyrzucony na ulicę, zapewne z powodu swoich nieporządanych zachowań, potem adoptowany i zwrócony z tego samego powodu.Dokopać mu kolejny raz tym samym? O nie, ja nie chcę brać w tym udziału.To bokser, juz sam fakt, że reprezentuje sobą jakąś rase oznacza dla niego lepszy start.I ja myślę, że wcześniej czy później uda się ulokować go w domu doświadczonym i odpowiedzialnym.[/CENTER] Quote
la_pegaza Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 daga_27 napisał(a):ciekawe czy Fuksio by wyl gdyby zostawal z innym psem w domu? to zależy ;) w jednym pomieszczeniu chyba nie, ale w dwójkę mogłyby więcej zdemolować :diabloti: Moja mała się darła zostawiana w klatce, bo starszy był luzem w pokoju. Od kiedy zamykane są razem jest ok :lol: :loveu: Ciężko powiedzieć, jak jest w rzeczywistości.... czy on wył po wyjściu ludzi, czy cały czas, czy to uprzejmi sąsiedzi, którzy tez czasem lubią przesadzić... Quote
Recommended Posts